Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Η ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΔΟΓΜΑΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ


Δημοσίευμα  της Εφημερίδος :
"ΑΓΩΝΑΣ"  αρ φυλ. 249/ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ  2018 http://www.agonas.org/
 Γράφει ο π. Ευστάθιος Κολλάς
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ του αμαρτωλού Κολυμπαρίου της αδιάφορης εκεί Εκκλησίας της Κρήτης, ο πιστός λαός της κατά Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας του θεανθρώπου Σωτήρα μας Ιησού Χριστού, αυτός ο μόνος φρουρός της Ορθοδόξου Πίστεως του Ζώντος Θεού, ζήτησε από τους Επισκόπους του, που συμμετείχαν εκεί σε αυτό το ΦΙΑΣΚΟ της Ληστρικής Ψευδο/Συνόδου, να του δώσουν εξηγήσεις που εκεί τον εξέφραζαν. Δηλαδή τους ζήτησαν, τι έπραξαν ακριβώς και τι θέση πήραν τελικά έναντι αυτής της απαράδεκτης από Ορθοδόξου πλευράς ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΨΕΥΔΟ/ΣΥΝΟΔΟΥ, γιατί τελικά δεν υπήρξε ΟΜΟΦΩΝΙΑ, όπως τούτο απαιτείται, υποχρεωτικά, σε κάθε Ορθόδοξη Οικουμενική Σύνοδο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ, με άκρατο Δεσποτισμό και σε Φαναριώτικη Διάλεκτο ήταν: Ότι, Ωφελήθηκε τελικά η Ορθόδοξη Εκκλησία, και οι πιστοί πρέπει, να έχουν εμπιστοσύνη στους Επισκόπους τους, που επαξίως τους εκπροσώπησαν στην Μεγάλη Σύνοδο. Δηλαδή, “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”, (Άπαγε της βλασφημίας).
Η ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΑΥΤΗ ΨΕΥΔΟ/ΣΥΝΟΔΟΣ της αδιάφορης Εκκλησίας της Κρήτης, εκεί στο αμαρτωλό Κολυμπάρι της Κρήτης, έχει προκαλέσει και προκαλεί εισέτι, σοβαρά Δογματο/Εκκλησιολογικά προβλήματα για τα οποία απαιτείται το συντομότερο δυνατόν, να δοθεί προς τούτο, ακριβής και πειστική απάντηση, πριν είναι πολύ αργά και συμβούν τα χειρότερα, γιατί το Ιερατείον και οι Ορθόδοξοι πιστοί βρίσκονται σε κοχλάζουσαν αναστάτωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ, γιατί Ιερείς που είναι γνώστες και είναι τούτο τοις πάσι γνωστόν, ότι Επίσκοποί τους έχουν πράγματι προδώσει, εκεί στο αμαρτωλό Κολυμπάρι της αδιάφορης Εκκλησίας της Κρήτης την Ορθόδοξη πίστη τους με την υπογραφή τους στις αντ/ορθόδοξες αποφάσεις της Ληστρικής Ψευδο/Συνόδου της Κρήτης. Αυτοί λέγω οι Ιερείς διερωτώνται, τι θα πρέπει να πράξουν, όσον αφορά στην περίπτωση της μνημόνευσής τους κατά την διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας και των διαφόρων άλλων Ακολουθιών;;;
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΕΓΟΥΝ, να εκφωνούμε στην μνημόνευσή τους, “...τον ορθοτομούντα τον λόγον της σης αληθείας”, ενώ ουσιαστικά είναι προδότες της Ορθοδόξου πίστεώς μας;;; Με πια δικαιολογία θα πράττουμε τούτο, ενώ γνωρίζουμε, ότι με αυτή μας την πράξη, πέραν της τύψης, θα προκαλέσουμε, ενσυνείδητα πλέον, σκανδαλισμόν στους πιστούς μας;;;
ΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, αλλά επειδή ακόμη δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση, για το μέγα αυτό Δογματό/Εκλησιολογικό παράπτωμά τους και επειδή με την μνημόνευσή σας αυτή πράγματι θα προκαλείτε σκανδαλισμόν στους Εκκλησιαζομένους πιστούς, κάνω τις παρακάτω σκέψεις, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.
ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΚΦΩΝΕΙΤΕ, απευθυνόμενοι προς τον Κύριόν μας Iησούν Χριστόν: “...μνήσθητι Κύριε υπερ πάσης Επισκοπής Ορθοδόξων των ορθοτομούντων τον λόγον της σης αλήθειας” και αν ο Επίσκοπός σας πράγματι έχει ορθοτομήσει εκεί τον λόγο της αλήθειας, τότε συμπεριλαμβάνεται σε αυτή σας την μνημόνευσή, διαφορετικά, όσοι δεν έχουν ορθοτομήσει εκεί τον λόγον της Αληθείας και συμβιβάστηκαν, θα θεωρούνται ως “αλλότριοι (= εχθροί της Εκκλησίας και διαγεγραμμένοι από τον κατάλογο των Χριστιανών), και πλέον μέλοι σεσηπότα (= Σάπιο). (Καν. Α΄ ΣΤ΄ Οικ. Συν. πρβλ. Πηδάλιον σελ. 217-220).
ΑΔΕΛΦΟΙ, κάνω αυτές τις σκέψεις, και τα παρά πέρα επαφίονται στην Ορθοδόξη θαρραλέα επιλογή σας. Η γλώσσα, αδελφοί, της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας είναι: “Το ναι, ναι και το ου, ου, το περισσόν τούτου εκ του πονηρού εστίν” (Ματθ. 5, 37). Επομένως, αυτό το περισσόν της Γραφής, ισοδυναμεί με άρνηση της αληθείας. Λοιπόν μην το πράξετε, γιατί “Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ, ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΟΝ ΕΛΘΕΩΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΞΥΡΙΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟΥΝΤΑ.