Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Και οι Ναΐτες μαζί με δεσποτάδες και άλλους, πίσω απο τον διώγμό του μητροπολίτη Λαρίσης Θεολόγου και των Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης των αποκαλουμένων και Θεολογικών. ΝΑΪΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ Στην ΑθΗΜΑ εν κρυπτώ.



ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ : ΑΓΩΝΑΣ  α.φ. 196 και 197http://www.agonas.org/



  Και οι Ναΐτες μαζί με  δεσποτάδες και άλλους, πίσω από τον διωγμό του μητροπολίτη Λαρίσης  Θεολόγου και των Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης των αποκαλουμένων και Θεολογικών.


 Τρεις Λαρισαίοι μεταξύ των Ναϊτών  που πήραν τον τίτλο,  εκ των οποίων ο ένας ήταν από τους σκληρούς διώκτες του μητροπολίτη Θεολόγου. 
  



ΝΑΪΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ Στην Αθήνα εν κρυπτώ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 18-21/9/2013





ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ: ΑΓΩΝΑΣ Α.Φ.196  http://www.agonas.org/

Εν κρυπτώ οργάνωσε τριήμερο παγκόσμιο συνέδριο το «ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΝΑΪΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ» στις 18 έως 21 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel μετά από πρόσκληση της Μεγάλης Επικρατείας του Τάγματος της Ελλάδας που κοινοποιήθηκε τον Μάιο από τον Μέγα Προκαθήμενο Π.Τ. Πρόκειται για το «Ordo Supermus Militaris Templi Hierolymitani» (OSMTH), που στα ελληνικά σημαίνει «Κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού των Ιεροσολύμων». Ισχυρίζεται ότι αποτελεί την ιστορική συνέχεια του περίφημου Τάγματος των Ναϊτών του μεσαίωνα και διακηρύττει ότι υπηρετεί την ιπποτική παράδοση.

Η εφημερίδα μας τον Ιούνιο του 2011 είχε εκτενές δημοσίευμα «ΟΙ ΝΑΪΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ» και τι είναι… Πολλοί τότε θεώρησαν το δημοσίευμα φανταστικό. Δεν πέρασαν όμως δύο μήνες και ήρθαν τα πρώτα συγκλονιστικά μηνύματα για την ύπαρξη της μυστικής αυτής οργάνωσης.

Ήταν 22 Ιουλίου 2011 όταν συγκλονίστηκε ο κόσμος από την αποτρόπαια εγκληματική πράξη του Ναΐτη Νορβηγού Anders Behring Breivik (Άντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ), ο οποίος ανατίναξε ένα κυβερνητικό κτίριο στο κέντρο της νορβηγικής πρωτεύουσας Όσλο, προκαλώντας 8 θύματα, και στη συνέχεια σκότωσε άλλα 68 άτομα – στην πλειοψηφία τους νέους – σε κατασκήνωση του νησιού Ουτόγια.

Από το ημερολόγιό του «μανιφέστο», 1500 σελίδων, και από φωτογραφίες που βρέθηκαν στο σπίτι του, αποδεικνύονταν, ότι ο μακελάρης ήταν μέλος του Τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών, στην δε 817 σελίδα αναφέρεται και σε μια συνάντηση που είχαν με μέλη της οργάνωσης στη Βρετανική πρωτεύουσα που φέρεται να συμμετείχαν δύο Άγγλοι, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, ένας Ρώσος, ένας Σέρβος κι ένας Έλληνας. Από τότε δεν δόθηκε κανένα στοιχείο για το ποιος ήταν ο Έλληνας που συμμετείχε!

Ο τύπος αυτός, χωμένος σε περίεργα κυκλώματα που κυβερνούν και κρατούν τα ηνία του κόσμου, είχε δηλώσει ότι ήταν μέλος της Μασονικής στοάς του Όσλο. Αυτό, το επιβεβαίωσε στην εφημερίδα VK ο πρόεδρος της στοάς Ivar A. Skaar λέγοντας: «Ο… ήταν μέλος αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα ενεργός… Είχαμε λίγα πάρε-δώσε με τον δολοφόνο…».

Οι πρώτες φωτογραφίες, που κυκλοφόρησαν και τον παρουσίαζαν να φοράει ειδική μπέρτα με τον σταυρό των ιπποτών, αμέσως εξαφανίστηκαν. Βέβαια και τα δύο τάγματα Ναϊτών (OSMTH) αρνήθηκαν ότι είχαν οποιαδήποτε σχέση με το Μπρέιβικ. Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα τον παρουσιάζουν με την ποδίτσα και εμβλήματα Μασόνου.


Τι είναι οι Ναΐτες Ιππότες

Όλα ξεκίνησαν στις 11-11-1100 μ.Χ. (σύμπτωση; όλα «εντεκάρια») όταν έληξε επίσημα η πρώτη σταυροφορία, με την κατάκτηση της Ιερουσαλήμ από τους Δυτικούς χριστιανούς σταυροφόρους. Συγκλονιστικές είναι οι αφηγήσεις και οι ιστορίες που έχουν διασωθεί από εκείνη την περίοδο ειδικά σε ό,τι αφορά τη σχέση των Ναϊτών με τους φανατικούς ισλαμιστές της εποχής. Μια σχέση σύγκρουσης μεταξύ Χριστιανών της Δύσης και μουσουλμάνων της Αναστολής που κρατάει ακόμα και σήμερα.

Το πρώτο στρατιωτικό Τάγμα του Ναού ή αλλιώς «οι Φτωχοί Συστρατιώτες του Χριστού και του Ναού του Σολομώντα» (λατ. Pauperes Commilitones Christi Templique Solomonici) σχηματίστηκε από τον ιππότη Hugues de Payns και άλλους οκτώ μετά από πρότασή τους στον βασιλιά Βαλδουίνο Β΄ και τον Πατριάρχη Βαρμούνδο να συσταθεί μια ομάδα μοναχών-ιπποτών με σκοπό την φύλαξη του Βασιλείου και των ιερών προσκυνημάτων στην Ιερουσαλήμ.

Το όνομα «Ναΐτες» το πήραν από το «όρος του Ναού» όπου ήταν η έδρα του τάγματος, και στο οποίο πίστευαν ότι βρίσκονταν τα ερείπια του Ναού του Σολομώντα. Ονομάστηκαν και «Ιωαννίτες» από το περίφημο νοσοκομείο “Ιωάννη του Ελεήμονα” που είχαν ιδρύσει στην Ιερουσαλήμ το 1070 οι «θρυλικοί» Βενεδεκτίνοι μοναχοί.

Αρχικά, οι Ναΐτες ήταν πτωχοί και επιβίωναν χάρη σε δωρεές, αλλά σύντομα αναγνωρίστηκαν ως φιλανθρωπική οργάνωση από την Καθολική Εκκλησία, και το 1139 ο Πάπας Ιννοκέντιος τους παραχώρησε φορολογική και νομική ασυλία.

Το Τάγμα αναπτύχθηκε γρήγορα συμβάλλοντας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και διαμορφώνοντας εκτεταμένες οικονομικές και εμπορικές σχέσεις. Οι Ναΐτες επινόησαν την πρώιμη μορφή τραπεζικών και πιστωτικών συναλλαγών. Ασχολήθηκαν με την βιοτεχνία και το εμπόριο δημιουργώντας το δικό τους στόλο.

Ναΐτες και Ιωαννίτες πολέμησαν σκληρά κατά των μωαμεθανών, όταν στις 12 Ιουλίου του 1244 (αποφράδα ημέρα) η Ιερουσαλήμ έπεσε στα χέρια των πιστών του προφήτου Μωάμεθ.

Μετά από αρκετές περιπλανήσεις, οι Ναΐτες μετέφεραν την έδρα τους στην Κύπρο και εν συνεχεία κατέληξαν στη Ρόδο, την οποία κατέλαβαν στις 15 Αυγούστου του 1309 μετά από δύο χρόνια πολιορκία και με την έγκριση μάλιστα του ίδιου του Πάπα, και οργανώθηκαν σε επτά «γλώσσες» (δηλ. διοικητικές περιφέρειες του Τάγματος), οι οποίες βρίσκονταν σε οκτώ διαφορετικές περιοχές (Αραγονία, Αλβέρνη, Καστίλη, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία και Προβηγκία). Η κάθε μία διοικούνταν από έναν “Ηγούμενο” (Prior) ή από τον Μεγάλο Ηγούμενο (Grand Prior) και απέβλεπαν στην ανακατάληψη της Ιερής πόλης (Ιερουσαλήμ) και την εγκαθίδρυση της βασιλείας του «νέου Ισραήλ»! Σύμβολό τους ήταν ο μυστικιστικός «σταυρός της Αμάλφης», που έγινε γνωστός αργότερα ως «σταυρός της Μάλτας», ένας παράξενος λευκός σταυρός, σαν άστρο, μέσα σε κόκκινο φόντο…

Το 1312 οι Ναΐτες Ιππότες, που είχαν ενσωματωθεί με τους Ιωαννίτες, και αναφέρονται πλέον ως “ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ”, διαλύθηκαν γιατί ο Βασιλιάς της Γαλλίας Φίλιππος Δ΄ διέταξε την σύλληψη όλων των Ναϊτών με κατηγορίες για αποστασία, ειδωλολατρία, αίρεση, διεξαγωγή άσεμνων τελετών, οικονομική διαφθορά και απάτη. Πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι τα κίνητρα του Γάλλου Βασιλιά ήταν καθαρά οικονομικά, αφού είχε τεράστια χρέη στο Τάγμα, από τον πόλεμο με τους Άγγλους. Είχε όμως τη στήριξη του Πάπα Κλήμη Ε΄, που ζημιωνόταν όπως φαίνεται η καθολική Εκκλησία από την οικονομική δύναμη των Ναϊτών.

Τότε έλαβε χώρα στη Ρόδο μια “πανηγυρική” τελετή, υπό την καθοδήγηση του τελευταίου αρχηγού των Ναϊτών – Μεγάλου Μαγίστρου – Ζακ ντε Μολέ (Jacques de Molay), και δόθηκε ο όρκος των ιπποτών του τάγματος ότι μια μέρα θα αναγεννήσουν το τάγμα ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΜΕΡΟΣ και θα ξεκινήσουν παγκόσμια μυστική εκστρατεία για την… ανοικοδόμηση του ναού της Σιών!!!

Ο Πάπας, κατέσχεσε την περιουσία τους, διέλυσε το Τάγμα και καταδίκασε δεκάδες Ναΐτες στην πυρά. Το 1314 ο τελευταίος Μεγάλος Μάγιστρος των Ναϊτών Ζακ ντε Μολέ κάηκε στο Παρίσι ζωντανός. Η αιτία, κατά τον Πάπα, που παρακολούθησε την εκτέλεση, ήταν ότι: λάτρευαν μιαν άλλη σκοτεινή θεότητα, τον Μπαθομέτ (ένα υβρίδιο με κεφάλι τράγου, στήθος γυναίκας…).

Πέρασαν αιώνες μετά τη διάλυση του Τάγματος. Εξακολουθούσε όμως να υπάρχει καλά κρυμμένο, ως μια ξέχωρη μασονική παράδοση. Οι Ναΐτες συσχετίστηκαν με μια σειρά από μυστικές δράσεις και αντικείμενα. Υπήρξαν ένα συνονθύλευμα από μύθους, αλήθειες, φήμες και υποθέσεις, που αναδείχθηκε σταδιακά, τροφοδοτώντας υλικό για αρκετά σύγχρονα δημοφιλή μυθιστορήματα, όπως το «Εκκρεμές του Φουκώ» και ο «Κώδικας Ντα Βίντσι». Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της φιλολογίας έχει σχέση με τους θησαυρούς, που υποτίθεται ότι βρήκαν οι Ναΐτες στο όρος του Ναού, όπως π.χ. το περιβόητο Ιερό Δισκοπότηρο και η Κιβωτός της Διαθήκης.

Πρέπει να σημειώσουμε τέλος ότι, την Ιερά Σινδόνη, του Τορίνο, την άρπαξαν από την Κωνσταντινούπολη το 1204 (11-4-1204). Πρόκειται για την χειρότερη λεηλασία που έγινε ποτέ. Την έκρυψαν και την φύλαγαν πάνω από 200 χρόνια. Βρέθηκε στον Γάλλο Ιππότη Ζοφρέ Ντε Σαρνέ – συγγενή του Μεγάλου Μαγίστρου Μολέ που κάηκε στην πυρά.

ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ

Φτάσαμε στο 1989 (20-22 Οκτωβρίου) όπου σε φανταχτερή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο κάστρο της Ρόδου και ονομάστηκε «ΠΡΩΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΟΥ» παρέστησαν επίλεκτα μέλη της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και «σεβάσμιες» ξένες προσωπικότητες για να ανανεώσουν την υπόσχεση που είχαν δώσει οι «προπάτορες» των Ναϊτών του 14ου αιώνα ότι «μια μέρα των ημερών – όσο μακρινή κι αν είναι αυτή – θα ξαναγύριζαν… για να επανιδρύσουν το Τάγμα των Ναϊτών».

Από την ημερομηνία αυτή το Τάγμα δεν αποτελεί πλέον αποκύημα φαντασίας αλλά υφίσταται ΕΠΙΣΗΜΑ. Το νησί δε της Ρόδου απέκτησε την «παγκόσμια τιμητική του» και μετά από αφάνεια αιώνων γνώρισε μέρες «δόξας και τιμής»!

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας, που είχε προκύψει από την διάσπαση της Ελληνικής μασονίας το 1986. Την εποπτεία του όλου συνεδρίου είχε ο γνωστός δικηγόρος και διανοούμενος Ευστάθιος Λιακόπουλος – Μέγας Διδάσκαλος. Αυτός καλωσόρισε τους 250 ξένους καλεσμένους από διάφορες χώρες. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν 12 αρχηγοί και δεκάδες ακόμη υψηλόβαθμοι τέκτονες.

Το «Καλωσόρισμα» κάθε ενός από τους… Μεγάλους Μαγίστρους γινόταν με τρόπο εντυπωσιακό: Έλληνες Ιππότες προηγούνταν τιμητικά των ξένων «εκλεκτών επισκεπτών», αποδίδοντας την πρέπουσα τιμή, σύμφωνα με το «τυπικό». Την επιτροπή του συνεδρίου αποτελούσαν 19 μέλη. Τιμητικά μετείχαν αυτοδίκαια όλοι οι Μεγάλοι Μάγιστροι που παρέστησαν στην συνάθροιση. Πρόεδρος της συνόδου – τιμής ένεκεν – ορίστηκε ο Ευμένης Καψούδης, «Εντιμότατος και Σεβασμιότατος Μέγας Μάγιστρος του Μεγάλου Σκηνώματος της Ελλάδος».

Από το «πρόγραμμα εργασιών» αναγράφονται – μεταξύ άλλων – τα εξής: «Η Πρώτη Οικουμενική Σύνοδος των Ιπποτών του Ναού έχει σκοπό να φέρει σε επαφή τους ταπεινούς στρατιώτες του Χριστού όλου του κόσμου σε έναν τόπο που έχει δεθεί με τον ιπποτισμό, ώστε να ισχυροποιηθούν οι μεταξύ τους αδελφικοί δεσμοί και να συζητηθούν τα σημερινά και μελλοντικά προβλήματα του Χριστιανικού Τεκτονισμού, εμπνεόμενοι από το περιβάλλον, στο οποίο μεγάλοι αγώνες έχουν δοθεί για την πίστη του Σωτήρος. Ελπίζουμε ότι η Σύνοδος αυτή θα καθιερωθεί ως θεσμός, επαναλαμβανόμενη περιοδικά σε ιστορικά σημαντικούς χώρους…».

Αποκορύφωση της τελετής αποτέλεσε η στιγμή κατά την οποία επιδόθηκε το «χρίσμα» στο αξίωμα του Ιππότη Ναΐτη. Πρόκειται για τη μύηση εκείνη που οδηγεί στην άφατη «Πέμπτη Σπονδή», την οποία πραγματοποίησε ο Δημ. Λιακόπουλος. Τότε έλαβε χώρα ένα συγκλονιστικό περιστατικό, που – σύμφωνα με τους παρισταμένους – συμβόλιζε την πραγματική «νεκρανάσταση» των Ναϊτών! Αν και η μύηση έγινε στην ελληνική γλώσσα, ο γηραιός Βρετανός Ρον Στιλ σηκώθηκε μπροστά στα εμβρόντητα μάτια των συμμετασχόντων και γονάτισε μπροστά στον «ιεροφάντη» Δημ. Λιακόπουλο… Έβγαλε το σπαθί του και το εναπόθεσε στα γόνατα του καθισμένου Δημ. Λιακόπουλο σε ένδειξη «ευλάβειας».

Τότε ο τελετουργός Λιακόπουλς έβγαλε το δικό του ξίφος και το έζωσε στην μέση του Άγγλου Στιλ! Έτσι αναβίωσε το παμπάλαιο έθιμο των Ναϊτών. Δηλαδή όταν δύο Μεγάλοι Μάγιστροι ξιφοφόροι συναντώνται και ανταλλάσσουν τα ξίφη τους σε ένδειξη «εμπιστοσύνης» και «σεβασμού» αναβιώνουν το παμπάλαιο έθιμο.
  ΑΓΩΝΑΣ   ΣΥΝΕΧΕΙΑ α.φ.197http://www.agonas.org/
 Τρεις Λαρισαίοι μεταξύ των Ναϊτών  που πήραν τον τίτλο,  εκ των οποίων ο ένας ήταν από τους σκληρούς διώκτες του μητροπολίτη Θεολόγου.
Στην πρώτη αυτή «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ 

ΤΟΥ ΝΑΟΥ» ειπώθηκαν πολλά… Εκεί όμως που εστίασαν την προσοχή τους ήταν, η «ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ» του 2000 και οι βασικοί άξονες τριών ζητημάτων:

Α) Αποτελεί ανάγκη το άνοιγμα προς την κοινωνία και πρέπει οπωσδήποτε να επιτευχθεί «επανασύσφιγξη» των σχέσεών τους με την εκκλησία κατά το πρότυπο της «ομαλοποίησης» των σχέσεων μασονίας – Βατικανού, που είχε ήδη γίνει τη δεκαετία του 1960, όταν ο τότε Πάπας Ιωάννης 23ος έριξε τους τόνους έναντι της μασονίας…

Β) Επιβάλλεται ο «εκδημοκρατισμός» των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και η προσχώρησή τους στο ΝΑΤΟ (που τελικά επιτεύχθηκε!).

Γ) Πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν αλλαγές στη Μεσοποταμία και την ευρύτερη περιοχή του Περσικού κόλπου! Οι επανιδρυμένοι Ναΐτες έκαναν λόγο για… «νέα σταυροφορία» κατά του αναδυόμενου Ισλάμ της Ανατολής.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Ευστάθιου Λιακόπουλου με θέμα: «ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ, Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και οι ΙΠΠΟΤΕΣ», όπου έθεσε σε γενικές γραμμές τις βάσεις της διαχρονικής φιλοσοφίας των Ναϊτών Ιπποτών. Ανέλυσε στοιχεία (κατά τον ίδιο), που είχε ο ιπποτισμός διαμέσου των αιώνων, παρμένα από την μυθολογική ελληνική παράδοση και τον χριστιανισμό μέχρι τον ευρωπαϊκό μεσαιωνικό ιπποτισμό και τόνισε την αναγκαιότητα αναγέννησής του σε σύγχρονο πλαίσιο.

Απ’ όσα συζήτησαν στην διάρκεια αυτού του “μαγικού” τριημέρου στη Ρόδο σχεδόν όλα πραγματώθηκαν. Είναι σύμπτωση ή αποτελεί οργανωμένο σχέδιο που οι Ναΐτες απλώς το ανακοίνωναν;

ΠΡΩΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος έθεσε υπό την αιγίδα του το Τάγμα των Ιπποτών. Δημοσίευμα δε (2-4-1998) παρουσιάζει τον ίδιο να απονέμει τίτλους στους νέους Ιππότες κατά την τέλεση, ειδικής τελετής στον Ναυτικό Όμιλο του Πειραιά. Μεταξύ αυτών που πήραν τον τίτλο ήταν και τρεις Λαρισαίοι (ο ένας ήταν από τους σκληρούς διώκτες του μητροπολίτη Θεολόγου).

Κατά τακτά χρονικά διαστήματα και σε διάφορες τελετές βλέπουμε να παρευρίσκεται και κάποιος ιερωμένος τους με εγκόλπιο και σταυρό φορτωμένος. Δεν γνωρίζουμε όμως εάν ήταν “αληθινός” ή αν υπήρξε κάποια αντίδραση εκ μέρους της Εκκλησίας.

Μείναμε εμβρόντητοι όταν διαβάσαμε στο ιντερνέτ (ierovima.gr): «οι σχέσεις του αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου με το Τάγμα των Ναϊτών χρονολογούνται από το 2009, την εποχή δηλαδή που τιμήθηκε με τον Αστέρα του Τάγματος των Ναϊτών (τί κρίμα, ιερωμένος να βάζει τον αστέρα πάνω από τον σταυρό του Κυρίου!) και παρέλαβε την επιταγή των 1000 δολαρίων, ως πρώτη δόση, για τα έργα επισκευής του Καθεδρικού Ναού…». Στο ίδιο δημοσίευμα διαβάζουμε ακόμη: «ο Μακαριότατος έδωσε εντολή στον μητροπολίτη Μαραθώνος κ. Μελίτωνα να παραστεί ως εκπρόσωπός του σε “τελετή περικοσμήσεως των Νέων Ιπποτών”».

Στο περιοδικό “ΝΑΪΤΙΚΑ ΝΕΑ” (Ιαν. – Μάρτιος 2010 στην τέταρτη σελίδα) διαβάζουμε:

«Στις 27 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο Μέγας Διοικητής του Παγκοσμίου Τάγματος, Στρατηγός PATRIC E. REA, συνοδευόμενος από τον Μεγάλο Προκαθήμενο Σ.Κ., τον Μεγάλο Καγκελάριο Δ.Τ., τον Διοικητή Αθηνών Σ.Κ., και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Γ.Π., επισκέφθηκαν εθιμοτυπικώς τον Μακαριότατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο τον Β΄». Και παρακάτω συνεχίζει:

«Ο Στρατηγός Μέγας Διοικητής ενημέρωσε τον Μακαριότατο για το Διεθνές Τάγμα των Ιπποτών του ναού των Ιεροσολύμων και το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί. Έτσι αναπτύχθηκε η σύσφιγξη των σχέσεων των δύο πλευρών… Ο Μακαριότατος
Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Στρατηγό Μεγάλο Διοικητή για την ευγενική προσφορά – 1000 δολάρια – και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το Τάγμα…». Στην συνέχεια έγινε η απονομή του ΑΣΤΕΡΑ του ΤΑΓΜΑΤΟΣ από τον Στρατηγό στον Μακαριότατο και αναγνώσθηκε το σχετικό «ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ».

Ένα δημοσίευμα, στις αρχές του 2011, της εφημερίδας «ΔΡΑΣΙΣ» της Ρόδου έρχεται να ταράξει τον εφησυχασμό και να δημιουργήσει προβληματισμούς. Η εφημερίδα μέσα σε πλαίσιο έγραφε: «Κάτω από άκρα μυστικότητα ο επικεφαλής του Στρατιωτικού Τάγματος του Ναού της Ιερουσαλήμ (Ναΐτες Ιππότες) επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλο.

Κίνητρό του, όπως ανέφερε στη συνάντηση που είχε με τον Ιεράρχη, είναι η «επανένωση όλων των ιπποτικών Ταγμάτων σε μια Παγκόσμια Ομοσπονδιακή Ένωση» με σκοπό τη μόνιμη πια παρουσία τους στη Ρόδο, στα βήματα των δικών τους «προδρόμων πατεράδων…».

Κατά την συνάντηση με τον κ. Κύριλλο, η οποία, κατά πληροφορίες, έγινε παρουσία του νομικού εκπροσώπου των «Ιπποτών» και οικονομικών παραγόντων, ο επικεφαλής των «Ιπποτών» αποκάλυψε τα φιλόδοξα σχέδιά του για τη Ρόδο.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι στις προθέσεις του, με την ίδρυση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επανένωσης των Ιπποτών, είναι η δημιουργία ενός ιπποτικού χωριού.

Το χωριό των Ιπποτών έχει επιλεγεί να κτιστεί στην ευρύτερη περιοχή της Λαχανίας, όπου η Εκκλησία της Ρόδου διατηρεί ακόμα μεγάλες εκτάσεις. Σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσιάστηκαν προτίθενται να ανεγείρουν 600 περίπου μονοκατοικίες, συνεδριακό κέντρο, μονάδα νοσοκομειακή για την παροχή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, γηροκομείο και διάφορα άλλα κέντρα κοινωφελούς σημασίας…

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μητροπολίτης Ρόδου επιφυλάχθηκε να απαντήσει, διευκρινίζοντας ότι το ζήτημα της παραχώρησης των ακινήτων ξεφεύγει της αρμοδιότητός του, με την επισήμανση ότι «αρμόδιο να αποφασίσει είναι το Πατριαρχείο» (εφ. “Η Δράσις” Κώστας Λαμπρινός).

Στην συνέχεια βλέπουμε να πραγματοποιούν «προσκυνηματική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο» πολυπληθή μέλη του «Κυρίαρχου Ιπποτικού Τάγματος του Ναού των Ιεροσολύμων», με επικεφαλής τον Εθνικό Διοικητή του Τάγματος στην Ελλάδα Παύλο Τσολακιάν.

Σε ανάμνηση της επίσκεψης αυτής προσέφεραν στον πατριάρχη κασετίνα με τα διάσημα του Τάγματος των Ιπποτών του Ιερού Ναού των Ιεροσολύμων. Επίσης προσφέρθηκε το ειδικό αναμνηστικό μετάλλιο που έφερε την προσωπογραφία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και έχει ως τίτλο «Προσκύνημα Αγάπης». Ήταν όμως προσκύνημα αγάπης;;;


Πραγματοποιείται επίσκεψη Ναϊτών στον αρχιεπίσκοπο και ακολουθεί δελτίο τύπου που αναφέρει: «… Επιθυμώ να σας ενημερώσω, ότι την Τετάρτη 22/2/2012 και ώρα 12:30 πραγματοποιήθηκε 45λεπτη συνάντηση της ηγεσίας του Υπάτου Συμβουλίου της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών…».

Ένας φίλος και συνεργάτης του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο τιτουλάριος μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός Καζανάκης – έρχεται τακτικά στη Λάρισα να μας “φωτίσει” – προσκλήθηκε από τους Ναΐτες να παραστεί σε τελετή «εισδοχής νέων δοκίμων Αρχοντισσών Ιπποτών και ακολούθων των Διοικήσεων Αθηνών και Πειραιώς του Κυρίαρχου Ιπποτικού Τάγματος του ναού των Ιεροσολύμων» και να ευλογήσει (!) τα νέα μέλη του τάγματος των Ιπποτών.

Ο δέσποτας αποδέχθηκε την πρόσκληση – αδιάψευστος μάρτυρας της τελετής μύησης η παρούσα δημοσιευμένη φωτογραφία – συνοδευόμενος από δύο αρχιμανδρίτες της Αρχιεπισκοπής. Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, ο δεσπότης Δαμασκηνός δήλωσε ότι ήταν «ανημέρωτος» ως προς το τί ήταν οι Ναΐτες! Αν ήταν δυνατόν! Και ο αρχιεπίσκοπος προτίμησε, αντί απαντήσεως στη δημόσια αυτή καταγγελία, την ένοχη σιωπή!!!

Ο δημοσιογράφος Διονύσιος Μακρής αγανακτισμένος, σ’ ένα ξέσπασμά του γράφει: «… Δύναται να στοιχειοθετηθεί κατηγορία καθαίρεσης των εμπλεκομένων και άμεσης παραίτησης του “ακατάλληλου” στην πράξη, κατ’ εμάς Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Ποιος όμως, αναρωτιόμαστε, έχει τα κότσια να ζητήσει επιτακτικά την εφαρμογή των Ιερών Κανόνων; Κανείς! Και δεν υπάρχει κανείς, γιατί οι αρχιερατικοί δεσμοί που υφίστανται στερεώνονται πολλάκις στον φαρισαϊσμό και στην ιδιοτέλεια… κάτι που θυμίζει τη λαϊκή ρήση “μεταξύ κατεργαρέων…”.

Να μην ανασκαλίζουμε, όπως έλεγε ο σοφός Αγιορείτης γέροντας Παΐσιος, τις ακαθαρσίες που αφήνουν οι πτώσεις του καθενός και οι συνειδητές εκπτώσεις μας από την αληθινή πίστη. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει όταν οι ακαθαρσίες τείνουν να καταστούν μόνιμη εστία μόλυνσης και να επιφέρουν απώλεια ψυχών».

Στις 7/12/2012 ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έρχεται στη Θεσσαλονίκη να ευλογήσει την εκδήλωση που οργάνωσε το Τάγμα των «Ναϊτών Ιπποτών Θεσσαλονίκης» με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Ο Πατριάρχης του “Γένους” ίσως δεν έχει καλές σχέσεις με την ιστορία γι’ αυτό επιβάλλεται να του θυμίσουμε, ότι η πρώτη άλωση και καταστροφή του Βυζαντίου έγινε από τους Ναΐτες Ιππότες – Σταυροφόρους το 1204 οι οποίοι λεηλάτησαν τα πάντα.

Ο πρώτος άξονας – επανασύσφιγξη σχέσεων Εκκλησίας Ναΐτών – εκπληρώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο, πραγματοποιώντας στο ακέραιο το «πρόγραμμα των εργασιών» της συνόδου, όπου αναγράφονταν τα εξής: «Η Πρώτη Οικουμενική Σύνοδος των Ιπποτών του Ναού έχει σκοπό να φέρει σε επαφή τους ταπεινούς στρατιώτες του Χριστού όλου του κόσμου σε έναν τόπο που έχει δεθεί με τον Ιπποτισμό, ώστε να ισχυροποιηθούν οι μεταξύ τους αδελφικοί δεσμοί και να συζητηθούν τα σημερινά και μελλοντικά προβλήματα του Χριστιανικού Τεκτονισμού, εμπνεόμενοι από το περιβάλλον, στο οποίο μεγάλοι αγώνες έχουν δοθεί για την πίστη του Σωτήρος. Ελπίζεται ότι η Σύνοδος αυτή θα καθιερωθεί ως θεσμός, επαναλαμβανόμενη περιοδικά σε ιστορικά σημαντικούς χώρους…».

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΞΟΝΑΣ

 Δύο μήνες μετά την “αναβίωση” στη Ρόδο του Τάγματος των Ναϊτών άρχισαν οι δραματικές εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια. Στις 9 προς 10 Νοεμβρίου πέφτει το τείχος του Βερολίνου, αλλά και τα Βαλκάνια βράζουν. Στην χώρα μας υπάρχει γενικότερη πολιτική αστάθεια, λόγω πτώσης του ΠΑΣΟΚ από την εξουσία και της έλλειψης αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Οι ΗΠΑ έκριναν ότι έπρεπε να έλθει στην εξουσία της Ελλάδας (του μόνου μέλους της περιοχής στην ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ) μια καθαρά φιλοδυτική κυβέρνηση, που θα βοηθούσε στο γρήγορο «εκδημοκρατισμό» των όμορων κομμουνιστικών βαλκανικών χωρών, των οποίων τα καθεστώτα κατέρρεαν με πάταγο ένα-ένα αλλάζοντας τον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης.

Μετά τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις – Ιούνιος 1989, Νοέμβριος 1989) – τον Απρίλιο 1990 σχηματίστηκε η κυβέρνηση Κων. Μητσοτάκη.

Ο Νικ. Γρυλλάκης – στενός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη – στο βιβλίο του “Αποκαλύπτω” γράφει: «Λίγους μήνες πριν τις εκλογές με επισκέφθηκε στο γραφείο μου (Ρηγίλλης 18) ο δικηγόρος Δ.Φ., (Δαμόφλης Φίλιππος) συνοδευόμενος από τον Λ.Ε., επίσης δικηγόρος Δ.Φ., μόλις συστηθήκαμε, έλαβε τον λόγο και μου είπε: Είμαι… και ήρθα να σε γνωρίσω και να σε ενημερώσω ότι έλαβα εντολή να υποστηρίξουμε τη ΝΔ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και σε παρακαλώ να ενημερώσεις σχετικά και τον κ. Κων. Μητσοτάκη»!!!

Ως αντάλλαγμα της υποστήριξης αυτής, όφειλε η ΝΔ να βοηθήσει τα “φιλοδεξιά νεοϊδρυθέντα κόμματα των Βαλκανίων, για να νικήσουν στις εκλογές και έτσι να πέσουν παντού τα φιλοσοβιετικά κόμματα”. Έτσι και έγινε. Στην Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία η χώρα μας έστειλε πακτωλό χρημάτων για να ενισχύσουν τους προεκλογικούς αγώνες των δεξιά φρονούντων παίρνοντας τελικά την… εξουσία.

 Ο Πέτκο Σιμεόνοφ (ιδρυτικό στέλεχος της Ένωσης Δημοκρατικών Δυνάμεων Βουλγαρίας) ήταν κατηγορηματικός όταν έλεγε ότι, χωρίς τη βοήθεια των Ελλήνων φίλων ο κομμουνισμός στη Βουλγαρία δεν θα έπεφτε. Να τι γράφει στο βιβλίο του «Η μεγάλη αλλαγή».

«Η Ελλάδα ήταν η χώρα όπου μπορούσαμε να βρούμε τυπογραφεία, χαρτί, κατασκευαστήρια για κονκάρδες και σημαίες, μπλε ύφασμα, κόλλα, μπλε μπογιά… Η Ένωση Δημοκρατικών Δυνάμεων δεν είχε λεφτά να πληρώσει τις εξυπηρετήσεις, γι’ αυτό και προσπαθήσαμε να βρούμε σπόνσορες από το εξωτερικό… Ήρθαν τρία άτομα από την Ελλάδα, με επικεφαλής τον Αντ. Σγαρ…, διευθυντή του κόμματος. Όλα έγιναν απ’ αυτούς. Εμείς δεν δώσαμε ούτε ένα λέβα για τίποτα! Έφεραν ολόκληρη ομάδα εργατών, τους οποίους και πλήρωσαν. Έφτιαξαν σημαίες, αφίσες… Οι Έλληνες ήταν παντού! Μας έδωσαν την τεχνογνωσία, που χωρίς εκείνη δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα…».

Έτσι ήρθαν τα κοσμοϊστορικά γεγονότα: το αιματοκύλισμα στα Βαλκάνια, η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η ανακήρυξη της ανεξάρτητης «Μακεδονίας», τα συμβάντα σε Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο κ.α.

ΤΡΙΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ

Στον αραβικό κόσμο αρχίζουν να χτυπούν τα τύμπανα. Στις 2 Αυγούστου 1990 αρχίζει η επίθεση του Σαντάμ Χουσεΐν στο Κουβέιτ, και τελειώνει με την διάλυση του Ιράκ. Ακολουθεί η πτώση του Καντάφι και το σμπαράλιασμα της Λιβύης. Συνεχίζει η αραβική Άνοιξη με την πτώση του Μουμπάρακ και το χάος ακυβερνησίας της Αιγύπτου. Και τώρα με την Συρία και δεν γνωρίζουμε τι άλλο σχεδιάζει η διεστραμμένη κενοδοξία τους.

Αλήθεια τι να συζήτησαν οι Ναΐτες Ιππότες στην μυστική συνάντηση που έγινε στην Αθήνα στις 18-21/9/2013;;;