Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Αδιανόητο: Ο Μητροπολίτης Εδέσσης δώρισε λείψανα του Αγίου Καλλινίκου σε σχισματοαιρετικούς!




Αδιανόητο: Ο Μητροπολίτης Εδέσσης δώρισε λείψανα του Αγίου Καλλινίκου σε σχισματοαιρετικούς!

Γράφει ο Χρήστος Βλαμάκης για το orthopraxia.gr






Στο αποκαλυπτικό άρθρο του Νεκτάριου Δαπέργολα διαβάσαμε και είδαμε φωτογραφίες από την επίσκεψη του σχισματικού Ουκρανού ψευδεπισκόπου Ντραμπίνκο σε διάφορες μονές και μητροπόλεις. Δεν πρέπει να τα συνηθίζουμε, και καλώς γράφουν, όσοι γράφουν γι’ αυτά. Βέβαια, τα πράγματα προχώρησαν περισσότερο.

Η «μεγάλη είδηση» βγαίνει από το «σκάλισμα» στο προφίλ του ψευδεπισκόπου. Εκεί βρήκαμε πράγματα που δεν τιμάνε καθόλου τον επίσκοπο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Το έτρεξε το θέμα και το πήγε παρακάτω…

Όταν, πριν από κάποιους μήνες, ο Μητροπολίτης Εδέσσης, συλλειτούργησε με τον ψευδολβίας Επιφάνιο, υπήρξαν διαρροές, από το περιβάλλον του ιδίου, πως εξαπατήθηκε, και ότι τάχα δεν γνώριζε ότι ο Ολβίας Επιφάνιος ήταν από την ψευδοεκκλησία του ψευδοκιέβου Επιφανίου.

Τώρα λοιπόν, ο πρώην «εξαπατημένος» σεβασμιώτατος ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΔΩΡΙΣΕΙ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΛΟΟΥΝ ΠΟΥ ΥΠΟΔΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ.

Τουλάχιστον, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο ίδιος ο Ουκρανός ψευδεπίσκοπος.


Κι αν εξαπατήθηκε και πάλι ο Έλληνας Μητροπολίτης, γιατί έβαλε τους «υποτακτικούς» του να προϋπαντήσουν τον ψευδεπίσκοπο, τον Οκτώβριο, στην Έδεσσα; Θα υπήρξε οπωσδήποτε κάποια επικοινωνία, πιο πριν.


Και στην τελική δεν θα έβγαιναν και αναμνηστικές φωτογραφίες….


…Πριν γίνει το μεγάλο έγκλημα. Να δωθούν τα λείψανα του αγίου Καλλινίκου, σε κάποιους επισκόπους από τα ….Λιντλ.
Στις 10 Οκτωβρίου, ενώ βρισκόταν σε προσκύνημα στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Έδεσσας, όπου είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ. Ως δώρο στη Μητρόπολη Pereyaslav-Vyshniv, ο Μητροπολίτης Yoil έδωσε μέρος των λειψάνων του Αγίου Καλλίνικ της Έδεσσας (+1984). Ο Άγιος Καλλίνικος κυβέρνησε τη μητρόπολη Εδέσσης για 17 χρόνια, διάστημα κατά το οποίο γνώρισε περίοδο ακμής. Αυτός ο ασκητής αγιοποιήθηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης στις 23 Ιουνίου 2020.



Αλήθεια , που φτάσαμε, να γνωρίζουν οι λαϊκοί ποιος είναι σχισματικός και ποιος όχι, και «να μην γνωρίζουν» οι υποτιθέμενοι ποιμένες! Με άλλα λόγια, αντί να αγρυπνά και να μας προφυλάσσει ο ποιμένας, φτάσαμε να γνωρίζουμε εμείς και να κοιμάται ο εκάστοτε «ποιμένας».

Βέβαια, πλέον δεν μπορεί να επικαλεστεί την ίδια δικαιολογία ο Μητροπολίτης και όσοι έβαλαν «καλό» λογισμό θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Η εποχή επιτάσσει το να γνωρίζουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε, ώστε να προστατέψουμε εαυτούς και …αλλήλους.

Και μια ταπεινή σκέψη και προτροπή προς όσους πραγματικά αγωνίζονται και πονάνε γι’ αυτή την κατάσταση. Η διαμαρτυρία μας πρέπει να πάει στο επόμενο επίπεδο, όπως και η δική τους ΑΝΟΜΙΑ έχει πάει πολλά επίπεδα πιο κάτω.

Αν μαζευόμασταν 10-20 άτομα, για διαμαρτυρία, σε κάθε Μητρόπολη που καινοτομεί, θα έτρεχαν τα πράγματα τόσο γρήγορα; Μήπως πρέπει να μετριάσουμε την διαδικτυακή διαμαρτυρία και να εντείνουμε την διαμαρτυρία μας, διαμαρτυρόμενοι με φυσική παρουσία, έξω από τις μητροπόλεις;

Αλίμονο μας, αν δεν κάνουμε κάτι… Πιο πολύ για να το δει ο Θεός, καθώς αυτοί δεν παίρνουν από λόγια. Η αθεοφοβία τους έχει τερματίσει τα κοντέρ.