Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Τραγωδία στην Καβάλα - Νεκρά τρία αδέλφια,τρία αγγελούδια, μέσα σε φλεγόμενο σπίτι υπερπολύτεκνης οικογένειας 10 παιδιών


08.12.12
Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ

Τραγωδία στην Καβάλα - Νεκρά τρία αδέλφια,τρία αγγελούδια, μέσα σε φλεγόμενο σπίτι  υπερπολύτεκνης οικογένειας 10 παιδιών

Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στο χωριό Μεσορόπη Δήμου Παγγαίου Καβάλας, όταν τρία αδέλφια ηλικίας 5, 7 και 15 ετών, βρέθηκαν νεκρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στην ξύλινη διώροφη μονοκατοικία των παππούδων τους, όπου είχαν πάει για το Σαββατοκύριακο με τους γονείς τους.

Τραγωδία στην Καβάλα - Νεκρά τρία αδέλφια μέσα σε φλεγόμενο σπίτι
Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 04.45, η πυροσβεστική κλήθηκε περίπου στις 5 το πρωί και κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς εντοπίστηκαν νεκρά τα τρία αγόρια.

Η φωτιά, που σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, οφείλεται σε ξυλόσομπα που ήταν αναμμένη και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε ολόκληρο το σπίτι αλλά και σε παρακείμενα λόγω της παλαιότητάς τους και της ξύλινης κατασκευής τους.
Η συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμενων ήταν άμεση. Τα έξι παιδιά κοιμόντουσαν στον επάνω όροφο του σπιτιού και οι γονείς τους με το ηλικιωμένο ζευγάρι στον κάτω όροφο. Μόλις έγινε αντιληπτή η φωτιά επικράτησε πανικός και έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για να μεταφερθούν τα παιδιά αλλά και οι ηλικιωμένοι.
Τραγωδία στην Καβάλα - Νεκρά τρία αδέλφια μέσα σε φλεγόμενο σπίτι
Τραγική λεπτομέρεια το γεγονός ότι ο 15χρονος είχε βγει από το σπίτι και όταν αντιλήφθηκε ότι τα δύο αδελφάκια του δεν είχαν βγει, ξαναμπήκε για να τα σώσει. Την στιγμή όμως που είχε ανέβει ο 15χρονος στον επάνω όροφο για να βοηθήσει και αυτός στην απομάκρυνση των άλλων δυο αδελφών τους κατέρρευσε η στέγη και καταπλάκωσε τα τρία παιδιά.
Τραγωδία στην Καβάλα - Νεκρά τρία αδέλφια μέσα σε φλεγόμενο σπίτι
Το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ η φωτιά που εξαπλώθηκε και σε παρακείμενα σπίτια κατασβέστηκε άμεσα.
Στο σπίτι βρίσκονταν συνολικά δέκα άτομα, οι γονείς τους, άλλα τρία αδερφάκια και οι παππούδες τους.
Η πολύτεκνη οικογένεια αριθμούσε συνολικά δέκα παιδιά από τα οποία τα τέσσερα σπούδαζαν και τα υπόλοιπα έξι ζούσαν μαζί με τους γονείς τους στην πόλη της Καβάλας.
Ο πατέρας εργάζεται στη ΔΕΗ Καβάλα και η μητέρα ως καθηγήτρια γαλλικών διδάσκει σε γυμνάσιο της πόλης. Η οικογένεια συνήθιζε κάποια Σαββατοκύριακα να επισκέπτεται το πατρικό σπίτι του πατέρα στη Μεσορόπη όπου ζούσαν ο παππούς και η γιαγιά.
Ο δήμος Καβάλας σε ένδειξη τιμής στη μνήμη των αδικοχαμένων αδελφών ακύρωσε για το Σαββατοκύριακο όλους τους προκριματικούς αγώνες του μίνι φουτμπολ δημοτικών σχολείων στο οποίο ήταν η σειρά να συμμετάσχει και το σχολείο στο οποίο φοιτούσε ο εννιάχρονος μαθητές που έχασε τη ζωή του.
------
Παρατήρηση:
Άραγε αυτή  η πολύτεκνη και πολύπαθη  οικογένεια, με τα κριτήρια που θέτει η Ελληνική Ηρώδια Πολιτεία του Σαμαρά και του Στουρνάρα   και οι «θεωρητικοί» τύπου Τσακλόγλου… δικαιούται ή όχι το επίδομα τέκνων;;;
 Έχουμε χρέος όλοι μας, να στηρίξουμε αυτή τη γενναία  Οικογένεια η οποία δεν αρκέστηκε στα  2, ούτε στα  4 ή 5 παιδιά προκειμένου η ζωή της να είναι πιο εύκολη, για να έχει κεντρική θέρμανση πετρελαίου, αλλά προτίμησε  την ξυλόσομπα, προσφέροντας με περηφάνια   10 παιδιά  στην Ελλάδα.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ,   ΟΙ  ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ     ΕΣΜΙΚΡΥΝΑΝ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ