Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Π. Ανδρέας Κονάνος: Ο Σεραφείμ έκοψε την εκπομπή μου στην Πειραϊκή Εκκλησία



  ΣΧΟΛΙΟ : Ο ΔΙΩΓΜΟΣ  ΣΟΥ  Π. ΑΝΔΡΕΑ,  ΘΑ  ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ  
ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Π. Ανδρέας Κονάνος: Ο Σεραφείμ έκοψε την εκπομπή μου στην Πειραϊκή Εκκλησία
Την καταγγελία του για την διακοπή της ραδιοφωνικής του εκπομπής στον σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας έκανε ο π. Ανδρέας Κονάνος μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook.
Όπως επισημαίνει μάλιστα, ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, κ.κ. Σεραφείμ, συμφώνησε με την απόφαση του Διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητρόπολης Πειραιά, γεγονός που προκαλεί μεγαλύτερα ερωτηματικά στον π. Ανδρέα, ο οποίος και ενημέρωσε χθες τους διαδικτυακούς του φίλους για το περιστατικό μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.
Δείτε αναλυτικά τι έγραψε ο ίδιος στη σελίδα του:


«Επειδή στο προφίλ αυτό μπαίνουν κάθε μέρα χιλιάδες φίλοι και γνωστοί, εκ των οποίων οι περισσότεροι ακούνε την εκπομπή μας στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας, για να αποφύγω προσωπικές συζητήσεις και απαντήσεις στον καθένα χωριστά, θεωρώ χρέος μου να τους ενημερώσω για τα εξής:
Πριν λίγο με πήρε τηλέφωνο η κοπέλλα που σηκώνει τα τηλέφωνα του ραδιοφώνου της Πειραϊκής Εκκλησίας (με τιμά που δεν το ανέθεσαν σε κάποια καθαρίστρια, μετά από τα 7 χρόνια συνεργασίας!) και μου ανακοίνωσε την απόφαση του διευθυντή του σταθμού, στο εξής να σταματήσει η εκπομπή ¨Αθέατα Περάσματα¨. Η τηλεφωνήτρια, μου τόνισε ότι η απόφαση αυτή έχει και την έγκριση του Σεβασμιωτάτου. Η μοναδική λιτή εξήγηση που μου δόθηκε για την διακοπή: ¨Λόγω ανανέωσης του προγράμματος. Ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα συνεργασία. Χαίρετε.¨ Και η απάντησή μου, αυτολεξί: ¨Εντάξει. Χαίρετε¨. Ούτε λέξη παραπάνω. Τι φταίει άλλωστε η κοπέλλα; Εντολή εκτελούσε.
............................................................................
.........................................
Ευχαριστώ το Θεό για όλα. Οι εκπομπές που υπάρχουν ήδη στο διαδίκτυο, θα είναι προσβάσιμες για όποιον θέλει. Κι αν κάνω κάποια καινούργια ομιλία, θα την αναρτώ στο διαδίκτυο. Μα κι εκεί να μην υπήρχαν, δεν θα πάθαινε κανείς τίποτε, ούτε θα έχανε κάτι. Μου είπε ένας αγιορείτης πρόπερσι για να με προσγειώσει, σε περίπτωση που δεν συνεχίσω κάποτε τις εκπομπές στο μέλλον, μια παροιμία λίγο σόκιν: Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι κι αν δεν ακούν τις εκπομπές σου! (Και η μετάφραση για τους πιο σεμνούς: σιγά το πράμα! ) Είχε τόσο δίκιο ο άνθρωπος!!
Αυτό που θλίβει δεν είναι η παύση τής εκπομπής. Μα ο τρόπος που γίνεται αυτή η παύση. Και το ήθος που βγάζει μια τέτοια κίνηση, από ανθρώπους που νοιάζονται για την ωφέλεια και στήριξη των απλών πιστών! Κανένας διάλογος, καμία συζήτηση, καμία συνεργασία ή δημοκρατία. Απόφαση, διαταγή, εκτέλεση, τέλος. Χριστέ μου, αυτά ήταν το όνειρό σου όταν έχυνες το Αίμα Σου, άραγε;!.. Δόξα τω Θεώ για όλα.
Δεν θα μπω τώρα σε κουβέντες και σχόλια με τους φίλους, διότι δεν βγάζουν πουθενά. Ούτε θα ανοίξω διάλογο. Ήθελα απλά να γνωρίζεις τις εξελίξεις, που σ' ένα βαθμό, σε αφορούν.
Και η ζωή συνεχίζεται κανονικά.
Και ο θάνατος τυλίγει τα πάντα σ' αυτό τον κόσμο και μας περιμένει όλους. Ο μόνος εχθρός. Το μόνο κύριο πρόβλημα. Όλα τ' άλλα, είναι τρίχες!..
Ο λόγος του Θεού υπάρχει, ο Χριστός, το Ευαγγέλιο και η Εκκλησία υπάρχουν, κηρύγματα γίνονται παντού, πατέρες υπάρχουν, βιβλία πατερικά κλπ, άπειρα.
Όλα καλά
Τώρα αναμένουμε την επίσημη απάντηση από το ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας όπως επίσης και από τη Μητρόπολη Πειραιά προκειμένου να υπάρξει διάψευση ή μη των όσων λεπτομερώς ανέφερε ο π. Ανδρέας Κονάνος!