Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

To Ευρωκοινοβούλιο και το πανίσχυρο λόμπυ προώθησης των εκτρώσεων


 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

To Ευρωκοινοβούλιο και το πανίσχυρο λόμπυ προώθησης των εκτρώσεων

Γράφει ο Καλλιντέρης Νικόδημος

   To 2000 o Νeil Datta ίδρυσε το «Ευρωπαϊκό Κοινοβουλευτικό Φόρουμ για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη» (“European Parliamentary Forum on Population and Development”) με την υποστήριξη της πανίσχυρης διεθνούς οργάνωσης International Planned Parenthood Federation (IPPF).

   Ακολούθως εργάστηκε στο ευρωπαϊκό σκέλος της συγκεκριμένης οργάνωσης (IPPF European Network) συντονίζοντας το πρόγραμμα lobbying στο ευρωκοινοβούλιο! Ο διακηρυγμένος στόχος του προγράμματός του είναι να συντονίσει τα μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ώστε να προωθήσουν τα «σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα»! Πολλά μέλη εθνικών κοινοβουλίων αλλά και του ευρωκοινοβουλίου προερχόμενα σχεδόν από όλα τα κόμματα και τις ευρωομάδες, μετέχουν στην οργάνωση και αποτελούν τους πιο ενεργούς συντάκτες και υποστηρικτές διαφόρων κειμένων και εκθέσεων υπέρ της προώθησης των εκτρώσεων.

   Είναι αξιοπρόσεκτο ότι μέσω αυτών των οργανώσεων πραγματοποιούνται «εκπαιδευτικές εξορμήσεις» (study tours) σε πολύ φτωχά και αναπτυσσόμενα κράτη, όπου με διαφόρους τρόπου προωθούνται στους πενόμενους πληθυσμούς ως μια μέθοδος πληθυσμιακού ελέγχου η έκτρωση, η αποστείρωση και η αντισύλληψη. Από το 1977 η IPFF έγινε μόνιμο μέλος της Επιτροπής Συντονισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο πλαίσιο του προγράμματος ανθρώπινης αναπαραγωγής (“Human Reproduction Programme”). Τόσο η οργάνωση του Neil Datta όσο και το IPFF λαμβάνουν μεγάλου ύψους χρηματοδοτήσεις από τον Ο.Η.Ε. (United Nations Population Fund) ο οποίος ασχολείται επισταμένως με το ζήτημα της προώθησης των εκτρώσεων σε παγκόσμια εμβέλεια.

   Οι φορείς αυτοί με τα επικοινωνιακά τους επιτελεία κατόρθωσαν στο επίπεδο των εννοιών να αποσυνδέσουν τις έννοιες της έκτρωσης και της αντισύλληψης από το δημογραφικό και να τις συνδέσουν περισσότερο με την υγεία της γυναίκας και τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα ("sexual and reproductive rights").

Ο Neil Datta προσκαλείται τακτικά στο ευρωκοινοβούλιο κυρίως για να καταγγείλει τις συλλογικότητες που αγωνίζονται υπέρ της ζωής του αγέννητου παιδιού. Και το κάνει με εξαιρετικά ανέντιμο τρόπο…

  Το 2012, για παράδειγμα, δημοσίευσε μια «μαύρη λίστα» με διάφορες προσωπικότητες στην Ευρώπη που υπερασπίζονται τη ζωή των εμβρύων στην οποία περιλαμβάνονταν λεπτομέρειες για την προσωπική τους ζωή ακόμα και για τα μέλη της οικογένειάς τους.

 Σύμφωνα με το μητρώο διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Neil Datta απασχολεί εννέα (9) εργαζομένους και για το 2022 είχε έναν προϋπολογισμό που ξεπέρασε τα 2 εκ. ευρώ! Αυτά τα χρήματα προήλθαν κυρίως από τον Ο.Η.Ε., τον Π.Ο.Υ., το ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το Open Society Foundations του George Soros, την Planned Parenthood International και την φαρμακοβιομηχανία Merck Sharp & Dohme.

Για τον Neil Datta και τους εμπλεκόμενους Bουλευτές και Eυρωβουλευτές ο αγώνας ενάντια στους ακτιβιστές υπέρ της ζωής του αγεννήτου παιδιού παραμένει ένα μέσο για τον νεοαποικιακό τους στόχο να ελέγξουν τη δημογραφία των φτωχών χωρών.

ΠΗΓΕΣ:

https://www.valeursactuelles.com/societe/lepf-de-neil-datta-le-lobby-de-lavortement-au-parlement-europeen

https://www.epfweb.org/

Καλλιντέρης Νικόδημος