Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Τα δύο χρόνια του κορωνοιού φάνηκε ποιοι ανήκουν όντως στην εκκλησία του Χριστού και ποιοι χρησιμοποιουν τη θρησκευτικότητα ως φολκλόρ


 

“Έχουμε επέτειο του lockdown. Σαν χθεςπριν από 2 χρόνια άρχισε το lockdown με χρηματοδότηση της ΕΕ προς την ελληνική κυβέρνηση” τόνισε μιλώντας στον Focus Fm 103,6 και τον Στ. Δαμιανίδη ο πατέρας Βασίλειος Βολουδάκης.

“Τα δύο αυτά χρόνια φάνηκε ποιοι ανήκουν όντως στην εκκλησία του Χριστού και ποιοι χρησιμοποιουν τη θρησκευτικότητα ως φολκλόρ. Σαν μία κατασίγαση των θρησκευτικών τους συναισθημάτων”.

Για τους υγειονομικούς σε αναστολή που βρίσκονται εδώ και ημέρες έξω από το υπουργείο υγείας ανέφερε: “Που ειναι το έλεος της πολιτείας γι΄αυτούς τους ανθρώπους; Ενώ οι άνθρωποι αυτοί πεινάνε κι απο άρχοντες έγιναν ζητιάνοι και τρώνε από τα σκουπίδια και είναι και πολύτεκνοι, την ίδια ώρα αφήνει ο πρωθυπουργός αυτούς που χειροκροτούσε ο κόσμος ως ήρωες, νηστικούς, εκτεθειμένους και επιχορηγεί την κλινική της Ουκρανίας, η οποία ως επί των πλείστων, είναι για παρένθετες μητέρες.”

Ο πατέρας Βασίλειος Βολουδακης  ανέφερε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχει και θρησκευτική-εκκλησιαστική πτυχή. “Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως είχε στείλει επιστολή στον πατριάρχη Μόσχας, μέσα στην οποία επικροτούσε την καθαίρεση και τον αφορισμό του Φιλαρέτου. Ο οποίος ήταν ψευδής επίσκοπος του Κιέβου.Το Κίεβο είναι η κοιτίδα της Ρωσίας. Το Πατριαρχείο είχε εκεί έδρα. Συνεπώς ο Πατριάρχης Μοσχας έχει το λόγο. Τον οποίο ο Κωνσταντινουπόλεως αναγνώρισε με επιστολή του. Κι έρχεται τώρα με την πίεση των Αμερικάνων να εγκαταστήσει έναν φύλα προσκείμενο στους Αμερικανους Μητροπολίτη. Τον Φιλάρετο τον καθαιρεθέντα και αναθεματισθέντα από τους Ρωσους, τον αποκαθιστά ο Κωνσταντινουπόλεως. Με τι δικαίωμα;”.

Για τη σεξουαλική διαφορετικότητα και το πώς προβάλλεται από τα μίντια είπε:  “Είναι ασθένεια. Τελευταία ακουω και τον ισχυρισμό ότι μερικοί έτσι γεννιούνται , είναι από το Θεό. Μα αν το είχε κάνει ο Θεός θα το είχε προβλεψει στην Αγία Γραφή, θα υπήρχε κάποια εξαίρεση που θα τους διακαιολογούσε. Δεν πρέπει τους πιστούς να τους ενδιαφέρει τι λέει ο καθένας. Και πρέπει κάποτε όπου υπάρχουν κληρικοί που διαστρέφου το λόγο του Θεού, να μην έχουν πιστούς.”

focusfm.gr