Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ του Λυκ. Νάνη


   "Διερωτώμαι: Αι τωριναί μέθοδοι δεν συνιστούν αυτόχρημα βλασφημίαν κατά του Αγίου Πνεύματος, εν ταυτώ δε και εμπαιγμόν του θρησκεύοντος ορθοδόξου Λαού μας;"
Ο μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, επί τη βάσει σχετικών ρεπορτάζ, απέστειλε προ ημερών  στους υπόλοιπους μητροπολίτες-εκλέκτορες μία επιστολή στην οποία ψέγει δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Αθηνών διά των οποίων" προδίκασε το αποτέλεσμα των εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου" όπως χαρακτηριστικά τονίζει μεταξύ άλλων. Και συνεχίζει ως εξής:
  "
Διερωτώμαι: Αι τωριναί μέθοδοι δεν συνιστούν αυτόχρημα βλασφημίαν κατά του Αγίου Πνεύματος, εν ταυτώ δε και εμπαιγμόν του θρησκεύοντος ορθοδόξου Λαού μας;" υπογραμμίζει στην επιστολή διαμαρτυρίας ο Μητροπολίτης Κονίτσης.
 
Κατόπιν τούτων, δημιουργείται μείζον ζήτημα τόσο για τον αρχιεπίσκοπο όσο και για το αδιάβλητο του κύρους της εκλογής στη μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων. Η επιεικώς απαράδεκτη δήλωσηαρέμβαση του κρίμασιν οις οίδε Κύριος κατέχοντος την καθέδρα της αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος, κατά τα άλλα επί μακαριστού προκατόχου του, προέβαινε σε έντονη κριτική του τρόπου εκλογής των μητροπολιτών και ευαγγελιζόταν την αλλαγή του, θα έπρεπε αμέσως και άνευ χρονοτριβής να καταστεί αντικείμενο σκληρής κριτικής, αποδοκιμασίας και στιγματισμού από την πλευρά των υπολοίπων μελών του σώματος της Ιεραρχίας και να διερευνηθεί η ύπαρξη τυχόν κανονικών παραβάσεων, τηρουμένης της διαδικασίας που επιβάλλεται από τους Θείους και Ιερούς κανόνες. Αλλά πού τέτοια ευαισθησία! Κατα τα άλλα κάποιους τουςειράζει" η "αριστίνδην" του Ιερωνύμου του Α' που εξέλεξε σεμνώματα και αδιάβλητες εκκλησιαστικές φυσιογνωμίες ΕΠΕΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΜΑΛΛΟΝ,ΑΚΟΝΤΕΣ, χωρίς παρακάλια και υπόγειες διαδικασίες!

   Και στη μεν μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων εξελέγη,όπως ήταν αναμενόμενο, ο "εκλεκτός" του νυν αρχιεπισκόπου  και πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Μεσσηνίας (για τον οποίο διάπυρη αναπέμπουμε την ευχή προς το Θείο της Εκκλησίας δομήτορα όπως αναδειχθή άξιος οιακοστρόφος της τοπικής εκκλησιαστικής ολκάδος των Σταγών),αγνοηθείσης και παραθεωρηθείσης της επιθυμίας και βουλήσεως της τοπικής κοινωνίας όπως εκλεγή ο υπό πάντων αγαπώμενος πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως π.Νήφων Καψάλης, ηγούμενος της ιεράς μονής Μεγάλου Μετεώρου, στη δε πολύπαθη μητρόπολη Φιλίππων δενέρασε" του αρχιεπισκόπου η επιθυμία και εξελέγη ο "εκλεκτός" του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και πρωτοσύγκελος της εν λόγω μητροπόλεως, υπολειπομένου σε ψήφους του απασχολούντος τη δικαιοσύνη πρωτοσυγκέλου της μητροπόλεως Δημητριάδος ο οποίος θα έπρεπε αναντιλέκτως να έχει αποσύρει την υποψηφιότητά του αφ ης στιγμής άρχισε να ασχολείται η δικαιοσύνη της πατρίδας μας με το πρόσωπό του. Δημιουργείται, όμως, ζήτημα και για εκείνους τους ιεράρχες (41 τον αριθμό!) οι οποίοι έδωσαν την ψήφο τους υπέρ αυτού στο καταρτισθέν τριπρόσωπο εάν, φυσικά, γνωριζαν τη δικαστική του περιπέτεια.
  Και έτσι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μίας ακόμη συνελεύσεως της Ιεραρχίας που για μία ακόμη φορά απέφυγε να αγγίξει τις "καυτές πατάτες" του οικουμενισμού, των Θρησκευτικών, του νεονικολαιτισμού κ.λ.π. 
   Νομίζουν οι ιεράρχες μας ότι με τα "ηχηρά" εξώδικα σε βάρος του νεοφανούς πολιτικού μεσσία κ.Ραγκούση θα διασκεδάσουν τη θλίψη και την οργή του πιστού λαού για την κράζουσα αφωνία και τη βοώσα απραξία τους.