Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Ιγνάτιος Μαδενλίδης: για να ειρηνεύσει και ουρανοδρομήσει η τοπική μας Εκκλησία της Λαρίσης.



     Ο  Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Μαδενλίδης, χαρισματικός   με τεράστιο πνευματικό έργο εκτός από ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Λαρίσης. ‘Άξιος ιεραπόστολος στην Αφρική   και υπεύθυνος  της ΓΕΧΑ του συλλόγου «ΣΩΤΗΡ» στην Λάρισα,  μετέπειτα εξελέγη Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής  και κατόπιν Πενταπόλεως, αξιώματα που λάμπρυνε θαυμαστά.
     Ο π. Ιγνάτιος Μαδενλίδης  δυναμική προσωπικότητα, ενέπνεε αγωνιστικότητα  και πρωτοστατούσε σε εκκλησιαστικούς αγώνες.   Συμπαραστάθηκε  στην δίωξη του Θεολόγου, πολλά πνευματικά του παιδιά αυτοβούλως συμμετείχαν στον  εκκλησιαστικό αγώνα  ο ίδιος συμμερίζονταν το δίκαιο  του Σεβασμιωτάτου Θεολόγου και του αγώνος.  Χαρακτηριστική  είναι  η στιγμή  όταν τα ΜΑΤ προκειμένου να επιβάλλουν δια της βίας τον αντικανονικό δεσπότη  αιματοκύλησαν  δεκάδες από τους Αγωνιζόμενους Χριστιανούς,   έσπευσε πρώτος ιερεύς ως καλός ποιμήν  όρθρου βαθέως, στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας που γέμισε από τραυματίες Αγωνιζόμενους Χριστιανούς και έκλαιγε βλέποντας το φοβερό θέαμα, η εκκλησία να χύνει αίμα των παιδιών της για να επιβάλει  το Σεραφειμικό  «Λύκο» και να πατάξει τον εκλεκτό του Θεού και του Λαού τον Θεολόγο.
     Γνώριζε την κατάφορη παραβίαση των Ιερών  Κανόνων, τα σκοτεινά κέντρα που αποφάσιζαν για την τύχη της  εκκλησίας της Λάρισας,   τις μυστικές εφορμήσεις, τα έργα και τις ημέρες του επίδοξου μοιχεπιβάτου, ο οποίος κρυβόταν σε βίλες μεγαλοβιομηχάνων και παπάδων, γνώριζε και το περίεργο περιβάλλον του αντικανονικού επιβουλευτού του μητροπολιτικού θρόνου της Λαρίσης Σαλαμίνιου  μωροφιλόδοξου μοχθηρού  αρβανίτη   Ιγνατίου Λάππα.
    Στον επικήδειο λόγο   μετά παρρησίας μεταξύ άλλων  η ευχή του  Ιεροκήρυκος π. Ιγνατίου Μαδενλίδη  ενώπιον του σκηνώματος   του μακαριστού ΘΕΟΛΟΓΟΥ  Μητροπολίτου  Λαρίσης  και του λαού της  Λαρίσης  στον Ιερό Ναό  Αγ. Αχιλλείου, ήταν η εξής:
  «Σεβασμιώτατοι πατέρες και δια των πρεσβειών του εν ουρανοίς, ήδη πιστεύομεν αγίου Λαρίσης Θεολόγου, να αναδείξει  αντάξιον διάδοχο του κεκοιμημένου για να ειρηνεύσει και  ουρανοδρομήσει η τοπική μας Εκκλησία, Αμήν.» (Ακριβής απομαγνητοφώνηση από το βίντεο της κηδείας του μακαριστού Θεολόγου Λαρίσης. )
   Άλλη φορά δημοσίως σε  δημοσιογραφική ερώτηση για το ποιόν  θα πρότεινε –υποδείκνυε   για Επίσκοπο Λαρίσης, απάντησε λακωνικά:
    «Πάντως όχι τον συνονόματό μου»  Σαφέστατα αποτρέποντας  μετ’ αποτροπιασμού  τον συνονόματό του κ.  Ιγνάτιο Λάππα ως αντικανονικό.
Πριν αναχωρήσει από τη Λάρισα ο Σεβασμιώτατος Ιγνάτιος Μαδενλίδης – Επίσκοπος Πενταπόλεως - για την τελευταία Ιεραποστολή (μήπως είχε κάποια πληροφορία;) θεώρησε ιερό καθήκον να επισκεφθεί τον Ιγνάτιο Λαρίσης και να τα πουν τετ-α-τετ – Ιγνάτιος προς Ιγνάτιο.

Είπαν αρκετά, αλλά, με την επίσκεψή του αυτή, ήθελε να ξεκαθαρίσει κάτι που τον απασχολούσε – όπως έλεγε – για χρόνια. Είπε στον Ιγνάτιο Λαρίσης: «Αδελφέ, βρισκόμαστε στη δύση του βίου μας και νομίζω είναι καιρός να καλέσεις τους «Αγωνιζόμενους» και να αλληλοσυγχωρηθήτε…». Δεν θέλουμε να περιγράψουμε τη στάση και τις κινήσεις του Λαρίσης, μεταφέρουμε μόνο την απάντηση: «Εγώ! Θα τους πεθάνω όλους αυτούς και μετά θα πεθάνω εγώ…». Ο π. Ιγνάτιος έμεινε αποσβολωμένος και άφωνος… και αναχώρησε…!!!  (Καταγραφή μαρτυρίας του εκδότου Τριαντάφυλλου Τασιόπουλου σε σχετικό δημοσίευμα)