Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

"Τα οψώνια της αμαρτίας θάνατος"



ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ;
 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 
    Το σοκ των γεγονότων στο Παρίσι σίγουρα θα χρειαστεί καιρός να ξεπεραστεί, αλλά και καιρός για να φανούν ποιες είναι οι επιπτώσεις από την φρίκη αυτών των γεγονότων που στοίχισαν την ζωή σε πολλές αθώες ψυχές θύματα του ισλαμικού φανατισμού και του φαινόμενου της ισλαμικής Τζιχάντ, που έχει αρχίσει και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις.
   Πέραν όμως των πρώτων εντυπώσεων υπάρχει και ένα μεγάλο παρασκήνιο που βρίσκεται πίσω από όλα αυτά και που θυμίζει εν μέρει τις εξελίξεις που ακολούθησαν το οδυνηρό χτύπημα των δίδυμων πύργων στην Νέα Υόρκη το 2001. Την 11 Σεπτεμβρίου του 2001 την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η Αλ Καιντα, ακολούθησε ο αδιέξοδος πόλεμος στο Αφγανιστάν, ο αδιέξοδος πόλεμος στο Ιράκ, η υποκριτική Αραβική «Άνοιξη» με τα αιματηρά γεγονότα στην Λιβύη και στην Αίγυπτο και ο αιματηρός και ατέλειωτος εμφύλιος της Συρίας. Όλα αυτά αντί να συνετίσουν κάποιους θερμοκέφαλους στην Ουάσιγκτον και να δουν χωρίς μυωπία ποιο είναι το πρόβλημα και πως θα έπρεπε να ενεργήσουν για την εξασφάλιση της διεθνούς ειρήνης, δυστυχώς εξακολουθούν να συμπεριφέρονται, (επίτηδες), σα να μην έχουν καταλάβει τίποτα και το πως φτάσαμε στην εμφάνιση των Τζιχναντιστών που οι ίδιοι δημιούργησαν.
    Μια μέρα αμέσως μετά τα γεγονότα στο Παρίσι, στη Ουάσιγκτον άρχισε πάλι να καλλιεργείται πολεμικό κλίμα για χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία, στο Ιράκ και αλλού. Την ευκαιρία δεν την έχασε ο γνωστός Αμερικανός γερουσιαστής, McCain, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ανατροπής του προέδρου Άσαντ στην Συρία, μια ανατροπή που ήταν το μεγαλύτερο πρόσχημα για την δημιουργία των Τζιχαντιστών. Ο McCain υποστήριξε τώρα πως το ισλαμικό χαλιφάτο δεν καταπολεμάται με αεροπορικές επιδρομές γιατί έχει γερές βάσεις στην Συρία και στο Ιράκ. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον McCain, επιβάλλεται η δημιουργία ενός μεγάλου και πανίσχυρου στρατιωτικού σώματος που θα αρχίσει χερσαίες επιχειρήσεις σε όλες αυτές τι χώρες για να καταστείλει, υποτίθεται, το κίνημα των Τζιχαντιστών. Σύμφωνα με τον McCain, η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι έχει αφετηρία στην Συρία και στο Ιράκ και γι’ αυτό και επιβάλλεται η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση των Αμερικανών στις δυο αυτές χώρες που είναι και τα κλειδιά για τις ευαίσθητες γεωπολιτικές ισορροπίες της Μέσης Ανατολής. Τι καλύτερη δικαιολογία από το Παρίσι;
    Το ενδιαφέρων εδώ είναι να παρατηρήσουμε ότι τις απόψεις αυτές του κυρίου McCain, τις ασπάζεται και ο πρόεδρος του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu. Ο Ισραηλινός πρόεδρος εδώ και λίγες μέρες έπνεε μένεα κατά της Γαλλίας εξ’ αιτίας της επίσημης αναγνώρισης από το Παρίσι ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και είχε, (;;;) προειδοποιήσει την Γαλλία ότι θα πληρώσει αυτή της την ενέργεια με ολέθριες συνέπειες. Όπως υποστήριξε ο Ισραηλινός πρόεδρος, η ενέργεια αυτή θα ενθαρρύνει τα ακραία ισλαμικά στοιχεία να διενεργήσουν επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων, όπως η ισραηλινή συνοικία του Παρισιού και τα ισραηλινά νεκροταφεία. Προφητική δήλωση, ή ο κύριος Netanyahu ήξερε κάτι παραπάνω ;; Πράγματι ένα σημαντικό και αναπάντητο ερώτημα.
       Σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι η γειτονική Τουρκία ανησυχεί έντονα από μια πιθανή μεγαλύτερη ένταση με τους Τζιχαντιστές και τούτο γιατί στο έδαφος της έχει υποθάλψει εδώ και αρκετό καιρό βάσεις των Τζιχαντιστών, οι οποίοι δρουν πλέον ανεξέλεγκτα. Την μεγάλη αυτή ανησυχία της Τουρκίας εξέφρασε ο ίδιος ο αρχηγός της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, της ΜΙΤ, ο Hakan Fıdan. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal, (10/1), ο αρχηγός της ΜΙΤ συμμετείχε σε έκτακτη σύσκεψη στο πρωθυπουργικό μέγαρο όπου σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα προειδοποίησε ότι πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα γιατί πολύ πιθανόν οι Τζιχαντιστές να χτυπήσουν σε μεγάλο στόχο μέσα στην ίδια την Τουρκία, που τώρα την κατηγορούν για …αποστασία. Σίγουρα ο Ερντογάν όταν στήριζε τους Τζιχαντιστές στην αρχή του εμφυλίου στη Συρία, δεν είχε προβλέψει αυτές τις εξελίξεις.
    Όλοι αυτοί που ευθύνονται για την δημιουργία των Τζιχαντιστών, καθώς και όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που άφησαν ανεξέλεγκτη την ισλαμική διείσδυση στις χώρες τους, τώρα συνειδητοποιούν κάπως αργά τις συνέπειες όλων αυτών. Και μην θεωρείτε πως και εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε στο απυροβόλητο όταν έχουμε με εγκληματικό τρόπο αγνοήσει όλα αυτά τα χρόνια την συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη εισβολή μουσουλμάνων από ανατολάς, με τις ευλογιές της …Άγκυρας.

Νίκος Χειλαδάκης