Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Μεγάλα και αιχμηρά Η Μήτρα της χρεωκοπημένης Ελλάδας

 ΑΓΩΝΑΣ Εφημερίδα Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης http://www.agonas.org Α.Φ.181

«Πολιτικός δυσσεβής και παράνομος, ίνα τί μελετά καταστροφικά. Ίνα τί την ζωήν των απάντων Ελλήνων οικονομικώ θανάτω κατεδίκασεν και Εκκλησίας ολέθριον διωγμόν απεργάζεται;» (παρωδία)
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ηγεσία καμώνεται ότι δεν έχει κατανοήσει ακόμη τί έχει συμβεί στην χώρα αυτή τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια με δική της ευθύνη, και το χειρότερο, καμιά διάθεση δεν δείχνει να παραιτηθεί από την εκτός ελέγχου καταστροφική μανία που τη διακατέχει. Παραμένει αμετανόητα παράφρων.
Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ και η μετάνοια είναι αρετές βεβαίως, που καταξιώνουν ανθρώπους με πνευματική διαύγεια και ψυχική ρώμη. Δεν ενδημούν ούτε ανθοφορούν σε ανερμάτιστα όντα με θολή συνείδηση και ψυχική διαστροφή.
ΓΙΑΤΙ το αποτρόπαιο χάος που διατρέχει σήμερα ολόκληρη τη χώρα και ταπεινώνει ανερυθρίαστα έναν ολόκληρο υπερήφανο λαό με ιστορία και πολιτισμό τριών χιλιάδων χρόνων, είναι έργο «ανθρώπων» με συνείδηση σκοτεινή και μέθοδο σατανική.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ υπέγραψαν τα μνημόνια και τις δαιδαλώδεις διατάξεις των ανθρωποφάγων τοκογλύφων, δεν εξοντώνουν μόνον ένα λαό, ούτε εκχωρούν και υποθηκεύουν την εθνική του κυριαρχία και τον πλούτο της χώρας, αφανίζουν αυτή την ίδια την υπαρξιακή του οντότητα και διακόπτουν την ιστορική και πολιτισμική του συνέχεια. Μ’ άλλα λόγια τον σβήνουν από τον χάρτη...
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ μην έχει έστω και ένας λογικός Έλληνας, αμφιβολίες για το ποιός και ποιοι κατεδαφίζουν την χώρα και ποιά πράγματι αμαρτωλή μήτρα τους εκκόλαψε, ας διαβάσει με προσοχή ένα μικρό απόσπασμα βαρυσήμαντου άρθρου, του κ. Αθαν. Παπανδρεόπουλου, στο Athens Review of Books με τίτλο «Η μεγάλη ληστεία», τεύχος Νοεμβρ. 2011. (Μας το έστειλε ο φίλος κ. Διον. Κορομάντζος και τον ευχαριστούμε).
«ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΡΟΧΕΡΗ Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα του Χαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του Κ.Κ.Ε.. συνευρίσκονται oι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Περκιζάς. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι σίγουρος για την εκλογική νίκη του “Κινήματος” στις εκλογές του Οκτωβρίου και η συζήτηση είναι πού θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να μοιραστούν στις ορδές των “μη προνομιούχων” που ανυπόμονα περιμένουν την ώρα της μεγάλης εισβολής. (Διαβάστε το όλο. Θα αυξηθεί κατακόρυφα η οργή σας και δεν θα πιστεύετε τις Αποκαλύψεις οι όποιες λόγω του έγκριτου δημοσιογράφου είναι όλες τεκμηριωμένες).
“Πρόεδρε, δεν υπάρχει πρόβλημα”, λέει ο Γεράσιμος Αρσένης, μετέπειτα “τσάρος της οικονομίας”, στον Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. “Το διεθνές σύστημα”, επιμένει, “έχει μεγάλη ρευστότητα και θα βρούμε αρκετό χρήμα να φέρουμε στην Ελλάδα. Εξ άλλου, τα επιτόκια είναι χαμηλά, όπως και το ελληνικό δημόσιο χρέος. Υπάρχουν έτσι περιθώρια να αντιμετωπίσουμε και αιτήματα για παροχές, αλλά και μια πιθανή φυγή κεφαλαίων στις ξένες τράπεζες από βιομηχάνους και μεγαλοεισαγωγείς...”.
“Δηλαδή λεφτά υπάρχουν, Μάκη”, τονίζει ευχαριστημένος ο Ανδρέας Παπανδρέου, “θα μπορέσουμε έτσι να δείξουμε στον λαό ότι μοιράζουμε χρήμα. Ποιος ποτέ θα μάθει ότι αυτό είναι δανεικό; Θα λέμε σε όλους τους τόνους ότι είναι το χρήμα του κατεστημένου, που τώρα ανήκει στους Έλληνες...”, προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δείχνει να απολαμβάνει το ουίσκι που πίνει. Έτσι, την περίοδο 1981-1985, εισρέουν στην Ελλάδα απίστευτα ποσά, δανεισμένα από ξένες τράπεζες, κυρίως ιαπωνικές, και δαπανώνται ασυστόλως στο όνομα της “καμένης γης”, για να εκκολαφθεί η πασοκική εξουσία, η οποία ήταν και σαφέστατου τριτοκοσμικού χαρακτήρα. Την προαναφερόμενη περίοδο, η Ελλάδα δανείστηκε από το εξωτερικό περί τα 50 δισ. δολάρια, παράλληλα δε εισέπραξε και άλλα 26 δισ. δολάρια από κοινοτικές επιδοτήσεις. Μέσα σε μία τετραετία, δηλαδή, η χώρα είχε δεχθεί το ισόποσο ενός έτους Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ). Όσο για το δημόσιο χρέος της, από 28% του ΑΕΠ το 1980, είχε εκτιναχθεί στο 47,8% στα τέλη του 1985. Είχε, δηλαδή, σχεδόν διπλασιασθεί χωρίς να γίνει στη χώρα ούτε ένα έργο! Αντιθέτως, η κατανάλωση είχε πάει στα ύψη, με αποτέλεσμα την αλματώδη άνοδο του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών, το έλλειμμα του οποίου έφτασε να αντιπροσωπεύει το 14,5% του ΑΕΠ και να είναι το υψηλότερο κατά κεφαλήν στον κόσμο!
Στο επίπεδο της παραγωγής, όμως η Ελλάδα υποχωρεί σημαντικά, οι εξαγωγές της παραμένουν στάσιμες, ενώ η βιομηχανία της ξεφτίζει και σταδιακά χάνεται.
Το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, εδραιώνεται κοινωνικά και εξαγοράζει ψήφους, συνειδήσεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις, αγροτικούς συνεταιρισμούς, δήμους, κοινότητες. Όπως ψιθυρίζεται στους ευρωπαϊκούς διαδρόμους, το “Κίνημα” του Ανδρέα Παπανδρέου αποκτά καθεστωτικό χαρακτήρα και το ότι παραμένει στην Ευρώπη οφείλεται στο χρήμα που εισρέει στην Ελλάδα από τα διάφορα κοινοτικά Ταμεία. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται για πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις ημέτερων αγροτών, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, εκδοτών, ανώτερων και ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων και, βεβαίως, κομματικών μηχανισμών.
Πληροφορηθήκατε, καλοί και εκλεκτοί αναγνώστες μας, ποιά «μήτρα» γέννησε την καταστροφή και την χρεωκοπία της χώρας των Ελλήνων; Και ποιά δηλητηριώδη φίδια, δηλητηρίασαν την οικονομική και αξιακή ζωή των Ελλήνων με τόσο μίσος, ώστε και οι εχθροί μας να απορούν;
Σ.Λ.
«Χρ. Βιβλιογραφία»