Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί, Του Εσταυρωμένου η πληγή στη Λάρισα αιμορραγεί. Άρατε το ακάνθινο στεφάνι για να ανθίσει η τοπική Εκκλησία της Λαρίσης, μην καρφώνετε βαθύτερα τα καρφιά.




               Σεβασμιώτατοι ευλογείτε                                       
Ενόψει των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη  νέου Επισκόπου για τη Μητρόπολη Λαρίσης 5-10-2018 οι Λαρισαίοι  συνειδητοί Χριστιανοί θα θέλαμε ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης προκειμένου να ουρανοδρομήσει  η τοπική μας Εκκλησία να πληροί  τις αρετές που ο Κύριος και  οι  Άγιοι Πατέρες  εντέλλονται:
« δεῖ γὰρ τὸν ἐπίσκοπον ἀνέγκλητον εἶναι ὡς Θεοῦ οἰκονόμον, μὴ αὐθάδη, μὴ ὀργίλον, μὴ πάροινον, μὴ πλήκτην, μὴ αἰσχροκερδῆ, 
 ἀλλὰ φιλόξενον, φιλάγαθον, σώφρονα, δίκαιον, ὅσιον, ἐγκρατῆ, 
ἀντεχόμενον τοῦ κατὰ τὴν διδαχὴν πιστοῦ λόγου, ἵνα δυνατὸς ᾖ καὶ παρακαλεῖν ἐν τῇ διδασκαλίᾳ τῇ ὑγιαινούσῃ καὶ τοὺς ἀντιλέγοντας ἐλέγχειν.» (Τίτον, Α’, 7-9)
Ειδικότερα, να είναι Θεοπρόβλητος, ομολογητής και πολέμιος της εσχάτης αιρέσεως του Οικουμενισμού.
        Αληθινός ποιμήν που θα ακούει τη φωνή του λαού του Θεού και θα τη μεταφέρει στη Σύνοδό σας και όπου δει, δε θα διχάζει, αλλά θα συμπορεύεται με το λαό του Θεού διακονώντας τον.
Ζητούμε Επίσκοπο κι όχι δεσπότη, για να υψώσει και να λαμπρύνει την  την τρωθείσα Μητρόπολη και το επισκοπικό αξίωμα.
       Να είναι αγωνιστής, υπέρ των δικαίων της Ορθοδοξίας και του Έθνους μας, ανυποχώρητος υπερασπιστής της Ιεράς Παραδόσεώς μας σε μια κρίσιμη περίοδο που Ορθοδοξία  και Ελλάς βάλλεται πανταχόθεν.
Τα  υποψήφια πρόσωπα που  υπήρξαν άμεσοι συνεργάτες εν εξουσία του κυρού Ιγνατίου (Λάππα), συνέπραξαν με ψευδομαρτυρίες στον άδικο διωγμό των Αγωνιζομένων Χριστιανών  της Λαρίσης στην προσπαθειά τους να τον επιβάλλουν επισωρεύοντας δεινά στη μητρόπολη.                     Οι πράξεις των αυτές αποτελούν κανονικά κωλύματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
     Οι δύο αρχιμανδρίτες, αποτελούν την συνέχεια του μακαριστού Ιγνατίου. Κατά συνέπεια, στο ενδεχόμενο συνέχισης της προκλήσεως αυτής, δεδομένο είναι  ότι  ρίχνετε λάδι στη φωτιά.
    Ως συνειδητοί Χριστιανοί δεν αποποιούμαστε του δικαιώματός μας να προτείνουμε και εμείς να συμπεριλάβετε στο τριπρόσωπο εις μέτρον  και κριτήριον δύο  υποψηφίους, στους οποίους  θα εμπιστευόμασταν τη διακονία της τοπικής μας  Εκκλησίας, για να εφαρμοσθεί επιτέλους η παραδοσιακή εκλογή Ψήφω Κλήρου και Λαού και να χαρεί ο Ουρανός.  Εννοείται ότι οι προτεινόμενοι αγνοούν την προτασίν μας.
         Προτείνουμε:
  α) Τον μαθητή και βιογράφο του Άγίου Παϊσίου του Αγιορείτου  της συνοδείας του π. Ισαάκ του Σύρου  Αρχιμανδρίτη π. Ευθύμιο, Σκήτη  Καψάλας Αγίου Όρους  
   β) Τον  Ιεραπόστολο Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Χρυσανθακόπουλο,  Κερασιά  Άγίου Όρους.
          Ευχόμενοι όπως ο Άγιος Τριαδικός Θεός, φωτίσει τους ιεράρχες μας να εκλέξουν Νέο Μητροπολίτη Λαρίσης αντάξιο του μαρτυρικού Μητροπολίτου Λαρίσης Θεολόγου.
                                                             Μετά σεβασμού
                                                             Διάκονος  Ηλίας