Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

«Μυστικές Οργανώσεις» που κρίνουν τις τύχες του κόσμου



«Είναι υπερβολικό, αλλά όχι τελείως άδικο να λένε ότι η λέσχη μοχθεί για μια Παγκόσμια Κυβέρνηση. Εμείς στην Bilderberg πιστέψαμε ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε στο μέλλον πολεμώντας, χωρίς λόγο, ο ένας τον άλλο, σκοτώνοντας κόσμο κι οδηγώντας εκατομμύρια στην προσφυγιά. Πιστέψαμε ότι μία κοινότητα σε ολόκληρο τον κόσμο θα ήταν καλό πράγμα» (Λόρδος Χήλυ – μέλος της λέσχης).

Εκεί, στα ψηλά βουνά του Γουαϊομίγκ του Κάνσας των ΗΠΑ – άγνωστο στον πολύ κόσμο, εκτός από τους ηθοποιούς των καουμπόικων έργων – βρίσκεται το περίφημο θέρετρο Jackson Hall και το καλύτερο ξενοδοχείο – ένα από τα δέκα στον κόσμο. Για να φθάσει κανείς στην κεντρική πλατεία της μικρής αυτής πόλης πρέπει να περάσει κάτω από μια σειρά αψίδων (τέσσερις), που είναι κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από κέρατα ελαφιού.
Το τοπίο είναι ειδυλλιακό και το προτιμούν άνθρωποι του χρήματος που θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, βλέποντας την άγρια φύση, κάνοντας ορειβασία ή περπατώντας στα γύρω βουνά. Εκεί φέτος – από 25-27 Αυγούστου – έγινε η “μυστική” συνάντηση μελών των κορυφαίων κεντρικών τραπεζών του κόσμου, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Κάνσας (Kansas City Federal Reserve Bank), που αποτελεί παράρτημα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Έλαβαν μέρος οικονομολόγοι και λοιποί παράγοντες με τεράστια επιρροή στην πολιτική και την οικονομία. Οι λεπτομέρειες για τα θέματα της ατζέντας είναι επτασφράγιστο μυστικό. Όπως έγραψε η εφημερίδα “τα ΝΕΑ” – απ’ την οποία και μάθαμε για την συνάντηση – «η μυστική αυτή εταιρεία» θα κρίνει τις τύχες του κόσμου…, ασφαλώς κατ’ άνθρωπον.

Από τους μετασχόντες σ’ αυτήν γνωστά υπήρξαν μόνο λίγα ονόματα, γιατί η λίστα των καλεσμένων ελέγχονταν πολύ αυστηρά και μόνο οι πιο ισχυροί του πλανήτη ήταν καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν ο Μπεν Μπερνάνκι – Πρόεδρος της F.E.D., ο Ζαν-Κλόντ Τρισέ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο Αρντέμ Μπασκί, κεντρικός Τραπεζίτης της Τουρκίας και ο Τσάρλι Μπιν υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας …

Οι συνομιλίες και οι παρουσιάσεις συνεχίστηκαν όλο το Σαββατοκύριακο. Οι αποφάσεις δε που πάρθηκαν θεωρούνται κρίσιμες για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας και όχι μόνο.

Εκεί μέσα – όπως είπε άνθρωπος που γνωρίζει από λέσχες – κρύβονται αβυσσαλέες παρασκηνιακές συγκρούσεις, μυστικές συνεννοήσεις, προβοκάτσιες, επεξεργασμένα σχέδια, κρυφές συμφωνίες και άλλα που καθορίζουν τη μοίρα της ανθρωπότητας. Απ’ αυτά ελάχιστα βγαίνουν στο φως, ενώ τα πολλά καλύπτει πέπλο αιώνιας σιωπής και μυστικότητας.

Επομένως, είναι δικαιολογημένη η λαϊκή καχυποψία, ώστε να πιστεύει κανείς ότι εκεί γίνονται τρομερά πράγματα, μια που σκοπεύουν – όπως λένε – ν’ αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων, άγνωστο με ποιο τρόπο και πώς.

Μια ψύχραιμη, λοιπόν, αντιμετώπιση του θέματος εδραιώνει την πεποίθηση ότι τις τύχες του κόσμου δεν τις ορίζουν οι λαοί ούτε οι εκλεγμένοι κυβερνήτες τους. Τις ορίζει μια δράκα ανθρώπων, που συνέρχεται μυστικά, αποφασίζει και εντέλλεται. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις εξελίξεις και ανακατατάξεις των λαών, θα διαπιστώσει ότι οι συγκλονιστικές αλλαγές που έχουν συμβεί – όχι όλες – είναι αποτέλεσμα μιας λυσσαλέας επίθεσης των δυνάμεων του σκότους κατά της νομιμότητας, της δικαιοσύνης και του σεβασμού της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.

Κι επειδή, οι δυστυχείς, αρνήθηκαν το Θεό της αγάπης, θεοποίησαν ο,τιδήποτε άλλο φθαρτό και εφήμερο. Πίστεψαν ότι το χρήμα θα τους καταστήσει πανίσχυρους, αγνοώντας ότι αυτό είναι ο πιο άπιστος φίλος και αλλάζει αφεντικό από τη μια στιγμή στην άλλη. Η πόρωσή τους αυτή, τους έκανε ανίκανους να κατανοήσουν και τα πιο ευκολονόητα, ότι «πάντα ματαιότης τα ανθρώπινα, όσα ουχ υπάρχει μετά θάνατον∙ ου παραμένει ο πλούτος, ου συνοδεύει η δόξα∙ ελθών γαρ ο θάνατος, ταύτα πάντα εξηφάνισται…» (νεκρώσιμο ιδιόμελο).

     Αγώνας - Εφημερίδα Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης