Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Μία τρομακτική εικόνα.


Πρέπει να είμαι τελικά ο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα που κατά βάθος σοκαρίστηκε από αυτές τις εικόνες.




Διότι σε αυτές τις εικόνες βλέπω τον πυρήνα της ‘ιδεολογίας’ και το μόντους οπεράντι της νέας οργουελιανής τάξης. Εάν τεθεί σε εφαρμογή το πλήρες σχέδιο της νέας τάξεως, οι άνθρωποι του μέλλοντος σε αυτές τις φωτογραφίες ούτε να προσευχηθούν θα μπορούν ούτε να διαμαρτυρηθούν. Το ΠΑΜΕ βέβαια λόγω ταξικής ισότητας!!, όπως δεν έχει πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες που αντικαθιστούν τους Έλληνες άλλο τόσο θα έχει και με τα….. ρομπότ!! Είναι αξιοσημείωτο ότι το συνδικάτο τηλεπικοινωνιών ήταν από τα πρώτα (αν όχι το πρώτο) που έδωσε συγχαρητήρια στο ΠΑΜΕ για την «συμβολική του αυτήν κινητοποίηση». Όντως «συμβολική» συντρόφια!!


Τα ΜΜΕ τρομοκράτησαν και παραληροφόρησαν τον κόσμο μέσα σε ένα «πολεμικό» σκηνικό για να αιφνιδιαστεί, να αποπροσανατολιστεί και να υποκύψει στις όποιες παράλογες απαιτήσεις που του αφαιρούσαν τις πιο αυτονόητες ελευθερίες του. Το μηχανιστικό μοντέλο εκκλησιασμού της Γεωργίας ήταν μία αντιμετώπιση ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ. Επ ουδενί όμως αποτελεί πρότυπο αντιμετώπισης σε περίπτωση που -όπως λέει αυτή η «μελέτη»– επιστρέψει η «πανδημία» του κορωνοϊού.

Καταρχάς, για ποιά πανδημία και για ποια επιστροφή μιλάμε; Είμαστε σοβαροί;

Στην «μελέτη» αυτή το τυράκι είναι κάτι που η Εκκλησία γνωρίζει ούτως ή άλλως εδώ χιλιάδες χρόνια:

«…για πρώτη φορά στη ιστορία τής Ορθοδοξίας, προς επιστημονική τεκμηρίωση και απόδειξη του γεγονότος ότι ο ιός μιας Πανδημίας (COVID-19) ΔΕΝ μετεδόθη κατά την Ακολουθία των Αγίων Παθών, και ειδικά διά της Θείας Κοινωνίας, στις Ορθόδοξες χώρες που δεν εφήρμοσαν θρησκευτικό lockout.»

Η φάκα όμως είναι εδώ:

«Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην Ακολουθία των Αγίων Παθών σε Ορθόδοξες χώρες,  απεδείχθη επιστημονικά ότι ο εκκλησιασμός και η Θεία Κοινωνία ΔΕΝ συντελούν αφ’ εαυτών στη διάδοση του κορονοϊού, εφ’ όσον τηρούνται μέτρα ευταξίας, απολύμανσης  και κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά την διάρκεια της Ακολουθίας εντός και εκτός κάθε ναού, όπως συνέβη στη Γεωργία και σε άλλες Ορθόδοξες χώρες όπου επετράπη η στοιχειώδης άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων και δικαιωμάτων των Ορθοδόξων κατά την Μεγάλη Εβδομάδα.»

Δηλαδή, περιμέναμε τον κοροδοϊό για να μας πει η «επιστήμη» ότι η Θεία Κοινωνία και ο εκκλησιασμός δεν συντελούν στη διάδοση του ιού υπό προϋποθέσεις! Περιμέναμε δηλαδή την «επιστήμη» να μας χειροκροτήσει και να μας ορίσει τη «νέα κανονικότητα» που καλό θα είναι να εφαρμοστεί σε περίπτωση επιστροφής της «πανδημίας»!

Η «νέα κανονικότητα» που «προφήτευσε» ο Μητσοτάκης και οι λοιποί νεροκουβαλητές της νέας τάξης, τί είναι; Είναι η περίοδος μετάβασης μέχρις εκείνου του σημείου το οποίο εάν ξεπεραστεί δεν θα υπάρχει επιστροφή για τον άνθρωπο. Είναι η περίοδος εγκατάστασης νέων προτύπων, όπως αυτό της Γεωργίας, μέσα σε ένα δήθεν πολεμικό περιβάλλον «πανδημιών». Είναι λίγο πριν το πάτημα του κουμπιού «ανανέωση» για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης ενός αντιιικού προγράμματος στον υπολογιστή.

Λοιπόν. Ας μην τρώμε άλλο κουτόχορτο. Είμαστε τόσο αξιολύπητοι; Δεν θέλω να το πιστέψω.