Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για τους βλάσφημους : "...σύντριψέ του το στόμα, και αγίασε το χέρι σου..."

Ο κλήρος και ο πιστοί είναι αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν τους Ιερούς Ναούς τους από τους προδότες της πίστεως εντός και εκτός των τειχών. 

 .....Κι αν σε μερικούς δεν σας άρεσε το χαστούκι, θα σας πω κρατηθείτε λίγο ακόμη, γιατί ο κόλαφος που έρχεται άνωθεν θα είναι κολοσσιαίων διαστάσεων γιατί μετρηθήκαμε και βρεθήκαμε λίγοι κι ελλιπείς στο να υπερασπιστούμε το Άγιο Όνομα Του Θεού όταν θα έπρεπε να ομολογούμε για Εκείνον.

 Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέγει: «…Και αν ακούσης κάποιον εις τον δρόμον ή εις το μέσον της αγοράς να βλασφημή τον Θεόν, πλησίασε, επίπληξέ τον, και αν πρέπει να τον δείρης, μη διστάσης ράπισέ τον εις το πρόσωπον, σύντριψέ του το στόμα, και αγίασε το χέρι σου δια της πληγής που θα του δώσης, και αν σε καταγγείλουν μερικοί και σε σύρουν εις το δικαστήριον, να τους ακολουθήσης και αν από το δικαστικόν βήμα σου ζητήση ο δικα­στής ευθύνας να ειπής με θάρρος, ότι εβλασφήμησε τον βα­σιλέα των αγγέλων. Διότι εάν πρέπει να τιμωρούνται αύτη που βλασφημούν τον επίγειον βασιλέα, πολύ περισσότερον πρέπει να τιμωρούνται εκείνοι που βλασφημούν εκείνον…»



Ο πονηρός αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης φαίνεται ότι πήρε εντολές να καταπαύσει τις διαμαρτυρίες κληρικών και πιστών που θα αποτρέπουν την είσοδο στους Ιερούς Ναούς στους βουλευτές που ψήφισαν το βδέλυγμα του νόμου υπέρ  του γάμου των ομοφυλοφίλων ή όσων απείχαν ως ριψάσπιδες

Σύσσωμος ο πιστός λαός  διαμηνύει στον Αρχιεπ. Ιερώνυμο Λιάπη ότι  πρέπει πάραυτα (αμέσως) να παραιτηθεί ως ΑΝΑΞΙΟΣ στο πηδάλιο της Εκκλησίας.  

Η οργή των πιστών για την προδοτική και παθητική στάση των επισκόπων  είναι φοβερή!  Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και ευλαβής ιεράρχης περιήλθε σε δυσμένεια για την απραξία του.

Ο κλήρος και ο πιστοί είναι αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν την ιερώτητα  των  Ιερών  Ναών και την Πίστη τους από τις προκλήσεις των  προδοτών της πίστεως εντός και εκτός των τειχών, έστω και εάν οι Επίσκοποι υπετάχθησαν στην κυβέρνηση,  όπως στον εξαναγκαστικό εμβολιασμό και το κλείσιμο των εκκλησιών κατά την λεγόμενη πανδημία.

Η διαμαρτυρία και η προστασία του πληρώματος της εκκλησίας από τους θεομάχους είναι σύμφωνη με τους Ιερούς Κανόνες και θα έπρεπε να την κάνουν οι Επίσκοποι και πρώτος ο υποτεταγμένος στο σύστημα ο κ. Ιερώνυμος. Ας μην ξεχνάμε ότι η σύνοδος των Πατριαρχών το 1948 ορίζει ότι φύλακας της Ορθοδοξίας είναι αυτός ο πιστός Λαός.

                    Θ. Κ. Αποστόλου