Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Αυγουστίνος Καντιώτης για τον διαδοχό του Θεόκλητο: "Τώρα θα γίνη ένας δεσπότης που δεν θα αφήση τίποτε όρθιο"

Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ  ΕΖΗΛΩΣΕ ΔΟΞΑ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΛΑΠΠΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!

Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ  ΕΖΗΛΩΣΕ ΔΟΞΑ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΛΑΠΠΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ









\

ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΕ, ΠΩΣ ΑΝΕΧΟΣΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ

ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΚΛΗΡΙΚΟ, ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΟΥ!!!

Γραμμένο ἀπὸ τὴν Ἀνδρονίκη Καπλάνογλου
Ο «αὐστηρός» ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ, δεν ἔστειλε κανέναν ἱερέα σε Συνοδικὸ δικαστήριο, τα 33 χρόνια τῆς ἐπισκοπικῆς του διακονίας. Ὁ «πρᾶος» και «γλυκύς» Θεόκλητος τιμωρεῖ και διώκει τους καλύτερους ἀρχιμανδρίτες τοῦ Γέροντος, για να εὐχαριστήση τὸν αἰρετικό πατριάρχη και να κερδίση, πιθανόν, κανέναν ἀσπασμό ἀπὸ αὐτοὺς, ποὺ μέχρι ἀηδείας δίνει στον Πάπα!

ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΟΥ «ΠΡΑΟΥ» ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

Παρέπεμψε ἆρον-ἆρον τον ἀρχιμανδρίτη Παΐσιο Παπαδόπουλο κατευθείαν, (παράνομα), σὲ Συνοδικό δικαστήριο καὶ ὄχι σὲ ἐπισκοπικό, φοβούμενος τὸν πιστό λαό. Ὁ ἱερομόναχος Παΐσιος διαμαρτυρόμενος, για τὴν αἰρετικὴ σύνοδο τῆς Κρήτης ἀνακοίνωσε ὅτι θὰ παύση το μνημόσυνό του δεσπότη του, (ποὺ παίρνει θέση ὑπέρ του πατριάρχη), για να φτάση ἡ διαμαρτυρία του στη Σύνοδο.
Τήν Κυριακή στις 5.9.2016 ἀπὸ τὴν ὡραία πύλη τοῦ ναοῦ τῶν Ἁγίων Πάντων Δροσεροῦ ὁ δεσπότης Θεόκλητος ἀνακοινώνει την παραπομπή τοῦ πιστοῦ ἱερέα και χασκογελᾶ!!! Δέστέ τον στο βίντεο! Συγχρόνως συγκεντρώνη στοιχεῖα για το Συνοδικό Δικαστηριο. Τὴν προηγούμενη Κυριακη πῆγε ὁ ἀστυνομικός διευθυντη Πτολεμαΐδος να ἐκκλησιαστή και 3 πρόσωπα του πρωτοσυγκέλλου του Νικηφόρου. Στην συνέχεια πῆγε και ἡ κάμερα του δημοσιογράφο Μαυρίδη. Αὐτή την Κυριακή, στις 5.9.2016 ἔστειλαν ἕνα πρόσωπο ἀπό το Ἀμύνταιο, για να μαγνητοφωνήση.  Μαζεύουν ὅπως ἔλεγε ὁ Γέροντας τὸ 1975, λεξίδια για να τα κάνουν ξιδφίδια ἐνατίον τοῦ π. Παϊσίου. Δὲν ἔχουν οὔτε ἱερό οὔτε ὅσιο.
_____________

___________
ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΚ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ
ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΑΪΣΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ
ἐπειδή ἔκοψε τό μνημόσυνό του καί τοῦ Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου!
Ἄλλοι οἱ πραγματικοί καθαιρετέοι… ἄλλοι διώκονται…
http://kaiomenivatos.blogspot.gr/2016/09/blog-post_39.html
ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΑΪΣΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ Την ανακοίνωση αυτή (δηλαδή το ότι έχει αποστείλει αίτημα δια συνοδικό δικαστήριο) έκανε ο Μητροπολίτης Θεόκλητος
Διαβάστε περισσότερα http://aktines.blogspot.gr/2016/09/blog-post_50.html#more
στις 6:34 π.μ. 22 σχόλια:
Η απάντηση μας στην ανακοίνωση ΔΙΩΞΗΣ του π.Παϊσίου Παπαδόπουλου.
Με λύπη μας ακούσαμε σήμερα τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο να ανακοινώνει την ΔΙΩΞΗ του ιερομονάχου Παϊσίου Παπαδόπουλου, μέσω του Συνοδικοῦ Δικαστηρίο
http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/09/blog-post_41.html
Την εστειλε την υποθεσι στα ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΑΚΙΑ και μαλιστα στον ΑΡΧΙΚΟΡΑΚΑ και αυτος ησυχασε και τωρα χαμογελαει πλατια και γεματα και μαζι του και το …χαριεστατο παπαδαριο του που χαμογελαει και εκεινο ….ξεκαρδιστικα και πολυ κολακευτικα!!!!!!!!!!!!! Μπραβοκ
https://apotixisi.blogspot.gr/2016/09/blog-post_5.html

Η ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΥΣΤΗΡΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΠΟΥ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΠΑΠΑ ΣΕ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ π. ΠΑΪΣΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΣΚΟΓΕΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΠΥΛΗ! ΜΗΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ, ΠΟΥ ΣΤΙΣ 4-8-1994, ΕΙΠΕ· «Tωρα θα γινη ενας δεσποτης, που δεν θα αφηση τιποτε ορθιο»

ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

Τριαντατρία χρόνια Μητροπολίτης Φλωρίνης δὲν πῆγε κανέναν ἱερέα σε Συνοδικό δικαστήριο. Θὰ ἀναφέρω ἐπιγραματικά κάποιες περιπτώσεις κακῶν κληρικῶν
  • Ὁ σκοπιανός Νικόδημος Τσιαρκνιᾶς. Ἦταν ἱερέας στὴν Κλαδοράχη Φλωρίνης, σ᾽ἕνα πολύ μικρό χωριο κοντά στα Σκοπιανά συνόρα. Συχνά ἐπισκέπτονταν τὰ Σκόπια, χωρίς νὰ ἐνημερώνη τὸν Μητροπολίτη του. Ὁ Φύλακας τῶν συνόρων ἐπίσκοπος Αὐγουστῖνος τὸ πληροφορήθηκε συντομα. Τὸν συμβούλεψε, τον μάλωσε καὶ τὸν ἔστειλε σὲ ἕνα χωριό τῶν Πρεσπῶν, μακρυά ἀπὸ τὰ σύνορα για να παρακολουθη τὶς κινήσεις του. Ὅταν ἀντελήφθη ὅτι εἶναι ἀμετανόητος, του ἔδωσε ἀπολυτήριο, για νὰ φύγη ἀπὸ τὴν Μητρόπολή του. Ο Τσαρκνιας ἔπνεε μένεα ἐναντιον του ‘επισκόπου Αυγουστίνου. Το τί υβριολόγιο ἔπλεκε στὸν Γέροντα, δὲν περιγράφετε. Στην ἐφημερίδα ΤΑ ΜΟΓΛΕΝΑ, που ἔβγαζε ἡ ἀδελφή του, τὸν ὀνόμαζε Χοεϊμενι της Φλώρινας, μπουλτοζέρη των ναῶν, χουντικό, ἀκροδεξιό και ἄλλα παρόμοια, ἐνῶ τὸν πρωτοσύγκελλο Θεόκλητο του ἔπλεκε ἐγκώμιο, γιὰ το πλατύ χαμόγελό του, για την ἀδελφότητά του και την ἀγάπη του!!! Πως γίνεται να βρίζη τον επίσκοπο και να επαινει τον πρωτοσύγκελλο Θεόκλητο! Καὶ ὅμως ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης Αὐγουστῖνος δεν τον παρέπεμψε σε Συνοδικό δικαστήριο, για νὰ τον καθαιρέση.
  • Ἕνας ἄλλος πολύτεκνος ἱερέας, που ἐπιρεάζονταν ἀπὸ τὸν Τσαρκνιά και ἔγραφε ἐναντίον τοῦ ἐπισκόπου του Αὐγουστίνου σὲ ἀριστερή ἐφημερίδα τῆς Φλώρινας. Ὁ Γέροντας ὄχι μόνο δὲν τὸν ἔστειλε σε συνοδικό δικαστήριο για νὰ τὸν καθαιρέση, ἀλλὰ ἐν καιρῷ χειμῶνος, ἕνα χρόνο πριν ἀπο την παραίτησή του, πῆγε στο χωριό του και τον τίμησε με το οφύκιο του οἰκονόμου!
  •  Ἕνας ἄλλος ἱερέας, εἶχε το πάθος της μέθυς. Ὁ σεβάσμιος Μητροπολίτης τὸν συμβούλεψε σαν πατέρας πολλές φορές, ἀλλὰ τὸ πάθος δεν κόβεται εὐκολα. Ἐφτασε κάποια μέρα να τον πῆ αὐστηρά. Δεν μπορεῖς νὰ κόψης το πάθος σου, κλεῖσε τὸ σπίτι σου, τις πόρτες σου και τα παντζούρια σου και πιές κρασί και σκάσε, και μη βγαίνεις ἔξω να σκανδαλίζης τὸν λαό. Ὅταν ἀργότερα, κάποιοι ἐπιτήδειοι, τὸν μέθυσαν και τὸν πηγαν σὲ ἕνα κέντρο και ἔβγαλε τα ράσα για να χορέψη. Τό πληροφορήθηκε ὁ ἐπίσκοπος και ἔστειλε ἕναν θεολόγο, για να τον συμμαζέψη. Τότε ἐκεῖνος φοβήθηκε και μόνος του ἔβγαλε τα ράσα και ἔκανε τον λαχειοπώλη. Ὑστερα ἀπὸ 2-3 χρόνια, ἔχασε τὸ ἀγόρι του, σε ἡλικία 16, 17 ἐτῶν, συγκλονίστηκε και ἐπειδή δεν εἶχε χαση την ἱεροσύνη του, ἀφοῦ δεν τὸν παρέπεμψε ὁ Γέροντας σε συνοδικο δικαστήριο, πῆγε στη  Μητρόπολη Κοζάνης, που ἦταν και ἡ καταγωγή του και ὁ Μητροπολίτης τον τοποθέτησε σε ἕνα χωριό κοντα στην πόλη.
Ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης Αὐγουστῖνος ὡς πρόεδρος του Συνοδικοῦ Δικαστηρίου. Ἕνας ἱερέας παραπέμφθηκε ἀπὸ τὸν μητροπολίτη του για καθαίρεση. Ὁ Γέροντας διάβασε καλά την δικογραφία και ἔψαξε να βρῆ δύο αὐτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με την ἐντολή του Χριστοῦ, για να τον καταδικάση, ἀλλὰ δὲν βρῆκε.
Πριν ἀπὸ την δίκη τον πλησίασε ὁ γραμματέας του συνοδικοῦ δικαστηρίου, για να τον ἐνημερώση και να βγάλη καταδικαστική ἀπόφαση. Ὁ σεβάσμιος γέροντας του ἀποκρίθηκε ὅτι δεν θέλει την βοήθειά του, γιατί διάβασε καλά την δικογραφία καὶ ξέρει τί θὰ κάνη. Την ἡμέρα τῆς δίκης ὁ ἱερέας ἦταν ἐναγώνιος και μάλιστα φοβόταν περισσότερο τον πρόεδρο, γιατί τον θεωροῦσε πολύ αὐστηρό. Ὅταν τελείωσε ἡ δίκη, ρώτησε τον π. Αὐγουστῖνο, τί ἀπόφαση ἔβγαλε και ἐκεῖνος ἀπήντησε: Ἐμεῖς εἴμαστε πατέρες. Ἡ ἀπόφαση ἦταν ἀθωωτική, λόγω ἐλείψεως μαρτύρων. Αὐτός ὁ ἱερέας ἦρθε στην κηδεία του Γέροντα στη Φλώρινα και ἔκλαιγε περισσότερο, θυμούμενος την ἀγάπη του.
  • Ὁ δεσπότης Θεόκλητος δεν ντρέπεται σ᾽αὐτή τὴν ἡλικία, να κυνηγᾶ τοὺς καλούς ἱερεῖς και νὰ ξεπέφτη τόσο; Δεν σκέφτεται, τί ψυχή θα παραδώση στον Θεό; Δεν θυμᾶται τὴν μεγαλοψυχία τοῦ Γέροντός του, που τὸν ἀνεχόταν τόσα χρόνια δίπλα του, ἐνῶ διασποῦσε την Μητρόπολή του, για να ἀποκτήση το δικό του ποίμνιο;

Ἄς ξαναθυμηθοῦμε τὰ λόγια τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου (27-9-1991):
«Σάματι, διαίρεση δεν έκανε και ο Θεόκλητος εδώ πέρα… Kάθονται εκει μέσα (ἐννοεῖ στο γραφεῖο τοῦ πρωτοσυγκέλλου) και ψι, ψι, ψι, ψι κ.λ.π…. Ότι καλό κάνουμε το βλέπουν με άλλας διόπτρας και ότι κακό κάνουν αυτοί, το εγκρίνουν και το ενισχύουν. Tο βλέπουμε, είναι μία διαίρεσης η οποία με θλίβει συνεχώς. Eίδατε τι είπα προτού ν’ αρχίσω· Επιθυμούσα ένα χέρι Θεού να με αρπάξει και να με πάει σε μια σπηλιά του Aγίου Όρους και να παύσω να σκέπτομαι πλέον και παρακαλώ και εγώ, όπως ο Mέγας Bασίλειος, εξ’ αιτίας αυτής τους της διαγωγής, να μη γίνω μισάνθρωπος. Aυτά λέγει ο Mέγας Bασίλειος. Δεν είναι μικρά η υπόθεσις αυτή. Aυτό είναι συγκλονιστικό».
Kαι στις 24-7-1992, σε κύκλο στελεχών λέει·
H μείωση των μαθητών, η μείωση των Kατηχητικών Σχολείων είναι αποτέλεσμα μεταξύ των άλλων και της διαιρέσεως που υπάρχει. Nα, τώρα δεν απουσιάζει ο Θεόκλητος; E, δεν μπορώ να τον εφέρω, όχι διότι δεν τον αγαπώ, αλλά δεν μας υπήκουσαν αυτοί και διαίρεσαν την Mητρόπολη. Κάποιος πολύ ορθώς είπε· «Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επί τον ιματισμό μου έβαλον κλήρο». Kόμματα – διαιρέσεις….
Ὁ σεβάσμιος Γέροντας ὄχι μόνο δεν τὸν παρέπεμψε σε Συνοδικό Δικαστήριο, ὁπως κάνει ὁ δεσπότης Θεόκλητος, καταδιώκοντας μάλιστά τους καλούς και εὐσυνείδητους ἱερεῖς, ἀλλα τὸν κρατοῦσε κοντά του καὶ τὸν ἀγαποῦσε! Ποιός λοιπόν εἶναι ὁ πράος και ὁ γλυκύς ἐπίσκοπος, που ἔχει ἀγαπη, βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα.

ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

α) Ἀφήνω τὴν ἄθλια συμπεριφορά του στον θεοπρόβλητο και λαοπρόβλητο Μητροπολίτη Αὐγουστίνο, προκειμένου να γινη δεσπότης: http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=3529
β) Ἔδιωξε ἀπὸ τὴν Ἁγία Σκέπη Πτολεμαϊδος, για ἀνυπακουή, τὸν καλύτερο ἱεροκήρυκα τῆς Μητροπόλεως Φλωρίνης τὸ 2005, γιατί δεν πῆγε στὴν ὑποδοχή τοῦ πατριάρχου!
γ) Τιμώρησε τότε (2005), ζῶντος τοῦ Γέροντος Αὐγουστίνου και την ἱερά Μονή τοῦ Ἁγίου Αὐγουστίνου, ποὺ ἐκλησιαζόταν μέχρι τὴν κοίμηση του ὁ Γέροντας (το 2010), ἐπειδή ἡ ἡγουμένη δεν πῆγε στὸ τραπέζι, που την κάλεσαν με τον πατριάρχη!
Ἀλλὰ γι᾽αὐτὰ θὰ δημοσιεύσουμε κάποιες σελίδες, ἀπὸ τὸ τεῦχος «ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ» ἔκδοση 2005, για να μάθη ὁ πιστός λαός, την ἄθλια συμπεριφορά του δεσπότη καὶ τὶς ἀντιδράσεις των ἐνορητων, τις Ἁγίας Σκέπης, που τις ἔγραψε στα παλιά του τα παπουτσια!
δ) Τώρα στέλνει στο Συνοδικό δικαστήριο τὸν ἀρχιμανδρίτη π. Παϊσιο, παράνομα, γιατί οἱ Κανόνες της Ἐκκλησίας ὁρίζουν ὅτι ὅταν ὁ ἐπίσκοπος ἔχει πρόβλημα μὲ κάποιον ἱερέα, πρέπει νὰ τὸν περάση πρῶτα ἀπὸ τὸ ἐπισκοπικό δικαστήριο.
π. Θεόκλητε, πόσα χρόνια νομίζετε ὅτι θα μείνετε ἀκόμα στον θρόνο;   Ἡ δικαιοσύνη τοῦ Θεοῦ θὰ ἔρθη ὡς πέλεκυς ἐπάνω σας. Θα πληρώσετε με τόκο και ἐπιτόκιο αὐτὰ που κάνετε. Δεν θὰ τρομάξετε τοὺς καλούς ἱερεῖς που φυλάγουν την παρακαταθήκη που ἔλαβαν κατα την χειροτονία τους. Ἐσεῖς με την παρεα σας θα παίρνετε τα κεφάλια των καλῶν ἱερέων, σαν τους τζιχαντιστάς, ἀλλὰ θὰ ἔρθη ώρα η δική σας σας καὶ λόγω ἡλικίας.