Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Λάρισα

Η Κίνηση Ελεύθερων Πολιτών «Ελληνική Επαναφορά» κάνει κάλεσμα για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Λάρισα




Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Λάρισα κάνει η Κίνηση Ελεύθερων Πολιτών «Ελληνική Επαναφορά». Αναλυτικά:
«Παύλος Μελάς ή Μίκης Ζέζας, Θύμιος Καούδης, Καπετάν Κώττας, Σαραντέλος Αγαπηνός ή Καπετάν Άγρας, Νάκης Λίτσας, Λυμπερόπουλος Κων/νος, Μιχαήλ Μωραϊτης ή καπετάν Κόδρος.
Γνωρίζουν άραγε την ιστορία, την ζωή, τον αγώνα και τον θάνατο των παραπάνω οι «διαπραγματευτές» της κυβέρνησης για το Σκοπιανό ζήτημα; Οι παραπάνω είναι μερικοί μόνο από τους επικεφαλής των Μακεδονομάχων που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας.

Τους ξέρουν έστω κι ονομαστικά; Η απάντηση είναι όχι. Το μεγάλο πρόβλημα με αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι δεν γνωρίζουν και δεν θέλουν να μάθουν την ιστορία τόσο της Μακεδονίας όσο και του Ελληνισμού γενικότερα. Είναι δεδομένο ότι ο πολίτης μιας χώρας , όταν δεν γνωρίζει την ιστορία της, δεν έχει και την καλύτερη στάση στην προάσπιση των Εθνικών θεμάτων και συμφερόντων και μάλιστα όταν ο πολίτης αυτός δεν είναι ένας απλός πολίτης αλλά είναι οι ιθύνοντες, κυβερνώντες κι εκπρόσωποι ενός ολόκληρου λαού, τότε τα πράγματα χειροτερεύουν ακόμη περισσότερο. Έτσι χειροτέρεψαν και στο ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού μας κρατιδίου.
Η πολιτική και η ψευτοδιαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης έρχεται ως επιστέγασμα και συμπλήρωμα στην πολιτική των περισσοτέρων ελληνικών κυβερνήσεων από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου έως τις μέρες μας. Μία πολύχρονη στάση αδιαφορίας για την προκλητικότητα των βορεινών παραχαρακτών της ιστορίας μας, έφερε το σημερινό αποτέλεσμα να θεωρείται δεδομένο ότι θα αναγνωριστούν ως Μακεδονικό Κράτος κι Έθνος ενώ εμείς θα διαθέτουμε πλέον μόνο Μακεδονική επαρχία…Αυτό από μόνο του συνιστά προδοσία, ανέγκλητη και ασυγχώρητη!!!
Επιβάλλεται όλοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να διασώσουμε την Εθνική μας ταυτότητα και αξιοπρέπεια . Στο πλαίσιο αυτό, ο σύλλογος μας, ως ένας από τους συνδιοργανωτές του Συλλαλητηρίου, καλεί όλους τους Έλληνες – Θεσσαλούς την Τετάρτη 6 Ιουνίου και ώρα 19:30 να διατρανώσουμε την φωνή μας για την Μακεδονία μας στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Τέλος καλούμε την οργανωτική- συντονιστική επιτροπή του Συλλαλητηρίου να διαφυλάξει τον ακομμάτιστο χαρακτήρα της διαδήλωσης … Όλοι μαζί οι Έλληνες να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία. Ο αγώνας για την Διάσωση της Μακεδονίας μας είναι Κοινός , είναι Εθνικός αλλά και Ιστορικός…».