Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

 Αγώνας - Εφημερίδα Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης ΙΟΥΝΙΟΣ  Α.Φ.193
ΨΑΛΤΙΚΑ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΑΓΩΝΑΣ  ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 Α.Φ.193


Πίστευε ότι είναι κανονικός;
Ο Ιγνάτιος, δεσπότης Λάρισας, δεν πίστευε ότι ήταν νόμιμος και κανονικός. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι για δύο χρόνια δεν έκανε ο ίδιος χειροτονίες, αλλά τους έμπαζε σπρώχνοντάς τους από το παράθυρο. Να το πειστήριο: «Με… διαμεσολαβητική παρέμβαση του Πατριαρχείου (!) Αλεξανδρείας, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου (… ξαν-) άρχισε να εντάσσει στους κόλπους της νέους κληρικούς… Το περασμένο Σαββατοκύριακο χειροτονήθηκαν διάκονοι, δύο νέοι από την επαρχία του Τυρνάβου μέσω “παραθύρου” (ή αν προτιμάτε “τρίτου δρόμου”…).
Το μυστήριο της χειροτονίας τους τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Σαλαμίνας από τον εν Αθήναις Πατριαρχικό Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κυρήνης κ. Θεόδωρο, συλλειτουργούντος, βεβαίως και του Λαρίσης Ιγνατίου…
Προς τί το “παραθυράκι”; Ήταν αναγκαίο διότι, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος… δεν νομιμοποιείται να υπογράφει εκκλησιαστικές πράξεις (χειροτονίες…) και το κενό αυτό κλήθηκε να καλύψει, με την χοροστασία και την υπογραφή του, ο επίσκοπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εκδίδοντας εν συνεχεία “κανονικό απολυτήριο” για την μετάθεση των κληρικών και την δια “παραθύρου” ένταξή τους στη Μητρόπολη Λαρίσης…» (Ημερ. Κήρυκας).
Να πίστευε, άραγε, ότι ήταν κανονικός και νόμιμος;

ΒΛΑΣΤΗΜΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ
Ο Δεσπότης Λάρισας Ιγνάτιος, δήλωνε και συνεχίζει να δηλώνει σε όσους τον ρωτούν εάν η εκλογή του είναι παράνομη και αντικανονική, ότι: «το Άγιο Πνεύμα φώτισε τους “άγιους” Αρχιερείς και με εξέλεξαν για την Θεοσώστη μητρόπολη Λάρισας».
Ιδέστε τι δήλωσαν οι άνθρωποι του αρχιεπισκοπικού περιβάλλοντος για την εκλογή του στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ:
«Ο αρχιεπίσκοπος – Σεραφείμ Τίκας – τον καλεί και του λέει ότι θα τον προτείνει για την Λάρισα. Ο π. Ιγνάτιος (Λάππας) φανερά έκπληκτος τον ακούει και συγκατανεύει χωρίς να το σχολιάσει. Λίγο μετά η είδηση μαθαίνεται μεταξύ των “Σεραφειμικών” μητροπολιτών (26-5-1996). Έτσι έγινε δεσπότης!
Είναι φοβερό! Και καλά, οι ρασοφόροι τους ανθρώπους δεν ντρέπονται και το Θεό δεν φοβούνται. Το Άγιο Πνεύμα όμως, το Οποίο άφησε ο Θεός ανάμεσά μας να συντηρεί την εκκλησία, δεν ανέχεται να βλασφημάται. «Πάσα αμαρτία και βλασφημία αφεθήσεται τοις ανθρώποις, η δε του Πνεύματος βλασφημία ουκ αφεθήσεται τοις ανθρώποις… ούτε εν τω νυν αιώνι ούτε εν τω μέλλοντι» (Ματθ. 12, 31-32).

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΣΚΑΡΙΚΑ!
Ήταν Τρίτη, 28 του Μάη μεσημεράκι, κι ενώ το πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού της μητρόπολης Λάρισας κυλούσε κανονικά, κάποιος ακούστηκε να λέει κάτι. Κανείς δεν κατάλαβε. Κάτι σαν λειτουργία άρχισε να μεταδίδεται. Δεν άργησαν να αντιληφθούν ότι έντονες διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες πραγματοποιούνταν σε ναό. Μέσα στο χαλασμό αυτό οι λειτουργούντες ιερείς σαστισμένοι άρχισαν να φωνάζουν από τα μικρόφωνα να καλύψουν τις ιαχές «ανάξιος, ανάξιος, ανάξιος» με παράσιτα.
Ο κόσμος άρχισε να μας τηλεφωνεί για να μάθουν τι συμβαίνει!
Τους παροτρύναμε να επικοινωνήσουν με το ραδιόφωνο για να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι τα συμβαίνοντα.
Έμειναν εμβρόντητοι όταν πληροφορήθηκαν ότι η αναμετάδοση αφορούσε τη χειροτονία του Ιγνατίου (28-5-1999) στη μητρόπολη Αθηνών, και ότι από λάθος, αντί να βάλουν στο σταθμό την αλλαγμένη – αλλοιωμένη – κασέτα (με σβησμένα τα «ανάξιος») έβαλαν την γνήσια. Το συνηθίζει ο Ιγνάτιος και οι κόλακες περί αυτόν να κάνουν κατά καιρούς πλύση εγκεφάλου των πιστών με την παραποιημένη κασέτα της τραγικής χειροτονίας του!Αυτό κι αν ήταν κασκαρίκα!
Ας γνωρίζουν λοιπόν ότι «ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται».


ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΝΕΑ (9) ΗΤΑΝ... ΥΠΕΡΟΧΟΙ

ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (δεσπότης Κοζάνης)
Ανήμερα της εορτής (15-5-13) και κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας κήρυξε τον θείο λόγο ο Κοζάνης Παύλος. Και τί δεν είπε! Ήταν “πολύ ωραίος”… Τέλος ευχήθηκε, η τοπική Εκκλησία της Λάρισας να ευφραίνεται για τον πολιούχο της, και ζήτησε από τον άγιο, να μεσιτεύει προς τον Κύριο Ιησού Χριστό για τη σωτηρία της ταλαιπωρημένης Πατρίδας μας…

Άγιε δέσποτα, με ευχολόγια, χωρίς παράδειγμα προς μίμηση, δεν σώζεται η Πατρίδα. Πέρυσι, τέτοια εποχή, εν μέσω οικονομικής κρίσης, και όταν η Πολιτεία και η μητρόπολή σας δαπανούσε – σκανδαλωδώς – τεράστια ποσά για την υποδοχή του Πατριάρχη, εσείς για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα είπατε χαρακτηριστικά: «Η φιλοξενία είναι αρετή. Μη γινόμαστε μπακάληδες. Μια φορά θα έρθει ο Πατριάρχης…».
Και ξόδεψε η Περιφέρεια 110.000 ευρώ και άλλα τόσα – ίσως και παραπάνω – η μητρόπολή σας για μία επίσκεψη δύο ημερών του Πατριάρχη! Φάγανε κι ήπιανε στην… υγεία των πεινασμένων, με την πεποίθηση ότι, ο κορεσμός των κεκορεσμένων γαστέρων θα επιφέρει τη … σωτηρία της Πατρίδας!
Με τους υπόλοιπους «εκ των υπερόχων»
θα γράψουμε στο επόμενο φύλλο