Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Σχόλια στην επικαιρότητα της «μεταπατερικής δεσποτοκρατίας», ειδήσεις, που φροντίζουν να συντηρούν αειφόρως τα πεπραγμένα των «χρυσοφορεμένων» διαδόχων των Αποστόλων.

   
­ ΠΕΡΑΣΕ απαρατήρητη και φέτος η αποφράς ημέρα της πτώσεως της Βασιλεύουσας. Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων καμιά αναφορά δεν έγινε από τα κανάλια της προδοσίας και της πορνικής διαφθοράς. Καμιά αναφορά από τον κίτρινο τύπο της διαπλοκής και της παραπληροφόρησης...
­ ΕΙΔΙΚΑ, τα κανάλια της «τουρκομανίας» (MEGA, ΑΝΤΕΝΑ), ανήμερα της 29ης Μαΐου, Μνήμη της Πτώσεως, έπαιζαν τούρκικα σήριαλ... Τί μπορεί να πει κανείς... Στέγνωσαν οι ελληνικές ψυχές. Αλλοτριώθηκαν τα αισθήματα και η υπερηφάνειά μας κατάντησε συνώνυμη της υποτέλειας.
­ ΤΙΜΗΤΙΚΗ εξαίρεση μέσα σ’ αυτή την ένοχη σιωπή η Εφημ. «Δημοκρατία», που αφιέρωσε αρκετά κείμενα για την πτώση της Βασιλεύουσας και η ΕΡΤ.1 η οποία το πρωινό της Τρίτης 29 Μαΐου προέβαλε ένα αφιέρωμα στην αποφράδα ημέρα της Αλώσεως.
­ ΓΡΑΦΕΙ η «ΑΚΙΣ»: «Άραγε οι σημερινοί δάσκαλοι και καθηγητάδες μίλησαν στα παιδιά μας στις 29 Μαΐου για τη “μαύρη επέτειο”, φοβάμαι ότι κανείς δεν είπε και φέτος στα παιδιά ότι τα στολίδια του Αγίου Μάρκου της Βενετίας είναι δικά μας», είναι λεηλατημένα απαράμιλλα πολιτιστικά μεγαλουργήματα από την πληγωμένη Βασιλεύουσα. Τούρκοι και Ευρωπαίοι είναι οι βάνδαλοι λεηλάτες.
­ ΠΡΟΣΠΑΘΩ να βρω ένα επιχείρημα, με καλή θέληση, που να δικαιώνει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τις επισκέψεις που δέχεται και εκθύμως δίχως διάκριση... ευλογεί. Επισκέψεις... καλλιτεχνών, αοιδών, επιχειρηματιών και πρωθυπουργών που όλοι αυτοί ποζάρουν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη δίχως να ντρέπονται και δίχως ο Πατριάρχης να κρατά κάποιες αποστάσεις.
­ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΤΑΙΟΝ η Γεννηματά, να λέει το «Πιστεύω» στον Πατριαρχικό Ναό; ή ο καταστροφέας Τζέφρυ την ίδια έκτροπή και να σηκώνει επίσης τον Επιτάφιο; Ποιά σχέση έχουν αυτοί οι άνθρωποι με το «Ορθόδοξο Πιστεύω;» και τον Επιτάφιο Θρήνο;
­ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ο Πατριάρχης να δέχεται την επίσκεψη αοιδών, όπως τελευταία την πορνοχορεύτρια της γιουροβίζιον και να την... ευλογεί μπροστά στις κάμερες δίνοντας στη νεολαία το μήνυμα «όλοι ίδιοι είμαστε», γίνεται και σεις το ίδιο; Να δεχθεί την «πόρνη» και τον «τελώνει» στη σιωπή της κατανύξεως για να τους δώσει την λυτρωτική άφεση ναι, αλλά όχι... αμετανόητους ρεκλαμαδόρους, μπροστά στις κάμερες, που συνεχίζουν την άτακτη ζωή τους και είναι παραδείγματα αποφυγής.
­ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ εκεί στο Πατριαρχείο ότι κάτι τέτοια φάουλ με... «καλλιτέχνες» και οικουμενιστές, ευτελίζεται ο θεσμός του Οικουμενικού Πατριαρχείου;
­ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ παρόμοια συμβαίνουν και εδώ στην Εκκλησία της Ελλάδος. Ο Αρχιεπίσκοπος «συνεργάζεται» π.χ. με τον εκκλησιομάχο Καμίνη, συντρώγει με τον Λαυρεντιάδη και Κυριακίδη, πρόσωπα για πολλούς αμφιλεγόμενα, δέχεται συνομιλητή, μέρες εκλογών, τον Θάνο Τζήμερο της «Δημιουργίας Ξανά», ο οποίος φέρεται να είναι «ιεχωβάς» ή «απολλωνιστής» αλλά οπωσδήποτε πολέμιος του όρκου και του μαθήματος των θρησκευτικών.
­ ΤΟ ΔΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ απ’ όλα είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος συνομιλεί με έναν υβριστή της πατρίδας του, όταν σε επιστολή του, αυτός, προς την Μέρκελ, μεταξύ των άλλων απαξιωτικών για τη χώρα μας, της γράφει: «Εξοχοτάτη αν ήμουν στη θέση σας, θα έλεγα “να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα”». Ρωτάμε ποιά σκοπιμότητα υπερτερεί της αξιοπρέπειας και του κύρους της ανωτάτης Εκκλησιαστικής Αρχής να δέχεται συνομιλητή, επί ίσοις όροις, ένα συκοφάντη της χώρας του; (Τον ίδιο αυτό υβριστή δέχθηκε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης επίσης). Πού είναι η αρετή της διακρίσεως;
­ ΕΠΙΣΗΣ ο Αρχιεπίσκοπος έχει συνεργάτες έμπιστους, έναν συριζαίο ονόματι Κατσιάρα και άλλον έναν κύριο Γιαγκάζογλου, που είναι από τους διακεκριμένους πολεμίους του χαρακτήρος του μαθήματος των θρησκευτικών και φορέων επίσης «προοδευτικών ιδεών» όπως αυτές εκφράζονται στους νεοθεολόγους «Παντός καιρού και Καταιγίδας»...
­ ΘΕΛΕΤΕ τώρα φρέσκια και αναζωπυρωμένη την επάρατη ασθένεια κάποιων δεσποτάδων από τον μεταδοτικό ιό των «ιερών σόου» στα «ονοματήριά» τους; Φέτος σειρά είχε νεοχειροτονηθείς «δεσπότης» των βορείων προαστίων με τη μάζωξη των γνωστών ρεκλαμαδόρων, πρωτοστατούντος του επισκόπου Σύρου, ο οποίος είναι και ο γεννήτωρ της προκλητικής αυτής συνήθειας.
­ Α, ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ να σας ενημερώσω για δύο σημαντικές θεολογικές και εκκλησιαστικές, της «μεταπατερικής δεσποτοκρατίας», ειδήσεις, που φροντίζουν να συντηρούν αειφόρως τα πεπραγμένα των «χρυσοφορεμένων» διαδόχων των Αποστόλων.
­ ΠΡΩΤΟΝ: Ανήμερα των εκλογών της 6ης Μαΐου, Ιστοσελίδα Εκκλησιαστικών ειδήσεων μας πληροφορεί ότι επίσκοπος έφθασε από την έδρα του στην Αθήνα, για να εκπληρώσει το εκλογικό του δικαίωμα. Μέγα εκκλησιαστικό γεγονός... Λειτούργησε-χοροστάτησε σε κεντρικό Ναό και αμέσως μετά στην πασαρέλα της Ιστοσελίδας παρήλασαν 35 φωτογραφίες του με τις αντίστοιχες πόζες, μεταξύ των οποίων και δύο από αυτές να «υψώνει» το άγιον ποτήριο στο ιερό θυσιαστήριο...!!
­ Ω, ΤΗΣ... ευλαβείας (!!) Κατήργησε ο Λειτουργός «τας Θύρας, τας Θύρας εν σοφία πρόσχωμεν» και ασόφοις έδωσε την ευκαιρία σε κάθε άπιστο «τα άγια τοις κυσί»!!
­ ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Φέτος μετηνάστευσε η πασαρέλα των ονοματηρίων του ιδίου επισκόπου, από Σύρο και Τήνο στην εορτή του Αγίου Δωροθέου, (5 Ιουνίου), στην Β. Ελλάδα, όπου κατέφθασε με πολυμελή κουστωδία ιερέων, μοναχών, ψαλτών και άλλων παρατρεχάμενων για να εγκαινιάσει Ναόν επ’ ονόματι του Αγίου Δωροθέου. Από πίσω πάντα η «προσωπική» του Ιστοσελίδα Εκκλησιαστικών ειδήσεων, η οποία δεν παραλείπει να ακολουθεί ανελλιπώς τις «ποιμαντικές» δραστηριότητές του.
­ ΩΣ ΠΟΤΕ λοιπόν η Ιερά Σύνοδος θα σιωπά και δεν θα παρεμβαίνει να υποδείξει ότι όλες αυτές οι φιέστες εκτός του ότι είναι εκκλησιολογικές αποκλίσεις με τον τρόπο που επαναλαμβάνονται και καθιερώνονται, ταυτόχρονα δε είναι κενόδοξες προκλήσεις εν μέσω κρίσεως αξιακής και οικονομικής;
­ ΤΙ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ οι πατέρες της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους αυτή την ανακοίνωση ότι δεν δέχονται να φορολογηθούν τα περιουσιακά στοιχεία των Μονών έξω του Αγίου Όρους; Δεν αντιλαμβάνονται ότι θα προκαλέσουν καυστικά σχόλια από τούς καραδοκούντες;
ΣΤΥΛ. ΛΑΓΟΥΡΟΣ