Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

«Σκοτώνονται» οι μνηστήρες στην μητρόπολη Λαρίσης, τα πνευματικοπαίδια του μοιχεπιβάτου Ιγνατίου Λάππα διαγκωνίζονται ανυποχώρητοι, αδελφοί την ίδια νύμφη ορεγόμενοι, ποιος θα αναρριχηθεί στον επισκοπικό θρόνο.


Ο αρχιεπίσκοπος και  πολλοί των Ιεραρχών ως φαίνεται, δεν διδάχθηκαν   από τα αποτελέσματα  των αντικανονικών  και παρανόμων πράξεών τους  στη πολύπαθη  Λάρισα,  προωθούν  τους νεαρούς  αρχιμανδρίτες,  οι οποίοι δεν έχουν δείξει και την καλύτερη συμπεριφορά  και ως ένα βαθμό είναι δικαιολογημένοι, γιατί ως οδηγό είχαν μωροφιλόδοξο  ναρκισσευόμενο δεσπότη.
Η μοναχική εμπειρία γι’ αυτούς τους νεαρούς είναι άγνωστη και όμως επιδιώκουν διαγκωνιζόμενοι, πνευματικοί αδελφοί αυτοί υποτίθεται,  να αρπάξουν το υψηλό επισκοπικό  αξίωμα.  Οι άγιοι και άξιοι κληρικοί που είχαν λιώσει στην άσκηση, έφευγαν και κρύβονταν από ταπείνωση εμπρός σ’ αυτή την ύψιστη διακονία. Τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο , τον Άγιο Θεόδωρο τον Συκεώτη τους ενθρόνισε ο Πιστός Λαός δια της βίας. Τότε ο επίσκοπος εκλέγονταν ψήφω κλήρου και λαού. Σήμερα ό,τι πει ο Ιερώνυμος, οι οικουμενιστές  και το λόμπι.
 Ακούγονται πολλά, το επισκοπείο καπνίζει, ούτε εκλογικό κέντρο  να ήταν, το κεράκι των πιστών, η κινητήριος δύναμης.  Οι τεθλιμμένοι  συνοδοί  απέβαλαν το πένθος, οίστρος δεσποτοποίησης  κατέλαβε αυτούς τους εραστές της οικίας  μητροπόλεως, ανυποχώρητοι ανταγωνιστές, αδελφοί την ίδια νύμφη ορεγόμενοι. Ποιός έχει τα πρωτοτόκια από τον δεσπότη τους Ιγνάτιο; Τώρα δηλώνουν ότι και οι δύο  έχουν ευλογία, και ο Λαός και η σύνοδος πρέπει να ικανοποιήσει το υποτιθέμενο  επιθανάτιο κέλευσμά του «αρχιθύτου» για να διαιωνισθεί το έργο του.
   Επιστρατεύτηκαν (αυτοβούλως άραγε;) πολιτικά πρόσωπα ένας εκτρωσιολόγος πολιτικάντης, έτερος που δεν μπόρεσε να γίνει μάξιμος των προσδοκιών του Λαού, αμφότεροι  εψήφισαν υπέρ της κατάργησης της Κυριακής Αργίας, ο Συριζαίος δήμαρχος και ο εξαγορασμένος περιφερειακός της Νέας τάξεως Πραγμάτων, θεραπαινίδες συνέλλεξαν  υπογραφές, η  στοά και  ο αρχισυνάγωγος  συνηγόρησε υπέρ των οικείων τέκνων προκειμένου να επηρεάσουν τον αρχιεπίσκοπο και άλλους ευπειθείς  με ελαστική συνείδηση επισκόπους. Δώρα τίμια για τους σεβασμιότατους,  η σιμωνία εργαλείο εξαγοράς του θώκου, όχι όμως και της Χάριτος.
Γεννάται το τρομερό ερώτημα: είναι δυνατόν να είναι υποψήφιοι οι δύο, των  εξ’ απορρήτων του μακαριστού Ιγνατίου;  Είναι δυνατόν, να προωθούντε από περίεργους εκκλησιαστικούς και μη κύκλους προς επισκοποίησή των;
Τα εν λόγω πρόσωπα υπήρξαν άμεσοι συνεργάτες εν εξουσία του κυρού Ιγνατίου (Λάππα), συνέπραξαν με ψευδομαρτυρίες στον άδικο διωγμό των Αγωνιζομένων Χριστιανών  της Λαρίσης στην προσπαθειά τους να τον επιβάλλουν επισωρεύοντας δεινά στη μητρόπολη. Οι πράξεις των αυτές αποτελούν κανονικά κωλύματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι δύο αρχιμανδρίτες, αποτελούν την συνέχεια του μακαριστού Ιγνατίου. Κατά συνέπεια, στο ενδεχόμενο συνέχισης της προκλήσεως αυτής, δεδομένο είναι  ότι ο αγώνας  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Ό,τι έγινε με τον αιματοκυλήσαντα τους Αγωνιζόμενους Χριστιανούς πάτρωνά τους Ιγνάτιο Λάππα!     

Προπόνηση Αχιλλείου για Δεσπότης
 -------------------------
Ο δεσπότης Ιγνάτιος Λάππας της Λάρισας έχει τους μεγαλύτερους ασυναγώνιστους αστέρες των αθλημάτων και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο



Ο μοιχεπιβάτης Ιγνάτιος Λάππας της Λάρισας εμπνέει στα προστατευόμενα πνευματικά του παιδιά το κατ' εικόνα και ομοίωσή του ως πρότυπο...


'Οταν η ενσυναίσθηση υποχωρεί στο ασυνείδητο...καθιστάμεθα "κύμβαλα αλαλάζοντα"


             



                              Φωτογραφίες απο το ιστολογ. της μητροπόλεως Λαρίσης



Νυχτερινές αποδράσεις με τα κατηχητόπουλα μετά το κατηχητικό για περαιτέρω άθληση με τον σπόρ αρχιερ



Άμα χαθεί η «μπάλα…»

Απλή απορία: Αυτή είναι η δουλειά των παπάδων;

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 

Καραμπόλα στην εκλογή Λαρίσης;
Δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2018 από Angel 
Εξαψαλμος http://www.exapsalmos.gr/2018/08/29/karabola-stin-eklogi-larisis/

Γράφει ο π.Ακάκιος

Τελικά φαίνεται πως οι αντιδράσεις,οι έμμεσες απειλές και τα βέτο που
ετέθησαν στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έκαναν δουλειά!
Οι πληροφορίες μας λένε ότι άλλαξε γραμμή πλεύσης και εκεί που ήθελε τονΑρχιμ. Γρηγόριο Παπαθωμά για Λάρισα, προσανατολίζεται να ρίξει στη μάχη για τη Μητρόπολη της Θεσσαλίας τον Γραμματέα Α ´ της Συνόδου Αρχιμ. Ιερώνυμο Νικολόπουλο, καταξιωμένο Θεολόγο και Νομικό. Ο εν λόγω κληρικός (παρά τις όποιες διαφορές που έχουμε μαζί του, σε προσωπικό επίπεδο) είναι αλήθεια ότι έχει αδικηθεί αφού μέχρι τώρα έβλεπε να φεύγουν από τη Σύνοδο και να προάγονται οι χθεσινοί και με λιγότερα τυπικά προσόντα κληρικοί και αυτός παρέμενε εκεί για να επιτελεί το καθήκον του και να «διευκολύνει» τους τιμωρούς Αρχιερείς που ήθελαν να εξοστρακίσουν ανεπιθύμητους κληρικούς! Όσες ευχές έδωσε ως κληρικός προς πάσχοντες συνανθρώπους, τόσες «κατάρες» έχει εισπράξει από ιερείς, των οποίων συνέταξε τα κατηγορητήρια και τους τύλιξε σε μία κόλλα χαρτί. 
Αρκετοί απ´αυτούς μπορεί και να καθαιρέθηκαν.
Σε άλλους έρχεται η νέμεσις και σε άλλους η επιβράβευση.
Ήλθε η ώρα του.Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μπροστά στον φόβο να θυμώσει
Ιεράρχες που τους έχει ανάγκη, εξαιτίας της επιμονής του να προωθήσει τον π. Γρηγόριο Παπαθωμά, αποφάσισε να αλλάξει την γραμμή του και να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του προς τον Αρχιμ. Ιερώνυμο Νικολόπουλο. 
Οι πληροφορίες μας λένε ότι σημαντικό ρόλο έπαιξαν σε αυτό δύο Ιεράρχες του περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου:
ο Ιλίου Αθηναγόρας, που έχει μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του Αρχιμ. Ιερωνύμου Νικολόπουλου και έτερος Ιεράρχης εκ των νεοεκλεγέντων.
Οι Συνοδικοί Ιεράρχες της 161ης περιόδου που συμμετείχαν για τελευταία
φορά την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, στο διοικητικό αυτό όργανο της
Εκκλησίας μας είδαν λένε έναν διαφορετικό Γραμματέα Α ´.
Πιο ήρεμο και συζητήσιμο και ορατά ευπρεπισμένο.
-«Είχε άλλον αέρα αδελφέ μου», μας είπε Συνοδικός Ιεράρχης.
Εκεί, πάντως ,που περίμεναν να φύγει ως Αρχιερεύς ο έτερος Ιερώνυμος της Συνόδου – Γραμματέας Β ´ για Καλαβρύτων, η αλλαγή σχεδιασμού από τον Γέροντα Καλαβρύτων Αμβρόσιο, οδήγησε τον Αρχιεπίσκοπο στην απόφαση να προωθήσει τον Αρχιμ. Ιερώνυμο για τη Λάρισα.

Εξάλλου πληρεί όλες τις προδιαγραφές που είχε θέσει ο Αρχιεπίσκοπος όταν εχήρευσε η Μητρόπολη Λαρίσης:ο διάδοχος του Ιγνατίου να είναι παραδοσιακός και να έχει μακριά μαλλιά και γένια! Μάλιστα ο περί ού ο λόγος Αρχιμανδρίτης, έκανε και καλλωπισμό της οδοντοστοιχίας του για να είναι έτοιμος για τις φωτογραφίες, ομαδικές και selfie, που θα βγάλει αφού η εκλογή του μοιραία θα επαναφέρει το χαμόγελο στο συνήθως βλοσυρό βλέμμα του και στη θλιμμένη μορφή του.

Βεβαίως η υποψηφιότητα του Αρχιμ. Γρηγορίου Παπαθωμά έχει δημιουργήσει ένα κίνημα εντός της Ιεραρχίας που σημαίνει ότι κάποιοι εκ των Ιεραρχών θα τον ψηφίσουν, όποια γραμμή και αν δώσει ο Αρχιεπίσκοπος. Όμως οι κληρικοί που υπηρετούν εντός της Συνόδου και μάλιστα ως Γραμματείς Α ´ ή
Β ´ ,ουδέποτε έχασαν εκλογή έναντι συνυποψηφίων τους , αν είχαν το λεγόμενο αρχιεπισκοπικό «χρίσμα». Μένει να επιβεβαιωθεί η παράδοση αυτή ακόμη μία φορά. Ο Άγιος Αχίλειος να βάλει το χέρι του! Κάτι παραπάνω ξέρει εκείνος….
 -==========================

 ΕΤΕΡΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ


Η Λάρισα ετοιμάζεται για το νέο Ποιμενάρχη της! http://www.exapsalmos.gr/2018/09/26/i-larisa-etimazete-gia-to-neo-pimenarchi-tis/
Δημοσιεύτηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2018 από Angel
ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος συνέρχεται τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη στην τακτική συνεδρίασή της προκειμένου να ασχοληθεί με επίκαιρα θέματα που αφορούν την Εκκλησία – με τα οποία κανείς δεν ασχολείται παρά μόνον οι Ιεράρχες -αλλά και για να εκλέξει το νέο Μητροπολίτη Λαρίσης. Εκ της ημερησίας διατάξεως βέβαια προκύπτει ότι εκτός από την συγκεκριμένη εκλογή που είναι προγραμματισμένη – δηλαδή της εν χηρεία ευρισκομένης Λαρίσης -θα μπορεί να γίνει και κάποια ακόμη σε τυχόν κενωθησόμενη Μητρόπολη, η οποία μπορεί να χηρεύσει( είτε με φυσικό τρόπο, είτε αιφνιδίως) μέχρι τη στιγμή που θα γίνουν οι εκλογές.
Εως τη στιγμή που γράφονταν το κείμενο αυτό δεν είχαμε κάποιο έκτακτο συμβάν, αλλά από τις αρχές του καλοκαιριού υποστηρίζουμε εμείς, ότι κατά ένα περίεργο λόγο θεωρούμε ότι η εκλογή Λαρίσης δεν θα είναι η μοναδική τον Οκτώβριο.Ιδωμεν!

Για τη Λάρισα πάντως έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα!

•Κυρίαρχος του παιχνιδιού και με το Αρχιεπισκοπικό χρίσμα ως bonus, ξεκινά την κούρσα διαδοχής ο Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Γραμματέας
Α ´ της Συνόδου.Μάλιστα όσοι συνεργάζονται μαζί του στην Ιερά Σύνοδο σε καθημερινό επίπεδο έχουν εντοπίσει κάποιες αλλαγές επί τα βελτίω στην συμπεριφορά του! Έχει γίνει πιο ήρεμος και συζητήσιμος αμβλύνοντας τις γωνίες που είχε ο χαρακτήρας του.Όλοι μάλιστα συζητούν κρυφά και φανερά για την μεγάλη τύχη του να τον θέσει ο Αρχιεπίσκοπος ως εκλεκτό του υποψήφιο στην νευραλγική Μητρόπολη Λαρίσης. Άξιζε επομένως η αναμονή του τόσα χρόνια! Παράλληλα με αυτή την εξέλιξη εκμηδενίζονται και περνούν για πάντα στη λήθη τα παράπονα που είχε για την αργοπορία της προαγωγής του.
Για την επιλογή , ωστόσο, του Ιερωνύμου για τη Λάρισα ερίζουν ότι την υπέδειξαν και την …επέβαλαν όλες οι νέες δυνάμεις της Ιεραρχίας, δελφίνοι, παραδελφίνοι και υποδελφίνοι! Όλοι διεκδικούν τον Ιερώνυμο! Συνωστισμός στον προθάλαμο του Αρχιεπισκόπου! Όλοι μίλησαν στον Αρχιεπίσκοπο για να κάμψουν τις αντιστάσεις που υπήρχαν και για να βγάλουν από τη μέση τους άλλους που ακούγονταν ή ήθελαν τη Λάρισα. Ένας μάλιστα εξ αυτών των εισηγητών – ο πλέον σίγουρος εκ των δελφίνων που κινείται από καιρό ως ..αντ´αυτού- κάλεσε κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης με τους οποίους γνωρίζεται και τους είπε:

… «Να μην αγωνιάτε για τον Ιερώνυμο γιατί δεν είναι κακός και μοχθηρός όπως ακούγεται. Είναι απλά υπηρεσιακός και κληρικός του καθήκοντος! Και εν πάση περιπτώσει αν κάτι παρουσιαστεί θα είμαι κι εγώ κοντά τους για να συνδράμω»

Οι κληρικοί επί τω ακούσματι των διαβεβαιώσεων αυτών εφησύχασαν προς στιγμήν και ασπάστηκαν εύχαρεις στην δεξιά και στην παρειά του προσώπου τον Άγιο. Όμως δεν δίνουμε όρκο για «ποιόν» προσεύχονται σήμερα αυτοί οι κληρικοί, για να βγεί μεθαύριο νέος Λαρίσης.

•Από κοντά μετρά τις δυνάμεις του ο Αρχιμ. Αχίλειος Τσούτσουρας, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης. Πολλοί Αρχιερείς « κλείνουν» πονηρά το μάτι και του δίνουν ραντεβού τη μέρα της εκλογής στην Μονή Πετράκη.
Το περίεργο είναι ότι και ο Αρχιεπίσκοπος στις κατ´ιδίαν συζητήσεις του με Αρχιερείς- που του λένε ότι θα ψηφίσουν τον Αχίλειο για λόγους συνειδήσεως και σεβασμού στη μνήμη του Ιγνατίου- αλλά και με πολιτικούς της Λάρισας που του ζητούν ευθέως την προώθηση του Αχιλείου, ο Αρχιεπίσκοπος απαντά ότι και ο ίδιος θα τον βάλει στο τριπρόσωπο. Άλλωστε όπως επισημαίνει στους συνομιλητές του, αυτό ήταν η τελευταία επιθυμία του Ιγνατίου, όταν τον είδε πριν φύγει για Μαιάμι:η προαγωγή του Αχιλείου.

Γύρω από τον Αχίλειο έχουν ευθυγραμμιστεί Ιεράρχες που θέλουν να δώσουν ένα μάθημα στον Αρχιεπίσκοπο επειδή τους θεωρεί δεδομένους και πρόθυμους να ψηφίζουν τις επιλογές του. Ιεράρχες όμοροι της Λάρισας και φίλα προσκείμενοι στον Μακαριστό Ιγνάτιο θα έχουν λένε οι καλώς γνωρίζοντες ως πρώτη τους επιλογή τον Αχίλειο.
Οπως γνωρίζουμε εκ της εμπειρίας μας σε εκλογές με ανάλογα γεγονότα, όλα κρίνονται στο Τριπρόσωπο. Εκεί θα δώσουν τη μάχη τους και οι δύο πλευρές. Ποιός θα είναι πρώτος για να τραβήξει μετά την πλειοψηφία της Ιεραρχίας . Το φαινόμενο της κινούμενης άμμου, που έλεγε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, είναι πάντα επίκαιρο!

Επομένως τόσο η πλευρά του Ιερωνύμου θα προσπαθήσει να υπερισχύσει με διαφορά στον πρώτο γύρο αλλά και η πλευρά που στηρίζει τον Αχίλειο- έστω διακριτικά – θα δώσει μάχη για αξιοπρεπή παρουσία, ώστε να εγγράψει ισχυρή παρουσία, σε σημείο που θα κριθούν όλα στην τελική άκρη του νήματος.

•Ασφαλώς υπάρχουν και Αρχιερείς οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα έπρεπε να επιδιώξει στην περίπτωση αυτή το μεταθετό, όχι μόνο για να ενεργοποιήσει λίγο την αραχνιασμένη αυτή διάταξη του Καταστατικού χάρτη (που έχει να κινηθεί από το 2004 για τελευταία φορά, στην εκλογή του Θεσσαλονίκης Ανθίμου, του από Αλεξανδρουπόλεως), αλλά και για να δώσει τη δυνατότητα σε έναν παλαιότερο Ιεράρχη που ποιμαίνει μικρή Μητρόπολη να προαχθεί, τρόπον τινά.Αλλά ο Αρχιεπίσκοπος δεν θέλει να κάνει τέτοια ρίσκα. Θέλει όλα να γίνονται ήσυχα και χωρίς ακρότητες.
Το βέβαιο είναι ότι έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση που δεν απέχει πολύ από την γενικότερη εικόνα που υπάρχει στη χώρα μας: όλα ρευστά και όλα αβέβαια.

Τελευταίον αλλά όχι και έσχατον. Εξαιρετική εντύπωση έχει δημιουργήσει στο κάδρο των πρωταγωνιστών αυτής της εκλογής η στάση του Αρχιμ. Ιγνατίου Μουρτζανού, Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου Λαρίσης που εφέρετο ως τελευταία στιγμή υποψήφιος .
Όντως υπήρξαν Ιεράρχες που υποστήριζαν την υποψηφιότητά του και εισηγούνταν στον Αρχιεπίσκοπο την προαγωγή του. Όμως ο π. Ιγνάτιος μετρώντας σωστά όλα τα δεδομένα και πιστός στη μνήμη του Γέροντά του,Μακαριστου Λαρίσης Ιγνατίου, που τους δίδαξε έμπρακτα την υπακοή και την πειθαρχία στην Εκκλησία , αποσύρθηκε εγκαίρως από την διαδικασία, επιδεικνύοντας γνήσιο εκκλησιολογικό φρόνημα και ταπείνωση.
Άλλωστε όταν μείνεις χωρίς Γέροντα και είσαι ακόμη νέος κληρικός, οφείλεις να επιδείξεις καλή διαγωγή και υπακοή για να μην σε στοχοποιήσουν οι καλοθελητές. Το έχουμε ξαναζήσει το έργο αυτό! Σίγουρα το μέλλον επιφυλάσσει κάτι καλό για τον Αρχιμ.Ιγνάτιο. Η επόμενη ημέρα θα τον βρεί έτοιμο για να προσφέρει τις υπηρεσίες του εκεί όπου τον καλέσει η Εκκλησία.

Εν κατακλείδι, η εκλογή για την Μητρόπολη Λαρίσης ευρίσκεται στην τελική της ευθεία. Οι ναοί της Λάρισας θα μνημονεύουν σε λίγο το νέο Ποιμενάρχη τους και προ της εθνικής μας επετείου, της 28ης Οκτωβρίου,ενδεχομένως θα έχει ενθρονιστεί!
Και όπως είπαμε στην αρχή του κειμένου,υπάρχουν βάσιμες υποψίες πλέον ότι μπορεί να έχουμε πέραν της μίας εκλογή!