Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Ποιός εμπιστεύεται έναν Αρχιεπίσκοπο κοιμισμένο, κατώτερο των περιστάσεων;


  Τι δουλειά έχει λοιπόν στα άγια ακριτικά μας χώματα ο Αρχιεπίσκοπος; Όταν έχει παραδώσει στους οχτρούς Ευρωπαίους τα κλειδιά της ελληνορθόδοξης παράδοσης και ιστορίας, τί σε ενδιαφέρει το άγιο χώμα;  Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

Ποιός εμπιστεύεται τονΑρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο;



Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη στον Έβρο, αφού επεσήμανε ότι τα σύνορα δεν είναι μόνο της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης, είπε για τα όσα συμβαίνουν εκεί: «θέλουμε να εφαρμόσουμε το δίκαιο της Ευρώπης, αν θέλει να ζήσει και να προχωρήσει.»

Μπορούμε να υποθέσουμε λοιπόν ότι γι’ αυτόν τον λόγο ο Αρχιεπ. Ιερώνυμος αρνήθηκε να στηρίξει τους Έλληνες στο Σκοπιανό….. διότι δεν ήταν καλό για την Ευρώπη!
Ομοίως να υποθέσουμε ότι γι’ αυτόν τον λόγο υπονομεύει συστηματικά το Μάθημα των Θρησκευτικών με τους ΚΑΙΡΙΤΕΣ συντρόφους του….. διότι δεν είναι καλό για την Ευρώπη!
Και ομοίως να υποθέσουμε ότι γι’ αυτόν τον λόγο υπονομεύει συστηματικά την Ορθόδοξη Πίστη μας….. διότι δεν είναι καλό για την Ευρώπη!
Έχει άλλωστε αποδεχθεί την ιδέα ότι η Ελλάδα μία ημέρα θα γίνει ουδετερόθρησκο κράτος, όπως ομολόγησε ο ίδιος πρόσφατα σε αποσβολωμένους Ιεράρχες.

Τι δουλειά έχει λοιπόν στα άγια ακριτικά μας χώματα ο Αρχιεπίσκοπος; Όταν έχεις παραδώσει στους οχτρούς Ευρωπαίους τα κλειδιά της ελληνορθόδοξης παράδοσης και ιστορίας, τί σε ενδιαφέρει το άγιο χώμα; Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.
Στον Έβρο, στα ακριτικά νησιά, οι Έλληνες δεν υπερασπίζονται τα σύνορα της Ευρώπης αλλά τα σύνορα της Ελλάδος. Ούτε ενδιαφέρονται για την επιβίωση της Ευρώπης αλλά για την επιβίωση της Ελλάδος.
Όσοι νοιώθουν ευρωπαίοι, δεν ξενυχτούν στα σύνορα με τον Ελληνικό Στρατό αλλά στα μπαράκια.
Μάλλον εκεί πρέπει να πάει και ο Αρχιεπίσκοπος.

Φαίη.
πηγή