Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Ανεπιθύμητος ο Αρχιεπίσκοπος κ Ιερώνυμος Λιάπης στη Λάρισα

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ  ΛΙΑΠΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Κλήρος και Λαός ζητά την άμεση παραίτησή του από τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο

Είναι φανερό, πώς η συμφωνία μεταξύ τού κ. Ιερωνύμου Λιάπη και τού κ. Α. Τσίπρα, ερήμην του Κλήρου και Λαού, για την εκκλησιαστική περιουσία και την υπηρεσιακή σχέση του Κλήρου μέ τό Κράτος, εξεγείρει τις συνειδήσεις των πιστών.

Αλλά, και η προδοτική στάση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου στο «Μακεδονικό ζήτημα», στο «σύμφωνο συμβιώσεως», στο «γάμο των ομοφυλοφίλων», στήν «απόκρυψη» του Σταυρού και Εγκολπίου του, όταν αυτός πήγε στους πρόσφυγες κ.α. πυροδοτούν  σφοδρές αντιδράσεις  όλων των αγωνιζομένων για την Μακεδονία και γιά τα ιδανικά της Πατρίδος μας.
Ο κ. Ιερώνυμος Λιάπης ενεργεί ως η Αριστερά του άθεου Αλέξη Τσίπρα και θεωρείται πλέον ΑΝΑΞΙΟΣ να διακονή τήν Ελληνορθοδοξία. Δυστυχῶς, Κλήρος και Λαός εις το πρόσωπό του λόγω και έργω ταπεινώνεται. Ευτελίζεται η Εκκλησία εν σώματι, καί αυτό δέν  έχει κανένα προηγούμενο στήν Ιστορία.
Η παρουσία του κ. Ιερωνύμου στη Λάρισα, στίς 10-11-18, για την ενθρόνιση του συνεργάτη του νέου Επισκόπου κ. Ιερωνύμου Νικολοπούλου, εξοργίζει τον κλήρο και  τον πιστό λαό της Λαρίσης και της Θεσσαλίας.
Προφανώς, ο κ. Ιερώνυμος, προκαλεί και γι’ αυτό τό λόγο, ενδεχομένως,  τού επιφυλάσσονται αποδοκιμασίες. Μάλιστα, κάτι τέτοιο θά προκαλέσει σύγχυση. Εναντίον ποίου άραγε απευθύνονται οι αποδοκιμασίες; Κατά τού Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου Λιάπη ή εναντίον του Ενθρονιζομένου κ. Ιερωνύμου Νικολοπούλου;
Η Λάρισα θα αναβιώσει ξανά μαύρες ημέρες ενθρονίσεως Ιγνατίου Λάππα; Θα γίνει ξανά απόβαση  ροπαλοφόρων τών ΜΑΤ και  πυροσβεστικών αντλιών για την περιφρούρηση;  Και εντός του Ναού θα εισέρχονται οι πιστοί με επίδειξη προσκλήσεως όπως κατά την περίοδο Λάππα;
 Είναι κρίμα, διότι, από το 1968, από τότε, επί Θεολόγου, έχει να δεί η Λάρισα ειρηνική Ενθρόνιση. Τώρα, φαινομενικά, οι συνθήκες ήσαν ευνοϊκές, και αναμενόταν με τον νέο επίσκοπο κ. Ιερώνυμο Νικολόπουλο  τά πράγματα να είναι  υποδειγματικά.
Όμως, τά τελευταία γεγονότα, μέ τό πρωτοφανές ξεπούλημα της Εκκλησιαστικής περιουσίας καί τήν απαράδεκτο καί σκληρή αποπομπή από τό δημόσιο μυριάδων Πρεσβυτέρων, θά υπάρξουν πιθανές αντιδράσεις. Προφανώς, η παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου Λιάπη θα πυροδοτήσει  αντιδράσεις  που δεν θα  προσιδίαζαν και θα αμαύρωναν την όποια τελετή.
Δέν υπάρχει αμφιβολία ότι, είναι ΑΝΑΞΙΟΣ και ανεπιθύμητος σέ δημόσιες εμφανίσεις ο Αρχιεπίσκοπος!!!.. Επίσκοποι, Κλήρος και Λαός ζητάει την παραίτησή του, ακόμη  και ο Βόλου κ.Ιγνάτιος αντιδρά. Επιπλέον οι Λαρισαίοι δεν ξεχνούν τον σκοτεινό ρόλο που διαδραμάτισε ως έξαρχος για το εκκλησιαστικό  στη Λάρισα και την οικουμενιστική προδοσία του στη σύναξη του Κολυμπαρίου της Κρήτης.
Τέλος,  ελπίζουμε νά μή δούμε στήν ενθρόνιση τού κ. Ιερωνύμου Νικολοπούλου μεγάλα πανώ, μέ τό συνηθιζόμενο βλάσφημο χωρίο, «ευλογημένος ο ερχόμενος», πού αναφέρεται μόνον στό Χριστό καί σέ κανένα επίγειο Επίσκοπο.