Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Μ.Κ.Ο. (Φιλανθρωπική, ανθρωπιστική ή «σκοτεινή» οργάνωση)



δημοσιευματα εφημεριδοσ αγωνασ αγωνιζομενων λαρισαιων χριστιανων α.φ. 201 http://www.agonas.org/
Μ.Κ.Ο. (Φιλανθρωπική, ανθρωπιστική ή «σκοτεινή» οργάνωση)
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ

Τελευταία έφριξε ο κόσμος μ’ αυτά που διαβάζει και ακούει στα Μ.Μ.Ε. για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που δίνονταν σε Μ.Κ.Ο. (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις). Κι επειδή κανείς δεν του λέει, πώς ξεφύτρωσαν τα χιλιάδες αυτά “μπουμπούκια” στην χώρα μας, που ρημάζουν τα χρήματα του ελληνικού λαού, αυτοπροβάλλονται, πλουτίζουν, κάνουν το κέφι τους ταξιδεύοντας, με αφορμή αποστολές, συνέδρια και σεμινάρια, προπαγανδίζοντας και, αρκετές φορές, συκοφαντώντας τη χώρα μας και ζώντας σαν μαχαραγιάδες, είναι καιρός η μικρή αλλά τίμια και μη εξαγοραζόμενη εφημερίδα μας να δώσει ορισμένες πληροφορίες στους αναγνώστες της.
Με το δημοσίευμά μας αυτό θα προσπαθήσουμε, εν συντομία, να δούμε τί είναι οι Μ.Κ.Ο. και ποια η οικονομική και η εθνική ζημία που επέφεραν μέχρι τώρα στον τόπο μας.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ Μ.Κ.Ο.
Ο όρος Μ.Κ.Ο. σημαίνει «Μη Κυβερνητική Οργάνωση». Αποτελεί νεολογισμό και αποδίδει στην ελληνική τον αγγλικό όρο Non-Governmental Organisations (NGOs). Ο όρος χρησιμοποιήθηκε αρχικά στο άρθρο 71 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.
Οι διεθνείς Μ.Κ.Ο. ήταν σημαντικές για το κίνημα κατά της δουλείας, για την ψήφο των γυναικών, τα ανθρώπινα δικαιώματα… και δραστηριοποιήθηκαν ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της Παγκόσμιας Διάσκεψης Αφοπλισμού.
Αρχικά αυτές λειτούργησαν με βάση την εθελοντική εργασία ατόμων ιδιαίτερης ευαισθησίας προς το περιβάλλον, την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την φτώχεια, το ρατσισμό… Λόγω των επιτυχημένων προσπαθειών οι κυβερνήσεις διαφόρων κρατών αναγνώρισαν την αξία ορισμένων εξ αυτών και συνέβαλαν οικονομικά στο έργο τους. Πέρα από αυτά ήρθε και η στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με επιχορηγήσεις προγραμμάτων. Έτσι οι διάφορες Μ.Κ.Ο. που ξεχώρισαν κατάφεραν να αποκτήσουν μια ανεξαρτησία κινήσεων και δράσεων.
Η Παγκόσμια Τράπεζα προσδιορίζει τις Μ.Κ.Ο. ως «ιδιωτικούς οργανισμούς που η δραστηριότητά τους απαλύνει τον πόνο, προωθεί τα συμφέροντα των πτωχών, προστατεύει το περιβάλλον, παρέχει βασικές κοινωνικές υπηρεσίες ή αναλαμβάνει την ανάπτυξη της κοινότητας».
Η Μ.Κ.Ο. «Μη Κυβερνητική Οργάνωση» είναι ένας νομικά συγκροτημένος οργανισμός που δημιουργήθηκε από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, λειτουργεί ανεξάρτητα από κάθε Κυβέρνηση, αποκλείοντας εκπροσώπους της να συμμετέχουν σ’ αυτήν και χρηματοδοτούνται, εν μέρει ή εξ ολοκλήρου, από τις κυβερνήσεις.
Μ.Κ.Ο. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οι Μ.Κ.Ο. στη χώρα μας είναι κυρίως «πράσινη υπόθεση» αφού άρχισαν να δημιουργούνται στις αρχές της δεκαετίας του ’90, αναλαμβάνοντας την ανθρωπιστική αναπτυξιακή εξωτερική πολιτική και εξελίχθηκαν σε ένα πανάκριβο άρωμα, που προκάλεσε ανυπολόγιστη αφαίμαξη στον κρατικό προϋπολογισμό και συν τω χρόνω μεταβλήθηκαν σε εκτροφεία σκανδάλων.
Και το ποιο σπουδαίο είναι ότι, πολλές από αυτές γιγαντώθηκαν επί υπουργίας εξωτερικών (1996-2004) του Γεωργ. Παπανδρέου. Το πάρτι όμως συνεχίσθηκε επί διακυβέρνησης Ν.Δ. από το 2004-2009.
Η εφευρετικότητα των… κατασκευαστών Μ.Κ.Ο. ως προς την… αιτιολογία και τον σκοπό ίδρυσής τους ξεπερνά και την πιο ακραία φαντασία. Σχεδόν όλα τα υπουργεία είχαν εκατοντάδες Μ.Κ.Ο. – υπολογίζονται στις 6.000. Είχαν κάνει τα δικά τους προσωπικά «επαγγελματικά μαγαζιά» χρηματοδοτούμενα από την κυβέρνηση (χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου) χωρίς κανένα έλεγχο. Ασφαλώς δεν έβαζαν χρήματα από την τσέπη τους, προκειμένου να λειτουργήσουν, ούτε έδιναν λογαριασμό για το, πού πάνε αυτά που παίρνουν και οπωσδήποτε ούτε την αγωνία είχαν αν θα έρθουν… πελάτες. Ξόδευαν χρήματα που δεν τους ανήκαν.
Η «Επανάσταση» των λαθρομεταναστών είχε και τα καλά της. Αποκαλύφθηκαν όλοι αυτοί, που είχαν αναλάβει ρόλο προστάτη, σιτιζόμενοι από τον ελληνικό κουρβανά, μέσω Μ.Κ.Ο. που είχαν στήσει. Περνούσαν οι ίδιοι μποέμικα, και με κρατικά κόλλυβα πουλούσαν ανθρωπισμό, εις υγείαν των κορόιδων και του ελληνικού λαού, που πλήρωνε τον λογαριασμό.
Κάθε καρυδιάς καρύδι – πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, καθηγητές, κ.α. όπως διαπιστώθηκε – έστηνε το μαγαζάκι της και με τα λεφτά που έπαιρνε ως Μ.Κ.Ο. πλήρωνε μισθό στον εαυτό της, ενοίκιο και 2-3 άτομα – υπαλλήλους, ζώντας ζωή χαρισάμενη. Είχε μάλιστα επικρατήσει το σλόγκαν: «Φτιάξε κι εσύ μια Μ.Κ.Ο. και φάγε εκατομμύρια!».
Και το πιο προκλητικό. Ως Μ.Κ.Ο. εμφανίζονται και ιδρύματα πρώην Πρωθυπουργών! Με 350.000 είχε επιχορηγηθεί το ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, επί υπουργίας εξωτερικών Γεωργ. Παπανδρέου. Δεκάδες χιλιάδες ευρώ δίδονται κάθε χρόνο στα οικογενειακά ιδρύματα όπως του κ. Μητσοτάκη, του Σημίτη και άλλων πρώην, για να φτιάξουν, υποτίθεται, τα… αρχεία τους, και κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι τί γίνεται!
Πώς να μην πέσει έξω το κράτος, με τέτοιες λοβιτούρες. Και τώρα καλείται ο κοσμάκης να πληρώσει την ψηφοθηρία και την εξαγορά της καρέκλας των κυρίων που μας κυβερνούσαν όλα αυτά τα 40 χρόνια (Πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και κάθε βολεμένος σε κρατική καρέκλα). Και σε όλη αυτή την βρώμικη ιστορία, δεν είναι αναμεμειγμένα μόνο πολιτικά πρόσωπα, αλλά και, το θλιβερότερο, εκκλησιαστικά και μάλιστα πολύ υψηλά ιστάμενα! (πατριάρχες, δεσποτάδες...)
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ
Η πρώτη ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον της Μ.Κ.Ο. ο «Κύκλος της Πάτμου», η οποία από τις αρχές Οκτωβρίου του 2010 είχε τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης. Η συγκεκριμένη οργάνωση δραστηριοποιήθηκε στην δεκαετία του ’90 με στόχο τη σύνδεση… θρησκευτικής συνείδησης και περιβάλλοντος.
Σε αυτό τον «ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ» (όπως είχε γραφεί) εμπλέκονται: Ένα μέλος της οικογένειας Παπανδρέου, Πατριάρχες, εφοπλιστές κ.α. Το υλικό που μελετήθηκε ξεπερνά τις 60.000 σελίδες, ενώ η ποινική δικογραφία τις 7.000 σελίδες και το διαβιβαστικό προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τις 250 σελίδες.
Η έρευνα των διωκτικών αρχών αφορά το χρονικό διάστημα 2000-2010 (πριν από το 2000 – περίοδος Σημίτη – όλα τα παραστατικά πολτοποιήθηκαν) κατά το οποίο η Μ.Κ.Ο. χρηματοδοτήθηκε για την διοργάνωση, εν πλώ, συμποσίων. Στα εξωτικά αυτά συμπόσια έδιναν το «παρών» εστεμμένοι, ανώτατοι κληρικοί από πολλές χώρες του κόσμου, Πατριάρχες, πολιτικοί (π.χ. ο πρώην υποψήφιος των Δημοκρατικών των ΗΠΑ Αλ Γκορ, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε. Κόφι Ανάν κ.α.). Είχαν προγραμματιστεί να διοργανωθούν εννέα (9) τέτοια συμπόσια. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν: σε Δούναβη το 1997, Αδριατική 2002, Βαλτική 2003, Αμαζόνιο 2006, Αρκτική 2007 και Μισισιπή 2009, ενώ αναβλήθηκαν της Κασπίας 2005 και στο Νείλο 2009.
Χαρακτηριστικό της μεγάλης απάτης υπήρξε το γεγονός ότι, ενώ το 2005 είχε προγραμματιστεί το «Συμπόσιο της Κασπίας», αυτό δεν έγινε ποτέ κι ας είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, απ’ τα οποία δαπανήθηκαν 500.000 ευρώ χωρίς να μπορούν να τα δικαιολογήσουν.
Το διαβιβαστικό πόρισμα αναφέρει ότι: «με πρόσχημα την οργάνωση των συμποσίων κάποιοι ιδιοποιήθησαν πολλά από αυτά τα χρήματα».
Τελευταία τρεις Μ.Κ.Ο. ερευνώνται εξονυχιστικά από το Τμήμα Προστασίας Δημοσίας Περιουσίας και την Οικονομική Αστυνομία, καθώς έχουν εντοπισθεί πολύ επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους.
Α) Το «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης». Πρόεδρος αυτής της αμαρτωλής Μ.Κ.Ο. είναι ο πασίγνωστος Κώστας Τζεβελέκος, πρώην μοναχός, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Εξόρμηση» (επίσημο δημοσιογραφικό όργανο του ΠΑΣΟΚ), ο οποίος εργάστηκε στο γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ, και μπαινόβγαινε στα μεγάλα σαλόνια. Σήμερα βρίσκεται προφυλακισμένος και κατηγορείται, με άλλα 7 άτομα, ότι προκάλεσαν ζημία στο δημόσιο με τις δήθεν αποναρκοθετήσεις στο Λίβανο, στο Κόσσοβο, στη Βοσνία και το Ιράκ, έχοντας πάρει 8.956.595 ευρώ.
Β) Η «Αλληλεγγύη». Είναι Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδας, και, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κων. Τσιάρας στη Βουλή, είχε αναλάβει από το 2002 έως 2006 – επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου – να υλοποιήσει 32 προγράμματα ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας, εισπράττοντας γι’ αυτά από το υπ. Εξωτερικών και την ειδική «Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης  και Συνεργασίας» (ΥΔΑΣ)   23.126.000 ευρώ. Από τα 32 προγράμματα ολοκληρώθηκαν τα 10, οι δε 22 φάκελοι των υπολοίπων βρίσκονται στη διαδικασία της εκκαθάρισης. Σε τέσσερες από τις 22 προαναφερθείσες περιπτώσεις, η ΥΔΑΣ προέβη σε καταγγελία των σχετικών συμβάσεων το 2008 και καταλόγισε επιστροφή 6.690.460 ευρώ. Η Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» επέστρεψε μόνο 500.000 και έτσι το απαιτηθέν ποσό διαμορφώθηκε στα 6.190.400 ευρώ. Όταν εκκαθαριστούν και οι υπόλοιπες θα δούμε πού θα φθάσει το ποσό μαζί με τους νόμιμους τόκους και προσαυξήσεις από την ημερομηνία έκδοσης της καταλογιστικής απόφασης.
Γ) «Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας». Είναι διεθνής οργανισμός γαλλόφωνων χωρών και κυβερνήσεων με έδρα το Παρίσι. Τώρα γιατί επιδοτήθηκε από το ελληνικό κράτος, αποτελεί μυστήριο, όπως και το ίδρυμα Αγά Χαν, που είναι μια διεθνής Μ.Κ.Ο. με στόχο την «καταπολέμηση της φτώχειας στον τρίτο κόσμο» και επιδοτήθηκε με αρκετά χρήματα από τον Έλληνα φορολογούμενο. Γι’ αυτή τη Μ.Κ.Ο. το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι, γειτόνευαν τα εξοχικά σπίτια του Αγά Χαν και του Αντρίκου Παπανδρέου στην Πάτμο.
Εκτός των παραπάνω περιπτώσεων στην ιστοσελίδα του Aga Khan Development Network (AKON) αναφέρεται η Ελλάδα ως εταίρος και στα προγράμματα:
«Οικουμενικό ελληνισμό» τον οποίο ίδρυσε ο πασίγνωστος στον κόσμο του Μ.Κ.Ο., αλλά άγνωστος στο ευρύ κοινό, εκδότης Σταύρος Πανουσόπουλος, που από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 είναι άγνωστο τί ποσά έχει εισπράξει από επιδοτήσεις και κονδύλια.
Συνοδοιπόρος του σ’ αυτόν τον… εθνικό αγώνα ήταν ο πρώην καθηγητής θεολογίας του Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης Αθαν. Αγγελόπουλος – γνωστός στους χριστιανούς της Λάρισας για την στάση του στο εκκλησιαστικό ζήτημα – με σοβαρές άκρες στα ανώτατα κλιμάκια της Εκκλησίας διεθνώς, καθώς είχε διατελέσει συνεργάτης του αειμνήστου Αρχιεπ. Αμερικής Ιακώβου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Είχε διατελέσει ακόμη και γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας στην πρώτη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης το 1974.
Συνεπώς, ποιος πολιτικός αξιωματούχος θα μπορούσε να αρνηθεί επιδότηση από τα μυστικά κονδύλια του Υπ. Εξωτερικών σε μια πανεπιστημιακή προσωπικότητα τιμηθείσα με το οφίκιο του Άρχοντος Ακτουαρίου (!) του Οικουμενικού Πατριάρχου ή σε έναν εκδότη, όπως ο Πανουτσόπουλος που σε κάθε εκδήλωση της Μ.Κ.Ο. του μάζευε από Αρχιεπισκόπους μέχρι υπουργούς και επιφανείς επιχειρηματίες;
Ο Αθ. Αγγελόπουλος εκτός των άλλων είχε και δική του Μ.Κ.Ο. το «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προσανατολισμού».
Η «Οικουμενική», που έχει χρηματοδοτηθεί με αρκετά χρήματα, είναι του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Οι Μ.Κ.Ο. ανέρχονται σε χιλιάδες μη δυνάμενες να καταγραφούν μέχρι στιγμής. Μόνο του υπουργείου Εξωτερικών υπολογίζονται σε 431 και στις οποίες συγκαταλέγονται – αναφέρουμε ενδεικτικά – οι: «Η… Ελληνική Δράση Αφρικής» 1.109.004 ευρώ, «Αναπτυξιακή Συνεργασία και Αλληλεγγύη» 3.057.365 ευρώ, το «Διεθνές Αναπτυξιακό Κέντρο» 1.359.779 ευρώ, το «Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη ΔΗΜΗΤΡΑ» … ευρώ με έδρα την Λάρισα, το «Δίκτυο για την Δημοκρατία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη» 2.492.728 ευρώ, το «Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη» (ΚΕΔΕ) … ευρώ της Μαργαρίτας Ανδ. Παπανδρέου, η «ACTION AID ΕΛΛΑΣ» με 544.677 της κόρης του Μητσοτάκη, Αλεξάνδρας.
Το «Κέντρον Γυναικείων Μελετών και Ερευνών “ΔΙΟΤΙΜΑ”» με έδρα την Αθήνα και ηγέτη την κυρία της διαστρέβλωσης της ιστορίας (συνωστισμός στη Σμύρνη κ.λ.π.) κ. Ρεπούση, που έλαβε επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις μόνο για το 2011 – όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Διαύγεια» – για μισθούς αργόμισθων στελεχών, υπερκοστολογήσεις διαφημιστικών φυλλαδίων, διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, ποσό 3.800.000 ευρώ· για την εκπόνηση μελέτης με θέμα «γυναικεία Μετανάστευση στην Ελλάδα» 294.872 ευρώ. Για την ενημερωτική εκστρατεία σχετικά με το Trafficking γυναικών υπηκόων τρίτων χωρών μοιράστηκε ποσό 200.000 ευρώ. Ως εταίρος στο πρόγραμμα συνΑΝΑΠΤΥΞΗ μοιράστηκε το ποσό των 720.763 ευρώ. Για το πρόγραμμα «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού 2007-2013» έλαβε το 15% από το ύψος της επιχορήγησης που ανέρχονταν στα 380.000 ευρώ.
Αυτό είναι το «πάρτυ» της Μ.Κ.Ο. μιας χρονιάς της κ. Ρεπούση, βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που θέλει να σώσει και να αλλάξει την Ελλάδα.
Όπως γίνεται αντιληπτό δεν υπάρχει τέλος στο όργιο της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.
Από τους ελάχιστους ελέγχους που έγιναν, τα πρώτα αποτελέσματα είναι σοκαριστικά, διότι ούτε φιλανθρωπικές, ούτε κοινωφελείς ήταν οι χιλιάδες Μ.Κ.Ο., αλλά απέβλεπαν στον πλουτισμό μερικών χιλιάδων κομματικών «τρωκτικών». Μέχρι στιγμής δε, είναι άγνωστο πόσα εκατομμύρια των φορολογημένων έκαναν φτερά.
Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο.
Την προπαγάνδα ότι, οι Μ.Κ.Ο. είναι οργανώσεις εθελοντισμού και φιλανθρωπίας, τα Μ.Μ.Ε. επί χρόνια κατέβαλαν άοκνες προσπάθειες και κατάφεραν να το περάσουν στην κοινωνία. Την ίδια τακτική εφάρμοσαν και στα σχολεία μέσω των συγγραμμάτων. Στο βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ΄ Γυμνασίου (σελ. 166) υπάρχει επιστολή-ύμνος για τις Μ.Κ.Ο. του Ν. Δήμου, που αναφέρει:
«Κατηγορούμε συχνά την ανθρωπότητα πως, ενώ τον τελευταίο αιώνα έχει επιτελέσει τεράστια επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, στον τομέα της ηθικής έχει μείνει πίσω. Υπάρχει κάτι που αντικρούει αυτή την άποψη. Η δημιουργία και παρουσία, το δεύτερο (σ.σ. ήμισυ) του αιώνα μας, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (NGOs) – Non Government Organizations). Πίσω από αυτά τα αρχικά κρύβονται πασίγνωστες κινήσεις όπως η Γκρην Πις, η διεθνής Αμνηστία, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα και οι Γιατροί του Κόσμου, το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, η Ομάδα για την Προστασία των Μειονοτήτων α.α. (…).
Οι οργανώσεις αυτές λέγονται μη κυβερνητικές, γιατί δεν εξαρτώνται από κυβερνήσεις (ευτυχώς – η ανεξαρτησία είναι προϋπόθεση για την σωστή λειτουργία τους). Οι πόροι είναι από εισφορές μελών, δωρεές, ιδρύματα και διεθνείς οργανώσεις.
Η συνολική προσφορά τους είναι εντυπωσιακή: έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές, έχουν προστατεύσει πολλές χιλιάδες ανθρώπων από βασανιστήρια και καταπίεση, έχουν βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής.
Εδώ στην Ελλάδα τις αντιμετωπίζουμε περίεργα: όταν η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι καταγγέλλουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, γράφουμε την είδηση στην πρώτη σελίδα. όταν οι ίδιες οργανώσεις διαμαρτύρονται για καταπίεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, των Σλαβοφώνων ή των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, είναι ανθελληνικές και πληρωμένες από ξένα κέντρα. Ουσιαστικά μας ενοχλεί η ανεξαρτησία τους…
Είμαι περήφανος που ανήκω στις περισσότερες από αυτές τις οργανώσεις… »
Φιλικά Νίκος Δήμου.

Λαμπρά! Ποιες άραγε, αμιγώς, εκπαιδευτικές ανάγκες υπηρετεί αυτό το κείμενο; Για ποιες εισφορές μελών, δωρεές, ιδρύματα και διεθνείς οργανώσεις λειτουργούν αυτές οι Μ.Κ.Ο., που μας λέει ο κύριος Δήμου; Και τώρα μαθαίνουμε ότι όλα τα χρήματα που διαχειρίζονται είναι ο ιδρώτας και τα χαράτσια του φορολογούμενου λαού.
Για ποια καταπίεση Μουσουλμάνων, Μαρτύρων του Ιεχωβά, Σλαβόφωνων μιλάει ο κ. Δήμου, ενώ συμβαίνει το αντίθετο;
Το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι ανήκει στον γνωστό υβριστή της Ελλάδας Παναγ. Δημητρά. Εισπράττει τα ωραία χρήματα από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (για να μας βρίζει πιο καλά) και έχει χορηγούς τον γνωστό Τζ. Σόρος, την Ε.Ε., το Ευρωπαϊκό Κέντρον Δικαιωμάτων των Ρομά, το ίδρυμα Μπέρκχοφ για τη Διερεύνηση των Συγκρούσεων, το Ινστιτούτο Άσπεν του Βερολίνου, τη Διεθνή Ομοσπονδία Ελσίνκι… Η γυναίκα του δε, Ναυσικά Παπανικολάτου – σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Berlin Aten», – διατηρεί άλλο “κουμπαρά”, την Ομάδα για τα δικαιώματα των Μειονοτήτων στην Ελλάδα. Πολυσυλλεκτικό ταμείο εισπράξεων!
Αυτό, που ουδέποτε ήλθε στο προσκήνιο, είναι η δράση και ο ρόλος ορισμένων Μ.Κ.Ο. Και εφόσον, όπως ισχυρίζονται, ο ρόλος τους είναι κατά πάντα αθώος, κοινωνικός και ευεργετικός δεν πρέπει να ενεργούν παρασκηνιακά. Μήπως όμως πίσω απ’ αυτές κρύβονται σκοτεινά κέντρα που απειλούν την εθνική ασφάλεια και την ύπαρξη της ίδιας της χώρας;
Μια ματιά στις διεθνείς εξελίξεις και τα συμβαίνοντα σε διάφορες χώρες, αποκαλύπτει την μόνιμη ύπαρξη και χρήση Μ.Κ.Ο. σε καθαρά πολιτική δράση και συχνά ανατρεπτική.
Η μαζική προώθηση του ιδεολογήματος της παγκοσμιοποίησης, το οποίο έχει δημιουργηθεί και χρηματοδοτείται από υπερεθνικά κέντρα της Δύσεως, έχει στόχο την καθυπόταξη και τον έλεγχο πολιτικών ηγεσιών του κόσμου.
Οι Μ.Κ.Ο. άρχισαν να φυτρώνουν σαν μανιτάρια από το 1981, την εποχή που ανέλαβε ο Ρ. Ρήγκαν πρόεδρος των ΗΠΑ. Προκαλεί δε εντύπωση το γεγονός ότι, κάθε φορά που επιχειρήθηκε από κάποιο κράτος ένα κανονιστικό πλαίσιο με σκοπό τη ρύθμιση της δράσης των Μ.Κ.Ο. παρατηρείται μια πραγματική υστερία αντιδράσεων, με κατηγορίες περί παραβιάσεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δημοκρατικών ελευθεριών και εν γένει αξιών κ.α.
Τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία και η ανατροπή του Προέδρου Β. Γιανουκόβιτς έχει πολλά κοινά σημεία με την περίφημη «Επανάσταση των Ρόδων», που ανέτρεψε τον πρώην Πρόεδρο της Γεωργίας Έντβαρτ Σεβαρντάντζε στις 23 Νοεμβρίου 2003. Στην «Επανάσταση» αυτή μετείχαν πολυάριθμες Μ.Κ.Ο. οι οποίες είχαν σημαντικό ρόλο στην υποκίνηση και οργάνωση βιαίων εκδηλώσεων.
Συμμετοχή στην ενορχηστρωμένη επιχείρηση ανατροπής του Σεβαρντάντζε είχαν η αμερικανική USAID, αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και φυσικά η οργάνωση open Society του Τζ. Σόρος (φιλοΣκοπιανού) – τον πήρε ο πόνος, και φέτος τον χειμώνα μοίραζε πετρέλαιο στα δημοτικά σχολεία της Μακεδονίας; – η οποία υποστήριξε οικονομικά τον αντίπαλο του Μιχ. Σαακασβίλι (σύμβουλος του Καακασβίλι ήταν ο περίφημος Αλεξ. Ρόντος που ήταν και σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου) και ένα δίκτυο οργανώσεων.
Η εφημερίδα Wall Street Journal σε δημοσιεύματά της στις 24 Νοεμβρίου 2003 έδωσε εύσημα στις Μ.Κ.Ο. που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ και άλλα δυτικά ιδρύματα για την ανατροπή του Σεβαρντάντζε.
Ο Σόρος κατέβαλε επίσης τα έξοδα σε μια ομάδα φοιτητών που ανέτρεψε τον Μιλόσεβις. Η εκπαίδευσή των έγινε από τη γνωστή Μ.Κ.Ο. «CANVAS» (Center for Applied Nonviolent Action Strategies), η οποία είχε κατηγορηθεί από τις κυβερνήσεις της Λευκορωσίας, του Ιράν καθώς και από τον «θανόντα» Πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ως «εξαγωγέας επαναστατών». Η οργάνωση είχε επιτυχίες σε Γεωργία (2003), Ουκρανία (2004), Λίβανο (2005), Μαλδίβες (2008) και Αίγυπτο (στην ανατροπή Μουμπάρακ το 2011).
Στο Ουζμπεκιστάν, κατηγορήθηκε η αμερικάνικη Μ.Κ.Ο. «Mercy Corps», τον Αύγουστο του 2006 για ανατρεπτική δραστηριότητα και κατασκοπεία.
Στην Λιβύη αναμίχθηκε, η αγγλική Μ.Κ.Ο. «Libyan Doctors Relief» (στην ανατροπή του Καντάφι) οργανώνοντας προγράμματα εκπαιδεύσεως Λίβυων μοντζαχεντίν.
Στη Ρωσία αντιμετωπίζονται με σκληρό τρόπο τέτοια θέματα, διότι στην ουσία κυβερνάται ακόμα από στελέχη της πρώην KGB γι’ αυτό είχαμε – μεταξύ πολλών άλλων – την καταδίκη σε μακρά φυλάκιση του Ρώσου ολιγάρχη Μιχ. Χοντρορκόφσκι ο οποίος είχε την φαεινή ιδέα να ιδρύσει την Μ.Κ.Ο. «Open Russian Foundation» με μέλη στο Δ.Σ. τον… Jacob Rothschield και τον Χένρι Κίσιντζερ, με προφανή σκοπό «να τα πάρει όλα».
Ο ιδρυτής της οργάνωσης «National Endowment for Democracy (NED)» Mark Fierstein δήλωσε στη δεκαετία του ’90:
«Πολλά από αυτά που κάνουμε σήμερα, τα έκανε πριν είκοσι πέντε χρόνια η CIA»!!!
Ο υποδιευθυντής της οργάνωσης «USAID» (που ανέτρεψε τον Σεβαρντάντζε) παραδέχθηκε τον Ιούλιο του 2012 ότι, η χώρα του (ΗΠΑ) διατηρεί στενή συνεργασία με Μ.Κ.Ο. που συνδέονται με κινήματα της αντιπολιτεύσεως σε διάφορες περιοχές.
Στην Ελλάδα, που φυτρώνουν οι Μ.Κ.Ο. σαν (δηλητηριώδη) μανιτάρια από πολυποίκιλους συλλόγους αλλοδαπών και ημεδαπών και μη «κερδοσκοπικών» σωματείων και συλλόγων, δεν ασχολείται κανείς μ’ αυτά που αποτελούν θέματα ασφαλείας της χώρας.
Η χώρα μας γέμισε από ξένα Think Tans stiftung κι έχει κατασυκοφαντηθεί κατά τρόπο που θυμίζει ψυχολογικές επιχειρήσεις πριν από την τελική επίθεση. Οι βασικοί πυλώνες της ελληνικής κοινωνίας (οικογένεια, γλώσσα, παιδεία, εθνικοί ιδεολογικοί θεσμοί) βάλλοντα βάναυσα και η δημόσια συζήτηση στα ΜΜΕ περιορίζεται μόνο στον εντοπισμό οικονομικών ατασθαλιών και σκανδάλων, των Μ.Κ.Ο..
Όλα αυτά είναι, τουλάχιστον, απογοητευτικά…   
   
ΜΚΟ… ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ
(ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ 1997-2010)
• Συνεισφορά στο πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας της Αλβανίας 285.000.000 δρχ.
• Καταπολέμηση φυματιώσεως στη Βουλγαρία 24.500.000 δρχ.
• Αναπτυξιακό πρόγραμμα στον Αμαζόνιο, αναδάσωση
• Προαγωγή του Χριστιανισμού στη Βόρεια Κορέα 150.000.000 δρχ.
• Πρόγραμμα μεταποίησης της ντομάτας στην Ακτή Ελεφαντοστού 2.000.000 δρχ.