Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Πρωτοφανές γεγονός στην ιστορία της Εκκλησίας αυτό που συμβαίνει επί του ηγέτου μιας αιρέσεως. Συνωστίζονται στο Φανάρι για να τιμήσουν τον προεστώτα του Οικουμενισμού που, μάλιστα, έχει χαρατηριστεί ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ εδώ και πενήντα, τουλάχιστον, χρόνια!!



Παρακαλέσαμε πρὸ ἐτῶν διάφορους Μητροπολίτες, συμπορευόμενους τῶν Οικουμενιστῶν Ποιμένων ἢ «ἀντιστεκόμενους» (τοὺς γνωστοὺς ἀντι-Οἰκουμενιστές), νὰ δείξουν γιὰ μιὰ φορὰ ἐντιμότητα ἀνθρώπινη καὶ ἐπισκοπική, καὶ νὰ μᾶς κατονομάσουν (ἐφ’ ὅσον ὅλοι παραδέχονται ὅτι ὑπάρχει μιὰ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ στὴν ἐποχή μας) ποιοί εἶναι οἱ φορεῖς αὐτῆς τῆς παναιρέσεως. Οὐδεὶς ἐτόλμησε!
Οὔτε ὁ Αἰτωλίας, οὔτε ὁ Κονίτσης, οὔτε ὁ λόγιος Ναυπάκτου, ὁ περὶ πάντων θεολογήσας, οὔτε ὁ πολυπράγμων, καὶ τοὺς πάντας ἐλέγχων, Πειραιῶς Σεραφείμ. Κι ἂν αὐτοὶ δὲν ὁμιλοῦν καὶ σιωποῦν ἀπὸ ὑπολογισμό, δειλία καὶ φόβο, δὲν θὰ κρατήσουν ἀνάλογη ἢ χειρότερη στάση οἱ ἁπλοὶ πιστοί; Δὲν ἀφήνουν τοὺς πιστοὺς νὰ κολυμποῦν μέσα στὴν αἵρεση; Καὶ ἂν ἡ σιωπὴ σὲ θέματα Πίστεως καὶ ἡ ἔλλειψη Ὁμολογίας ἀποτελεῖ (κατὰ τὸν ἅγιο Γρηγόριο Παλαμᾶ) τρίτο εἶδος ἀθεϊας, ποιό Θεὸ «πιστεύουν»;
Καὶ δὲν ἀφήνουν, μὲ αὐτή τους τὴ συμπεριφορά, τοὺς πιστοὺς νὰ κολυμποῦν μέσα στὴν ἀθεΐα τῆς ἐποχῆς μας;
Νά, λοιπόν, τὸ ἀποτέλεσμα. Ὄχι μόνο δὲν καταπολεμεῖται ἡ αἵρεση, ἀλλὰ ἐπεκτείνεται καὶ θεριεύει. Ὄχι μόνο δὲν ἀπομονώνονται οἱ αἱρετικοί, ἀλλά, μὲ τὴν ἀνοχὴ καὶ τὴ σιωπὴ τῶν Ποιμένων, τιμῶνται καὶ μεγαλύνονται· συνωστίζονται δὲ στο Φανάρι γιὰ νὰ τιμήσουν τὸν προεστῶτα τῆς αἱρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ διάφοροι Μητροπολῖτες, κουβαλώντας μαζί τους πιστούς, μικροὺς καὶ μεγάλους,  γιὰ νὰ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ και νὰ πάρουν τὶς ΕΥΛΟΓΙΕΣ(!) τοῦ αἱρεσιάρχη!!!


Βαρθολομαίου η μνήμη και Πατριάρχου η εορτή

Πηγή: "Αμέν"
Με την παραδοσιακή σεμνότητα του Φαναρίου εορτάστηκε και φέτος στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου κατά την οποία εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Το απόγευμα της Τετάρτης τελέστηκε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Πατριάρχου Βαρθολομαίου στο τέλος του οποίου ανέγνωσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Ιερομονάχου Βαρθολομαίου του Κουτλουμουσιανού του Ιμβρίου προς τιμήν του οποίου ονομάστηκε Βαρθολομαίος στη χειροτονία του σε διάκονο.
Μετά το Τρισάγιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης χειροθέτησε στο οφφίκιο του Άρχοντος Πρωτομαΐστορος τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιο Καραμπίνη. Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στον αύλειο χώρο.
Την επομένη, Τρίτη 11η Ιουνίου, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι τελέστηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του εορτάσαντος Πατριάρχου. Μαζί του συγχοροστάτησαν Μητροπολίτες του Θρόνου από την ενταύθα Ιεραρχία και από το Εξωτερικό, Αρχιερείς από την Εκκλησία Σερβίας και ο Δωδώνης Χρυσόστομος από την Εκκλησία της Ελλάδος ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν επίσκοποι από διάφορες περιοχές του Θρόνου.
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, επίσης, οι Αρχιερείς Ζιμπάμπουε και Αγκόλας Σεραφείμ από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Ανθηδώνος Νεκτάριος Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη και Νοροφομίνσκ Ιωάννης από μέρους της Εκκλησίας Ρωσίας. Την ημιαυτόνομη Εκκλησία Κρήτης εκπροσώπησαν ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός και ο Αρχιγραμματέας της Επαρχιακής Συνόδου Αρχιμ. Κύριλλος.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, που τέλεσε ο επίσης εορτάζον Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ.Βαρθολομαίος Σαμαράς, τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφώνησαν εόρτια από μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας, ο Επίσκοπος Νοροφομίνσκ Ιωάννης μεταφέροντας συγχαρητήριο μήνυμα του Πατριάρχου Μόσχας Κυρίλλου και ο Πατριάρχης ο οποίος εξήγγειλε την σύγκληση της Συνάξεως όλων των Αρχιερέων, Μητροπολιτών, Αρχιεπισκόπων και Επισκόπων του Πατριαρχείου, τον προσεχή Αύγουστο.
Παρέστησαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα Κυριακός Λουκάκης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Ευάγγελος Σέκερης, οι Πρόξενοι της Ελλάδος στην Πόλη και στην Αδριανούπολη,  Άρχοντες του Θρόνου, Καθηγητές και μαθητές από το Ινστιντούτο Σαμπεζύ της Γενεύης με επικεφαλής τον διακεκριμένο Καθηγητή Βλάσιο Φειδά, Σέρβοι φοιτητές με επικεφαλής τον Σέρβο Ιεράρχη Ρασκοπριζρένης Θεοδόσιο και μεγάλο πλήθος κληρικών και πιστών από την Πόλη, την Ελλάδα και πολλές χώρες του Εξωτερικού.