Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ


ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΑΤΙΣΤΗΣ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ: 1) Ποιοι «ἔκαναν αδυσώπητο πόλεμο σε συγκεκριμένο επισκοπο» [φρουρου των συνορων, που οι Σκοπιανοι απειλουσαν]; ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΑΝ Μ᾽ΑΥΤΟΝ «αλλαξαν ροτα»; 2) Ποιος «ανθρωπος των Σκοπιων μπηκε στην Ιεραρχια της Εκκλησιας»; ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ. Οποιος το βρεῖ θα καταλάβη καλα την Σκοπιανη Ιστορια.
Ανδρονίκη Καπλάνογλου: Ὰκουσα τυχαία την συνέντευξη τοῦ σεβ. Μητροπολίτου Σιατίστης Παύλου. Κάθε λέξη του ἦταν βαρυσήμαντη. Ζωγράφιζε ένα πρόσωπο, που μόνο ἑλάχιστοι γνωρίζουν το ποιόν του. Θαύμασα πως με λίγα λόγια έδωσε το προφίλ του ανθρώπου αὐτοῦ, που μόνον όποιος ειναι γνώστης τῶν γεγονότων, μπορεῖ να καταλάβει. Για να βοηθήσω την ἔρευνα, δίνω μερικά ἐπιπλέον στοιχεῖα, χωρις να κατονομάσω το πρόσωπο:
  • Βαρλααμ.

    Ενω εἶναι πρῶτος στα πανηγύρια τῆς Ἑλλάδος, ἀκόμα και τοῦ εξωτερικοῦ, ὅμως τον ἔπιασε βουβαμάρα για το Σκοπιανό και ἦταν ἀπων ἀπό το συλλαλητήριο τοῦ Ελληνικοῦ λαοῦ στη Θεσσαλονίκη, γιατί; Μήπως ἦταν μακριά; Μήπως φοβήθηκε να μη δυσαρεστηθοῦν τα Σκοπιανά συγκροτήματα, που ἐπισκέπτονται κάποια συγκεκριμένει περιοχή τῆς Μακεδονίας; Μηπως τον ετοιμάζουν για αρχιεπίσκοπο της Νεας Σκοπιανης «Μακεδονιας» με τα Ελληνικά εδάφη; Μπαίνει ὅπως πληροφορούμεθα και σήμερα σαν ἐπίσκοπος στα Σκόπια, χωρις την κουρσα και τα διακριτικά τοῦ ἐπισκόπου; Τί δουλειά ἔχει; Ἐρωτήσεις κάνω· Τέτοια ἔκανε ο Σκοπιανός παπα-Τσιρκνιᾶς και τοῦ ἔδωσε ἀπολυτήριο ἐπειδὴ δὲν συμορφώνονταν ὁ ἐπίσκοπός του. Δυστυχῶς ὁ ἐπίσκοπος ποὺ τὸν δέχθηκε, τον τοποθέτησε σε μεγάλη ἐνορία τοῦ Ἁγίου Ἀθανασίου Θεσσαλονικης καὶ ἐκεῖ ἔγινε ἡ καθαίρεσή του, μετὰ ἀπὸ κάποια χρόνια. Τίποτε κρυφὸ δεν μένει. Το εἶπε ὁ Κύριος «Οὐ γάρ ἐστι κρυπτὸν ὃ οὐ φανερὸν γενήσεται, οὐδὲ ἀπόκρυφον ὃ οὐ γνωσθήσεται καὶ εἰς φανερὸν ἔλθῃ» (Λουκ. η,17).
  • Θὰ ἔγραφα κάτι φοβερότερο, που πίσω κρύβεται Σκοπιανός δάκτυλος και τὸν ἐνοχοποιεῖ ἀφάνταστα. Ἕνα ἔγγραφο, που μόνο Σκοπιανοί θα μποροῦσαν να στείλουν σε μοναστήρι. Ἡ ἡμερομηνία που συντάχθηκε εἶναι ἡ ἡμέρα που τιμήθηκε δημόσια ἀπό ἕναν συγχωριανό του. Δεν τους ἔκοψε, να ἀλλάξουν ἡμερομηνία, για να μην φανεῖ ἡ ἐν κρυπτω συνεργασία; Ἀλλα το ἔξυπνο το πουλί ἀπό την μύτη κρέμεται. Σταματω ἐδῶ, για να μή προχωρήσω περισσότερο.
  • Ἕνα μόνο λέω: Ὁ ἐπίσκοπος της περιοχῆς ποὺ πολεμήθηκε ἀδυσώπητα στα γεράματά του, μέχρι την παραίτησιν του, τὸν ὁποῖον μισοῦσαν οἱ Σκοπιανοί και ἀπειλοῦσαν ὅτι θα τον σκοτώσουν, εἶναι ἕνας και μοναδικός.
————–
————–

Ἀκουστε τό βίντεο ἤ διαβᾶστε ἀπομαγνητοφωνημένα τα λόγια τοῦ ἐπισκόπου Σιατίστης Παυλου

Ιερά Μητρόπολη Σιατίστης: «Δεχόμαστε κι έχουμε δεχθεί ακόμη κι απειλές κι έχουμε και τις προειδοποιήσεις από επίσημες πλευρές, ότι πρέπει να προσέχουμε» δήλωσε στην εκπομπή FOCUS PRESS του ATLAS TV Κεντρικής Μακεδονίας, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος.

«Εδώ στην περιοχή μας είχαμε μία ιστορία… Η Εκκλησία μου ανέθεσε να κάνω μία έρευνα, πάνω σε συγκεκριμένο θέμα. Τελικά απεδείχθη ότι πρόκειται για μία «μακεδονική» ιστορία και είναι ένα πολύ σημαντικό και ουσιαστικό θέμα, γιατί η απόπειρα ξέρετε ποιά ἦταν; Να μπει στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, άνθρωπος των Σκοπίων.
Πρωταγωνίστησαν κάποιοι άνθρωποι εδώ στην περιοχή, που έκαναν μάλιστα αδυσώπητο πόλεμο σε συγκεκριμένο επίσκοπο, γιατί εκείνος είχε το νου του και πρόσεχε, κι έβλεπε προς τα πού πηγαίνει η συγκεκριμένη ιστορία…
Κι όταν λοιπόν τὰ πράγματα ξεκαθάρισαν και ὅταν κάποιοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν ρότα, μας είπαν ότι εδώ μέσα πρόκειται για σκοπιανή «ιστορία». Και οι αρμόδιοι μας είπαν ότι πρέπει να προσέχουμε».
Στην ερώτηση αν ανάμεσα στους ανθρώπους αυτούς, στους οποίους αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης, βρίσκονται και άνθρωποι με θεσμική θέση, ο κ. Παύλος απάντησε θετικά.
Πηγή αναδημοσίευσης: https://www.vimaorthodoxias.gr/mitrop…
 http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=64250#more-64250