Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εφημερίδα Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης ΑΓΩΝΑΣ 177

ΤΙ ΑΛΛΟ θα ακούσουμε και θα μάθουμε πια. Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, Έλληνας απ’ τα Φιλιατρά της Μεσσηνίας κατέβασε απ’ το Πατριαρχείο την Ελληνική Σημαία... γιατί λέει, το επισκέπτονται πολλοί χριστιανοί και αλλόθρησκοι που δεν είναι Έλληνες, και... δυσανασχετούν(!!)
«ΟΠΟΥ κι αν στρέψω τη ματιά» και διαβάσω τα γραπτά, οι υψηλόβαθμοι εκκλησιαστικοί, παντού καλλιεργούν την... παραφροσύνη (!!) Δεν είδατε τί έγκλημα συνετελέσθη εν ψυχρώ, με την καθαίρεση του Επισκόπου Αρτεμίου της Σερβίας από τους τρεις εκτελεστές του... συνεπισκόπους; «Μιά Ορθοδοξία ανάστατη».
ΕΧΩ την εντύπωση ότι ο κ. Βαρθολομαίος είναι Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και όχι Ισταμπούλ. Ρωτάω, γιατί έχω μπροστά μου μια ανακοίνωση του Πατριαρχείου για τη σύναξη των Πατριαρχών, όπου στο αγγλικό γράφει ότι θα γίνει στην Istanbul. Έγινε λάθος; Το εύχομαι...
Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Μεσσηνίας κ. Σάββατος έφα: «Η Εκκλησία δεν μπορεί να απορρίψει αυτό που διδάσκει». Αυτό ακριβώς λέμε και εμείς. Π.χ. η Εκκλησία ύψωσε ως διαχρονικό σύμβολο τον Τίμιο Σταυρό και τον γιορτάζει λαμπρώς στις 14 Σεπτεμβρίου!! Αυτό μας διδάσκει.
ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ λυπηρό, που ο κ. Χρυσόστομος ομιλεί για μερική αποκαθήλωση συμβόλων της Εκκλησίας από δημόσια κτήρια κ.λπ. τα οποία όχι μόνον διδάσκουν με την παρουσία τους αλλά και φρονηματίζουν!!!
ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ μας προδίδουν, οι δεσποτάδες μας εξοργίζουν...
ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ με, φίλοι αναγνώστες, για ό,τι πιο κάτω “βλάσφημο” θα εκστομίσω: Κάποιες φορές, παρά την αγωνιώδη προσπάθειά μου να μην αισθάνομαι έτσι, όμως ενδίδω εις την ήττα μου, να εντρέπομαι που είμαι Έλληνας και Ορθόδοξος Χριστιανός (!!).
ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ γιατί οι άνθρωποι αυτοί που στέργουν μετά μανίας να τους αποκαλούμε «σεβασμιότατους», αρκετοί απ’ αυτούς, οι ίδιοι, δεν σέβονται αυτό που θα έπρεπε να είναι: γνήσιοι ποιμένες, συνεχιστές του έργου που τους ενεπιστεύθη ο Αρχιποιμένας Σωτήρας μας.
ΠΩΣ ΝΑ μην αισθάνεσαι ντροπή, όταν αυτοί, οι -υποτίθεται- «σεβασμιότατοι», αφού δεν σου πάει να τους αποκαλέσεις έτσι, σε... σκανδαλίζουν μονίμως και εργολαβικώς; Λύπη και οργή σε καταλαμβάνει, όταν πληροφορείσαι ότι εκατοντάδες χριστιανοί ορθόδοξοι είναι υπόδικοι και σύρονται στα κοσμικά δικαστήρια από αθρόες μηνύσεις και αγωγές προερχόμενες από... «σεβασμιωτάτους».
ΜΕΡΙΚΑ μόνον απ’ τα ανατριχιαστικά παραδείγματα, σε βγάζουν από τα ρούχα σου για τις συμπεριφορές των ανθρώπων αυτών, που αναιδώς οικειοποιούνται την αρχιερατική τιμή.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ ότι ο Επίσκοπος της Μητροπόλεως Λαρίσης Ιγνάτιος π.χ. έχει μηνύσει τον ίδιο χριστιανό της Μητροπόλεώς του, επί σειράν ετών, εκατόν δέκα (110) φορές και άλλους πολλούς τους έχει εξοντώσει κυριολεκτικά με αγωγές. Τώρα δε τελευταία πληροφορούμαστε και αγωγές άλλου σοβαρού επισκόπου, όπου ζητά από τον π. Ιω. Διώτη το ποσόν των 500.000€, γιατί ο π. Ιω. Διώτης υπερασπίζεται (κακώς ή καλώς δεν ενδιαφέρει αμέσως) το Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως. Δεν είναι όμως μόνον αυτοί, και άλλοι πολλοί, από τους ίδιους, καταφεύγουν στην Δικαιοσύνη, την κρατική για να βρουν το δίκιο τους, όμοια όπως το... ίδιο έπραξε επάνω στο Σταυρό, Αυτός του οποίου σφετερίζονται την... αντιπροσωπεία Του εδώ στη γη (!!).
ΕΛΕΟΣ, σεβασμιώτατοι, να σκανδαλίζετε το λαό με τέτοιες ενέργειες (έστω και αν έχετε δίκιο, πού είναι η καταλλαγή και το φιλάνθρωπον έλεος που δίδαξε ο φιλάνθρωπος Χριστός;) γιατί να αναγκάζετε δε εμάς τους λαϊκούς να σας κριτικάρουμε παρ’ ότι εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι, τα αυτιά σας δεν ακούνε, μιας και τα πλουμιστά σας άμφια είναι... αλεξίσφαιρα;
ΔΕΝ ΕΚΠΟΙΕΙΤΑΙ μόνον ο Δημόσιος πλούτος της Ελλάδας από τις δάνειες αγορές των Μερκοζί και τους ντόπιους Ζεφρυμπένι, αλλά και η περιουσία της Εκκλησίας στο Μουσουλμοκατάρ από τους Συνοδικορασοφόρ.
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, η αυθεντική Εκκλησία μας, επένδυσε παλαιότερα τον πνευματικό της πλούτο στο μαρτύριο και την άσκηση. Από τότε που εξετράπη στην διαχείριση του υλικού πλούτου και στην συσσώρευση αργυρίων, έγινε μέρος του οικονομικού κατεστημένου με ό,τι αυτό ακολουθεί...
ΤΡΕΧΟΥΝ και δεν φθάνουν οι λεηλάτες πολιτικοί, εξολοθρευτές της χώρας στο Κατάρ και όπου αλλού για «επενδύσεις», όλα στο σφυρί - και από κοντά η... Εκκλησία στην μουσουλμανική χώρα του Κατάρ να ζητήσει πετροδολάρια για την «αξιοποίηση» του φιλέτου της Βουλιαγμένης.(!!)
Ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ διαθέτης όμως κληροδότησε στην Εκκλησία το «φιλέτο» της Βουλιαγμένης για έναν ορισμένο σκοπό φιλανθρωπίας και πνευματικής προσφοράς και όχι να καταντήσει κέντρο τουριστικές αναψυχής διεφθαρμένων και ανώμαλων κροίσων. Τέτοια «αργύρια» είναι προϊόν «τιμής αίματος» όπως εκείνα του Ιούδα και δεν ξεπλένονται ως δήθεν αντίτιμο... φιλανθρωπικών έργων...
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ρασοφόροι και μη, στρατευμένοι ανεξήγητα στην βατικάνεια γιγαντιαία προπαγάνδα, να αναγνωρίσουν τον αιρετικό πάπα αρχηγό - πρώτο της παγκόσμιας Εκκλησίας, ζητούν επίμονα από τον πιστό λαό να τους ακολουθήσει. Είναι πράγματι ανεξήγητη αυτή η επιμονή να εκχωρούν τα «πρωτοτόκιά τους στην ολοκληρωτική εξουσία της αιρετικής αυτής Εκκλησίας» και ταυτόχρονα να απειλούν την συντριπτική πλειοψηφία του Λαού του Θεού που αρνείται να συμβιβασθεί. Οι οικουμενιστές είναι δόλιοι και επικίνδυνοι γιατί «διαφθείρουν τον αμπελώνα», ενώ ταυτόχρονα αλλοιώνουν την Πίστη της Μιας Αγίας και Καθολικής Εκκλησίας.
ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ παπικοί από όλο τον κόσμο, ήλθαν στη Ρώμη για να παραστούν στις τελετές «οσιοποιήσεως» του προ εξαετίας αποθανόντος Πάπα Ιωάννη-Παύλου Β΄.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ και στους ορθοδόξους να «οσιοποιήσουν» την Αθανασία του Αιγάλεω και τη Μαρία της Γουμένισσας...!
ΣΤΥΛ. ΛΑΓΟΥΡΟΣ  ΧΡ. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ