Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

” Έχω δυο μεγάλους εχθρούς…” Γράφει ο Πελασγός ο Μιλήσιος


Φοβισμένος και ηττοπαθής, χωρίς τον αέρα της πρώτης αποδοχής του Αμερικανικού λαού, αποφεύγει να κοιτάξει στα μάτια έναν πιο φοβισμένο συνομιλητή με σφιγμένα χείλη, που περιμένει έναν παρηγορητικό λόγο παρά ελπιδοφόρο, για να τον παραλάβει με τη σειρά της η Βουκολική δημοσιογραφία της Κατεχόμενης χώρας, και να παρουσιάσει την παραπάνω εικόνα “εν τυμπάνοις ευήχοις” 
Το περιεχόμενο του τίτλου, αποπνέει το πορτραίτο του Αβραάμ Λίνκολν που κρέμεται στον τοίχο του Λευκού Οίκου, και “παρακολουθεί” τη συνάντηση Ομπάμα – Σαμαρά.
Κι δράττεται τη Σημαντική της “εποπτεύσεως” ο Μπαράκ Ομπάμα, για να επικαιροποιήσει την παρακαταθήκη του δολοφονηθέντος Προέδρου:
“Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου… και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου.”
Εξ’ ού και το βλέμμα αδημονίας του για την έκβαση των συνομιλιών με τη χώρα που τον δημιούργησε το μεγαλύτερο πρόβλημα! Την Ελλάδα!
Ένα πρόβλημα που του κληροδοτήθηκε από την Εντολή του Administration to 2009:Χρεωκοπήστε την Ελλάδα!!!
Και πλανάται το πρώτο πρόβλημα μπροστά του με το “στρατό των Νοτίων”, μόνο που οι νότιοι είναι της Ευρώπης κι όχι του Αμερικανικού Εμφυλίου.
Φοβισμένος και ηττοπαθής, χωρίς τον αέρα της πρώτης αποδοχής του Αμερικανικού λαού, αποφεύγει να κοιτάξει στα μάτια έναν πιο φοβισμένο συνομιλητή με σφιγμένα χείλη, που περιμένει έναν παρηγορητικό λόγο παρά ελπιδοφόρο, για να τον παραλάβει με τη σειρά της η Βουκολική δημοσιογραφία της Κατεχόμενης χώρας, και να παρουσιάσει την παραπάνω εικόνα “εν τυμπάνοις ευήχοις”…
Την εικόνα συστολής των συναισθημάτων, την συμπληρώνει και η μαύρη αγαλματίδιος Κεφαλή ακριβώς πίσω του με το ανάλογο βλέμμα, αποτυπώνοντας τους συμβολισμούς ενσαρκώσεως των αγώνων του Αβραάμ Λίνκολν για τα δικαιώματα των μαύρων, και τις παρακαταθήκες του δολοφονηθέντος Αφροαμερικανού Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ στην φυλετική τους κοινότητα.
Και όπισθεν χαμαί της πολυθρόνας του, τεχνηέντως ανασκολοπώνει το Παγκόσμιο περιβάλλον, λεκτικό σπάραγμα που παραπέμπει σε (PR)OBLEM!

Όμως, παρηγορητικός λόγος, αφίσταται των εικόνων μνήμης της αποτυχημένης “Αραβικής άνοιξης” του βορείου συμπλόκου της Αφρικής, της Ήττας του Συριακού “εγχειρήματος”, της πανωλεθρίας της Αιγυπτιακής μετακένωσης από τον Μουμπάρακ στον Μόρσι και της συντριβής της διελκυνστίδας.

Το μετείκασμα όμως του 1/16 του δευτερολέπτου έχει συλλάβει όλα τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών της Εικόνας.
Ο ένας παρακαλώντας να ακούσει κάτι ελπιδοφόρο για τον σταματημό των Τραπεζιτών να χτυπούν την Ελλάδα σα χταπόδι στα βράχια, που φρόντισε να τους παραδώσει τη δύσμοιρη χώρα ο Εθνικός Ολετήρας-πρωθυπουργός και συνεργάτης τους, κι ο άλλος να μη τους θίξει κι έχει την τύχη του εικονιζομένου Λίνκολν.
Κι ενώ διατυπώνονται οι πολύ προσεγμένες λέξεις για “συμπαράσταση” της ηγεμονίδος συμμαχοκτόνου, στροβιλίζουν στο νού του τα έπεα πτερόεντα των Σχεδιασμών των ΗΠΑ για τα επόμενα 50 χρόνια στη Γεωπολιτική Οικοδόμηση της περιοχής. Τα αναπεπταμένα σχέδια θηρευόμενα στην αντίπερα όχθη, από δυο ήρεμους και δεινούς παίχτες περί την Γεωστρατηγική, Πούτιν και Λαβρώφ . Η απληστία της ηγεμονίδος να παρακολουθεί κάθε ανθρώπινο όν στη γή, έσπρωξε τον Σνόουντεν να εφελκύσει και εν συνεχεία να διολισθήσει τα σχέδια των 50 ετών στη Ρωσία και Κίνα.
Κι αν η επιτετραμένη θεράπων επί της ασφάλειας του Προέδρου, κάτω από το πορτραίτο του Λίνκολν δεν αποτρέπει την αίσθηση ούτε της δικής της αδημονίας από τη συνολική εικόνα, είναι ηλίου φαινότερο ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα σίγουρα έχει στο νού του και τις εξελίξεις στην Τουρκία μεταξύ δυο μερίδων που θα τη συνταράξουν στο εγγύς μέλλον, η έκβαση των οποίων, είναι πολύ πιθανό, να κονιορτοποιήσει και τους εναπομείναντες σχεδιασμούς των ΗΠΑ.
Η χρεωκοπημένη πολιτική της Αμερικής αποτυπώνει και την οικονομική χρεωκοπία περιοχών της, όπως του Ντιτρόιτ, φοβούμενη την επέκταση του φαινομένου σε ευρύτερες περιοχές και τομείς.
Επειδή όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα άρθρα μας, έχει υποστεί στρατηγική ήττα στην περιοχή της Μεσογείου, προσπαθεί να επανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που ο λαός της δεν την υπολήπτεται πλέον, για τις κατ’εξακολούθησιν πολιτικές, οικονομικές και διπλωματικές της “βιαιοπραγίες”, και να επανακάμψει ως στρατηγικός Σύμμαχος.
Για να το επιτύχει, θα πρέπει να επαναχαράξει την εξωτερική της πολιτική, απεκδυόμενη το ρόλο του Νταή στην “Άγρια Δύση” της Μεσογειακής Ελλάδος, λησμονώντας τους Σπέκχαρντ της Ελλαδικής Βολιβίας, και αποχωριζόμενη τους Μεταπολιτευτικούς Συνεργάτες της, “Προαγωγούς” στη χειμαζομένη Ελληνική κοινωνία, να αποτάξει την Αναδεκτή συμπεριφορά της στο μόρφωμα της “Μακεδονίας”, διότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Κι αν στις προσπάθειές της να επανακτήσει την εμπιστοσύνη μιας πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, διαπράξει οτιδήποτε ματώσει την αξιοπρέπεια της Ελλάδος, διολισθήσει σε συμπεριφορές που οι Έλληνες απέρριψαν στο εγγύς παρελθόν, τότε θα πρέπει να μην τα ξαναβάλλουν με το ΦΩΣ, επειδή αυτό είναι η Ελλάδα!
Κι αν το Αιγαίο, δεν θεωρηθεί ζωτικός Ελληνικός χώρος με τα συμπαραμαρτούντα, και διαπραγματευθούν την Εθνική μας κυριαρχία με τους Μεταπολιτευτικούς Νενέκους προς εκποίησιν των Κυριαρχικών μας Δικαιωμάτων, τότε θα ξανακουστεί από τα πλέον επίσημα χείλη τους, το Φλωρεντινό επιμύθιο του 1439: Ουδέν εποιήσαμεν…
Η πολιτική των ΗΠΑ βρίσκεται εν ανισορροπία. Η απώλεια στήριξης της εξωτερικής της πολιτικής, εδράζεται στις ιδεοληψίες της που καλλιεργήθηκαν σε θεωρητικό επίπεδο από τη “Σύγκρουση των Πολιτισμών” του Σάμουελ Χάντιγκτον, μέχρι το άφθονο υλικό της επεξεργασίας του Ισλάμ παγκοσμίως.
Η κινούμενη αυτή μάζα των δισεκατομυρίων, έπαψε πλέον να είναι ελεγχόμενη, κι αποτελεί μπούμεραγκ στις εν γένει πολιτικές της Αμερικής.
Έχοντας την ψευδαίσθηση ότι έχουν μελετήσει την κινούμενη αυτή πολιτισμική άμμο, έχουν διαπράξει το ίδιο λάθος με την αγγλοσαξωνική… μελέτη των αρχαίων Ελλήνων κλασσικών.
Ενώ δεν έχουν την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων, προσπαθούν να μελετήσουν τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη για να αποδώσουν την προσωπικότητα του Αλεξάνδρου. Κι όσο ο Αλέξανδρος δεν φτιασιδώνεται, άλλο τόσο ερμηνεύεται ο Έλληνας.
Κι όσο την Ηθική του Προτεσταντισμού με το “αυτό είναι”, τη συγχέουν με τη Ελευθερία του Αποφατισμού της Ορθοδοξίας του “δεν είναι αυτό”, τόσο υπεξαιρούν το βίωμα της Ορθοδοξίας, και το προσάγουν στον άπληστο Προτεσταντισμό τους. Είναι σαν κάτι, ας πούμε, που ο τελευταίος Ολετήρας της Ελλάδος, και έσχατος των Παπανδρέου, επικαλείται την…Ορθοδοξία, ομνύοντας στον προτεσταντισμό!
Κι έτσι φτάνουν σε διαμάρτιες παρεκβάσεις. Χειραγωγώντας τους Παπανδρέου, νομίζουν πως υποτάσσουν τους Έλληνες και με σατανικό τρόπο δίνουν την εντολή:Χρεωκοπήστε τους Έλληνες!!!
Και επειδή οι Έλληνες ουδέποτε χρεωκόπησαν, παρά οι οσποδάροι παρακοιμώμενοι των Ξένων Πρεσβειών, σύντομα θα λάβει σάρκα η πρόρρηση του Μεγάλου Ησυχαστού Αγιορείτη, Πα΄ι’σίου: Θα το μετανοιώσουν σύντομα αυτοί που τα έβαλαν με τους Έλληνες…
Πελασγός ο Μιλήσιος
ΣΧΟΛΙΟ
Πίνδαρος είπε
Το πλάνο της συνάντησης είναι σκηνοθετημένο από την ίδια την Ιστορία και συ,Πελασγέ, με τη μαεστρία που σε διακρίνει μπήκες μέσα και διαπίστωσες τις ειδικές λεπτομέρειες δεύτερου πλάνου,που αποτελούν τα κυριότερα πιστοποιητικά της Αμερικάνικης κοινωνικοπολιτικής κουλτούρας και της δεσποτείας τους επί της γης.Ο χαλκέντερος Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ έγινε ιστορική διακόσμηση στον πάλλευκο οίκο,αποπνέει οίκτο για όλους τους υποτακτικούς και θλίβεται για την οικτρή μοίρα των μικρών.Χαίρομαι,Πελασγέ,που με το οξύτατο πνευματικό μάτι σου πρόσφερες πάλι μια ευρύτατη ανάλυση γύρω από το παγκόσμιο πολιτικό,ηγεμονικό και κατ’εξοχήν Οργουελικό STATUS,μέσα από το ειδικό περιεχόμενο ενός τόσο συνηθισμένου,αλλά και τόσο υποκριτικού κάδρου!Εύγε!!!!Έρρωσο!!!!!!
 ΠΗΓΗ:OLYMPIA.GR