Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

«Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη»



Όταν δεν έχεις τί να κάνεις, τότε μαλώνεις με όλους και με όλα ….

Δημοσιεύτηκε στις

Γράφει ο Ακάκιος 
«Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη».Θα αναρωτιέστε βέβαια , ποιά είναι η …Βασίλω, αλλά δεν θα σας πω! Εκτός αν το καταλάβετε μόνοι σας.

Αλλά επέλεξα τον παραπάνω τίτλο,για το σχόλιο αυτό. Μου το έστειλε φίλος δημοσιογράφος από τη Λάρισα και μου ζήτησε να το δημοσιεύσω γιατί οπουδήποτε αλλού θα πάει χαμένο.
Σίγουρα πάντως η λαϊκή αυτή ρήση αποδίδει με τον πιο εκφραστικό τρόπο το συμβάν που καταγράφει αυτό το σχόλιο.

Γνωστός παροπλισμένος Μητροπολίτης – κρίμασιν οίς οίδε Κύριος το γιατί παροπλίστηκε άρον- άρον- προκαλεί τη θυμηδία σε κάθε εκκλησιαστική τελετή με την παρουσία του αφού με τις υποδείξεις που κάνει, τις τελεταρχικές παρεμβάσεις του και τον κακότροπο και αγενή χαρακτήρα του προκαλεί άλλοτε εκνευρισμό και άλλοτε τον γέλωτα αφού με την συμπεριφορά του γίνεται ενοχλητικός στους παρευρισκόμενους. Λες και παίρνει ληγμένα ή έχει απορρυθμιστεί το ζάχαρο και φέρεται ωσαν ξεχαρβαλωμένη κιθάρα!
Σήμερα πήγε στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης( ωραίους φίλους έχει ο νέος Λαρίσης ) και δεν πέρασε απαρατήρητος ούτε αυτή τη φορά.
Τα έβαλε με όλους και με όλα. Όλα τον ενοχλούσαν και για όλα είχε κάτι να πει..Τον ενοχλούσαν οι εκκλησιαστικοί συντάκτες που κάλυπταν ειδησεογραφικά και καθηκόντως την όλη τελετή,τον ενοχλούσαν οι κληρικοί, τον ενοχλούσαν τα καθίσματα που… δεν τον χωρούσαν,τον ενοχλούσαν τα μικρόφωνα,τον ενοχλούσε ο φωτισμός του ναού και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς,σε σημείο που πολλοί αναρωτήθηκαν αν είναι καλά ή όλα αυτά είναι αποτέλεσμα κάποιας αγωγής που παίρνει και δεν την ακολουθεί σωστά ώστε να έχει αυτές τις παρενέργειες.
Έκανε το λάθος όμως να τα βάλει με δημοσιογράφο που δεν χαρίζεται και ξέρει να αποστομώνει κάθε ενοχλητικό. Και τον έβαλε στη θέση του ο εν
λόγω δημοσιογράφος του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ, επειδή χωρίς να τον ενοχλήσει ή να έχει κάποια τριβή μαζί του του επετέθη φραστικά προσβάλλοντας τον γιατί τάχα μου ενοχλήθηκε που μιλούσε στους άλλους αρχιερείς με ύφος γνώριμο και οικείο.
– Και από πότε απαγορεύεται να μιλάμε στους αρχιερείς, του απάντησε ευθαρσώς ο ετοιμόλογος δημοσιογράφος;
Ή μήπως πρέπει να ζητήσουμε την άδειά σου,για να τους μιλήσουμε;Άντε πήγαινε από δώ! Αλήθεια όταν
σου μιλάει εσένα ο Δόντης,ενοχλείσαι ή όχι; ( Ποιός είναι ο …Δόντης και ποιον εννοεί δεν έμαθα και ούτε μου είπαν.Αλλά θα το μάθω)
Αυτά και άλλα παρόμοια γαλλικά μου είπε ο φίλος από Λάρισα ότι ειπώθηκαν παρουσία όλων, στα οποία ο …τελετάρχης Μητροπολίτης, δεν έδωσε συνέχεια,γιατί προφανώς δεν τον συνέφερε…! Είναι μεγάλο πράγμα να ξέρεις πότε αποχωρείς και πότε υποχωρείς!
Πάντως το επεισόδιο έγινε αντιληπτό από όλους. Γιαυτό και το πήρε είδηση και ο φίλος μου και μου το έστειλε. Κι εγώ το δημοσιεύω για την ιστορία . Σε λίγο καιρό θα καταλάβετε το γιατί…
πηγή