Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

«Υψηλές» αρχές επεμβαίνουν και καθορίζουν πως θα τιμήσουμε τα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου μας!!!


Ο Π.Ο.Υ. απαιτεί η Ευρώπη να περιορίσει τον αριθμό των συμμετεχόντων στις θρησκευτικές ακολουθίες του Πάσχα

 

«Υψηλές» αρχές επεμβαίνουν στη λειτουργική ζωή της εκκλησίας και καθορίζουν πως θα τιμήσουμε τα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Από: Jeanne Smits

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

1 Απριλίου 2021 (LifeSiteNews) - Εν αναμονή του Πάσχα το περιφερειακό γραφείο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, για την Ευρώπη δημοσίευσε ανακοινωθέν με το οποίο ζητεί περιορισμό των συμμετεχόντων στις θρησκευτικές ακολουθίες σε ολόκληρη την ήπειρο.

Με τον τίτλο «Ελαχιστοποίηση του κινδύνου COVID-19 από τους θρησκευτικούς εορτασμούς καθώς η Ευρωπαϊκή Περιφέρεια βλέπει αναζωπύρωση των περιστατικών», ο διεθνής οργανισμός με επικεφαλής τον Tedros Adhanom Ghebreyesus - έναν οπαδό της έκτρωσης, πρώην μέλος του κομμουνιστικού κόμματος και αντιδραστικό άτομο στη χώρα του, την Αιθιοπία - ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα για όλους τους πιστούς, υποδεικνύοντας ότι οι θρησκευτικές τελετές και οι σχετικές οικογενειακές συγκεντρώσεις θα ήταν επιβαρυντικοί παράγοντες για την παρούσα κρίση υγείας.

Σε μια επίδειξη έντονης παρέμβασης στις θρησκευτικές παραδόσεις κάθε χώρας, το Ευρωπαϊκό τμήμα του ΠΟΥ δημοσίευσε τις κατευθυντήριες γραμμές του για αυτό που μπορούσε να ονομαστεί «υπεύθυνη λατρεία». Αν και οι οδηγίες δεν είναι υποχρεωτικές, ασκείται πίεση στους Ευρωπαίους, με το πρόσχημα των άμεσων συμβουλών προς τους πολίτες, ώστε να αποδεχθούν τους περιορισμούς δεσμευόμενοι εκ των προτέρων. Το ανακοινωθέν αναμένεται να επηρεάσει τις αποφάσεις των κυβερνήσεων σε ολόκληρη την ήπειρο, οι οποίες στην πράξη ενθαρρύνονται να λάβουν μέτρα κατά της δημόσιας λατρείας.

Η δήλωση του WHO αρχίζει με την εξής έκφραση : «Η πίστη μπορεί να είναι πηγή υποστήριξης, ανακούφισης και καθοδήγησης ιδιαίτερα σε περιόδους COVID-19 και η άνοιξη είναι πλούσια σε θρησκευτικές γιορτές, όπως το Πάσχα και το Ραμαζάνι» (το Ραμαζάνι ξεκινά στις 13 Απριλίου φέτος).

Βέβαια, κατά την άποψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η πραγματική ελπίδα μπορεί να προέλθει μόνο από το εμβόλιο: «Επί του παρόντος όλοι βιώνουν ένα μείγμα απογοήτευσης και ελπίδας, καθώς η εμβολιαστική μεν κάλυψη παραμένει χαμηλή, αλλά τα πρώιμα σημεία του αποτελέσματος του εμβολιασμού είναι εμφανή. Ενώ μερικά από τα πιο ευάλωτα άτομα έχουν λάβει εμβολιασμό κατά του COVID-19, η μεγάλη πλειοψηφία παραμένει υπό τον κίνδυνο της μόλυνσης.»

Ο ΠΟΥ επικαλείται το αίσθημα του καθήκοντος των θρησκευόμενων πιστών και τον ανθρωπισμό τους για να αυτοδικαιωθεί για τη συνεχιζόμενη τυραννία που επιβάλει, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να κατευθύνει και να περιορίζει τη δημόσια λατρεία - την ίδια ώρα που επιτρέπεται να παραμένουν ανοιχτά τα Σούπερ Μάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ακόμη και τις Κυριακές.

Ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε μνεία του Πάσχα και του Ραμαζανιού ωστόσο είναι σε όλους γνωστό ότι η Ευρώπη είναι θεμελιωδώς Χριστιανική στις ρίζες, τον πολιτισμό και την ψυχή της. (σημ. Οι περιορισμοί συνεπώς επηρεάζουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους Χριστιανούς). Σε παλαιότερους χρόνους, οι πανδημίες - που ήταν πολύ πιο θανατηφόρες από το COVID, και οι οποίες προσβάλαν πάνω από το 99,9% του πληθυσμού – αντιμετωπίζονταν με κοινή προσευχή και λιτανείες.

Τώρα όμως αντί για αυτή την αντιμετώπιση, οι παγκόσμιες αρχές ενθαρρύνουν τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι του, να περιορίσει ή ακόμη και να «αναβάλει» τις θρησκευτικές γιορτές, σαν να μην έχει σημασία το Πάσχα, και σαν η δημόσια λατρεία να όφειλε να υπακούει στις διαταγές των υφισταμένων δυνάμεων…

«Οι θρησκευτικές κοινότητες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια εξετάζουν εάν θα πραγματοποιήσουν τους θρησκευτικούς εορτασμούς ή τις κοινωνικές συναναστροφές για την προσεχή περίοδο. Σε χώρες που αντιμετωπίζουν εκτεταμένη μετάδοση του ιού μέσα στην κοινότητα, θα πρέπει να εξετασθεί το ενδεχόμενο να γίνουν τηλεοπτικές ακολουθίες ή η αναβολή ή περιορισμός τέτοιων συγκεντρώσεων.

«Ανεξάρτητα από την περιοχή, οποιαδήποτε θρησκευτική τελετή πρέπει να πραγματοποιείται σε εξωτερικούς χώρους όπου είναι δυνατόν ή να περιορίζεται σε μέγεθος και διάρκεια, με φυσική απόσταση, αερισμό, υγιεινή χεριών και χρήση μάσκας, ανάλογα με την περίπτωση. Η προτιμώμενη επιλογή είναι οι άνθρωποι να εορτάσουν με εκείνους με τους οποίους ζουν και να μην συναντηθούν με άλλους, εάν αισθάνονται αδιαθεσία ή εάν απαιτείται να παραμείνουν σε απομόνωση ή καραντίνα », δήλωσε ο ΠΟΥ.

Είναι λογικό να συμβουλεύουμε ανθρώπους που είναι πραγματικά άρρωστοι να μείνουν στο σπίτι - αλλά η Ευρώπη (και οι Χριστιανοί) χρειάζονται πραγματικά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να τους το πει;

Ο ΠΟΥ Ευρώπης, ρυθμίζει επίσης και τις «εσωτερικές συγκεντρώσεις», προειδοποιώντας ότι «ακόμη και οι μικρότερες από αυτές μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες επειδή φέρνουν σε επαφή ομάδες ανθρώπων, νέων και ηλικιωμένων, από διαφορετικά νοικοκυριά, τα οποία μπορεί να μην ακολουθούν όλα τα ίδια μέτρα πρόληψης λοιμώξεων»

«Εάν οργανώνετε μια μικρή συγκέντρωση ή κάποια εκδήλωση, ακολουθήστε τις τοπικές συστάσεις σχετικά με τον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων και λάβετε προφυλάξεις για να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19 μεταξύ των επισκεπτών. Μπορεί να αισθάνεστε άβολα να φοράτε μάσκες και να μένετε σωματικά μακριά όταν βρίσκεστε μαζί με φίλους και συγγενείς, αλλά κάτι τέτοιο συμβάλλει σημαντικά ώστε όλοι να παραμένουν ασφαλείς και υγιείς», υποδεικνύει.

Τέλος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει την αποφυγή «περιττών ταξιδιών»: «Εάν το ταξίδι είναι ο μόνος τρόπος για να επισκεφθείτε την οικογένεια και τους φίλους σας, αποφύγετε οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο θα μπορούσε να είναι γεμάτο. Εξετάστε όλους τους σχετικούς κινδύνους και αναρωτηθείτε αν το ταξίδι είναι απόλυτη αναγκαιότητα.»

Πηγὴ ἐδῶ.