Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΗ;


Η Ελλάδα δεν έχει έναν Ραφαέλε Γκουαρινιέλο (Γενικό Ιταλικό Εισαγγελέα),  έναν Ελιότ Σπίτσερ (Εισαγγελέα Νέας Υόρκης) που να μην τον φοβίζει  τίποτα. Και εξηγούμε. Δεν φτάνει μόνο να μαζέψεις τα 100-200 εκατομμύρια από τις μίζες της Ζίμενς, υποβρυχίων, και ομολόγων και της κάθε μίζας. Πρέπει να δοθεί και παραδειγματισμός…
Άλλο ότι αυτά η Ελλάδα δεν τολμά να τα κάνει. Διότι, αν τολμούσε, ούτε θα είχε χρεοκοπήσει, ούτε θα είχε βάλει νταβατζή στο κεφάλι της το Δ.Ν.Τ., τρόϊκες, μπάστακες, ούτε θα την κατασπάραζαν οι γνωστοί – άγνωστοι κερδοσκόποι που περιμένουν σαν κοράκια πάνω από το πτώμα της.

Γεγονότα που συμβαίνουν αλλού
Α. Το 2007 ένας πρώην υπάλληλος της μεγαλύτερης Τράπεζας του πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν (είναι ένα μικρό ορεινό κράτος ανάμεσα στην Ελβετία και την Αυστρία) έκανε υποκλοπή δεδομένων και έγραψε τα στοιχεία σε ένα cd. Μέσα σ’ αυτό  συμπεριλμβάνονταν και μια ομάδα πλούσιων Γερμανών, που είχαν πάει πάμπολλα χρήματά τους στο Λιχτενστάιν για να αποφύγουν την φορολόγηση  από το γερμανικό κράτος. Αυτό το cd, το αγόρασε ως… κλεπταποδόχος η Μέρκελ!
Ερευνώντας το προσεκτικά διαπίστωσε ότι μεταξύ των φοροφυγάδων  συμπεριλαμβάνονταν και ο Πρόεδρος των γερμανικών ΕΛΤΑ.
Τότε με κάθε μυστικότητα καταστρώνουν το σχέδιό τους. Κι ένα ωραίο πρωί, στις 5 τα χαράματα ειδοποιούνται τα ΜΜΕ να βρίσκονται σε μία ορισμένη διεύθυνση και ώρα για κάτι συνταρακτικό. Φθάνοντας βρέθηκαν μπροστά σε βίλα και σε μια παρκαρισμένη μερσεντές απ’ έξω. Στις 7 το πρωί ένας άνδρας βγαίνει από το σπίτι ξεπροβοδούμενος από τη γυναίκα του. Ήταν ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ. Αμέσως ανάβουν τα πρώτα φλας από τους φωτορεπόρτερ. Παθαίνει σοκ αυτός και η γυναίκα του που ήταν ακόμη με τη νυχτικιά. Τον  αρπάζουνε,  του βάζουν χειροπέδες και τον γυρνάνε φάτσα στα κανάλια.
Άρχισε να επικαλείται προσωπικά δεδομένα… Με εντολή εισαγγελέα, είπαν, «βγάλτε τον στο κλαρί… δείξτε την φάτσα του, κάντε τον να τον φτύνει όλος ο κόσμος».
Ούτε κουκούλα του φορέσανε του κυρίου ΕΛΤΑρχη, ούτε τίποτα. Μόνο τις χειροπέδες και αυτές να τις βλέπει ο κόσμος καθώς και το κερωμένο πρόσωπό του να κεντράρει σε όλες τις κάμερες. Την ίδια στιγμή ορμάνε στο σπίτι, εκεί στην Κολωνία, 10 υπάλληλοι οικονομικών υπηρεσιών κι αρχίζουν να βγάζουν έξω με κούτες ντοσιέ, ηλεκτρονικούς υπολογιστές... τα πάντα. Όλα σε λάιβ μετάδοση από τις 7 το πρωί σε κάθε γερμανικό κανάλι. Εξευτέλισαν κυριολεκτικά αυτόν που βούτηξε κρατικό χρήμα. Επίδειξη δύναμης έγινε, για παραδειγματισμό. Για να καταστήσει σαφές ότι σαν κράτος δεν κουκουλώνει κανέναν.
Οι γερμανοί φοροφυγάδες της Ελβετίας έχουν πάθει την “πλάκα” τους.  Νιώθουν ότι θα τους πνίξει σαν κουνέλια η Μέρκελ και κυρίως, ο Εισαγγελέας. Έτσι κάνουν τα σοβαρά κράτη. Δεν αφήνουν στο απυρόβλητο τον κάθε μιζαδόρο. Τον κοπανάνε κάτω σαν χταπόδι για παραδειγματισμό. Τον ξεκληρίζουνε. Του τα κατάσχουν όλα. Πώς μετά θα τολμήσει να κλέψει το κράτος, οποιοσδήποτε,  είτε  φτωχο…Γερμανός, είτε οικονομημένος;
Β. Σπίτσερ χρειάζεται η Ελλάδα. Κι όποιος δεν έχει μελετήσει Σπίτσερ, δεν μπορεί να καταλάβει τι εστί εισαγγελέας. Ο φόβος και ο τρόμος της Γουόλ Στρήτ είχε γίνει. Τον τρέμανε όλα τα γκόλντεν μπόις. Ξέρετε τι τους έκανε; Πήγαινε 2.30 - μαύρα χαράματα- , με κάμερες και τους έβγαζε από τα κρεβάτια. Τους φορούσε χειροπέδες, κι έτσι όπως ήταν με τις πιζάμες κατευθείαν στο κρατητήριο, οι δε γυναίκες από πίσω με τις ρόμπες και τα κουτσούβελα να κλαίνε.
Την άλλη μέρα όλες οι εφημερίδες ήταν γεμάτες με φωτογραφίες και ρεπορτάζ. Είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος ο Έλιοτ Σπίτσερ, είχε κυνηγήσει τις μεγαλύτερες τράπεζες της Νέας Υόρκης και υποχρέωσε το 2001 δέκα κορυφαίες απ΄ αυτές να πληρώσουν 1,4 δις πρόστιμο. Την Μέριλ Λιντς την ξετίναξε. Το 2004 έκανε αγωγή στην φαρμακοβιομηχανία Glaxo Smith Kline για απόκρυψη παρενεργειών σε αντικαταθλιπτικό. Το ίδιο και τις δισκογραφικές εταιρείες, σε ασφαλιστικές και αμοιβαία κεφάλαια… Χαρακτηριστικά λέγανε: το να αντιδικείς με τον Σπίτσερ είναι σαν να παλεύεις με γκρίζα αρκούδα.
Γ. Στην Ιταλία οι εισαγγελείς λένε: Πρώτη εξουσία είμαστε εμείς, δεν κωλώνουμε σε κανέναν, είτε είναι μαφία, είτε πολυκαλανάρχης, είτε Πρόεδρος ή Πρωθυπουργός, είτε κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο. Δεν υποχωρούμε με τίποτα.
Αν λοιπόν θέλουμε και στην Ελλάδα να κοπεί η διαφθορά, η μίζα, η νοοτροπία του “πονηρού” και να μαζευτούν τα χέρια, η Κυβέρνηση να βγάλει στη φόρα τους 14.500 Έλληνες και 120 βουλευτές και υπουργούς που έχουν καταθέσεις στο Εξωτερικό κυρίως στην Ελβετία, αλλά και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους.
Γιατί άραγε οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης αρνήθηκαν την παραλαβή του cd από τον Γαλλο-Ελβετό πρώην υπάλληλο της Τράπεζας του Πριγκιπάτου; Αυτό το επιβεβαίωσε και ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών επί ημερών Παπακωνσταντίνου, Δημ. Γεωργακόπουλος ο οποίος δήλωσε στο «Mega»: «Ναι, μας είχε γίνει μία πρόταση, όπως αυτή που έγινε στη Γερμανία. Και όλες οι καταθέσεις σου δίνονται σε ένα cd. Έτσι έχεις όνομα, επώνυμο, διεύθυνση και τη κατάθεση του καθενός, αλλά…».
Μήπως ήρθε η ώρα και Έλληνες εισαγγελείς να αναλάβουν δράση;
Στο επόμενο πλήρες ρεπορτάζ με έγγραφα.