Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Πεθανε αμετανοητος ο ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗΣ Λαρισας ΝεοΑρσακιος Λαππας που εχυσε ποταμηδον αιμα χριστιανικο στη Λαρισα.

 Δίωκε ανελλιπώς τους χριστιανούς απο την ημέρα που επέβη του θρόνου της Λάρισας ΜΈΧΡΙ ΣΉΜΕΡΑ.


 Πεθανε αμετανοητος ο ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗΣ Λαρισας ΝεοΑρσακιος Λαππας που εχυσε ποταμηδον αιμα χριστιανικο στη Λαρισα.

Πηγε στο Μαϊαμι - μιμουμενος απαραδεκτως τον Χριστοδουλο, τον αμετανοητο αββα Μωυσεα  Αγιορειτη και τον Δαμασκηνο Αγαθωνιτη - για να κανη μεταμοσχευσι οχι διπλου οργανου, αλλα μονού οργανου, του ηπατος, πραγμα ΑΠΡΕΠΕΣ και ΑΝΙΕΡΟ.
Και την ωρα που ξεριζωναν το σηκωτι απο τον ζωντανο ανερωτητο ασθενη για να το βαλουν στον ΝεοΑρσακιο Ιγνατιο Λαππα, ευθυς αμεσως πεθανε πρωτος ο μεχρι τοτε  ζωντανος ανερωτητος ασθενης και σχεδον ταυτοχρονα πεθανε και ο ΝεοΑρσακιος Λαππας.
Δεν πανηγυριζουμε, αληθεια για την αναχωρησι ενος ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΟΥ που

συνταραξε την Εκκλησια και εχυσε αιμα χριστιανικο στη Λαρισα.
Οταν εξοντωναν στα αμφιθεατρα τους χριστιανους ο Νερωνας και ο Καλιγουλας, οι χριστιανοι παρακαλουσαν το Θεο να τους απαλλαξη απο αυτους τους απηνεις και αιμοδιψεις διωκτες.
Ο ΝεοΑρσακιος της Λαρισας, που μεχρι την τελευταια του στιγμη - τουλαχιστον φανερα -  δεν επεδειξε καμμια μετανοια για οσα εξευτελιστικα διεπραξε επανω στο Σωμα της Εκκλησιας, αφου πατησε στο πτωμα ενος ΑΓΙΟΥ πραγματικα επισκοπου και αφησε κακιστο παραδειγμα στους επιγενομενους, καταφερε να επιβαλη πολυετεις ποινες ακομα και να κατασχεση τα περιουσιακα στοιχεια πληθους πολυτεκνων χριστιανων που αρνουνταν να τον αναγνωρισουν και να τον προσφωνουν ...ως επισκοπο τους.
Οσοι δε προσκυνησαν τον ...Βααλ τους ....απηλασσε πασης κατηγοριας.
Και δυστυχως, σε τετοιους ΑΗΔΕΙΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ, μετατραπηκαν πολλοι στη Λαρισα.
Διωκε ανελλιπως τους χριστιανους απο την ημερα που επεβη του θρονου της Λαρισας και ενοσω ζουσε ακομα ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Λαρισας Θεολογος.  Ενθρονιστηκε κεκλεισμενων των θυρων με την βοηθεια των Σιδηροφρακτων ΜΑΤ, στην οποια ειχαμε και εμεις την τιμητικη με τα σμπρωξιματα να εισελθουμε εντος του ναου και να παρακολουθησουμε εκεινη την θλιβερη και αξιοθρηνητη ...ΜΑΪΜΟΥ "ενθρονισι". .
Αλλωστε, ως ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗ θα τον κρινη και ο Θεος, αφου βρισκεται πλεον στα χερια Του.

  • Ο Αγιος Χρυσοστομος, που κατελαβαν τον θρονο του δυο παρομοιοι ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΕΣ - ο Αρσακιος και ο Αττικος -  τους αποκαλουσε ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ και ΑΡΠΑΓΑΣ του θρονου του.

Ευχομεθα ο Θεος να εξαντληση ολη τη φιλανθρωπια Του και να  τον συγχωρηση.
Αυτο και μονο.
πηγη: ΟΜΟΛΟΓΙΑ