Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ που μας άφησε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:    ΑΓΩΝΑΣ Α.Φ. 188  http://www.agonas.org
Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ

που μας άφησε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ
   Η Εκκλησία είχε βιώσει καταστάσεις τραγικές. Από την δεκαετία του 1950 ξεφύτρωσε το «Ιερό Τάγμα του Αγίου Παντελεήμονα» ή αλλιώς, το γνωστό στους εκκλησιαστικούς κύκλους «ΤΑΓΜΑ ΦΩΣΤΙΝΗ» που κατά τον π. Αυγουστίνο Καντιώτη ήταν «εστία μολύνσεως» (περ. ΣΠΙΘΑ).
  Το τάγμα «εξέλεξε» δικό του αρχιεπίσκοπο τον Ιάκωβο Βαβανάτσο (13/1/1962), ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί (25/1/1962) μετά από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα και τα σκάνδαλα που ήρθα στη δημοσιότητα, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.
Με την εκλογή του Καβάλας Χρυσοστόμου, του Ιερωνύμου Κοτσώνη ως αρχιεπισκόπων  και την ανάδειξη νέων πνευματικών και ηθικών αρχιερέων η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται.
  Το «Τάγμα» όμως είχε γερές ρίζες, και με την βοήθεια των γνωστών κύκλων δεν άργησε να πάρει τα πάνω του. Έφερε τότε τον, από Ιωαννίνων, Σεραφείμ ως αρχιεπίσκοπο, ο οποίος στη συνέχεια έδιωξε 12 αγίους επισκόπους, και θα ακολουθούσαν άλλοι 15, εάν δεν άλλαζε η πολιτική κατάσταση. Ακολούθησε η «τακτοποίηση» ανθρώπων με χονδρό φάκελο και εκ του «Τάγματος Φωστίνη». Ένας από αυτούς ήταν και ο βενιαμίν της παρέας Παντελεήμων Μπεζενίτης - πρώτα Ζακύνθου και μετά Αττικής, το δεξί χέρι του Χριστοδούλου – που, εκτός των άλλων, είχε offshore εταιρείες και μερικά εκατομμύρια για τα γεράματα.
Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ και η παρέα του “δούλεψαν” σκληρά για να φέρουν την Εκκλησία σ’ αυτό … το κατάντημα. Μετήλθαν τέτοια μέσα, ώστε ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος να αναφωνήσει στην Σύνοδο της Ιεραρχίας (18-19/2/2005) με το γνώριμο «συγκινητικό» ύφος: «Είμαστε ένοχοι για φιληδονία και φιλαργυρία» και «Μετατρέψαμε τις Μητροπόλεις μας σε “θερμοκήπια αθλιοτήτων”».
Δικαιολογημένη η αγανάκτησή του, αλλά τί έκανε γι’ αυτό; Τίποτε.
    Και φθάσαμε στο σήμερα, όπου μητροπολίτες «ΚΡΟΙΣΟΙ» προκαλούν την κρίση συνείδησης των πιστών και τον σκανδαλισμό των ανθρώπων με τις αθλιότητές τους που καθημερινά δημοσιεύονταν σε εφημερίδες και περιοδικά με πηχυαίους τίτλους και υπότιτλους:
«Τα χρυσά ράσα» 2/12/12
«Το ΣΔΟΕ “εξομολογεί” δέκα ιεράρχες» και υπότιτλο
«Ύποπτες καταθέσεις εκατομμυρίων στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς»
“Νέες αποκαλύψεις για μαύρο χρήμα αναμένεται να συγκλονίσουν τον χώρο της Εκκλησίας, καθώς, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, δέκα μητροπολίτες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση, αφού στους λογαριασμούς τους βρέθηκαν ποσά καταθέσεων που ξεπερνούν…”.
«Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΙΚΙΣΕ ΤΗ … ΦΑΜΙΛΙΑ ΤΟΥ».
“Υπάρχουν καταγγελίες για καταθέσεις του μητροπολίτη στην Ελλάδα και το Εξωτερικό!
Θα ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί ακόμα και προσώπων του στενού συγγενικού του περιβάλλοντος, οι οποίοι φέρονται να έχουν 8 ακίνητα και ο ίδιος 5 ακίνητα”.

Καταγγελίες λένε: «Από τότε που ήρθε στη Μητρόπολη … ζητάει από τους Ιερείς υπέρογκα ποσά, τα οποία του καταβάλλουμε αδειάζοντας τα παγκάρια των Εκκλησιών… Αλοίμονο στον Ιερέα που δεν θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του δεσπότου… Τα χρήματα από τους προϊσταμένους των νεκροταφείων έρχονται κάθε μήνα στα χέρια του δεσπότη σε σχήμα ΤΟΥΒΛΟΥ. Από τα δέκα εξωκλήσια τα κουβαλάνε με τα τσουβάλια» .
«Δύο Μητροπολίτες με καταθέσεις ΣΟΚ – που πυροδοτούν υποψίες» (18/11/12)
“Δύο μητροπολίτες του λεκανοπεδίου Αττικής βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από τις μητροπόλεις τους… Κλιμάκιο του Σώματος πραγματοποιεί εξονυχιστικό έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, καθώς από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι υπάρχουν καταθέσεις που υπερβαίνουν τα 5.000.000 ευρώ, τις οποίες, ως τώρα, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν…”.
Ρεπορτάζ εφημερίδας (27-1-13)
«Πολλοί μητροπολίτες έβγαλαν έξω μαύρα λεφτά!»
“Δυστυχώς… Μαμωνάς έκανε το θαύμα του. Εξαχρείωσε λειτουργούς του Υψίστου.
Τα ονόματα πολλών μητροπολιτών φιγουράρουν σε λίστες με Έλληνες που έβγαλαν έξω λεφτά, χωρίς να δικαιολογούνται σύμφωνα με τις φορολογικές του δηλώσεις… Ήδη από το υπουργείο Οικονομικών έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις… Οι εμπλεκόμενοι είναι ιεράρχες υπεράνω υποψίας. Έτσι και δημοσιευθούν τα ονόματά τους, θα γίνει σεισμός…”.
Και θα κλείσουμε με ένα … δημοσίευμα από τα “ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ” (9-12-12).
«Δώδεκα Ευαγγέλια σε ρυθμό … Κούριερ!»
“Το περιστατικό διηγούνται ιερείς που ανήκουν στον μητροπολίτη, του οποίου το όνομα «παίζει» πολύ σε αυτούς που – υποτίθεται – ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Λένε πως ο εν λόγω μητροπολίτης κάθε Μεγάλη Πέμπτη έχει έναν στόχο: να διαβάσει ένα ευαγγέλιο από τα δώδεκα σε ισάριθμους ναούς της μητρόπολής του! Οι ναοί περιμένουν με το ρολόι στο χέρι, ο μητροπολίτης τρέχει σαν τον … κούριερ για να προλάβει και τελικά ο στόχος επιτυγχάνεται. Ποιος στόχος; Να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. Και κυρίως ο μητροπολίτης, που απαιτεί να παραλάβει τον σχετικό φάκελο με τις ευχαριστίες των ιερέων για την τιμή που τους έκανε!”.
Συνέχεια στο επόμενο