Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Νέα προσπάθεια

ηλεκτρονικού φακελλώματος


Το καταναλωτικό «προφίλ» κάθε φορολογούμενου ετοιμάζουν στο υπουργείο Οικονομικών, για να διασταυρώνει τα δηλούμενα εισοδήματα και τις αντίστοιχες δαπάνες κάθε πολίτη.
Το ηλεκτρονικό φακέλωμα θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που αφορούν στις συναλλαγές των φορολογούμενων με τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες πιστωτικών καρτών, κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης καθώς και όλα τα στοιχεία για τα δάνεια που έχουν λάβει.
Από τον έλεγχο δεν θα ξεφύγουν ούτε οι δαπάνες για νοσοκομεία και θεραπευτήρια, που επίσης θα συλλέγονται και θα διασταυρώνονται.
Με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, ζητά από τις εταιρίες κινητής, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ κλπ να αποστείλουν μέχρι τις 20 Αυγούστου τα σχετικά στοιχεία με ηλεκτρονικό αρχείο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων".

Πηγή: www.ictplus.gr


Το Ελληνικό κράτος ή καλύτερα οι ανίκανοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί που το διοικούν, μετά από τις παταγώδεις αποτυχίες της κάρτας του πολίτη και της φοροκάρτας, προσπαθούν και πάλι να φακελλώσουν τους Έλληνες, ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους να συγκεντρώσουν ένα μέρος των καταναλωτικών δραστηριοτήτων των πολιτών.


Μία πλειάδα επιχειρήσεων και υπηρεσιών θα στέλνουν τα στοιχεία στο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να γίνονται διασταυρώσεις και να δημιουργείται το οικονομικό "προφίλ" κάθε πολίτη.Πρόσχημα για αυτή την απόφαση είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής.


Ποιος όμως εξασφαλίζει τον πολίτη από κακή διαχείριση των πληροφοριών, ιδιαίτερα από έναν διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό; Ποιος μας εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν εκβιασμοί, συναλλαγές "κάτω από το τραπέζι", διακρίσεις κλπ;


Ακόμη ποιος μας εγγυάται ότι το σύστημα αυτό θα σταματήσει εδώ και δεν θα επεκταθεί σε όλες τις επιχειρήσεις, καταστήματα, Internet κλπ, ώστε τελικά να είναι καταγεγραμμένες όλες οι οικονομικές και άλλες κινήσεις του πολίτη, άρα και όλη η ζωή του στα χέρια ορισμένων κρατικών υπαλλήλων, που θα μπορούν να πουλήσουν την οργανωμένη αυτή πληροφορία σε εταιρείες ή ακόμη και σε ξένες δυνάμεις;

Βλέπουμε για μία ακόμη φορά ότι οι σημερινοί κρατούντες της πολιτικής, καθόλου δεν ενδιαφέρονται για τον 'Ελληνα πολίτη αλλά μόνο εκτελούν με συνέπεια τις εντολές που έχουν λάβει για την "αναμόρφωση" της Ελλάδας, δηλαδή την καταστροφή των Ελλήνων.
Οι δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας είναι πολύ καλές και ευπρόσδεκτες στα χέρια ηθικών πολιτικών και κρατικών λειτουργών, που φροντίζουν να τις αξιοποιήσουν για το καλό των πολιτών και της πατρίδας.Στα χέρια ανήθικων και διεφθαρμένων γίνονται όπλο καταστροφής.

Πολιτική παράταξη ΚΟΙΚΩΝΙΑ


Νίκος Ζώτος