Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

«Ρεκόρ 3200 δεμάτων στη Μητρόπολη Λάρισας».

Εφημερίδα Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης http://www.agonas.org
Νέο ρεκόρ!
Με την πρώτη ματιά διαβάζεις στον τοπικό τύπο: «Ρεκόρ 3200 δεμάτων στη Μητρόπολη Λάρισας». Πω-Πωωω…! Μεγάλο το έργο της μητρόπολης – έλεγε ο κόσμος. Διαβάζοντας όμως το κείμενο βλέπεις η προπαγάνδα να πάει σύννεφο. Να: «Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε το φετινό Πάσχα η προσφορά των ανθρώπων, προς την τοπική Εκκλησία για την ανακούφιση των απόρων, παρά την οικονομική κρίση. Η ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και οι ενορίες, μπόρεσαν και συγκέντρωσαν τρόφιμα, με τα οποία έκαναν 3200 δέματα συνολικά και πρόσφεραν σε αντίστοιχους αναξιοπαθούντες».

Πολύς κόσμος εξοργισμένος μας είπε από το τηλέφωνο: Εντάξει η προσφορά του κόσμου και η συγκέντρωση των τροφίμων από τις ενορίες· η Μητρόπολη τι προσέφερε; Μήπως τις νάυλον σακούλες; Γιατί, από τα τρόφιμα που ήλθαν από την Κύπρο με κοντέινερς, δεν μας δόθηκε τίποτε, παρ’ όλο που σχετικό δημοσίευμα βεβαίωνε ότι: «Σημαντική βοήθεια σε τρόφιμα… θα διατεθούν στις ενορίες για τους πτωχούς εν όψει του Πάσχα». Αλλά και εγκύκλιοι που διαβάστηκαν στους ναούς και αφορούσαν δισκοφορίες διευκρινίζουν ότι: «Οι ενορίες θα προσφέρουν δέματα και η Μητρόπολη χρήματα». Και όσοι, ερχόμενοι στη Μητρόπολη ζητούσαν οικονομική βοήθεια τους παρέπεμπαν στις ενορίες.
Η τελευταία δε εγκύκλιος που διαβάστηκε την Κυριακή των Βαΐων έλεγε: «Να προσφέρει ο κόσμος στο δίσκο που θα περιαχθεί χωρίς γογγυσμό… Μερικοί αδελφοί δεν έχουν την δυνατότητα ούτε ενός φτωχού γεύματος. Αυτό καλούμαστε να το φροντίσουμε εμείς. Να τους δώσουμε αρνί, κόκκινα αυγά, τσουρέκια και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο να στολίσει το τραπέζι τους…».
Δυστυχώς τα χρήματα της δισκοφορίας και άλλων εκδηλώσεων πήγαν στη Μητρόπολη αλλά και τα υποσχεθέντα αρνιά που επρόκειτο να «στολίσουν» το πασχαλινό τραπέζι των φτωχών υπήρξαν φούμαρα, όνειρα θερινής νυκτός.
Όλες αυτές οι πολιτικάντικες (μητροπολιτικές) συμπεριφορές βρίσκουν εφαρμογή στα λόγια του Αβραάμ Λίνκολν που είπε: «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό».