Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Οι 200 στολές του πολυφορεμένου μοιχεπιβάτου Ιγνατίου (Λάππα) Λαρίσης....


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ 200 ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΔΩ
Εφημερίδα Αγωνιζομένων Χριστιανών
Λαρίσης ΑΡ ΦΥΛ.179
http://www.agonas.org/pdf/1204.pdf

(αναδημοσίευση)









                       ΜΗΝΥΜΑΤΑ  – ΜΗΝΥΜΑΤΑ …
Τα μηνύματα που πήραμε από την Ελλάδα και το εξωτερικό ως προς το τελευταίο φύλλο του «ΑΓΩΝΑ» ξεπερνούσαν τα εκατό. Όλοι ζητούσαν πληροφορίες και άλλοι να τοποθετηθούν σχετικά. Η δημοσίευση όλων αυτών καθίσταται αδύνατη καθότι θα απαιτούνταν πολύς χώρος. Τα ερωτήματα των περισσότερων συνοψίζονται στα παρακάτω:


     Ερ. Πόσο είναι το κόστος των στολών του Ιγνατίου;
Απ. Ο υπολογισμός επακριβώς είναι αδύνατος. Πάντως – βάσει των τιμοκαταλόγων που κυκλοφορούν – η αξία τους μαζί με τα αξεσουάρ (μίτρες, πατερίτσες, εγκόλπια, σταυρούς κ.ά.) είναι μεγάλη! Την ίδια ερώτηση υπέβαλαν και οι Αγωνιζόμενοι ανήμερα του αγίου Αχιλλείου σε αναρτημένο πανώ ζητώντας να τους πληροφορήσουν οι αρμόδιοι «από ποιο ταμείο πληρώθηκαν οι 200 στολές του Ιγνατίου;» Ασφαλώς απάντηση δεν δόθηκε. Άλλοι αναγνώστες ρωτούσαν αν υπάρχει άλλος μητροπολίτης με τόσες στολές. Αντί δικής μας απάντησης θα δημοσιεύσουμε απόσπασμα επιστολής αναγνώστη μας ο οποίος προτείνει τον Ιγνάτιο για το βιβλίο Γκίνες:
   «...Η Λάρισα θα μπορούσε να διεκδικήσει ένα ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες (για να βγούμε απ’ τη μιζέρια της καθημερινότητας). Το ρεκόρ θα έπαιρνε ο δεσπότης σας για τις ατελείωτες στολές που φτάνουν τις 200. Άλλωστε και η γυναίκα του δικτάτορα των Φιλιππίνων Ιμέλντα Μάρκος πέρασε στην ιστορία εξαιτίας του μεγάλου αριθμού παπουτσιών. Όπως και να έχει το πράγμα οι στολές έχουν τόση χρυσή κλωστή ώστε να στοιχίζουν πολλαπλάσια από τα παπούτσια της Ιμέλντα...».
   Μερικοί βγάλαν τα κομπιουτεράκια και υπολόγισαν ότι ο δεσπότης «κάθε 27 ημέρες έραβε και νέα στολή».  Εντύπωση έκανε η παρατηρητικότητα αναγνωστών όταν διαπίστωσαν, κατά την τηλεοπτική μετάδοση της γιορτής του Αχιλλείου (ΕΤ3 και 4€), ότι η στολή που φορούσε ο Ιγνάτιος δεν περιλαμβάνονταν στη δημοσιευμένη γκαρνταρόμπα. Τους γνωρίζουμε ότι όντως είναι νεοραμμένη (φωτό) γιατί – αχ πώς να το κάνουμε - αδελφέ, δεν πάει να γιορτάσουμε τον άγιο με παλιά στολή!!!
Ειναι για γελια…
«Κοσμοσυρροή στον Αγ. Ραφαήλ Πυργετού».
Μήπως κάνατε λάθος; Γιατί παπασυρροή υπήρχε, κοσμοσυρροή δεν είδαμε.
Προσκυνητής που βρέθηκε στη γιορτή, μας περιέγραψε την κοσμοαποχή. Το βεβαιώνει – χωρίς να το καταλάβουν – το δημοσίευμα που δόθηκε στης εφημερίδες: «… ανήμερα της εορτής έλαβε χώρα η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία μέσα στο κατάμεστο από πιστούς καθολικό…».
Δεδομένου ότι το καθολικό δεν χωράει παραπάνω από 40 άτομα εκ των οποίων τα 25 ήταν ιερείς, πόσοι αποτελούσαν την «κοσμοσυρροή»; Αυτό επιβεβαιώνεται κι από τη φωτογραφία που δημοσίευσαν οι ίδιοι.
Είναι πράγματι για γέλια ή για κλάματα όταν διαπιστώνεις μια ανέντιμη πολιτική προκειμένου να περάσει στον κόσμο ότι όπου πηγαίνει ο ελέω Σεραφείμ Τίκα επίσκοπος Ιγνάτιος (ούτε λαοπρόβλητος ούτε θεοπρόβλητος) συγκλονίζεται ο τόπος από την «κοσμοσυρροή»;
ΑΠΟΡΙΕΣ!!
Γηραιός Μητροπολίτης, μας τηλεφώνησε, γεμάτος απορία, προκειμένου να βεβαιωθεί αν όντως ήρθαν στη Λάρισα, ο “καλός”, ο “λόγιος”, ο “πνευματικός” και πιστό τέκνο του μακαριστού Εδέσσης Καλλινίκου και του π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου ο Ναυπάκτου Ιερόθεος ή, αν και πώς ήρθε στη Λάρισα ο Αρχιεπίσκοπος όταν άλλα σας έλεγε παλαιότερα.
Επίσης και το τί συμβαίνει με το “νέο εκκλησιαστικό ανάστημα” τον Παροναξίας Καλλίνικο  -  πνευματικοπαίδι  και αυτός του π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου, που για την δεσποτική πατερίτσα έπαθε «αμνησία», ξεχνώντας τι τους έλεγε ο μακαριστός π. Επιφάνιος για τους μοιχεπιβάτες - που τον είδε να συγχοροστατεί με μια πλειάδα χρυσοστόλιστων (χιλ. ευρώ) Αρχιερέων.
Του απαντήσαμε εν ολίγοις:
- Γέροντα όταν βλέπουμε μεγάλους τίτλους να προβάλουν, τότε πρέπει να παίρνουμε μικρό καλάθι και μάλιστα να το κοιτάμε μήπως δεν έχει πάτο. Αυτό ισχύει και για τον Ιερόθεο Βλάχο.
Καλά ο Αρχιεπίσκοπος είναι… «είπα-ξείπα».
Όσον αφορά όμως το “νέο εκκλησιαστικό ανάστημα” ξοφλάει ψηφοεπιταγές και δεν είναι καν ανάστημα. Δεσπότης ήθελε να γίνει ο άνθρωπος!
Αχ, Αρχιεπισκοπε !
Άνθρωποι που κάθε χρόνο βοηθούν στα του ναού έλεγαν: Φέτος ο εσπερινός του Αγίου Αχιλλείου ήταν ο χειρότερος που γνωρίσαμε… Ο κόσμος ελάχιστος αν και τίμησε τον… άγιο (;) ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος με την κουστωδία του. Για μια πόλη 200.000 κατοίκων 160-190 άτομα που εκκλησιάστηκαν αποτελεί κατάντημα. Ακόμη και οι μικροπωλητές δεν έβγαλαν ούτε το ενοίκιο προς το δήμο θεωρώντας τον Αρχιεπίσκοπο «γκαντέμη».
Άνθρωπέ μου, οι πιστοί άρχισαν να ξυπνούν, να απεχθάνονται τις φιέστες και τις επιδείξεις που λυπούν μάλλον τον άγιο παρά τον χαροποιούν.
Μήπως πρέπει να ντρεπονται ;;
Άνθρωπος που βρέθηκε και άκουσε αυτά που έσερνε στους πολιτικούς την ημέρα της γιορτής του Αγ. Αχιλλείου ο “άγιος” Καστοριάς Σεραφείμ, μας μετέφερε και το τί συζητούσαν γι’ αυτόν οι επίσημοι.
Κάποιος γνώστης των εκκλησιαστικών επισήμανε:
- Εάν υπάρχει κάποιος που δεν πρέπει να κριτικάρει, αυτός είναι ο Καστοριάς Σεραφείμ διότι επί δέκα έξι (16) χρόνια το έργο της Μητρόπολής του όχι μόνο είναι ανύπαρκτο αλλά κι αυτό που βρήκε μειώνεται συνεχώς διότι «μεριμνά και τυρβάζει, περί πολλά ενώ ενός εστί χρεία». Καθημερινή αγωνία του δεν είναι η μέριμνα της πνευματικής προκοπής των πιστών της μητρόπολής του αλλά η εκπλήρωση κοινωνικών υποχρεώσεων προς εορτάζοντας συνεπισκόπους.
Απόσπασμα της ομιλίας του, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας ανήμερα της εορτής, εντοπίζει τη θλιβερή σημερινή κατάσταση στην απομάκρυνσή μας από το Θεό όταν λέγει:
- Υπεύθυνοι της κατάστασης που ο λαός βιώνει καθημερινά, είμαστε όλοι γιατί απομακρυνθήκαμε από το Θεό.
Η διαπίστωση ορθή. «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν». Κι ερωτούμε: Εσύ τί έκανες για να μην απομακρυνθεί το ποίμνιό σου από το Θεό; Στάθηκες στο πλευρό του να του απευθύνεις έμπρακτα με το παράδειγμα της προσωπικής σου ζωής (!) λόγους παρηγορίας ή το εγκατέλειψες μυριάκις φορές – ευκαίρως, ακαίρως – άμα τη προσκλήσει, και αγαλλομένω ποδί έσπευσες να στηρίξεις και να απευθύνεις λόγους κολακείας σε συναδέλφους σου που και οι ίδιοι αμφιβάλλουν για την εκλογή τους και την αξία τους;
Κύριε Σεραφείμ (και κάθε Σεραφείμ), άφησε στην άκρη το καταραμένο «φιλάδελφον»· κόψε τα «σούρτα-φέρτα»· μείνε στο πλευρό του ποιμνίου σου και ξέχασε τους διάφορους Ιγνάτιους, μήπως και διασώσεις κάποιο ίχνος επισκοπικής αξιοπρέπειας. Να είσαι δε βέβαιος ότι τότε ποίμνιο και ποιμένας θα ελκύσουν το έλεος του Θεού!

 ΑΓΩΝΑΣ: Εφημερίδα Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσηςhttp://www.agonas.org Α.Φ. 181 
 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΡΩΤΑΕΙ  ΓΙΑ ΤΙΣ 200 ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
     Κληρικοί όλων των βαθμίδων και άνθρωποι όλων των τάξεων   μας ρωτούν με επιστολές, τηλεφωνήματα και e-mail: Πώς είναι δυνατόν ο δεσπότης Λάρισας στα 15 χρόνια του να έχει 200 στολές; Και το πιο εξοργιστικό λίγες μέρες μετά την δημοσίευση όλων των στολών – στο φύλλo 179 της εφημερίδας μας “ΑΓΩΝΑΣ” – να εμφανίζεται ο κ. Ιγνάτιος την ημέρα του Αγ. Αχιλλείου (15-5-2012) με καινούργια στολή; Μα δεν έμεινε τίποτα όρθιο; Πού είναι η Σύνοδος να τον καλέσει να δώσει διευκρινίσεις και να τον τιμωρήσει παραδειγματικά έστω κι αν ακόμη ισχυριστεί ότι του τις κάναν… δώρο (!!!) Αλήθεια… υπάρχουν πολλοί που κάνουν τόσο “φθηνά” δώρα;
Όταν ο κόσμος πεινάει, οι διάφορες Εκκλησίες και φιλανθρωπικές οργανώσεις ανά τον κόσμο – Ρωσία, Αυστραλία, Αμερική, Κύπρος κ.ά. – κάνουν εράνους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ενισχύοντας τα συσσίτια της Εκκλησίας και ο δεσπότης της Λάρισας φτιάχνει στολές χιλιάδων ευρώ;
Η δικαιοσύνη γιατί σιωπά και δεν ερευνά το πόθεν έσχες;
Διότι τα χρήματα από μισθούς της 15ετίας δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 350.000 – 370.000 ευρώ και εξ αυτών εάν αφαιρέσουμε τις προσωπικές δαπάνες – διατροφή, ενδυμασία, κ.ά. – του μένουν 250.000 ευρώ. Δεδομένου ότι οι στολές, μήτρες, πατερίτσες, εγκόλπια, σταυροί, μανδύες κ.ά. υπολογίζονται από εκτιμήσεις ειδικών από 1.500.000 έως 2.500.000 ευρώ ποιο ταμείο είναι ο χορηγός του; Ή ποιος “φιλάνθρωπος” τα πλήρωσε;
Ένα δίκαιο παράπονο
Ο εξόριστος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος ο Α΄, ο οποίος είναι έγκλειστος σε ένα δωμάτιο του τελευταίου ορόφου του Πατριαρχείου τα τελευταία επτά χρόνια, σε επίσκεψη δημοσιογράφου των Αθηνών εξέφρασε ένα μεγάλο παράπονο.
«Εγώ ήμουνα πάντα στο πλευρό του Ιγνατίου Λαρίσης όσες φορές με καλούσε – ενθρόνιση, λειτουργίες –, μάλιστα δε όταν κανείς δεν τον πλησίαζε είτε από φόβο είτε γιατί τον θεωρούσαν… αποδιοπομπαίο. Δεν θα ξεχάσω τις φωνές “ΑΝΑΞΙΟΣ”, τα σπασμένα κεφάλια, τα αίματα του κόσμου από τις δυνάμεις καταστολής έξω από τον ναό που λειτουργούσαμε κι εμείς μέσα προσπαθούσαμε να τον βοηθήσουμε και να τον στηρίξουμε… Δυστυχώς χρόνια επισκέπτεται τα Ιεροσόλυμα και δεν κάνει τον κόπο να ανεβεί μερικά σκαλιά να με επισκεφθεί…».
Θεότατε Ειρηναίε, εάν σε επισκέπτονταν ο δεσπότης της Λάρισας Ιγνάτιος, δεν θα του έλεγε τέτοια «ωραία» λόγια ο Θεόφιλος, ώστε να τα δημοσιεύει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και να λέει ο κόσμος: Να τι λέγει για τον Ιγνάτιο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ! «Ουδείς αχάριστος του ευεργετηθέντος…».
 


Αγώνας - Εφημερίδα Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης Α.Φ. 180