Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Ὁ Κυθήρων Σεραφεὶμ διαψεύδει τὸ Δελτίου Τύπου τῆς Ἱεραρχίας!

Λαϊκή παροιμία: "Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται"!!!


Τί λένε οἱ ἄλλοι Ἐπίσκοποι; Ποῦ εἶναι ἡ εὐαισθησία τους γιὰ τὴν ἀληθεία τῆς Ἐκκλησίας; Ποῦ εἶναι ὁ Πειραιῶς, ὁ Ναυπάκτου, ὁ Αἰγιαλείας;


Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ
τοποθετείται επί του τελικού Δελτίου Τύπου της Ιεραρχίας
Κατόπιν της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ιστολογίου μας (https://katanixis.blogspot.gr/) με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ, δημοσιεύουμε την τοποθέτησή Του επί του Δελτίου Τύπου της 2ας Συνεδρίας της εκτάκτου Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος24 Νοεμβρίου 2016.
Υπενθυμίζουμε οτι στη δεύτερη ημέρα της εκτάκτου Συγκλήσεώς της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, εξέδωσε το Δελτίο Τύπου που αναστάτωσε, απογοήτευσε και εξόργισε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας με την απόφαση που έλαβε σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Δεύτερη Συνεδρία της Ι. Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (24/11/2016) 
…………………….. 
Εν κατακλείδι, μετά από Εισήγηση του Μακαριωτάτου Προέδρου, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, τονίζεται η, μετά την ενδελεχή και λεπτομερή ενημέρωση του Σώματος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιβεβαίωση της ενότητός Της, και αποφασίσθηκε η έγκριση των προτάσεων της Εισηγήσεως, καθώς και η μελέτη και όλων των κειμένων που υπεβλήθησαν, από την Δ.Ι.Σ., ώστε να συνταχθεί ανακοινωθέν προς ενημέρωση του ιερού κλήρου και του λαού……
Ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κυθήρων, προέβη στην εξής δήλωση, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την πεποίθησή του, ότι θα αποσυρθεί το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και θα αντικατασταθεί με νέο που θα διορθώνει τα πράγματα και θα αποκαθιστά την αλήθεια.
Η δήλωση του Σεβασμιωτάτου είναι η εξής:
Το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της 2ας Συνεδρίας, θεωρώ ότι δεν αποδίδει επακριβώς την απόφαση της σεπτής Ιεραρχίας, όσον αφορά το σημείο εκείνο στο οποίο λέγει ότι ενέκρινε η Ιεραρχία τις προτάσεις που περιέχονται στην εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.Δεν ετέθη τέτοιο θέμα σε ψηφοφορία, ούτε προφορική, ούτε μυστική, ούτε δι άλλου τρόπου (δι’ ανατάσεως των χειρών ή διά βοής).Ακούστηκαν απόψεις και κρίσεις επί της εισηγήσεως, από αρκετούς ιεράρχες και μετά από αυτό, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον εισηγητή, δήλωσε ότι δεν παίρνουμε καμία απόφαση αλλά αναθέτουμε το θέμα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία θα εκτιμήσει όλο το υλικό, τις παρεμβάσεις των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, τα πρακτικά και κάποια υπομνήματα τα οποία εζητήθησαν από συνοδικούς συνέδρους και έπειτα από την όλη αυτή επεξεργασία, θα συνταχθεί υπό της Δ.Ι.Σ., εγκύκλιος η οποία θα απευθύνεται στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος.Επομένως δεν υφίσταται πρόκριμα υπό της σεπτής Ιεραρχίας για το όλον θέμα το οποίο εσυζητήθη κατά τας δύο αυτάς ημέρας, γι’ αυτό και κάθε κρίσις και τοποθέτησις θεωρείται βεβιασμένη και ανακριβής.Αυτά γράφονται διά τον καθησυχασμό του λαού του Θεού, συνιστώντας την αναμονή της τελικής αποφάσεως η οποία θα διατυπωθεί διά της Δ.Ι.Σ. η οποία είναι το εκτελεστικό όργανο της Ιεραρχίας”.
Ως διαχειριστές του Ιστολογίου Κατάνυξις, ευχαριστούμε θερμά τον σεβασμιότατο για την παρέμβασή του και τις σαφέστατες διευκρινήσεις. Πρέπει όμως να διατυπώσουμε προς τους αναγνώστες μας πως δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αντικατασταθεί το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου. Και ως γνωστόν, τα γραπτά μένουν και όσο το Δελτίο Τύπου παραμένει το ίδιο, εμείς θα ανησυχούμε και θα αγωνιούμε. Πρέπει να διαπιστώσουμε την αλλαγή στην ανακοίνωση της Ιεραρχίας ώστε να αναθαρρήσουμε και να ανασάνουμε από την αίσθηση απογοήτευσης και οργής που μας διακατέχει.
Τέλος να επισημάνουμε κάτι που έχει την αξία του. Ξέρετε ποιός Ιεράρχης είναι υπεύθυνος των Δελτίου Τύπου της Ιεραρχίας; ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Αυτό σίγουρα λέει πάρα πολλά...Σχόλιο: Ἤδη ἀπὸ χθὲς εἴχαμε πληροφορίες γιὰ ἄλλη μιὰ Οἰκουμενιστικὴ ἀπάτηΔημοσιεύσαμε ἄρθρο μὲ τίτλο "ΨΕΥΔΕΣ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΩΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΙ;" (ἐδῶ).
    Δηλαδή, μετὰ τοὺς ἐκβιασμοὺς τῶν ἡγετῶν τῆς Παναίρεσης τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, μετὰ τὴν πλαστογραφία τῶν ὑπογραφῶν στὴν Κολυμπάριο ψευτο-Σύνοδο, τώρα ἀποκαλύπτεται καὶ τὸ ψεῦδος τῶν Οἰκουμενιστικῶν κέντρων, ποὺ μεθόδευσαν τὸ ψεύτικο Ἀνακοινωθέν. (Μήπως ὑποψιάζεσθε τοὺς ἠθικοὺς αὐτουργούς;).
  Θὰ περιμένουμε τὶς "ἐξηγήσεις" γιὰ νὰ διαπιστώσουμε ἂν τὸ "ψεῦδος" ἐγκαταστάθηκε καὶ ἐπίσημα στὰ ἕδρανα τῆς Ἱεραρχίας κι ἂν ἡ δειλία, τὸ συμφέρον καὶ ὁ φόβος ἀποτελεῖ τὸ χαρακτηριστικὸ τῶν Ἐπισκόπων, οἱ ὁποῖοι βλέπουν ἕνα ψεύτικο Ἀνακοινωθὲν καὶ δὲν τολμοῦν (οἱ γενναῖοι) νὰ βγοῦν νὰ τὸ διαψεύσουν!
   Ξέρουμε: Τὸ κάναμε θὰ ποῦν (ἂν μιλήσουν) ἀπὸ διάκριση καὶ γιὰ τὸ καλὸ τῆς Ἐκκλησίας!
  Αὐτοὶ εἶναι οἱ Ἐπίσκοποι ποὺ μᾶς καθοδηγοῦν στὴ ...σωτηρία, στοὺς ὁποίους (μᾶς συμβουλεύουν οἱ ἀντι-Οἰκουμενιστὲς ποιμένες) πρέπει νὰ κάνουμε ὑπακοὴ καὶ μετὰ τῶν ὁποίων πρέπει νὰ κοινωνοῦμε!