Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΙΚΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ... Η ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΟΝ ΙΓΝΑΤΙΟ ΛΑΠΠΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΕΚΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΤΕΡΟ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΛΙΑΠΗ Ο ΦΡΙΚΑΛΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ 12.





O θηριοψυχος αρχιεπισκοπος των ΤΑΝΚΣ Σεραφειμ Τικας με τον οδοστρωτηρα των Δικτατορων ισοπεδωσε την Εκκλησια και την περιεφερε σε καταστασι καπνιζοντων ερειπιων. Στο τελος της ζωης του μαυρισε ολοκληρος λογω της αλλαγης του αιματος του, και κατοπιν πεθανε καταμαυρος σαν αραπης. Ηρθαν στη συνεχεια και οι αλλοι δυο αξιοθρηνητοι συνενοχοι του και χωρις φοβο Θεου και εντροπη ανθρωπων, ολοκληρωσαν τα εγκληματα του, μεχρι και τους προσφατους εμπαιγμους Ιερωνυμου Λιαπη, προς τον τελευταιο απο τους δωδεκα αρτι κοιμηθεντα μητροπολιτη Αττικης και Μεγαριδος ΝΙΚΟΔΗΜΟ. 

Ο ΦΡΙΚΑΛΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ, απο τους ΚΑΪΝ αρχιερεις, κατα τον ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ.

Συμφώνως προς τη μαρτυρία αυτόπτου και αυτηκόου ιεράρχου, συνεκλήθη απ τον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ σύσκεψη στην αρχιεπισκοπή μελών της "Ιεραρχίας", η οποία την επομένη (11-7-1974) θα "εδίκαζε" ή μάλλον θα επέβαλε με την ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ληφθείσα σε ιερωνυμικούς μητροπολίτες, από τον μονάρχη αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ απόφαση, την εσχάτη για μητροπολίτες ποινή της εκπτώσεως , από το θρόνο, χωρίς δίκη, χωρίς το στοιχειώδες δικαίωμα να υπερασπισθούν τον εαυτό τους.
Στη σύσκεψη αυτή μετέσχον πολλά μέλη της λεγόμενης πρεσβυτέρας Ιεραρχίας, καθώς και οι εκλεγέντες μέχρι τότε απ το Σεραφείμ νέοι επίσκοποι.
Κατά τη σύσκεψη αυτή ο Σεραφείμ επισείων υπεράνω των κεφαλών, των υπ αυτού κληθέντων ιεραρχών, ως δαμόκλειο σπάθη την υπ αριθμόν 7 συντακτική Πράξη της δικτατορίας, τους προειδοποίησε, ότι κατά τη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της επόμενης μέρας θα κριθούν και καταδικασθούν ωρισμένοι αρχιερείς. Ουδεμία άλλη διευκρίνηση έδωσε. 
Αντιθέτως τους είπε ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ: "Δε σας λέγω, ούτε πόσοι, ούτε ποίοι είναι. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΝΑ ΜΗ ΦΕΡΕΤΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ"!!!
Περί προπαρασκευής αυτών διά της μελέτης των σχετικών φακέλλων ουδείς βεβαίως λόγος.
Η μοναδική και αποκλειστική συμμετοχή τους εις τη σχετική απονομή της δικαιοσύνης θα συνίστατο στην αποδοχή απλώς της προτεινομένης απ το Σεραφείμ καταδίκης ανεξακριβώτου και αγνώστου εις αυτούς αριθμού μητροπολιτών.
Με τον τρόπο αυτό παρουσιάσθηκε το ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, να εισέρχωνται στην αίθουσα του..."δικαστηρίου" (;), δικαστές την 9η πρωινή με σκοπό να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ αδελφούς τους μητροπολίτες, στην εσχάτη των ποινών, χωρίς να γνωρίζουν, έστω κι ένα λεπτό πριν απ την πρόταση του Προέδρου τους Σεραφείμ, ποια και πόσα είναι τα υποψήφια θύματα.
Με αυτόν το φρικώδη τρόπο αναγκάσθηκαν απ το δημοκράτη(!) Σεραφείμ νεώτεροι μητροπολίτες να καταδικάσουν παλαιότερους.
 =======================

 Και πιο κατω δημοσιευουμε και την μαρτυρια του πατρος Πηρουνακη για να ολοκληρωθη η περιγραφη των Φρικαλεων γεγονοτων της εξοντωσης των Ιερωνυμικων αρχιερεων.

"Εκείνη την ώρα που ήμουν εκεί (στο σπίτι του Ιακώβου Βαβανάτσου)...αναγγέλεται η έλευση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων και των άλλων δύο μητροπολιτών. 
Οπότε εγώ ετοιμάστηκα να φύγω απ το δωμάτιο. 
Μπήκαν εκείνοι, τον χαιρέτησαν και χαιρέτησαν κι εμένα και επέμεναν να μείνω. 
Εγώ είχα δισταγμούς, επέμεναν πολύ, οπότε παρακολουθώ το εξής θέαμα: να πέφτει στα γόνατα ο Σεραφείμ μπροστά στον Ιάκωβο, να του αγκαλιάζει τα πόδια και να του λέει: Μακαριώτατε, σου οφείλω πάρα πολλά. 
Συ μ έκανες μητροπολίτη Άρτης, συ Ιωαννίνων και τώρα πρέπει εσύ να με κάνεις αρχιεπίσκοπο, αφού επιμένουν ΑΥΤΟΙ", εννοώντας τους δικτάτορες, "να γίνω εγώ αρχιεπίσκοπος".
Ο άλλος του λέει: "τι είναι αυτά που λες παιδί μου; Όλα αυτά τα χαρίσματα είναι του Θεού και όχι από μένα. 
Όσον αφορά δε την α΄ποψη, του να γίνεις αρχιεπίσκοπος, αυτό θέλει πάρα πολύ να το σκεφθείς". 
Λέει: "μα αυτοί επιμένουν να με κάμουν και με δύο και με τρεις ψήφους ακόμη". 
Απαντά ο Ιάκωβος: "αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να αντιμετωπισθεί η εκλογή σου, η οποία να χει κανονικότητα".
Με τα πολλά σηκώθηκε απ τη γονυκλισία του και άρχισαν να συσκέπτονται οι τέσσερις πλέον..."