Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ η αλήθεια, που δεν κρύβεται


ΑΓΩΝΑΣ : Εφημερίδα Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης Α.Φ.177
Καποτε η αληθεια θα…
Για χρόνια τα λέγαμε και τα γράφαμε αλλά μας λέγανε ότι τα… παραλέμε. Να όμως που κάποια στιγμή, η αλήθεια, που δεν κρύβεται, αποκαλύφθηκε και μάλιστα από τους ίδιους…
Γράψαμε – οι πληροφορίες από το δικό τους περιβάλλον – ότι στον “Επιούσιο” τα πρώτα χρόνια σιτίζονταν καθημερινά 30-40 άτομα και άλλα τόσα έπαιρναν το φαγητό στο σπίτι. Τελευταία δε ίσως ξεπερνούν τα 150. Η φωτογραφία που έδωσε η μητρόπολη στα Μ.Μ.Ε. στις 4/1/12 δείχνει την αλήθεια των πληροφοριών.
Αφού έτσι είχαν τα πράγματα τότε γιατί η μητρόπολη δικαιολογούσε αρχικά 150 αντί 60-80 και τελευταία 250 αντί 150 μερίδες;
Είναι επίσης γνωστό ότι τα έξοδα και την παρασκευή των φαγητών του «Επιουσίου» έχουν αναλάβει αποκλειστικά (υποχρεωτικά) οι ναοί της πόλης και των χωριών ανά εβδομάδα και μάλιστα σύμφωνα με τον αυξημένο αριθμό που παρουσιάζεται.
Γεννιέται συνεπώς το ερώτημα:
Αφού τα πάντα αντιμετωπίζονται από τους ναούς, τότε γιατί, για τον ίδιο σκοπό, γίνονται κρατήσεις ανά τρίμηνο;
Γιατί κατακρατείται από τα Προσκυνήματα το 22% επί των εσόδων; Γιατί οι έκτακτες δισκοφορίες και προς τί οι συνεχείς κλήσεις προς ευαίσθητους δωρητές; Εφαρμόζετε δηλαδή την παροιμία «και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος;».
Καλά δεν υπάρχει κανένας αρμόδιος να ερευνήσει τα πράγματα;
Και σου λένε μετά ότι «μαζί τα φάγαμε!».