Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Μετά Βαΐων και κλάδων τιμάται ο Οικουμενισμός στη Λάρισα

Ο Οικουμενισμός προωθείται εκ σχεδίου από εκκλησιαστικούς και πολιτικούς ηγέτες, γι' αυτό και κανένας αντι-Οικουμενιστής δεν προβάλλεται!

  “Σήμερον ὁ Χριστός, εἰσέρχεται ἐν πόλει Βηθανίᾳ ἐν πώλῳ καθήμενος, τὴν ἀλογίαν λύων, τῶν ἐθνῶν τὴν κάκιστον, πάλαι κεχερσωμένην.”

Σχόλιο Ιστολογίου ΚατάνυξιςΤη στιγμή που η Ορθοδοξία συγκλονίζεται από την παναίρεση του Οικουμενισμού, ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας, επιλέγουν να τιμήσουν τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, πρωτοκλασάτο στέλεχος των “Ευαγγελιστών” του Οικουμενισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Από ποιον και γιατί έχει χαρακτηριστεί ως «Ο Ποιμένας του στοχασμού, της δημιουργίας και της ειρήνης», ας το κρίνει η
Ιστορία. Σήμερα όμως επιβάλλεται να βεβαιωθούμε για το Ορθόδοξο φρόνημα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας:

Αναγνωρίζει Εκκλησιαστικότητα και σωστική Χάρη στους παπικούς;
Καταδικάζει τη ”Σύνοδο” της Κρήτης;
Καταδικάζει την παναίρεση του Οικουμενισμού;
Τελικά ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο οφείλουν να αναρωτηθούν κατά πόσον ορθοτομεί ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας;

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ
Στη Λάρισα ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος.
* Το θέμα θα έρθει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Μ. Τρίτη
Σε Επίτιμο Δημότη Λάρισας αναμένεται να ανακηρυχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος. Το θέμα φέρνει προς έγκριση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου στην πόλη θα πραγματοποιηθεί τελετή για την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη Λάρισας. Ο δήμαρχος θα εισηγηθεί την απονομή του τίτλου του Επίτιμου Δημότη του Δήμου Λαρισαίων σε μια μεγάλη σύγχρονη μορφή της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, με διεθνή ακτινοβολία και τεράστιο ιεραποστολικό και κοινωνικό έργο.
Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εκκλησιαστική, ιεραποστολική, ανθρωπιστική, επιστημονική και συγγραφική διακονία, θέτοντας ως επίκεντρο τον Χριστό και τον, με κάθε τρόπο, πάσχοντα και ευρισκόμενο σε ανάγκη άνθρωπο. Ο αγώνας του για την ειρήνη, τη μόρφωση, τη συναδέλφωση, τη συνεργασία, την ανοχή, την αλληλοκατανόηση των ανθρώπων και των λαών, η βοήθεια στον άνθρωπο της ανάγκης και των στερήσεων, αποτελούν παράδειγμα ζωής αφιερωμένης ολοκληρωτικά στον Χριστό και τον συνάνθρωπο.
Πρόσφατα, τα μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που μετέδωσε για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, όσο και για την ηθική κρίση που βιώνουν σήμερα οι σύγχρονες κοινωνίες, «μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι άνθρωποι και οι κοινωνίες αλλά και οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ της περιοχής μας και του πλανήτη», αναμένεται να υποστηρίξει ο δήμαρχος Λαρισαίων για να συμπληρώσει ότι «η ζωή του όλη αποτελεί πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη γη».
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έχει χαρακτηριστεί ως «Ο Ποιμένας του στοχασμού, της δημιουργίας και της ειρήνης».
Το 1952 έλαβε το Πτυχίο Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με άριστα. Ακολούθησαν Mεταπτυχιακές σπουδές Θρησκειολογίας, Eθνολογίας, Iεραποστολικής, Aφρικανολογίας στα Πανεπιστήμια Aμβούργου και Mαρβούργου Γερμανίας. Το 1970 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ομόφωνα άριστα.
Μελέτησε τα διάφορα θρησκεύματα (Ινδουισμό, Βουδισμό, Ταοϊσμό, Κομφουκιανισμό, αφρικανικά θρησκεύματα, Ισλάμ) στις χώρες που ακμάζουν (Ινδία, Ταϋλάνδη, Κεϋλάνη, Κορέα, Ιαπωνία, Kίνα, Κένυα, Ουγκάντα, Τανζανία, Νιγηρία, Βραζιλία, Καραβαϊκή, Λίβανο, Συρία, Αίγυπτο, Τουρκία κ.α.). Δίδαξε νεοελληνική γλώσσα και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μαρβούργου Γερμανίας. Οργάνωσε και διηύθυνε το «Κέντρο Ιεραποστολικών Σπουδών» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και το «Διορθόδοξο Κέντρο Αθηνών της Εκκλησίας της Ελλάδος».
Καθηγητής της Ιστορίας των Θρησκευμάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Τομέα Θρησκειολογίας - Κοινωνιολογίας του Ποιμαντικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών εξελέγη Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Συγκλητικός (1983-86), ενώ το 1993 η Ακαδημία Αθηνών τον ανακήρυξε Αντεπιστέλλον μέλος της. Έχει αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτωρ Θεολογίας και Φιλοσοφίας σε πάρα πολλά Πανεπιστήμια την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ζωή Παρμάκη