Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΤΩΡΑ ΚΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ


Αλλάζουν τα … φώτα στο αλφάβητο
Η ελληνική γλώσσα είναι η πλουσιότερη γλώσσα του κόσμου σε λέξεις, εκφραστικές δυνατότητες και ποικίλες νοηματικές αποχρώσεις. Παρουσιάζει ομοιογενή εξέλιξη και αποτελεί φαινόμενο σπάνιο στη γλωσσολογική ιστορία του ανθρωπίνου γένους διότι ομιλείται επί χιλιάδες χρόνια χωρίς διακοπή.
Η πρώτη εγκυκλοπαίδεια γράφτηκε στα ελληνικά. Η ιστορία της λεξικογραφίας έχει την αρχή της, 2.000 χρόνια πριν, στην αρχαία Ελλάδα.
Τα πρώτα φιλοσοφικά έργα για την γέννηση της γλώσσας γράφτηκαν από τον Πλάτωνα (427-347).
Η πρώτη Γραμματική ήταν έργο του Διονυσίου Θράκα το 100 π.Χ.
Όλα τα βιβλία της Καινής Διαθήκης (Ευαγγέλια, «Πράξεις» επιστολές, Αποκάλυψη) γράφτηκαν στα ελληνικά.
Τα αριστουργήματα του Ομήρου, του Αριστοτέλη, του Πίναδρου, του Ευριπίδη, του Σοφοκλή, του Αισχύλου, του Μένανδρου, του Θαλή, του Αριστοφάνη και πολλών άλλων γράφτηκαν στα ελληνικά.
Οι Ρωμαίοι ρήτορες στο “Αθήναιον” της Ρώμης εκφωνούσαν τους λόγους τους στα ελληνικά. Ρωμαίοι αυτοκράτορες, όπως Μάρκος Αυρήλιος, έγραψαν στα ελληνικά.
Η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης των Ο΄ (εβδομήκοντα) έγινε στα ελληνικά, και οι πρώτοι χριστιανικοί ύμνοι γράφτηκαν στην ίδια γλώσσα.
Αυτή η γλώσσα που κατόρθωσε να διασωθεί από την επίσχανση (φτώχευση, ένδεια, συρρίκνωση) που προκάλεσε το 1976 ο εγκληματικός νόμος του Γ. Ράλλη, και γενικά ο θησαυρός της ελληνικής παράδοσης και του πολιτισμού μας, δέχεται σήμερα, μέσω της… μεταρρύθμισης, ένα δολοφονικό κτύπημα.
Ακολουθεί το εθνικό ολίσθημα με την κατάργηση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία το 1980 από τον τότε υπουργό Παιδείας Γ. Ράλλη αλλά και η επιβολή του μονοτονικού το 1981 επί υπουργού Παιδείας Λευτέρη Βερυβάκη της κυβέρνησης Αν. Παπανδρέου με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα παιδιά να γράψουν σωστά ένα κείμενο, με τους χαρακτήρες και τον πλούτο της γλώσσας που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.
Όλως αιφνιδίως – μετά την παραχάραξη της ιστορίας από την κα Ρεπούση – τώρα, αποτολμάται νέο θανατηφόρο κτύπημα στη ΓΛΩΣΣΑ, που είναι η «ψυχή» και η «συνείδηση» και το «εργαλείο», μέσω του οποίου ένας λαός έχει σφυρηλατήσει και αποτυπώσει τις ιστορικές κατακτήσεις, τους αγώνες του, τον πολιτισμό του…
Μόνον τότε μπορεί να υποτάξει κανείς ολοκληρωτικά μια κοινωνία και το λαό της, όταν πρώτα αποτεφρώσει και διαλύσει τη Γλώσσα του.
Αυτό το γνώριζε ο ραδιούργος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσιγκερ και θα τρίβει τα χέρια του που επιτέλους βρήκε «εργολάβους» των σκοτεινών σχεδίων του. Θα θριαμβολογεί γι’ αυτά που είπε το Σεπτέμβρη του 1994 σε προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου στην Ουάσιγκτον: «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες, τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει και να μας παρενοχλεί…».
Σήμερα με την έκδοση του νέου βιβλίου της Γραμματικής της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού, αποδομείται εντελώς η γλώσσα μας αρχίζοντας από το αλφάβητό μας!
Το βιβλίο αυτό εγκρίθηκε το 2008, λόγω όμως σοβαρών αντιδράσεων δεν εκδόθηκε από τις τότε κυβερνήσεις για να ανασυρθεί από τη ναφθαλίνη το 2011 από την «εκσυγχρονίστρια» τότε υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου.
Οι τέσσερις συγγραφείς του βιβλίου, για να τους γνωρίσετε, είναι: Ειρήνη Φιλιππάκη – Warburton, καθηγήτρια Παν. Reading U.K., Μιχ. Γεωργιαφέντης και Γεώργιος Κοτζόγλου, γλωσσολόγοι και Μαργαρίτα Λουκά Εκπαιδευτικός. Οι εν λόγω συγγραφείς καταργούν τα τρία (η, υ και ω) φωνήεντα από τα γνωστά μας επτά και δημιουργούν ένα δικό τους, το «ου». Επίσης τα σύμφωνα, από 17 τα μειώνουν σε 15!! Εξοβέλισαν δηλαδή το ξ και το ψ, και δημιούργησαν – οι νέοι σοφοί μας – τρία νέα, το … γκ, το … μπ και το … ντ… Η εφευρετικότητα αυτών των ανθρώπων είναι το κάτι άλλο!...
Σύμφωνα με τους νέους “κανόνες” του νέου βιβλίου, που έχει την έγκριση του “Υπουργείου Παιδείας”, να πώς θα… μαθαίνουν να γράφουν τα ελληνόπουλα της Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού τον Σεπτέμβριο!
 
Είναι γνωστό ότι η κ. Διαμαντοπούλου, ως επίτροπος της κομισιόν, είχε προτείνει να καθιερωθεί ως πρώτη γλώσσα στον κόσμο η αγγλική, η δε ελληνική να εξισωθεί με την αγγλική (!) σ’ αντίθεση με τους Πορτογάλους κ.α. που πρότειναν την ελληνική για τους λόγους που προαναφέραμε.
Δεν θα επεκταθούμε άλλο. Θα αφήσουμε γνήσιους Έλληνες να μας μιλήσουν και να μας αφυπνίσουν διότι «ο εχθρός προ των πυλών».
Πριν όμως γίνει αυτό θα θέλαμε να υποβάλουμε μερικά ερωτήματα προς τους νεκροθάφτες ανθέλληνες.

1) Υπήρχε λόγος αλλοίωσης της μέχρι τώρα διδασκόμενης γραμματικής που επί 30 χρόνια διδαχθήκαμε φυσικά και αβίαστα;
2) Η κατάργηση των φωνηέντων και συμφώνων θα ανεβάσει το πνευματικό επίπεδο των ελληνόπουλων ή θα τα προκαλέσει σύγχυση και απομάκρυνση από τον θησαυρό της ελληνικής παράδοσης που βρίσκεται κατατεθειμένος στις βιβλιοθήκες και τα βιβλιοπωλεία;
3) Μήπως ο σκοπός είναι η αποδυνάμωση – μετά από την ιστορία, γεωγραφία, θρησκευτικά – κι αυτού του βάθρου της ιστορίας του ελληνικού πολιτισμού;
4) Ποιανού αφεντικού «κοπέλια» και ποιας ενταγμένης στρατηγικής είναι νεροκουβαλητές;
Οι απαντήσεις είναι πασιφανείς. Το θέμα είναι πολιτικό. Η αποστολή των νέων γραμματικών στα σχολεία ενοχοποιεί όλα τα κόμματα. Υπέκυψαν σε πιέσεις και ξεπουλούν την Ελλάδα αντί «πινακίου φακής». Αιδώς! «Πόλεμος! Γρηγορείτε Συνέλληνες!» (Βύρων Πολύδωρας, τ. Πρόεδρ. Βουλής).
Ο Βύρων Πολύδωρας με μια σκληρή δήλωση τονίζει: «Μετά λύπης μου, όπως διαβάζω στις εφημερίδες «Δημοκρατία», «Ελεύθερο Τύπο», «Αδέσμευτο Τύπο», «Εστία», «Βραδινή», «Έθνος» και «Νέα», πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου. Η διάλυση της γραμματικής και της γλώσσας γίνεται με… επιστημονική υποστήριξη βαρέος πυροβολικού 140 πανεπιστημιακών!  Δεν είναι λάθος ή αμέλεια. Είναι προμελέτη. Μας λέγουν με πρωτοφανή οίηση: Πώς τολμάτε, εσείς οι μη λέκτορες, οι μη ειδικοί, οι μη γλωσσολόγοι, οι αγράμματοι, μ’ ένα λόγο, να αντιστέκεσθε; Επομένως. ΠΟΛΕΜΟΣ! Γρηγορείτε Συνέλληνες!».
Και με δεύτερη ανακοίνωσή του έστρεψε τα πυρά προς «πάντα ενδιαφερόμενο». Επίσης έχει καταθέσει ερώτηση στην Βουλή, στην οποία μεταξύ άλλων μιλάει για απόπειρα “αποκαταστάσης” του ελληνικού αλφαβήτου με το λατινικό.
Αντιδράσεις είχαμε από την Ακαδημία Αθηνών. Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Γεώργιος Κοντόπουλος με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα  Αρβανιτόπουλο εκφράζει την έκπληξή του για την έκδοση του βιβλίου της Γραμματικής, και ζητάει την απόσυρση του βιβλίου. Έντονες διαμαρτυρίες είχαμε από την Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά, την εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων, τον Οργανισμό Διεθνοποίησης της Ελληνικής Γλώσσας, από την Ένωση Δασκάλων, από ακαδημαϊκούς, αλλά και από γονείς.