Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

ΑΛΙΜΟΝΟ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ.

Πάντα ο θείος Σωκράτης της αρχαιότητας (469-399 π.χ.) μας εξέπληττε με τη μεστότητα και τη ποιότητα των λόγων του. Πάντα σύντομοι διαχρονικοί  και επίκαιροι. Μία αναδρομή μέσα από τα γεγονότα κοινωνικά και πολιτικά που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στη πατρίδα μας, θα μας κάνουν πιο σοφούς και ενήμερους, τόσο αναγκαίο στο σήμερα και το αύριο και που κάποιοι δεν θέλουν να ξέρουμε και να μαθαίνουμε σύμφωνα με τη ρήση του Σωκράτη.

      Και επειδή ζούμε στη χώρα που ανθεί (φαιδρά η πορτοκαλέα, που κοκκινίζει η σταφυλή και θάλλει η ελαία),τρίζουν οι θεσμοί και συμβαίνουν όλα τα παράξενα του κόσμου!

  • Ζούμε στη χώρα όπου το χρέος στο 120% του ΑΕΠ δεν ήταν βιώσιμο, αλλά στο 180 ή και 200% του ΑΕΠ   σήμερα, είναι βιώσιμο!
  • Ζούμε στη χώρα όπου απαγορεύεται να έχεις πέντε κότες στο σπίτι σου, αλλά επιτρέπεται να έχεις 200 σκυλιά και γάτες!
  • Ζούμε στη χώρα όπου για να ιδούν ταινία τα 15 χρονα, χρειάζεται η συναίνεση των γονέων, αλλά για να αλλά- ξουν φύλο, μπορούν ελεύθερα!
  • Ζούμε στη χώρα όπου λαμόγια και κατσαπλιάδες μισούν τη πατρίδα και τη σημαία, αρνούνται να την υπηρετήσουν, αλλά δεν έχουν πρόβλημα να διοριστούν!
  • Ζούμε στη χώρα όπου όλοι μιλούν για υπογεννητικότητα, αλλά τα δικά σου παιδιά,είναι τεκμήριο και τα παιδιά που γεννιούνται από τους λαθροεισβολείς λαμβάνουν επίδομα 240 ευρώ το μήνα!

Η Ισλανδία με χρέος 900% του ΑΕΠ πέταξε τους δανειστές έξω από τη χώρα, έβαλε φυλακή τους τραπεζίτες και βγήκε από τη κρίση με το νόμισμά της. Σήμερα η Ισλανδία, με δικό της νόμισμα, έχει ανακάμψει πλήρως παρουσιάζοντας ανάπτυξη 2,5% ετησίως,ανεργία κάτω του 5%,ελεγχόμενο πλη- θωρισμό και σταδιακή ένταξη στις αγορές!

       Κάποτε υπήρχε μεγάλη φτώχεια, αλλά ζούσαμε με αξιο- πρέπεια. Εκτιμούσαμε κάθε μικρό πράγμα και είμαστε ευτυχισμένοι με λίγα, γιατί αυτό το μικρό είχε αξία. Αγαπούσαμε περισσότερο και το χαμόγελο δεν έλειπε….Σήμερα έχουμε τα πάντα, αλλά λείπει η αγάπη, έχουμε θλιβερά πρόσωπα και αδιάφορα.

     Τηλέφωνα χωρίς καλώδιο, κουζίνα χωρίς φωτιά, αυτ/το χωρίς κλειδιά. Νέοι χωρίς όνειρα, πολιτικούς χωρίς πατρίδα. Σχέσεις χωρίς θεμέλια.συμπεριφορές χωρίς ντροπή. Αισθή-  ματα χωρίς καρδιά,παιδεία χωρίς αξίες, εφήβους χωρίς τρόπους. Σπείραμε ανέμους και θερίζουμε θύελλες! Ξεκινώντας από τους πολιτικούς μας.

  • Πλεύρης πρώην υπουργός Υγείας: Αν λέγαμε για τις παρενέργειες των εμβολίων, δεν θα το έκανε κανείς!!!
  • Γεωργιάδης Υπουργός: Αν λέγαμε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα ανέβαινε κανείς!!!
  • Ελληνικός λαός: Αν λέγατε πόσο επικίνδυνοι είστε, δεν θα σας ψήφιζε κανείς!!!

Ο πρώην Πρωθυπουργός Τσίπρας με ριφιφί(φοροληστεία) από τις τσέπες μας, μάζεψε αποθεματικά 37 δις για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κράτους και έφυγε, ως προδότης!

Ο μετέπειτα και σημερινός Πρωθυπουργός ξόδεψε σε ένα μήνα 14 δις από τα αποθεματικά σε καναλάρχες, κλινικάρχες κ.λ.π και επιβραβεύτηκε μένοντας, ως Μεσσίας!

  • Γιατί θα πρέπει ο Έλληνας να παραχωρήσει τη χώρα που τον γέννησε σε εκατομμύρια λαθρο εισβολείς από 75 χώρες του κόσμου; Όλοι αυτοί έχουν πόλεμο;
  • Πως γίνεται το Κράτος να έχει εκατομμύρια πολίτες κάτω από το όριο της φτώχειας και να ταίζει εκατομμύρια λαθρομετανάστες;
  • Δίνουν Ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς και αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες, μετά από απαί-  τηση της Αλβανίας!
  • Πως περιμένουμε οι νέοι να φτιάξουν τη ζωή τους με 700, 800 ευρώ μισθό και να φύγουν από το σπίτι με τους γονείς τους, όταν τα μωρουδιακά πάμπερς, τα παιδικά αξεσουάρ, τα τρόφιμα, τα ενοίκια, το ρεύμα κλπ έχουν πιάσει ταβάνι;

Ο ευπατρίδης και ιστορικός Σαρ. Καργάκος γράφει στα δοκίμια του για τη νεολαία:<< Κατάφεραν με την ανοχή και έκλεψαν τη νεολαία μας που είναι η καρδιά της Ελλάδας. Την στοίβαξαν σε γήπεδα, καφέ και σε τεκέδες, την διώχνουνε στη ξενιτιά σκοπίμως οι προδότες! Οι Τούρκοι,οι Σκοπιανοί, οι Αλβανοί, δικαιούνται εθνικισμό, να διεκδικούν  μέρος της Ελληνικής ιστορίας και της Ελληνικής επικράτειας και μόνο εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να μιλήσουμε για τα εθνικά μας δικαιώματα από το κράτος μιας εκφοβιστικής Γκεστάπο, που κυριαρχεί σε πολλά κανάλια, στο τύπο και στο διαδίκτυο>>.  

Τα βήματα μιας πετυχημένης κυβέρνησης που οι λέξεις: Καίω, ξεπουλάω, απολύω, διαιρώ, διχάζω, εξαθλιώνω, εξοντώνω, καταστρέφω, βασιλεύω, είναι στο είναι της, πόσο ανίκανοι και επικίνδυνοι είναι όταν πατάνε πάνω στις στάχ- τες του λαού της; Γιατί βλέπουμε μόνο Έλληνες στους κάδους να μαζεύουν σκουπίδια και όχι λαθροεισβολείς, δεν αναρωτιόμαστε; 

      Και όμως πάλι παραπονούμενοι είναι οι πολιτικοί μας!Ο Πατριάρχης, της Ν.Δ. Κων. Καραμανλής επανελάμβανε: <<Ο λαός; Για ποιο λαό μου μιλάς; Αυτός το Σάββατο με βρίζει, την Κυριακή με ψηφίζει και τη Δευτέρα κόβει το χέρι του!>>

       Πόσο κοντά στη πραγματικότητα είναι εκείνος ο διαχρονικός Σουρής(1853-1919) όταν έλεγε:  << Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν μονίμως ως επάγγελμα, τη σωτηρία της πατρίδος. Γι΄ αυτό αποφεύγουν να τη σώσουν. Μετά τη  σωτηρία, δεν θα έχουν επάγγελμα!>>Πριν δύο χρόνια γιορτάσαμε τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησίας μας και όμως, πόσο διαψευστήκαμε!

  • Τα αεροδρόμια: Είναι στους Γερμανούς!
  •  Τα τρένα: Στους Ιταλούς! 
  •  Τα λιμάνια: Στους Κινέζους!
  •  Οι δρόμοι: Στους εργολάβους!
  •  Τα βουνά:Στους επενδυτές ανεμογ/τριών Γερμανούς!
  •  Οι υδρογονάνθρακες: Στις πολυεθνικές!
  •  Τα τσιμέντα: Στους Γάλλους!
  •  Το υπέδαφος στους Καναδούς και ότι έχει απομείνει: 
  • στο ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το 2115!
  • Στις 6 Μαίου το 2010 η Κυβέρνηση του Γ. Παπαν-
  • δρέου γιού του πρώην ιδρυτή και ηγέτη του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε την εκχώρηση της Εθνικής Κυ- ριαρχίας και έγινε η Ελλάδα μας Α.Ε.(ανώνυμη εταιρεία) με Α.Φ.Μ. 0000931106 και είναι μια πλατ- φόρμα με επικεφαλής τον πρώην πρέσβη  επί Υπουρ. Μπακογιάννη κ. Ροκανά! Δηλ. από το 2010 οι κυβερνήσεις είναι διορισμένες από ξένα κέντρα εξουσίας, που δεν εκφράζουν τον Ελληνικό λαό, αλλά ιθαγενείς! Όλοι εμείς, ο λαός είμαστε σκλάβοι και αποδίδουμε όλους τους φόρους χωρίς ποτέ να έχει τελειωμό σε αυτό το υπερπόντιο κέντρο εξουσίας! Το 2023 ο κ.Πρωθυπουργός σε συνέντευξη στην Ουάσιγκτων Ποστ είπε:<<Η Ελλάδα είναι ένα πείραμα… Οι σκλάβοι δεν μπορούν να μετάσχουν στις εκάστοτε αποφάσεις…Δεν εκπροσωπούνται από καμία κυβέρνηση για να προστατεύει τα συμφέροντά τους>>.
  • Τώρα εξηγείται γιατί το χρέος ανεβαίνει και ανεβαίνει και ανεβαίνει …φτάνοντας στο ιλιγγιώδης ποσό των 627 δις ευρώ μαζί με το ιδιωτικό!

Πως αυτή η χώρα να είναι περήφανη, όταν η κεφαλή της εκκλησίας μας, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος την 30/10/91 να λέει για την επανάσταση του 1821:<< Δυστυχώς ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι και διέκοψαν την υπέροχο συμβίωση  Ελλήνων και Τούρκων!>>Ναι αυτά είπε και δεν ντρέπονταν, ο υπολοχαγός του Τούρκικου Στρατού!  

Επαληθεύεται για μία ακόμη φορά ο Μεγάλος Πολέμαρχος της πατρίδας μας το 1821 Θ. Κολοκοτρώνης, όταν έλεγε:   << Όταν εγώ έλεγα 10 άτομα ετοιμάζαμε επανάσταση και 200 μας κάρφωναν στουςΤούρκους, κάτι παραπάνω ήξερα>> Γι’αυτό φώναζε:<<φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!>> 

      Πατριώτης κάτοικος του Έβρου, επειδή ακινητοποίησε με το κυνηγετικό του όπλο σε Ελληνικό έδαφος Τούρκους εισβολείς και κάλεσε την αστυνομία. Τιμωρήθηκε με  26 μήνες φυλακή, με αναστολή!Ο Ίωνας Δραγούμης συνεχώς έλεγε: << Όταν ο Έλληνας πάψει να είναι Εθνικιστής, παύει να είναι Έλληνας!>>

Και επειδή σήμερα είναι των Αγίων Ακύλας και Πρίσκιλλας των ισαποστόλων, χρόνια πολλά σε όλους τους ερωτευμένους Χριστιανούς! Και να μην ξεχνάμε το θεμέλιο κύτταρο της κοινωνίας μας που είναι η οικογένεια, βάλλεται από παντού. <<Άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς!>> (Γέν.1.2) πάνω σε αυτή τη πρωτόλεια μορφή οικογένειας δημιουργήθηκε ο κόσμος. Και ο νόμος που θα ψηφίσουν τώρα, θέλει το <<κατά φύσιν>> να γίνει <<παρά φύσιν>>. Ο Άρειος Πάγος με την 1428/2017 απόφασή του έκρινε ανυπόστατο τον γάμο δύο ομοφυλοφίλων.                                         

Οι παραδόσεις, οι ηθικές και οι κοινωνικές αξίες που διατηρήθηκαν στον ελληνικό λαό από γενιά σε γενιά δεν επιτρέπουν τέτοιες εγκληματικές γελοιότητες. Ειδικά την υιοθεσία  ανήλικου τέκνου από ομόφυλα ζευγάρια(θα γίνουν και αυτά ομόφυλα), αλλά ούτε και την εργαλειοποίηση της γυναικείας μήτρας και των δικαιωμάτων των παιδιών!

      Μέσα από τη στήλη αυτή εμείς προτρέπουμε την πολιτεία έστω και στο συν ένα, να προβεί στην αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος, που εξελίσσεται με αυτές τις αθλιότητες σε βόμβα έτοιμη να εκραγεί και υπονομεύει την κοινωνία, την χώρα και το έθνος. Η Ελλάδα μας αργοσβήνει σιγά-σιγά και θα είμαστε υπόλογοι απέναντι στιςγενιές που έρχονται, ειδικά οι έχοντες την εκάστοτε εξουσία!

Και ο Γ. Σεφέρης να μας υπενθυμίζει: <<Μας σκοτώνουν με μικρές δόσεις, πολύ τακτικά, πολύ σιωπηλά, πολύ σοφά!>>

      Δυστυχώς η Ελλάδα μας ειδικά από το 1821 και μετά με τη σχεδιαζόμενη και επίμονη προσπάθεια και έλεγχο των Δυτικών, Ευρωπαίων και Αμερικανών, να αφομοιώσουν πολιτιστικά την Ελλάδα,ώστε να καταστεί μέρος του Δυτικού κόσμου  και να χάσει την πνευματική της ταυτότητα  και ιδιοπροσωπία. Φράγκεψε και έχασε το είναι της! Ουσιαστικά άρχισε μετά την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους και συνεχίστηκε πιο έντονα από το 2010 και μετά, για να γίνει επίσημα και με την οικονομική υποδούλωση το πειραματόζωο της Ευρώπης και του κόσμου. Ήδη νεοταξίτες Έλληνες πολιτικοί και κοινωνιολόγοι θριαμβολογούν, ότι αντιστάθηκαν στις ντόπιες δυνάμεις πνευματικές και μη και ο δυτικός προσανατολισμός επιβλήθηκε στη Ελλάδα, με τις αθλιότητες που βλέπουμε τώρα, που: <<στη μητρόπολη της Ορθοδοξίας!>>

Πριν επέμβουν οι Ουράνιες Δυνάμεις με κανένα μεγάλο κακό, ας κάνουμε κάτι όλοι και καθένας χωριστά να σταματήσει αυτό το κακό. Γιατί κατά πως φαίνεται έρχεται μεγάλη μπόρα που θα ξεπλύνει αυτά τα αισχρά πράγματα και να μάθουμε να εκλέγουμε: ΕΛΛΗΝΕΣ και μόνο ΕΛΛΗΝΕΣ, στην ψυχή και το πνεύμα και να μην είναι εντολοδόχοι των ξένων κέντρων αποφάσεων. Γένοιτο….!!!
 Φεβρουάριος  2024

https://patridognosia.com/2024/02/14/