Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Βαρθολομαίε τι κάνεις;;;;; Με βαριοπούλες και αλυσοπρίονα σπάνε τις πόρτες των Ορθόδοξων ναών και τους καταλαμβάνουν….


Iερέας με πυροσβεστήρα δίνει μάχη με τους ”τζιχαντιστές”-θρησκευτικο-πειρατές!!

Eισέβαλαν και στον καθεδρικό ναό του UOC στη Bila Tserkva. Οι Φαναρτζήδες του αχειροτόνητου Αφάνιου καταλαμβάνουν σαν ληστές τον ένα μετά τον άλλον τους ναούς…. με βαριοπούλες κι αλυσοπρίονα σπάνε τις πόρτες..

Στη Bila Tserkva, εκπρόσωποι της OCU έσπασαν την πόρτα και κατέλαβαν τον καθεδρικό ναό του UOC.

Στις 10 Ιουλίου, γύρω στις 6 το πρωί, ομάδα ατόμων εισήλθε στο έδαφος του Καθεδρικού Ναού της Μεταμόρφωσης της Λευκής Εκκλησίας.

Οι επιδρομείς υποστηρικτές της OCU έσπασαν πρώτα την ξύλινη πόρτα και μετά έσπαγαν τη μεταλλική για τρεις ώρες.Χρησιμοποιήθηκε… αλυσοπρίονο και βαριοπούλα.

Το Τμήμα Πληροφόρησης και Παιδείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ενημερώθηκε σχετικά από την υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Bila Tserkva.






Το δίκτυο αναφέρει ότι ο Mykola Gopainych, ένας «ιερέας» βουλευτής του OCU, ηγήθηκε της κατάσχεσης.

Την ίδια ώρα, άτομα με σπορ εμφάνιση έκλεισαν τις πύλες και δεν επέτρεψαν στους ενορίτες να εισέλθουν στην περιοχή. Σε βάρος τους χρησιμοποιήθηκε σωματική βία. Η αστυνομία είτε δεν έκανε τίποτα είτε βοήθησε να απωθήσουν τους πιστούς του UOC που ήρθαν στον καθεδρικό ναό όταν έμαθαν για την επίθεσή του.

Ο Μητροπολίτης Bilotserkiv και Bohuslav Αυγουστίνος έκανε ένα σχόλιο για τα σημερινά γεγονότα.

Σύμφωνα με τον επίσκοπο, για τρεις ώρες οι «νέοι ιδιοκτήτες» χτυπούσαν τις πόρτες του ιερού. Μάλλον οι πιστοί του UOC έκαναν μια καλή επισκευή στον καθεδρικό ναό, αφού οι πόρτες αποδείχτηκαν τόσο δυνατές…

Ο Μητροπολίτης Aυγουστίνος σημείωσε ότι οι ενορίτες του UOC θα προστατεύσουν τα ιερά τους με όλα τα διαθέσιμα μέσα: «Σε κάποιον αρέσει ή όχι, αλλά υπάρχει τάξη. Και θα αντισταθούμε σε αυτό που συμβαίνει. Γιατί είναι παράνομο – τόσο η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου όσο και ο τρόπος που συμβαίνει».

Γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου; Γιατί να πάμε για αναγκαστική κατάσχεση, αν η OCU έχει ήδη επανειλημμένα ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις.

«Πώς να ενωθούμε όταν συμβαίνει αυτό; Κάποιοι λένε ότι πρέπει να ενωθούμε (με την OCU — .)… Να ενωθούμε με ποιον; Ακόμη και όταν συμβαίνει κάτι σε μια οικογένεια, μεταξύ συγγενών ή σε μια ομάδα, η εκεχειρία είναι πρώτα απαραίτητη για έναν διάλογο. Και εδώ; Είναι απλώς απίστευτο…» είπε o Γέροντας Αυγουστίνος.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν επίσης ότι μέλη της OCU έσπασαν το χέρι μιας πιστής γυναίκας από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία καθώς την έριξαν στο έδαφος του καθεδρικού ναού κατά την κατάσχεσή του. Μετά το κάταγμα, η γυναίκα επετράπη να βγει από το καθεδρικού ναό και οι γιατροί που εκλήθησαν άρχισαν να την κατηγορούν ότι «δεν έπρεπε να έρθει εδώ». Μόνο στις χούντες…
«Αντί να την βοηθήσουν άρχισαν να την κατηγορούν, ρωτώντας γιατί είχε έρθει εδώ. Όλα αυτά είναι ανομία, το καταλαβαίνουμε», είπε μια ενορίτης που βρισκόταν κοντά στο θύμα.

Eισέβαλαν στον καθεδρικό ναό του UOC στη Bila Tserkva.

Τώρα ο καθεδρικός ναός περιβάλλεται από πιστούς μας. Η αστυνομία προστατεύει πραγματικά τους κλέφτες του PSU από το πλήθος των ιδιοκτητών του καθεδρικού ναού.

Ας υπάρξει δικαιοσύνη!

”Ένας ιερέας, προστάτευε το ναό στη Bila Tserkva με έναν πυροσβεστήρα, είναι απλά ένας ήρωας, ο σεβασμός μας! Αυτός είναι ο Αρχιμανδρίτης Oleksiy, και μόνος του υπερασπίστηκε τον καθεδρικό ναό για 3 ώρες! Τώρα κρατείται όμηρος από ληστές,.… Πειρατικό καράβι η OCU, πήγαινε στο Φανάρι!”.

Tην ψευδοεκκλησία που σύστησε το Φανάρι για τις ανάγκες των Αμερικανών οι πιστοί την αποκαλούν αντί για Kιβωτό πειρατικό καράβι και την κατευοδώνουν …να σαλπάρει για Φανάρι….Ποιός είναι ο κάπτεν Χουκ…;