Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Ανησυχία στους Ιερείς και Πιστούς της Λαρίσης εν όψει της εορτής του Πολιούχου Αγίου Αχιλλίου. Αποτελεί πρόκληση και κακό οιωνό, η πιθανή παρουσία του σχισματικού ψευδο-Ολβίας Επιφανίου στον Άγιο Αχίλλιο.

   

φωτο Ι. Μητροπολεως Λαρίσης 

xeirotonia olbias 8

   

Ανησυχία στους Ιερείς και Πιστούς της Λαρίσης εν όψει της εορτής του Πολιούχου Αγίου Αχιλλίου. Αποτελεί πρόκληση και κακό οιωνό, λένε, η πιθανή  παρουσία του σχισματικού   ψευδο-Ολβίας Επιφανίου στον Άγιο Αχίλλιο.

     Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλο  ιερέων στη Λάρισα,  ενδέχεται να έρθει στον Άγιο Αχίλλιο και ο περιφερόμενος  μαζί με τους Φθιώτιδος Συμέών ή τον Ιγνάτιο Βόλου (αμφότεροι οικουμενιστές), ο σχισματικός ψευδο-Ολβίας Επιφάνιος Δημητρίου για να τον ενσωματώσουν μέσα στο πλήθος των άλλων επισκόπων που θα προσέλθουν.

    Λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο κ. Ιερώνυμος (Νικολόπουλος) της Λάρισας  δεν έχει  αναστολές για την κανονικότητα των σχισματικών της Ουκρανίας καθ’ ότι είναι ο θεωρητικός υποστηρικτής των, αυτό άλλωστε κήρυξε ένθερμα στο Αγρίνιο κατά  την πρόσφατη επίσκεψή του σε σύναξη κληρικών, και το απρόοπτο και ιταμό του χαρακτήρος του, ενδέχεται να πυροδοτήσει ανεπιθύμητες καταστάσεις.

   Ανησυχία διακατέχει ιδιαίτερα τους Ιερείς και τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, οι οποίοι στην πληροφορία ότι έχει εκφρασθεί η επιθυμία  ή πρόσκληση (;)  να παρίσταται και ο σχισματικός ψευδο-Ολβίας Επιφάνιος  δεν επιθυμούν να συπροσευχηθούν και να  συλλειτουργήσουν  μαζί του.

  Οι συνειδητοί Ιερείς  είναι αποφασισμένοι να απέχουν κάθε συμμετοχής με αυτόν τον σχισματικό που είναι γέννημα του Ναζιστικού συστήματος της Ουκρανίας και της Ελληνικής, Ιερωνυμικής ασυδοσίας.

     Απευχόμεθα να τον δούμε και στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου.

                                                                                  π. Βησσαρίων

   Επιμέλεια: Λαρισαίος

===================================

Τελικά επικράτησε η σύνεση και απετράπη η επίσκεψη και η συμμετοχή του σχισματικού Επιφανίου, έτσι αποφεύχθηκαν και τα απρόοπτα  

ΣΧΕΤΙΚΑ:

xeirotonia olbias 4

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Παρουσία της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, τον Σεβ. Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο, και εκπροσώπων Αγιορειτικών Μονών τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 26 Μαΐου η Χειροτονία του νέου Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου Δημητρίου.

Την χειροτονία τέλεσε ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Επιφάνιος, παρουσία πλειάδα Ιεραρχών της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο.

Να αναφερθεί ότι ο νέος Επίσκοπος με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Ουκρανίας θα αναλάβει τις ελληνικές εκκλησίες της Ουκρανίας.

xeirotonia olbias 8



xeirotonia olbias 8

xeirotonia olbias 8

xeirotonia olbias 8

xeirotonia olbias 8

xeirotonia olbias 8

xeirotonia olbias 8

xeirotonia olbias 8



xeirotonia olbias 1

xeirotonia olbias 1

xeirotonia olbias 1

xeirotonia olbias 1


xeirotonia olbias 1

xeirotonia olbias 1


xeirotonia olbias 8