Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

''Παίζει με την φωτιά'' το ''Φανάρι'' στο εκκλησιαστικό ζήτημα Αμερικής

Τα χρήματα της Ομογένειας, μέσω Αρχιεπισκοπής-Μητροπόλεων (που είναι ΜΗ κερδοσκοπικές εταιρίες με 501c του IRS), κατατίθενται σε προσωπικό λογαριασμό του οικουμ. Πατριάρχη, βασικά σε ευρωπαϊκές πόλεις (εκτός Τουρκίας). Μήπως είναι καιρός να ζητήσουμε από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να ασχοληθεί με την υπόθεση, επειδή παρατράβηξε η εξαπάτηση της Ομογένειας;


                     
''Παίζει με την φωτιά'' το ''Φανάρι'' στο εκκλησιαστικό ζήτημα Αμερικής
Συνηθισμένος να συνδιαλέγεται με υποτακτικούς-δουλοπρεπείς και εκβιαζόμενους ''ιεράρχες'', ο οικουμ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ζήτησε (30 Μαίου '18) την παραίτηση του αρχιεπίσκοπου Αμερικής.
Προς τιμήν του, ο Δημήτριος είπε ΟΧΙ.
Η απαίτηση της Ομογένειας τώρα, είναι η απομάκρυνση του ''άτυπου έγγαμου αρχιεπίσκοπου'', του διαπλεκόμενου-διεφθαρμένου ''φάδερ 'Αλεξ'' (Καρλούτσου), που λειτουργεί, ανεξέλεγκτα, ως ''εισπράκτορας'' του Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ και ''ανεβοκατεβάζει'' αρχιεπισκόπους. Aφού πρώτα λογοδοτήσει γιά σκάνδαλα και ενημερώσει την Ομογένεια, ΠΟΣΑ εκατομ. δολάρια τα τελευταία 20 χρόνια, διοχετεύτηκαν -με ενέργειές του- σε τραπεζικούς λογαριασμούς -ειδικά εκτός Τουρκίας- του οικουμ. Πατριάρχη και λοιπών ''συνοδικών''.
'Οπως είναι γνωστό, επειδή η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το ''Φανάρι'' ως ''οικουμενικό Πατριαρχείο'', οι ''λογίες-χαράτσια'' από Μητροπόλεις, Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ, κατατίθενται στον προσωπικό λογαριασμό του, ''Πατριάρχης Βαρθολομαίος Αρχοντώνης'', στην Κων/πολη και, κατά προτίμηση, σε τράπεζα ευρωπαϊκής πόλης. Οι μεγάλες δωρεές Ομογενών σε χρήμα, κατατίθενται μόνο σε προσωπικό λογαριασμό του οικουμ. Πατριάρχη, σε δύο ευρωπαϊκές πόλεις.
Τα χρήματα της ελληνικής κυβέρνησης (5 εκατομ. ευρό τον χρόνο, 
υπουργείο Εξωτερικών), κατέληγαν στο άγρια φιλοχρήματο οικουμ. Πατριαρχείο, σε ΜΕΤΡΗΤΑ ΜΟΝΟ, μέσω του γεν. Προξενείου της Ελλάδας, στην Κων/πολη.
Το οικουμ. Πατριαρχείο και ο Πατριάρχης, ουδέποτε δίνουν οικονομικό απολογισμό. Και παραμένει άγνωστο, ΠΟΥ καταλήγουν τα χρήματα.
Σε ότι αφορά την Αμερική, αυτή την φορά, ο εκβιασμός Βαρθολομαίου δεν θα περάσει. Αρκετά υπόφερε η Ομογένεια από το ''τουρκικό 'Ιδρυμα'' στην Κων/πολη, που λειτουργεί ως ασύδοτος ''πράκτορας της Τουρκίας'' και νομίζει ότι είναι ''αφεντικό της Ομογένειας''.
Μην ξεχνάμε ότι οι Ομογενείς στην Αμερική έχτισαν εκκλησίες, σχολεία, κοινοτικά Κέντρα, Ιδρύματα και συντηρούν το Πατριαρχείο.
Η επιτακτική ανάγκη γιά αυτοκέφαλη Εκκλησία στις ΗΠΑ έχει ωριμάσει και είναι αποδεκτή από την μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνοαμερικανών, που έχουν αηδιάσει με τις ''δεσποτικές'' πράξεις του Βαρθολομαίου και τις ανεξέλεγκτες ''αλητείες'' του ''φάδερ 'Αλεξ''.


http://kalami.us/


ΔΕΝ υπάρχει ''Αρχιεπισκοπή Αμερικής''. Ουσιαστικά είναι Νέας Υόρκης και περιχώρων, μετά την πολυδιάσπαση από τον Βαρθολομαίο (μέσα '90) της ''Αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής'' σε Μητροπόλεις. Τα αποτελέσματα της άφρονης πολιτικής ''διαίρει, βασίλευε και μάζευε χρήμα'' του οικουμενικού Πατριαρχείου, τα ζούμε τώρα, με τις άδειες εκκλησίες και την αδιαφορία της Ομογένειας, η οποία, αηδιασμένη, δεν ασχολείται, εγκαταλείποντας τις εκκλησίες που έχτισε-δημιούργησε. Tο οικουμ. Πατριαρχείο Κων/πολης, έκανε ''εξαιρετική δουλειά'' στις ΗΠΑ, γιά όφελος της Τουρκίας.

Η μεγάλη είδηση: Εκκλησιαστικές ανατροπές στην Αμερική
Θα τεθεί θέμα αυτοκεφαλίας στην 44η Κληρικολαϊκή Συνέλευση (Βοστώνη, 2-5 Ιούλιου '18)
Ακόμα και η ''επαρχιακή Σύνοδος Αμερικής'' (αρχιεπίσκοπος και 6 από τους 8 μητροπολίτες) είναι υπέρ της αυτοκεφαλίας, άσχετα τι λένε δημόσια και ''θεατρινίστικα''.
Η αυτοκεφαλία της Εκκλησίας μας στην Αμερική, επιβάλεται (έχει καθυστερήσει πολύ), επειδή δεν μπορεί να είναι ''όμηρος'' (μαζί και η Ομογένεια) του οικουμ. Πατριαρχείου, που ''έκανε κομμάτια'' (μέσα '90, σε Μητροπόλεις) την δυνατή -παλαιότερα- Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής, που ''ληστεύει'' την Ομογένεια και πρoωθεί-υπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Η Ομογένεια ΗΠΑ έχει ζήσει (και ζει ακόμα) τις ''βυζαντινές'' δολοπλοκίες, ραδιουργίες, ατιμίες, βρωμιές, ''αρπαχτές'' κλπ. Η ''μπόχα'' από το ''οικουμενικό'' στην Τουρκία, πέρασε τον Ατλαντικό.
Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση είναι το ανώτατο Σώμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Αν αποφασίσει την αυτοκεφαλία, τότε ''τέλειωσε η υπόθεση'' και το Πατριαρχείο, ΔΕΝ μπορεί να κάνει οτιδήποτε, επειδή Αρχιεπισκοπή και Μητροπόλεις είναι ''μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις-εταιρίες'' στις ΗΠΑ.
'Ηδη η Οργάνωση OCL (Orthodox Christian Laity), κινητοποιεί τα μέλη της γιά το ζήτημα της αυτοκεφαλίας.
ΣΗΜ.: Μην ξχνάμε ότι το οικουμ. Πατριαρχείο ''επιβάλει'' στις ελληνικές κυβερνήσεις, να έχει αυτό τον ''πρώτο λόγο'' στον απόδημο Ελληνισμό, ειδικά αυτόν της Αμερικής, επειδή έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της Τουρκίας. Και απόδειξη είναι το γεγονός ότι ΑΠΑΙΤΗΣΕ (γραπτά, με επιστολή) και από την τωρινή κυβέρνηση, να ΜΗΝ επαναλειτουργήσει το ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ).


''Φάδερ 'Αλεξ Καρλούτσο γερά, πάρτους και τα βρακιά''
Εκκλησιαστικό, Αμερική: ''Ενοχλήθηκαν'' οι γραφικοί ''άρχοντες σφογγοκωλάριοι''

Θερμό και διασκεδαστικό καλοκαίρι προβλέπεται στα εκκλησιαστικά μας στις ΗΠΑ, μετά το ''μπουρλότο'' του επιχειρηματία και ευεργέτη (με εκατομ. δολάρια) της Εκκλησίας και Ιδρυμάτων, Στάθη Βαλιώτη στην τελετή αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης (19 Μαίου '18). Ο επιφανής Ομογενής, που τιμήθηκε με τον τίτλο του ''διδάκτορα'' στην τελετή, στην ομιλία του είπε το αυτονόητο, που η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των Ομογενών οιοθετεί και πιστεύει: «...Είναι άμεση ανάγκη η Εκκλησία μας να γίνει αυτοκέφαλη ή το Πατριαρχείο μας να μεταφερθεί στην Αμερική... Δεν γίνεται να διοικούμεθα από μία μικρή ομάδα ανθρώπων που βρίσκεται στην Τουρκία, χωρίς ποίμνιο και χωρίς σκοπό, μα ούτε και έργο, καθώς και με διαφορετική ατζέντα... Τι θα γίνει σε μία ελληνοτουρκική σύρραξη, ποιον θα βοηθήσει η Εκκλησία μας;».
(ΔΙΑΒΑΣΤΕ όλη την ομιλία)
Η τοποθέτηση του κ. Βαλιώτη, βρίσκει σύμφωνη την μεγάλη πλειοψηφία της Ομογένειας ΗΠΑ, η οποία δεν στηρίζει την Εκκλησία, όπως παλαιότερα, εξαιτίας της διασπαστικής και ληστρικής πολιτικής του οικουμ. Πατριαρχείου, του οποίου η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όπως και οι Μητροπόλεις σε όλη την αμερικάνικη 'Ηπειρο, είναι ''θυγατρικές επιχειρήσεις''.
Η δήλωση αυτή, προκάλεσε αντιδράσεις. ''Ξεσηκώθηκαν'' οι... ''ταγματασφαλίτες'', οι δουλοπρεπείς ''άρχοντες'' του οικουμ. Πατριαρχείου, τους οποίους αυτό ''αρμέγει'' διαχρονικά, μέσω του ''follow the money'' εκπροσώπου του, του ''άτυπου αρχιεπίσκοπου φάδερ 'Αλεξ'' (Καρλούτσου) και έβγαλαν ανακοίνωση. Μπορεί οι εκατοντάδες ''άρχοντες'' να μην έχουν προσφέρει τίποτα στην Ομογένεια, στην Ελλάδα και να ''φροντίζουν'' ΜΟΝΟ οικονομικά τους φιλοχρήματους του Πατριαρχείου, με αντάλλαγμα ''λιλιά'' (100.000 δολ. το κάθε ''λιλί'', μπορεί να τους δίνεται και...''συγχωροχάρτι''), που ικανοποιούν την ανάγκη τους γιά ''αναγνώριση'', αλλά τους χρειαζόμαστε, επειδή, με αυτούς, αντιλαμβανόμαστε τα χάλια του Ελληνισμού στις ΗΠΑ, που τον διάλυσε με την πολιτική του ''διαίρει και βασίλευε'' και τον ''άρμεξε άγρια'' το οικουμ. Πατριαρχείο από την Κωνσταντινούπολη.
Εξυπακούεται ότι τα εκατομμύρια δολάρια των ''αρχόντων'' καταλήγουν στο ''φτωχό και ταπεινό'' Πατριαρχείο (σε τραπεζικούς λογαριασμούς εντός και εκτός Τουρκίας), ενώ τα ελληνικά σχολεία στις ΗΠΑ κλείνουν και Αρχιεπισκοπή - Μητροπόλεις, ''βάρεσαν διάλυση''.


Τους ''άρχοντες'', η πηγή των εκκλησιαστικών κακών στις ΗΠΑ, με το όνομα φάδερ 'Αλεξ, ''τους ''έχει στην τσέπη'' και φυσικό ήταν να ''αντιδράσουν''. Κι έτσι διασκεδάζει η Ομογένεια, επειδή τους θεωρεί γραφικούς, ''νεόπλουτα μηδενικά'' και ''άνευ σημασίας''. Φυσικά, τους ''άρχοντες'' και λοιπούς εγκάθετους του οικουμ. Πατριαρχείου, τους υποστηρίζει η μικρής κυκλοφορίας ημερήσια εφημερίδα Αστόριας Νέας Υόρκης ''Εθνικός Κήρυξ'', όπως υποστηρίζει και κάθε ''ανώμαλη κατάσταση'' στην Ομογένεια ΗΠΑ, σε αντίθεση με τα πιστεύω της μεγάλης πελιοψηφίας της Ομογένειας, στα πλαίσια της διαχρονικής πολιτικής της, ''follow the money''.

Η (ανόητη) ανακοίνωση του ''Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα'' (22 Μαίου '18), ''μυρίζει'' φάδερ 'Αλεξ (τον οποίον η Ομογένεια και η Εκκλησία έπρεπε ''να είχαν πετάξει έξω με τις κλωτσιές'') και παραπέμπει στο ''σφάξε με Βαρθολομαίε, να αγιάσω''. Και γιά να αντιληφθούμε το μέγεθος της ανοησίας των γραφικών ''αρχόντων'', επισημαίνουμε ότι ''όλα τα λεφτά'' είναι στην φράση «οι Αρχοντες, εκφράζουμε την βαθιά μας ανησυχία, διότι ένας μίλησε εναντίον της Μητέρας Εκκλησίας, ενώ κανείς δεν φαίνεται να μίλησε υπέρ της»!!!
Να τονιστεί ότι, ο ''φάδερ 'Αλεξ'', εκτός από...''εισπράκτορας'' του Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ, είναι και ''πνευματικός ηγέτης'' (spiritual leader) των ''αρχόντων'' του ''τάγματος του αγίου Ανδρέα''. Οπότε, με τέτοιον ''πνευματικό ηγέτη'' φυσικό είναι οι γραφικοί ''άρχοντες'', να... ''είναι στα χαμένα''.
Η ανακοίνωση:
«Το Τάγμα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκφράζει την ανησυχία και την αποκαρδίωσή του στην αποφοίτηση του αγαπητού μας Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, για τα δημοσίως λεχθέντα αισθήματα εναντίον της Μητρός Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, καθώς επίσης και τις άκαιρες αναφορές για ‘αυτοκεφαλία’ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Κάθε κληρικός και λαϊκός οφείλει να γνωρίζει πως η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι Επαρχία του πανσέπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως -του Πρώτου Θρόνου της παγκόσμιας Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας- και ως τέτοια έχει την εκκλησιαστική, κανονική και λειτουργική της βάση ριζωμένη στην Αμπελο την οποία εφύτευσε η Δεξιά του Κυρίου διά του Πρωτοκλήτου Αγίου Αποστόλου Ανδρέα.
'Ολη η Ιεραρχία, ο κλήρος και ο λαός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής οφείλουν αφοσίωση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και εμείς, οι 'Αρχοντες, εκφράζουμε την βαθιά μας ανησυχία διότι ένας μίλησε εναντίον της Μητέρας Εκκλησίας, ενώ κανείς δεν φαίνεται να μίλησε υπέρ της.
Προσευχόμαστε ενθέρμως και με κάθε καλή διάθεση πως τέτοια ανοησία να μην λυπήσει το Σώμα της Εκκλησίας πιο πολύ και πως όλοι εμείς, κλήρος και λαός, παραμένουμε σταθεροί στη Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως με χαρά και ευγνωμοσύνη για τις ευλογίες που έχει επιδαψιλεύσει, με αίμα και δάκρυα, επί των τέκνων της σ’ αυτή τη χώρα της ελευθερίας και της υπόσχεσης.
Ιατρός Αντώνιος Λυμπεράκης, 'Αρχων Ακτουάριος, Εθνικός Διοικητής».

Σημ.: Ο ''Ακτουάριος'' ήταν κρατικός υπάλληλος του ρωμαϊκού κράτους. Αργότερα, επί Βυζαντίου, ο τίτλος αποδώθηκε σε ειδικευμένους ιατρούς. Γνωστός ήταν και ο ''Ακτουάριος του Ιπποδρομίου''.


Υπό διάλυση τα εκκλησιαστικά ''μαγαζιά'' στις ΗΠΑ
''Να δοθεί τέλος στο δικτατορικό καθεστώς Μεθόδιου'': Συγκέντρωση υπογραφών κατά μητροπολίτη Βοστώνης
''Ρetition'' στο διαδίκτυο, από διαμαρτυρόμενους Ομογενείς... Μας ενημέρωσαν ότι ανάλογο ''petition'' ετοιμάζεται και γιά τον αποτυχημένο, αυταρχικό και υπερφιλόδοξο ''άγιο'' Νέας Υερσέης, Ευάγγελο.
Οι διαμαρτυρίες αυτές στο διαδίκτυο, με συλλογή υπογραφών, αποδεικνύουν ότι οι ''ιεράρχες'' μας στις ΗΠΑ, δεν έχουν λαϊκή στήριξη. Και αυτό, επειδή ενεργούν ως αυταρχικοί ''βοσκοί'', που νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με ''πρόβατα''.
Η Ομογένεια ξεσηκώνεται, επειδή δεν αντέχει άλλο να χρησιμοποιείται από ένα τουρκικό 'Ιδρυμα στην Κωνσταντινούπολη, που την ληστεύει, την υποτιμά και την χρησιμοποιεί, μέσω των μητροπόλεών του στις ΗΠΑ. Από το οικουμ. Πατριαρχείο, που με τους Καρλούτσους του στις ΗΠΑ, νομίζει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους ή σε ''πρόβατα'' που τα βλέπει μόνο ως δολάρια.
Η Ομογένεια, αρκετά ανέχτηκε να καθορίζεται η εκκλησιαστική ζωή της, από αυτόκλητους  ''άγιους'' στο ''Φανάρι'', που την διαίρεσαν και εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Η Ομογένεια οφείλει να προστατέψει αυτά που έχτισε με τον κόπο της: Εκκλησίες, κοινοτικά Κέντρα, σχολεία κλπ. Οφείλει να τα προστατέψει από ασύδοτα, άγρια ''αρπακτικά''.
Τα ''αποφασίζω και διατάζω'' Πατριαρχείου, Αρχιεπισκοπής, Μητροπόλεων, ΔΕΝ έχουν πέραση στην Αμερική. Αρκετά υποφέραμε από τους αυταρχικούς φιλοχρήματους σκοταδιστές.
H Εκκλησία μας στην Αμερική και το Πατριαρχείο, έχουν απωλέσει την εκτίμηση του κόσμου, με τις ''αραχνιασμένες'' αυταρχικές μεθόδους που χρησιμοποιούν. Τώρα, είναι πολύ αργά γιά θεατρινίστικες ''διορθώσεις''. Οι εκκλησίες άδειασαν και έμειναν τα ''ντουβάρια'', μαζί με τους υψηλά αμειβόμενους παπάδες.

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

1.) Αθηναγόρας ο μέντορας και πρωτοστάτης της οικουμενιστικής ασέβειας. Ένας απο τους μεγαλύτερους αιρετικούς όλων των αιώνων.

2.) Δημήτριος, πράος και ταπεινός, αλλά πνευματικό ανάστημα του Χαλκηδόνος Μελίτωνα Χατζή και βαθιά Οικουμενιστής.

3.) Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο τρίτος κρίκος της οικουμενιστικής ασέβειας, πνευματικό τέκνο του ασεβέστατου Μελίτωνα Χατζή. "Κατόρθωσε" (κατόρθωμα να σου πετύχει!!!) να θεσμοθετήσει, με την Σύνοδο της Κρήτης, τον Οικουμενισμό σαν πίστη της Εκκλησίας.

4.) Μελίτων Χατζής, Μητροπολίτης Χαλκηδόνος.
Υπεράνω περιγραφής Οικουμενιστής.
Εικόνα απαράλλακτη του πνευματικού του πατέρα Αθηναγόρα.
Ο στενώτερος συνεργάτης του Μεγάλου Αποστάτη της πίστης μας Αθηναγόρα και ο μέντορας στην Οικουμενιστική ασέβεια του Πατριάρχη Δημήτριου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

panayiotistelevantos