Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Δολοφονία ελληνορθοδόξων μαθητών από ισλαμιστές αντάρτες, του ελληνορθοδόξου δημοτικού σχολείο ο « άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός » στη Δαμασκό όσο και σε αντίστοιχο περιστατικό με το σχολικό λεωφορείο.

ΦΕΡΕΤΡΑ ΛΕΥΚΑ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΙΜΩΛΙΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

                                                                                          
H κηδεία του πατέρα και των 4 παιδιών σ_ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Κοιλάδα των χριστιανών
H κηδεία του πατέρα και των 4 παιδιών σ_ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Κοιλάδα των χριστιανών
                                                                                              
Βρυξέλλες Πορφύρης Δ/Σταφυλά Π.

Οι κηδείες των ελληνορθόδοξων παιδιών δεν έχουν τέλος.Το Wadi al Nasara Νews(Nasara εκ του Ναζαρέτ) μεταδίδει φωτογραφίες και ρεπορτάζ από την νεκρώσιμη ακολουθία ενός αδικοχαμένου πατέρα και των 4 παιδιών του.Η οικογένεια ξεκληρίστηκε όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν χτυπήθηκε από οβίδα που εξαπέλυσαν ισλαμιστές αντάρτες στην Jaramana στα περίχωρα της Δαμασκού στις 10/11/13.Η νεκρώσιμη ακολουθία πραγματοποιήθηκε στο Βlat το κεφαλοχώρι της Κοιλάδας των χριστιανών.Τα παιδικά φέρετρα ήταν και πάλι ανοιχτά για να προκαλούν τις συνειδήσεις όλων.Τα ονόματα των θυμάτων είναι:
Georgos Elias     πατέρας
Nirvana Elias      παιδί
Tala Elias            παιδί
Biter Elias          παιδί
Eile Elias            παιδί


   Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων παιδιών το τραγικό διήμερο 10 με 11 Νοέμβρη είναι:13 παιδιά διαφόρων χριστιανικών ομολογιών κατά πλειοψηφία ελληνορθόδοξα άφησαν την τελεταία τους πνοή μόνο στη Δαμασκό σ΄αυτό το αιματηρό διήμερο.
5 στο σχολείο, 4 στο σχολικό,4 στο αυτοκίνητο.
Αυτά τα παιδιά έχουν ονοματεπώνυμο. Έχουν γονείς.Έγιναν οι κηδείες....
αφίσα διαδικτυακή με τα θύματα των πρόσφατων επιθέσεων
αφίσα διαδικτυακή με τα θύματα των πρόσφατων επιθέσεων
    To Πολυτεχνείο της Δαμασκού ήταν ένα Δημοτικό.Ο δικός της Νοέμβρης γράφτηκε στις 11.Οι λιλιπούτειοι ήρωες θυσιάστηκαν στο σχολείο αμπρί με τους αμμόσακκους ως πρόχειρη οχύρωση.
   Τα ανοιχτά παιδικά φέρετρα κράτησαν ανοιχτά τα σχολεία. Οι νεοσκοταδιστές για μια ακόμη φορά ηττήθηκαν.Με τα μικρά τους κορμιά προστάτευσαν τα βιβλία,τα θρανία,την παιδαγωγική πράξη την μόνη ικανή να θέσει φρένο στον ανεξέλεγκτο παροξυστικό φανατισμό και τους προπαγανδιστές του.
     Το BBC (13/11/13) σ’εκτενές του ρεπορτάζ αναφέρεται στο τραγικό συμβάν της δολοφονίας μαθητών από ισλαμιστές αντάρτες.Ασχολείται τόσο με το ελληνορθόδοξο δημοτικό σχολείο ο « άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός » στη Δαμασκό όσο και με το αντίστοιχο περιστατικό με το σχολικό λεωφορείο.
«Δεν τον αναγνωρίζω. » , κραύγαζε η  Samira Zakhi με ανείπωτο πόνο σε νεκροθάλαμο της Δαμασκού.
   « Ήταν ξανθός και είχε πράσινα μάτια,αλλά τα μάτια του τώρα χάθηκαν », μονολογούσε.
Αυτές ήταν οι τελευταίες αν και επώδυνες στιγμές που η Samira μοιράστηκε με τον 35χρονο γιο της  Rafid, ο οποίος υπέστη σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο από την θανατηφόρα οβίδα που τον σκότωσε.
   Ο Rafid ήταν ο οδηγός στο σχολικό πουλμανάκι που τα μετέφερε στο σχολείο και το οποίο χτυπήθηκε στην παλιά πόλη της  Δαμασκού την Δευτέρα.Αυτός και 4 τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σ’αυτήν την επίθεση.
« Ο γιος μου δεν έκανε τίποτα κακό», δήλωσε η Samira.
«Θέλουμε ο πρόεδρρος Bachar al-Assad να τους καθαρίσει όλους αυτούς".
    Ο ανταποκριτής του ΒΒC περιγράφει την μακάβρια επίσκεψή του στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Mujtahed, όπου προετοίμαζαν για την ταφή τα άψυχα σώματα των 4 μαθητών και του οδηγού του σχολικού λεωφορείου.  
    Ο Antoun Mikho κρατούσε απελπισμένος το κεφάλι του και με τα δυο του χέρια σε στάση απόγνωσης μπροστά στο άψυχο κορμάκι της 8χρονης ανιψιάς του Vanessa.Αυτή κείτονταν στο μεταλλικό κρεβάτι.
  « Η ανιψιά μου ήταν ένας πραγματικός άγγελος, » είπε. « Πήγαινε στην Τετάρτη Δημοτικού και της άρεσε πολύ το σχολείο.Έκλαιγε όταν δεν μπορούσε να πάει. »
   Στην τελευταία της κατοικία οδηγήθηκε μαζί με τον 6χρονο συμμαθητή της Khovanis Atokanian.Η νεκρώσμη ακολουθία πραγματοποιήθηκε στην αρμενική εκκλησία.
Η αναγνώριση μαθητή
Η αναγνώριση μαθητή
Μια γυναίκα η Rima Haddad με κατακκόκινα μάτια από το κλάμμα πλησιάζει τον δημοσιογράφο και ουρλιάζει:
« Πείτε στη Δύση να μας αφήσει ήσυχους» .
« Τι έκαναν αυτά τα παιδιά για να πεθάνουν κατ’αυτόν τον τρόπo ;Σας παρακαλώ πείτε αυτό ότι Αμερική,Αγγλία,Τουρκία,Κατάρ, κάνουν κακό.»
Μερικούς δρόμους πιο πέρα το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ξαναβρήκε τους κανονικούς του ρυθμούς.
« Γιατί θα έπρεπε να κλείσουμε το σχολείο σήμερα ; » αναρωτιέται μια δασκάλα ."Αν κλείναμε αυτήν την εβδομάδα τότε θα έπρεπε και την επόμενη και μετά ;»
« O Θεός είναι στο πλευρό μας».
    Σύμφωνα με κάποιες αναφορές,ισλαμιστικές ένοπλες οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Sham (ισλαμικής Συρίας) από την περιφέρεια της Δαμασκού έβαλαν κατά αυτών τον στόχων στο κέντρο της πρωτεύουσας , αναφέρει το ίδιο άρθρο.
   Την είδηση για το ελληνορθόδοξο σχολείο μεταδίδουν μεταξύ άλλων και το Τhe Orthodox Church αλλά και το το ΝΝΑ.leb.gov.ib προσθέτοντας ότι στις 11/11/13 οβίδα έπληξε την εκκλησία του ελληνορθόδοξου ναού του Τιμίου Σταυρού στην Κάασσα στο κέντρο της Δαμασκού ενώ μια άλλη χτύπησε την μελκίτικη καθολική εκκλησία του Αγίου Κυρίλλου.
   Η τοπική διευθύντρια της Unicef για την Μ.Ανατολή και την Β.Αφρική, Maria Calivis δήλωσε στο ΒΒC « όλοι αυτοί που ασκούν μια επιρροή στο συριακό θα πρέπει να σεβαστούν τον ιερό χαρακτήρα της ζωής των παιδιών και να διασφαλίσουν το εκπαιδευτικό άσυλο ».Ως και ο Οργανισμός του ΟΗΕ για την προστασία των παιδιών ,η Unicef  καταδίκασε «  μια σειρά επιθέσεων εναντίον σχολείων της Δαμασκού τις 3 τελευταίες εβδομάδες».Αποφάσισε να σπάσει την ερμητική σιωπή της.
    Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 12/11/13 αναφέρεται στον θάνατο 5 μαθητών στο σχολείο του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού στην Κάασα της Δαμασκού και στον τραυματισμό 11 συμμαθητών τους καθώς και στο θάνατο των 4 μαθητών στο σχολικό στην Bab Touma (η πύλη του Θωμά).Υπενθυμίζει  και άλλα περιστατικά με στόχους σχολεία το φετινό φθινόπωρο.« Αυτές οι πράξεις βαρβαρότητας πρέπει να σταματήσουν... » αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αυτό που δεν συμπεριλαμβάνεται στην δήλωση, για ευνόητους λόγους,είναι οι πασιφανείς ένοχοι!




ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/feretra-paidiwn-xristianwn-syria.html#ixzz2koNGncjA