Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

«Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά» περιφέρονται πάνω από την Oρθοδοξία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ "ΑΓΩΝΑΣ" α.φ. 209  Οκτώβριος 2014      http://www.agonas.org/





Τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός παρακολουθεί αμήχανος την εν γένει κατάσταση στη χώρα μας και όλα αυτά τα περίεργα, δικαιολογημένα τον κάνουν να αναρωτιέται: Πού μας οδηγούν και γιατί άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν πολλαπλάσιο χρέος – Αγγλία 360% ΑΕΠ, Γαλλία 182%, Κάτω Χώρες 344%, Ιρλανδία 1.162%, Αυστρία 200%, Πορτογαλία 217% κ.α. – κανείς δεν τις ενοχλεί;
Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν με το χρέος των 13,5 τρις των ΗΠΑ, τα 9 τρις της Αγγλίας, τα 2 τρις του Λουξεμβούργου και ανησυχούν για τα 330 δις ή το 174% ΑΕΠ που χρωστάει η Ελλάδα, και τα 32 δις ή 129% του ΑΕΠ της Κύπρου;
Είναι ολοφάνερο ότι δεν τους ενδιαφέρει η δικαιοσύνη του Θεού και μισούν όσους την επικαλούνται, όπως τη μικρή μας Ελλάδα, που σαν άλλος Νέστορας συνέτριβε τους εκάστοτε Λυαίους. «Βαρείς και βλεπόμενοι οι τα αγαθά ποιούντες». Αυτός είναι ο λόγος της αδικαιολόγητης συμπεριφοράς τους. Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ τους ενοχλεί. Και είναι αυταπόδεικτο:
Αρχικά διαλύουν την ορθόδοξη Σερβία και ακολουθούν τα ομόθρησκα Κοσσυφοπέδιο, οι Ορθόδοξοι της Μέσης Ανατολής, των Αγίων Τόπων και απανταχού της γης, ευρισκόμενοι.
Είναι τυχαίο το ότι πρόσφατα όλοι τους συνασπίστηκαν κατά της Ρωσίας; Μήπως τους πήρε ο πόνος για την Κριμαία; Γιατί δεν έκαναν το ίδιο και στην Κύπρο, αλλά έκλεισαν τα μάτια και τα αυτιά τους στην παράνομη τουρκική κατοχή και αποίκηση μιας ελεύθερης δημοκρατικής χώρας και σήμερα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών Οργανισμών;
Ποιοι άραγε είναι αυτοί που υποδαυλίζουν τους Αλβανούς και Σκοπιανούς και διεκδικούν τη μισή Ελλάδα;
Δεν αποτελεί μυστήριο το ότι, μόνο σε μερικά χρόνια, διαβρώθηκαν τα πάντα στην ελληνική κοινωνία· υποβιβάστηκε κάθε άγιο, παραδοσιακό και όμορφο, και η κλεψιά, οι μίζες, η απάτη θεωρούνται μαγκιά και εξυπνάδα; Οι Τσοχατζόπουλοι πώς προέκυψαν; Δεν τα γνώριζαν οι “φίλοι” Ευρωπαίοι ηγέτες, όταν τους τα έδιναν, χρεώνοντας τις αγορές μας το τριπλάσιο της αξίας τους και τώρα μας κουνούν το δάκτυλό τους;

«Ο Ελληνικός ορθόδοξος λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος» μας έλεγε ο… φιλέλληνας Κίσινγκερ, «χτυπήστε τον από μέσα».
Τον πήρε ο πόνος τον μασόνο Τρούμαν – Πρόεδρο της Αμερικής – να πάει με το προεδρικό αεροπλάνο τον Αθηναγόρα στην Κων/πολη και να τον εγκαταστήσει Πατριάρχη – αφού πρώτα εκδίωξαν τον Μάξιμο που τους χαλούσε τα σχέδια – του οποίου τα έργα με περισσότερο ζήλο συνεχίζει ο σημερινός Βαρθολομαίος!
Το ίδιο δεν έγινε στην πατρίδα μας; Μόλις ανέλαβε ο δικτάτορας Ιωαννίδης την εξουσία έκανε αρχιεπίσκοπο ένα άξεστο αθεολόγητο και βωμολόχο…, τον Σεραφείμ Τίκα, που είχε δώσει όρκο – φαίνεται – να διαλύσει ό,τι καλό και άγιο υπήρχε στην εκκλησία και να αντικαταστήσει τους αγίους και πνευματικούς πατέρες με ανθρώπους των χονδρών φακέλων ώστε να μην αντιδρούν σε ό,τι τους πασάρει και να κάνει τον κόσμο να αποστραφεί την Εκκλησία μένοντας στην αμάθεια.
Να τα αποτελέσματα. Γίναμε κράτος υβριστών που εξυψώνει και ανυμνεί τις πιο ανώμαλες πράξεις και ψηφίζει αντίχριστα νομοσχέδια χωρίς κανείς, σχεδόν, από την Εκκλησία να μιλά. Ζούμε ημέρες διαφθοράς, Σοδόμων και Γομόρας. Άνδρες παντρεύονται ή συζούν με άνδρες, γυναίκες με γυναίκες. Υιοθετούν μάλιστα και παιδιά για να γίνει μεγαλύτερο το δράμα. Τα πάντα θεωρούνται φυσιολογικά. Ακόμη και το προβαλλόμενο από τηλεοράσεις και ίντερνετ, μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, σεξ θεωρούν εξέλιξη. Προσπαθούν να διαλύσουν το χριστιανοκοινωνικό ιστό της χώρας!
Όσοι εναντιώνονται σ’ αυτόν τον κατήφορο τους θεωρούν γραφικούς, συντηρητικούς, ρατσιστές και επικίνδυνους! Να γιατί ψηφίστηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για να εξαφανίσει τους καλούς. Εάν δεν σε πιάνει αυτή η τσιμπίδα τότε μπαίνει μπροστά η γελοιοποίηση και η περιθωριοποίηση μέσω της τηλεόρασης, το πανίσχυρο αυτό κουτί που βομβαρδίζει την ζωή μας με προπαγάνδα.
Τα τελευταία χρόνια, δειλά-δειλά, άρχισαν να μιλούν για, Παγκόσμια Διακυβέρνηση, για Νέα Τάξη Πραγμάτων, για Οικουμενισμό. Δημιούργησαν την οικονομική κρίση κάνοντας τον κόσμο να σκύβει το κεφάλι, να μην μιλάει, να μην σκέπτεται, να μην αντιδράει. Έτσι υλοποιούν τα σχέδιά τους.
Μέσα σ’ αυτό το παιχνίδι της φθοράς και της διάλυσης, μέτοχος είναι και ο «οικουμενικός» Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ας μην απορούμε λοιπόν για το κατάντημά μας.
Η εφημερίδα μας λόγω του σοβαρού αυτού θέματος θα δημοσιεύει σε συνέχειες αποσπάσματα από το βιβλίο του ευλαβούς ερευνητή Ιωάννη Ρίζου με τίτλο «Οι ληστές της θείας διδασκαλίας».
ΕΙΣΑΓΩΓΗ από το βιβλίο
Κατά τον αψευδή λόγο του Κυρίου μας, κάποια μέρα αυτή η γη και όλα όσα υπάρχουν σε αυτήν θα καταστραφούν, «Ο ουρανός και η γη τταρελεύσεται» (Μάτθ. 24, 35). Πριν έρθει όμως αυτό το τέλος, θα έρθει η περίοδος αποστασίας των πιστών από τον Θεό. «Στους έσχατους καιρούς θα αποστατήσουν πολλοί πιστοί, γιατί θα προσέχουν σε πνεύματα πλάνης και διδασκαλίες δαιμονίων». (Α’ Τιμ. 4,1) Πολλοί από τους πιστούς θα γίνουν υπήκοοι του διαβόλου και προσκυνητές του Αντίχριστου. (Β’ Θεσ. β΄4). Αν και στην εποχή μας οι συνομωσιολογίες επικρατούν σχεδόν παντού, δεν πρέπει να αγνοήσουμε τα σημάδια που δείχνουν ότι η εποχή της ένωσης των ανθρώπων κάτω από την εξουσία ενός παγκόσμιου κυβερνήτη και η εξάλειψη της αληθινής πίστης στον Χριστό υλοποιείται.
Μία μικρή παγκόσμια ελίτ έχει συσσωρεύσει τον παγκόσμιο πλούτο στα χέρια της και ασχολείται πλέον με την διαδικασία ελέγχου της ζωής και της μοίρας εκατομμυρίων ανθρώπων, μετατρέποντας τις εθνικές κυβερνήσεις σε απλούς υπαλλήλους και διαχειριστές των σχεδίων της. Οι πανίσχυροι αυτοί διαχειριστές των παγκόσμιων εξελίξεων εμφορούμενοι σε υπέρτατο βαθμό από τα πάθη και τις επιθυμίες της υπερηφάνειας, της φιληδονίας και φιλαρχίας, επισπεύδουν την υλοποίηση ενός πολύ παλιού οράματος. Να θέσουν υπό τον έλεγχό τους όλον τον κόσμο.
Λέει ο Ρουμάνος Ομολογητής και μάρτυρας της Ορθοδοξίας Ιωάννης Ιανολίδε: «Οι δυνατοί άθεοι δεν αισθάνονται ασφαλείς εάν δεν είναι ενθρονισμένοι οι ίδιοι σαν θεοί στην σκέψη των υποτακτικών τους».: Οι προσπάθειες αυτοκρατόρων, βασιλέων και δικτατόρων μέσω των πολέμων και της βίας απέτυχαν. Την εκτέλεση του σχεδίου συνεχίζουν πλέον οι κάτοχοι του πλούτου. Επιχειρηματίες, τραπεζίτες και γιγάντιες πολυεθνικές που οι περιουσίες τους ξεπερνούν το άθροισμα των προϋπολογισμών δεκάδων κρατών. Και από ό,τι φαίνεται αυτοί εκτελούν το σχέδιο πολύ πιο αποτελεσματικά. Σε αυτούς πλέον οι εθνικές κυβερνήσεις αναφωνούν αυτό που έγραψε κάποτε ο Ντοστογέφσκυ: «Κάντε μας δούλους, αλλά χορτάστε μας».
Το όραμα της ενοποίησης των λαών μέσω της διοικητικής και οικονομικής τους υπαγωγής σε μία κεντρική και παντοδύναμη κυβέρνηση («Νέα Τάξη» ή «παγκοσμιοποίηση» όπως ονομάζεται), αρχίζει να εμφανίζεται δημοσίως τον 17ο αιώνα. Προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί με διάφορες αφορμές, διάφοροι οργανισμοί και υπερεθνικοί μηχανισμοί. Ενώ εκ πρώτης όψεως αυτοί εξυπηρετούν οικονομικούς και πολιτικούς στόχους, παράλληλα παρέχουν τις κατάλληλες συνθήκες για την αποδυνάμωση της ανεξαρτησίας, της εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας των λαών. Η υλοποίηση του μοντέλου μίας υπερεθνικής παγκόσμιας διακυβέρνησης προωθήθηκε από σχεδόν όλους τους μεγάλους ηγέτες. Από τον Χρουστσόφ, Τσώρτσιλ, Κάρτερ, Κλίντον και Μπους, μέχρι τους Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπλέρ, Ομπάμα, Πούτιν. Πολλοί από αυτούς διευκρίνισαν με περισσότερες λεπτομέρειες κάποιες από τις πτυχές των σχεδίων τους.
Ο David Rockefeller, βασικό μέλος της λέσχης Bilder berg και η οικογένεια του οποίου σχεδόν ελέγχει τον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο έγραψε στα «Απομνημονεύματά» του το 2003: «Ορισμένοι μάλιστα πιστεύουν ότι είμαστε μέρος μίας μυστικής κλίκας που δουλεύουμε εναντίον των συμφερόντων των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς μας σαν διεθνιστές και ότι συνωμοτούμε με άλλους ανά τον κόσμο, για να οικοδομήσουμε ένα πιο ολοκληρωμένο παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό οικοδόμημα. Αν αυτή είναι η κατηγορία, δηλώνω ένοχος και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό. Η παρούσα ευκαιρία μίας ειρηνικής και αλληλεξαρτώμενης παγκόσμιας τάξης, δεν θα είναι ανοιχτή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της παγκόσμιας μεταμόρφωσης. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η κατάλληλη μεγάλη κρίση και τα έθνη θα αποδεχτούν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων». Το πώς κατάφεραν οι Εβραίοι Ροκφέλερς, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη αυτής της ελίτ να αποκτήσουν τέτοια δύναμη, μας το εξηγούν τα Εβραϊκά κείμενα των «Πρωτοκόλλων της Σιών». Στο 21ο Πρωτόκολλο γράφει: «Επωφεληθήκαμε από τη διαφθορά και αμέλεια των πολιτικών, για να εισπράξουμε ποσά διπλάσια, τριπλάσια, και ακόμη μεγαλύτερα, δανείζοντας στις κυβερνήσεις των Χριστιανών, χρήμα που δεν ήταν καθόλου αναγκαίο στο Κράτος. Έτσι χρεώσαμε το κράτος αυτό!».
Ο David Rothkopf, διευθυντής της Εταιρείας πολιτικού management του Η. Kissinger, δήλωσε ότι η παγκοσμιοποίηση δεν είναι τίποτε άλλο από την “επιβολή του αμερικανικού μοντέλου”. Υπογράμμισε επίσης ότι συμφέρον των Η.Π.Α. είναι να καταργηθούν όλες οι εθνικές κληρονομιές και... γλώσσες».
Οι απανταχού της γης υπάλληλοι αυτής της ελίτ (κυβερνήσεις, οργανισμοί κλπ) αναπαράγουν και υλοποιούν τα σχέδιά της. «Αυτό που θέλουμε είναι έναν άνθρωπο με ικανό ανάστημα για να διατηρήσει την υποταγή όλων των ανθρώπων και να μας εξυψώσει από τον οικονομικό βάλτο μέσα στον όποιο βυθιζόμαστε. Στείλτε μας έναν τέτοιο άνθρωπο και είτε είναι Θεός είτε είναι διάβολος, εμείς θα τον δεχτούμε!» δήλωσε ο Henry Spaak, πρώην γεν. γραμματέας του NATO. Ενώ ο επί δεκαετίες πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των U.S.Α Άλαν Γκρίνσπαν δήλωσε: «Οι παγκόσμιοι ηγέτες προφητεύουν και φωνάζουν για μία ενωμένη οικονομία, μία συγκεντρωτική κυβέρνηση, ένα μοναδικό άτομο που θα οδηγήσει την ανθρωπότητα στην επόμενη χιλιετηρίδα».
Τον Απρίλιο του 2008 ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δήλωσε ότι «τα παγκόσμια προβλήματα απαιτούν παγκόσμιες λύσεις» και ότι «ο εικοστός πρώτος αιώνας μπορεί να είναι ο πρώτος προοδευτικός αιώνας στον όποιο δημιουργήσαμε την πρώτη πραγματικά παγκόσμια κοινωνία». Ο ΟΗΕ προς το παρόν, λειτουργεί ως μία ήπια παγκόσμια κυβέρνηση. Δεν έχει την δύναμη να αναγκάσει τα κράτη να τον υπακούσουν, για αυτό και στηρίζεται στη συνεργασία τους. Μόνο που κάποτε η εκτέλεση των αποφάσεών του θα είναι αναγκαστική και όχι εθελοντική. Σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία, η τυραννία προωθήθηκε από κάποιους που εμφανίστηκαν με «καλές προθέσεις» και όσο καλοί και αν ακούγονται οι σκοποί του ΟΗΕ, αποτελούν το οργανωτικό προοίμιο μίας παγκόσμιας δυναστείας. Οργανισμοί όπως το NATO, ή Ε.Ε κ.λπ. είναι υπό-όργανα του σχεδίου, με το οποίο μπορούν να υποτάξουν τους ανυπότακτους λαούς και να διευθετούν τα στρατηγικά τους συμφέροντα ενεργοποιώντας ή μη κατά το δοκούν το διεθνές δίκαιο.
Στις 22 Απρ. 2013 η Πρωθυπουργός της Γερμανίας Άνκελα Μέρκελ δήλωσε: «Οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να προετοιμαστούν για παραχώρηση της κυριαρχίας τους σε κάποιους ευρωπαϊκούς θεσμούς». Αυτή τη στιγμή τα εθνικά κράτη συνεχίζουν να υπόκεινται σε υπερεθνική εξουσία, που όσο περνά ο καιρός διευρύνεται με την επέκταση ενός «Υπερεθνικού Δικαίου» που καθιερώνει νέους, αναγκαστικούς παγκόσμιους κανόνες. Ο ΟΗΕ δεν κρύβει ότι έχει στα σκαριά ένα σχέδιο παγκόσμιας διακυβέρνησης. Το ονομάζει «βιώσιμη ανάπτυξη» και αν ισχύσει, θα αλλάξει για πάντα όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Πρόκειται για μία αναφορά 204 σελίδων, με τίτλο «Working Towards a Balanced and Inclusive Green Economy, A United Nations System-Wide Perspective», που δημοσιεύτηκε εν όψει της συνάντησης των G20 στο Ρίο της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2012. Το σχέδιο προβλέπει ένα παγκόσμιο σύστημα φορολόγησης, ένα διεθνές σύστημα ασφάλειας και μία ενιαία για τον πλανήτη πράσινη οικονομία. Σκοπεύει επίσης να μεταρρυθμίσει την δημόσια εκπαίδευση, εισάγοντας μαθήματα (αρχικά) για τις κλιματικές αλλαγές αλλά και για όποιο άλλο μάθημα στο μέλλον θεωρήσει απαραίτητο.
Επίσης, σχεδιάζει να δημιουργήσει μία ελεγχόμενη κατάσταση σε υπηρεσίες «οικογενειακού σχεδιασμού, υγιούς αναπαραγωγικής πολιτικής και φροντίδας», όπως έλεγχο των γεννήσεων κλπ. Επιμέρους ζητήματα παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (κάρτες πολίτη, έλεγχος συναλλαγών, συλλογή προσωπικών δεδομένων κλπ), καθώς και ελέγχου της δυνατότητας ελεύθερης και αυτόνομης διαβίωσης (π.χ. ιδιωτικής καλλιέργειας για παραγωγή τροφίμων, συλλογής βρόχινου νερού για πόση κλπ) εξελίσσονται ικανοποιητικά (για αυτούς) με νομοθετικές ρυθμίσεις.
Η καταγραφή της συμπεριφοράς και των επιλογών του ατόμου, που δίνει τη δυνατότητα της καταναγκαστικής χειραγώγησής τους στο μέλλον, προωθούνται και αυτά ικανοποιητικά. Τα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter κ.λπ.) ταξινομούν και μετατρέπουν τα εκατομμύρια των μελών τους σε πρόσφορο προς διαχείριση υλικό. Ο ΟΗΕ φαίνεται πως αρχίζει πραγματικά να πιστεύει ότι αυτός πρέπει να κυβερνά τον κόσμο, οδηγώντας την ανθρωπότητα σε μία νέα εποχή ειρήνης, ισότητας, και «πράσινης ευημερίας». Ήδη αξιωματούχοι του, ετοιμάζουν ένα προσχέδιο για ένα παγκόσμιο περιβαλλοντικό σύνταγμα, το οποίο αναμένεται να υπερκεράσει όλες τις ισχύουσες εθνικές νομοθεσίες. Το περιβάλλον χρησιμοποιείται ως η εναρκτήρια αφορμή της δυναμικότερης διείσδυσής του στην παγκόσμια διακυβέρνηση.
Τα παιδιά μας - ίσως και εμείς - κάποιο πρωί θα δούνε τους ένοπλους κυανόκρανους να αντικαθιστούν το εθνικό κράτος. Στη “Λέσχη Βαλντάϊ” (Valdai), της Αγίας Πετρούπολης, μίας λέσχης της Ρωσικής πλουτοκρατίας στην οποία συμμετέχει και ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, αρκετοί Ευρωπαίοι καθηγητές και εμπειρογνώμονες, επέμειναν στο ότι, μετά από 18 χρόνια θα έχουμε μία παγκόσμια διακυβέρνηση. Η διακυβέρνηση αυτή κατά την άποψή τους, θα αναλάβει την ευθύνη για την παγκόσμια ευημερία. Για μας τους χριστιανούς αυτές οι εξελίξεις είναι μία υπενθύμιση για «Το μυστήριο της ανομίας που ήδη  συντελείται» (Β΄ Θεσ. 2, 7) και της έλευσης του «Μεγάλου Κυβερνήτη», του Αντίχριστου (Β΄ Θεσ. β΄3).
Στο όραμα της παγκοσμιοποίησης συμμετέχουν ενεργά και οι θρησκείες, με πρωταγωνιστή την παρασυναγωγή του Βατικανού. Ο Πάπας ως μονάρχης του Βατικανού, διαχειριστής τεράστιων ποσών άσπρου και μαύρου χρήματος και τρίτος κάτοχος γης παγκοσμίως, μετά την Βασίλισσα της Αγγλίας και τον Βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας είναι ακάματος εργάτης του οράματος της «Νέας Τάξης». Στις 31 Οκτ. 2011, το Βατικανό δημοσίευσε έκθεση προτείνοντας την παγκόσμια διακυβέρνηση: «Χρειαζόμαστε μία παγκόσμια αρχή και μία παγκόσμια τάξη προκειμένου να βγούμε από την οικονομική κρίση. Η παγκοσμιοποίηση αν και φαινομενικά είναι κάτι αρνητικό, εν τέλει ενώνει τους λαούς και είναι θέλημα ... Θεού». Τον ίδιο μήνα παρόμοια ανακοίνωση για το θέμα έκανε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος: «Το χριστιανικόν όραμα της ενότητος της ανθρωπότητος εκφράζεται δια της τάσεως προς παγκοσμιοποίησιν», είπε.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ