Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

«Μετα-πατερικοί» Μητροπολίτες και Πατριάρχες



«Άνθιμος:
''Είναι δάκτυλος εις βάρος της Ορθοδοξίας η κατάργηση της Κυριακής''
18 Δεκέμβριος 2012, difernews.gr - 11.30
“Η Κυριακή είναι μέρα Κυρίου. Ποιος θα βάλει τα χέρια του στη φωτιά κ. υπουργέ της εργασίας; Αν τα βάλετε θα καούν. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό”!
Με τα λόγια αυτά, από άμβωνος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι το μέτρο στο οποίο επιμένουν οι υπουργοί Εργασίας και Ανάπτυξης θα πολεμηθεί!
“Γιατί; Θέλω να το πω από τις θέσεως αυτής. Θα προταθεί από την Ιερά Σύνοδο κι εμείς με κηρύγματα, θα κηρύξουμε αντίσταση κατά της καταργήσεως της Κυριακής αργίας... Είναι εκ προοιμίου αποτυχημένη, πράξη ακυρώσεως της Ιεράς παραδόσεως της Εκκλησίας. Πράξη που θα πολεμηθεί”, τόνισε ο Παναγιότατος, ...μην βάζετε τα χέρια σας σε τέτοια γεγονότα κατακαίοντα, της πνευματικής μας ζωής!». (Από romfea.gr/epikairotita/14892-2012-12-18-09-45-32).

Αυτά δήλωσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Σ’ αυτές τις δηλώσεις, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής.
Με την Κυριακή ως εργάσιμη ημέρα των διαφόρων χωρών, όπου εμφανίστηκε και διαδόθηκε ο Χριστιανισμός, Σεβασμιώτατε κ. Άνθιμε, έζησε επί αιώνες ο Χριστιανισμός και επιβιώνει και σε άλλες χώρες σήμερα.
Με την αίρεση, όμως, κ. Άνθιμε (την παναίρεση του Οικουμενισμού σήμερα) η Εκκλησία ποτέ δεν έζησε συνειδητά, δεν συμβίωσε. Πάντα αντιδρούσε με διάφορους τρόπους. Μόνο εσείς, οι «μετα-πατερικοί» Μητροπολίτες, αγνοείτε την αίρεση.

Καλώς θα πράξετε «ΑΝ» κηρύξετε πόλεμο κατά της κατάργησης της Κυριακής αργίας, αφού θεωρείτε ότι τέτοια «γεγονότα κατακαίουν την πνευματική μας ζωή»! Αν όμως, είναι ανάγκη να κηρύξετε ένα τέτοιο πόλεμο, κατά μείζονα λόγο αξίζει να κηρύξετε τον πόλεμο κατά της αιρέσεως του Οικουμενισμού. «Και τούτο έδει ποιήσαι, κακείνο –όμως– μη αφιέναι».
Εσείς, λοιπόν, ασχολείσθε με όλα τα άλλα θέματα, εκτός από το αγαπημένο τέκνο του Σιωνισμού, του Μασωνισμού και της Ν. Τάξεως Πραγμάτων (επί θρησκευτικού πεδίου), με την παναίρεση δηλαδή του Οικουμενισμού. Και αρνείσθε να ασχοληθείτε με τον Οικουμενισμό, γιατί κατά την «μετα-πατερική» λογική σας, η παναίρεση αυτή σε τίποτα δεν μας βλάπτει, αφού ακόμα δεν επικράτησε!!! Δεν «κατακαίει (κατά την αντιπατερική νοοτροπία σας) την πνευματική μας ζωή»!
Πότε θα καταλάβετε «Σεβασμιώτατοι» πως με τον τρόπο που λειτουργείτε δείχνετε ότι, τελικά, αυτό που «καίει» την ψυχή σας δεν είναι ο Χριστός; Ότι άλλα σας «καίνε».
Δεν δείχνετε έτσι, ότι ξεχάσατε τον Χριστό και ασχολείσθε με την Μακεδονία και τη Β. Ήπειρο, τα οικονομικά, το παγκάρι και τα ενοίκια από τα ακίνητα και άλλα πολλά;
Ασχολείσθε με ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες επιχειρήσεις, με παρόνομους πακτωλούς χρημάτων από «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», με τους εράνους της αγάπης, με το επίδομα τρίτου τέκνου. Έργα βιτρίνας, έργα καλών πράξεων, κάτι σαν προσκοπισμός.
Ασχολείσθε με τις 30, και 50, και 100, και εκατόν είκοσι (120) χρυσοποίκιλτες στολές που διαθέτουν πολλοί από σας, προσέτι δε με τις χρυσίζουσες μίτρες σας και τις περίτεχνες πατερίτσες! Αυτά όλα είναι τα ενδιαφέροντά σας! Αυτά σας απασχολούν και σας απορροφούν από το μείζον, την Θεολογία της Εκκλησίας μας και τη φροντίδα των ψυχών, που μολύνονται από τον Οικουμενισμό και κινδυνεύουν να χαθούν εξ αιτίας της αιρέσεως.
Αλήθεια, ξέχασα. Σας ενδιαφέρει και η εφαρμογή των «Ιερών Κανόνων», αλλά μόνον όταν θίγεται η απόλυτη εξουσία σας, όταν πρόκειται να συντρίψετε όποιον τολμήσει να σας εναντιωθεί, βαπτίζοντας «θεραπεία» την εξουθένωσή του.
Ο Χριστός όμως που «γεννάται εκ παρθένου», γεννήθηκε μέσα σε μια ταπεινή φάτνη, χωρίς πλούτη και πολυποίκιλτες στολές. Μικρό βρέφος, χωρίς την εξουσία που συντρίβει τον άλλο. Ταξίδεψε στην Αίγυπτο με ένα γαϊδουράκι, διωκόμενος από τις πρόστυχες εξουσίες· το ταξίδι του δεν είχε την άνεση και ασφάλεια μιας πολυτελούς μερσεντέ, ούτε κατέληγε σε συμπόσια με εξουσιαστές του κόσμου τούτου.
Αλήθεια! Θα αποτελούσε την πιο κακόγουστη φάρσα της ιστορίας η εμφάνιση του Χριστού, περιστοιχιζόμενου από τον Πάπα, τον Πατριάρχη, τον Ζηζιούλα και τον Μεσσηνίας, κάποιο Μουσουλμάνο Μουφτή και Ιουδαίο Ραβίνο, όλους μαζί να συμπροσεύχονται στον ίδιο, τάχα, «Θεό Πατέρα»!
Φάρσα, που δεν αποκλείει η προοδευτική αλλοίωση και κατάργηση της Πίστεως από την παναίρεση του Οικουμενισμού.
Σας ενοχλούν, Σεβασμιώτατοι, όλα τα παραπάνω και «σας κόφτει» η κατάργηση της Κυριακής αργίας, και σας κινεί σε «πολεμική» αναμέτρηση με την πολιτεία. Αυτή η αναμέτρηση, όμως, αν θα την συνεχίσετε, δεν θα έχει για σας το κόστος που θα είχε, αν τα βάζατε με τους Οικουμενιστές πατριάρχες και συνεπισκόπους σας; Και το κόστος αυτού του αγώνα, δεν το αντέχετε.
Ή μήπως αποτελεί την αμέσως επόμενη πολεμική σας κίνηση;

Λεόντιος Διονυσίου