Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Συμμορία εισβάλλει σε Ιερό Ναό στο κέντρο της Αθήνας και τρομοκρατεί τους πιστούς - Ευθύνη από «Ρουβίκωνα» (upd)



(Ανανέωση 16:20) Με ανάρτηση σε γνωστό διαδικτυακό «στέκι» των αναρχικών, ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την «παρέμβαση», όπως την χαρακτήρισε, την ώρα της λειτουργίας στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στα Εξάρχεια, εξηγώντας ότι έγινε «για την προσπάθεια των ανθρώπων της ενορίας να πετάξουν στο δρόμο όσους διαμένουν στην στέγη αστέγων της ενορίας».

Σύμφωνα με την ανάρτησή τους, τα μέλη του Ρουβίκωνα ήθελαν, όπως ισχυρίζονται, με την κίνησή τους αυτή να κάνουν σαφές στους ανθρώπους της ενορίας «ότι οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στην στέγη αστέγων, αν και οικονομικά μη ενεργοί, διαθέτουν ακόμη την ιδιότητα του ανθρώπου και δεν είναι σκουπίδια. Κανένας άνθρωπος δεν είναι σκουπίδι ούτε “ποίμνιο”».
Σημειώνεται πως η αστυνομία ερευνούσε το ενδεχόμενο η εισβολή να συνδέεται με την απομάκρυνση αστέγων από ακίνητο που είχε παραχωρηθεί στην Εκκλησία.
Ειδικότερα, ανέφεραν πως στη συμβολή των οδών Στρατηγοπούλου και Βατατζή, υπάρχει ένα οίκημα ιδιώτη το οποίο είχε παραχωρηθεί στο παρελθόν στην Εκκλησία, η οποία το χρησιμοποιούσε ως στέγη αστέγων.
Όμως ο χρόνος παραχώρησης τελείωσε και ο ιδιοκτήτης ζήτησε πίσω το ακίνητο. Η Εκκλησία ενημέρωσε τους ενοίκους λέγοντάς τους ότι έπρεπε να απομακρυνθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την ίδια ώρα η χώρα αλώνεται από μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες, κουκουλοφόροι εισβάλλουν σε ορθόδοξες εκκλησίες και τρομοκρατούν τους πιστούς.
Περίπου 20 με 30 άτομα εισέβαλαν, σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις 9:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην οδό Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας.
Οι κουκουλοφόροι διέκοψαν τη λειτουργία φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. Μετά από λίγη ώρα οι άγνωστοι αποχώρησαν, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό τους. Ενορίτες που βρίσκονταν στην εκκλησία είπαν στην αστυνομία ότι δεν κατάλαβαν τι ακριβώς φώναζαν οι «εισβολείς».
Εκείνη την ώρα στο ναό βρισκόντουσαν δεκάδες πιστοί όλων των ηλικιών που έτρεχαν τρομαγμένοι να σωθούν
Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει αντίδραση από την ελληνική πολιτεία.
Βέβαια αν στη θέση της εκκλησίας ήταν κάποιο τέμενος η κάποιος χώρος συνάθροισης παράνομων μεταναστών και ακροαριστερών, τα ΜΜΕ και οι ΜΚΟ θα φώναζαν τις επόμενες μέρες για «φασίστες» και «ακροδεξιούς», ενώ ο Αλέης Τσίπρας μπορεί να φώναζε τα «θύματα» για καφέ στο Μαξίμου.
πηγή