Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Συνταγή επιτυχίας!!! Πώς γίνεσαι μητροπολίτης


(ο ασφαλής δρόμος)

xirotonia_kavalas.jpg

Του π. Νικολάου Μανώλη
Με αφορμή την εκλογή και χειροτονία του νέου μητροπολίτου Καβάλας (Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου) κ. Στεφάνου Τόλιου και της εξωτερίκευσης των προτιμήσεων του μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμου για την κάλυψη των κενών επισκοπικών θέσεων, θα ήθελα να σχολιάσω τα εξής που αφορούν γενικώτερα τους, προς την μητροπολιτικήν εκλογήν, αρχιμανδρίτες: 
Κάθε φιλόδοξος αρχιμανδρίτης που έχει σκοπό να γίνει μητροπολίτης, έχει να κάνει τα εξής σημαντικά και ουσιαστικά  βήματα που υπόσχονται επιτυχία 100%.

  1. Διαδίδεις πως δεν υπάρχει η αίρεση του Οικουμενισμού και πως η ύπαρξή του είναι αποκύημα νοσηράς φαντασίας ορισμένων ακραίων στοιχείων.
  2. Καταθέτεις προϋπηρεσία απόλυτης υπακοής στον επίσκοπο σου σε όλες τις οικουμενιστικές του ορέξεις. Έτσι, τον ακολουθείς στην προδοτική προσκύνηση των ιερών τραπεζών από τους αιρετικούς επισκόπους των Μονοφυσιτών ή αποδέχεσαι την αποστολή να παραστείς σε συναγωγή Εβραίων κατά την ώρα της λατρευτικής τους σύναξης παραβιάζοντας τις απαγορεύσεις σχετικών ιερών κανόνων.
  3. Κηρύσσεις ανελέητο πόλεμο στους παραδοσιακούς ιερείς της μητρόπολής σου, τους σέρνεις στο επισκοπικό δικαστήριο και τους δικάζεις, δροσίζοντας τους φλογισμένους νόες πατριαρχών και επισκόπων ικανοποιώντας τη μισαλλοδοξία τους.
  4. Διπλαρώνεις τον Πατριάρχη ή τον Αρχιεπίσκοπο (ανάλογα με τα γούστα και τις πιθανότητες εκλογής) σαν νιόφτερο διακάκι…
  5. … Και περιμένεις τη στιγμή…
Είναι πάντως κρίμα ο μέχρι πρότινος πρωτοσύγγελος της “μοχθηράς” μητρόπολης Θεσσαλονίκης, να αφήνει ως τελευταίο μεγάλο έργο του πριν την μετοίκησή του στην Καβάλα, το επισκοπικό δικαστήριο όπου προήδρευσε, ενάντια στους π. Θεόδωρο Ζήση και π. Νικόλαο Μανώλη…
Υ.Γ. Χαίρομαι πάντως που έπιασε τόπο ο προσωπικός μου αγώνας αλλά και της Ιστοσελίδας “katanixis.gr” και αυτήν την φορά, κατά την χειροτονία του κ. Στεφάνου δεν τόλμησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης να προσκαλέσει αιρετικούς επισκόπους να παραστούν στην ακολουθία, όπως είχε γίνει με την χειροτονία του μητροπολίτη Γρεβενών και τις διαμαρτυρίες μας αλλά και όλα τα περιστατικά (δίωξη εναντίον μου, επισκοπικές απειλές κτλ.) που ακολούθησαν...