Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Πώς σε γελοιοποιεί ο άκρατος δεσποτικός τυχοδιωκτισμός.

    Πρόκειται για τον αριβίστα γνωστό μας που του αρέσει η περιοχή Παλούκια της Σαλαμίνας που η δεσποτομανία του είναι σε έξαρση τον τελευταίο καιρό!!!

  Πώς σε  γελοιοποιεί ο άκρατος δεσποτικός τυχοδιωκτισμός.
 Βρέθηκα σε μια πρόσφατη εκδήλωση παρουσίασης ενός αφιερώματος, παρόντες από την αρχή 4 δεσποτάδες στην πρώτη σειρά των καθισμάτων. Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο ιδιώτης φωτογράφος  και ο ιερωμένος που κρατούσε φωτογραφική μηχανή τράβηξαν τις απαραίτητες φωτογραφίες και κάθισαν παράμερα.
    Με την δέουσα προσοχή παρακολουθούσαμε τις εισηγήσεις των ομιλητών, μέχρι που μπαίνει  φουριόζος ιερωμένος, τρέχει στις πρώτες θέσεις και με γλοιώδη ευγένεια χαιρετάει έναν έναν τους δεσποτάδες, με παιδαριώδη  αναισθησία, αδιαφορώντας  αν αποσπά την προσοχή των δεσποτάδων αλλά και των παρευρισκομένων.
    Με έκφραση δυσαρέσκειας διαπιστώνει πως δεν υπάρχει θέση  για τον ίδιο  δίπλα στους δεσποτάδες και εξ ανάγκης δέχεται να καθίσει στην δεύτερη σειρά ακριβώς όμως πίσω τους..
    Πρόκειται για τον αριβίστα γνωστό μας που του αρέσει η περιοχή Παλούκια .της Σαλαμίνας που η δεσποτομανία του είναι σε έξαρση τον τελευταίο καιρό!!!
     Φαίνεται ότι έπεσε σύρμα για τους 4 δεσποτάδες και έσπευσε για τις δημόσιες σχέσεις αλλά και να συνηθίσει σε δεσποτικά …περιβάλλοντα, παραμερίζοντας τα πάντα…Αλλά η ευγένεια η αυτοσυγκράτηση και ο σεβασμός προς τους άλλους  εμφυτεύονται από την παιδική ηλικία  από την οικογένεια. Εδώ έχει ένα ελαφρυντικό…
   Λίγο αργότερα ήρθαν και κάποιοι ιερείς που σε αντίθεση με τον θρασύτατα αγενή αρχιμανδρίτη, με διακριτικότητα και συστολή κάθισαν στις πίσω θέσεις. Να σημειώσω πως κανείς άλλος κληρικός ή λαϊκός δεν πλησίασε τους δεσποτάδες κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρά μόνο μετά το τέλος της.

   Πριν καν ζεστάνει την θέση του σηκώνει το χέρι του (με το μωβ κομποσκοίνι να κρέμεται) και κάνει σήματα στον ιδιώτη φωτογράφο. Εκείνος αναγκάζεται να πάει κοντά του και σε λίγο βλέπουμε να ανάβει το φλάς και κορδωμένος να βγαίνει φωτογραφίες πίσω από τους δεσποτάδες.
       Η ματαιοδοξία πώς σε κάνει καραγκιόζη!!!
     Και να σηκώνει και πάλι το χέρι του με οργή σαν να απευθυνόταν σε γκαρσόνι που αργούσε την παραγγελία. Τι συνέβη. Ο διάκος που είχε την φωτογραφική μηχανή, όπως και ο άλλος κόσμος είχε αφοσιωθεί στην ομιλία και δεν σκέφτηκε πως οι φωτογραφίες που τράβηξε στην αρχή δεν είχαν την φάτσα του ναρκισευομένου αρχιμανδρίτη και επομένως ήταν για τα σκουπίδια. Τρομαγμένος σηκώνεται μπροστά από τους δεσποτάδες και τους ομιλητές, ντροπιασμένος,  με συστολή  και εκτελεί την διαταγή του δεσποτοερωτοχτυπημένου αγενούς.           Έτσι στην ιστοσελίδα της μητρόπολης και στην εφημερίδα  θα είναι στο φωτογραφικό πλάνο…
Η απόλυτη ξεφτίλα, αγένεια και χωριατιά!!!
Με τέτοια «προσόντα» θα βρει έστω και έναν να πείσει ότι μπορεί να γίνει δεσπότης;                                                                                                  Π.Μ.